Minulý rok někdy v listopadu jsem začal plánovat cestu na sever. Původně to mělo být na Nordkinn jako nejsevernější bod evropské pevniny, ale během cesty jsme cíl změnili na Nordkapp jako nejsevernější bod Evropy, kam se dá dojet autem. Auto máme teprve 2 roky a v záruce, takže naše cesta do Norska byla hlavně zkušební a bez úprav. Vyjeli jsme ve složení manželka, dcera a já, 23.7.2014 a vrátili jsme se 21.8.2014. Za tu dobu jsme ujeli 8262 km při prům. spotřebě 10l/100km. Auto jsem vybavil nosičem, žebříkem, nádrží na vodu, zakoupil stan TJM Yulara(pro holky a fungoval skvěle), vyrobil spaní(pro sebe) se zásuvkovým systémem a pořídil lednici Indel(k nezaplacení).Drobnosti jako bedny, nádobí, vařič ap. Jeli jsme z Rožnova p.R. přes Czenstochovou, Poznaň, Štětín přes sever Německa do Dánska. Z Hirtshalsu trajektem do norského Langesundu. Projeli jsme Norsko až na Nordkapp.
Zpáteční cesta vedla přes Finsko, trajektem z Helsinek do Tallinu v Estonsku, přes Lotyšsko a Litvu do Polska a domů. Spávali jsme v kempech. Naše dcera založila blog zde je adresa
http://expedicenorsko.blogspot.cz/. Je tam i pár obrázků, něco ještě přihodím sem.
Rád bych touto cestou poděkoval slovenskému členu LR fóra, se kterým jsme se potkali u vodopádů na první fotce, za vynikající tresky, kterými nás obdaroval. Ještě ten den jsme je upekli a snědli. Byly výborné. Ještě jednou moc díky.
Byla to nádherná pohodová dovolená. Norsko je jiná planeta. Je tam draho, ale krásně. Konec konců, kde je dnes levně. Diskoška šlapala absolutně bez problémů.
Od minulého týdne začínám dávat dohromady cestu na příští rok. Měl by to být nejjižnější a nejzápadnější bod evropské pevniny.