Reset jednotky topeni u D3

Discovery I, II, III

Moderátor: Miky_CZ

Odpovědět
Zpráva
Autor
Uživatelský avatar
Frana
Příspěvky: 882
Registrován: ned lis 16, 2008 13:54
tel.: 608885886, OK3FJ
auto: Defender 130 HCPU
Bydliště: Podkrkonosi
Kontaktovat uživatele:

Reset jednotky topeni u D3

#1 Příspěvek od Frana » sob led 01, 2011 11:00

Jelikoz D3 s original Webastem na prihrivani motoru nema moznost jakkoliv ovlivnit zapnuti a vypnuti Webasta (ani po domontazi hodin to neni uplne bez problemu) ridici jednotka po 5 neuspesnych cyklech topeni zablokuje Webasto. Standartne se to stava treba pri popjizdeni nekde ve meste, kdyz nastartuju, zapali se Webasto ale nez se motor ohreje na 70 stupnu, dojedu kam potrebuju, vypnu motor a tim i Webasto. Tohle staci udelat 5x za sebou, ridici jednotka topeni Webasto odpoji a musi se do servisu na smazani chyby. Pak to zase jede. Je to udajne kvuli tomu, ze se pak Webasto zanasi sazema, ktere se nestihnou vypalit.

Ma nekdo nejakej napad? Doporuceni servisu, at nevypinam motor, kdyz bezi Webasto nez co se ohreje a vypne se samo je sice hezky, ale to bych to auto asi nesmel zhasinat celej den...
Defender 130 HCPU 300Tdi AT, OME +2", BFG MT KM2 285/75 R16, navijak 6t, Hannibal, Maggiolina, Engel

Uživatelský avatar
RudaK
Příspěvky: 8484
Registrován: pát lis 24, 2006 18:09
tel.: SONY Xperia Z3
auto: D III + D 1
Bydliště: Raygern - Sud mahren

Re: Reset jednotky topeni u D3

#2 Příspěvek od RudaK » sob led 01, 2011 12:50

:coze: je vidět,že o tom autě moc nevím :Sorry: ( asi proto,že jen jezdím :mrk a možná mám to topení zablokované - i když by na to v servisu na prohlídce asi přišli )
D III - 2,7 TDV - The end result of a lot of hard work.
D 1 - 300 TDI 33x12.5R15 - už konečně nesmrtelná " SPIDERMAN "

Uživatelský avatar
Robik LR
Příspěvky: 139
Registrován: stř led 28, 2009 11:40
tel.: 602330478
auto: G4 Challenge
Bydliště: Stehelčeves
Kontaktovat uživatele:

Re: Reset jednotky topeni u D3

#3 Příspěvek od Robik LR » sob led 01, 2011 13:48

Tenhle problém řeší montáž hodinek od Webasta. A řeči že to nejde namontovat, jsou opravdu jen řeči. Mám za sebou montáž několika hodin a funguje to jak na D3 tak na LR RR Sport taktéž s motorem 2.7 TDV6.

Robik LR
Toyota Hilux - Expedition
KTM 990 Adventure R
Moto Guzzi V7 Racer
Can Am Renegade 1000
http://www.blazius.cz" onclick="window.open(this.href);return false;

Uživatelský avatar
Jan Kucera
Příspěvky: 678
Registrován: ned bře 11, 2007 09:17
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Reset jednotky topeni u D3

#4 Příspěvek od Jan Kucera » sob led 01, 2011 14:31

je fuckt, že jsem to videl kouřit z toho pidi vejfuku jen asi dvakrát, musim se na to zaměřit. V jaké kolonce závad by to bylo? motor?
"I pád na držku je pohyb dopředu"

Disco 3 Beru3ka aneb Dukovany na kolech - co na me dnes blikne za fail? :o)

Uživatelský avatar
Frana
Příspěvky: 882
Registrován: ned lis 16, 2008 13:54
tel.: 608885886, OK3FJ
auto: Defender 130 HCPU
Bydliště: Podkrkonosi
Kontaktovat uživatele:

Re: Reset jednotky topeni u D3

#5 Příspěvek od Frana » sob led 01, 2011 14:37

Hodinky od Webasta mam, montovali mi je pred 14 dny u Mejznara ve Vrchlabi. Ani ty to nespusteji. Pri tom mi prave tohle vysvetlili. Mel jsem to zablokovany, odblokovali to a ted jsem s tim parkrat popojel a zase se to bloklo.... Je to debilni system.
BTW: Je potreba pri montazi hodin od Webasta prehravat neco v ridici jednotce?
Defender 130 HCPU 300Tdi AT, OME +2", BFG MT KM2 285/75 R16, navijak 6t, Hannibal, Maggiolina, Engel

Uživatelský avatar
evo828
Příspěvky: 364
Registrován: pon úno 02, 2009 14:11
tel.: ifoon
auto: mam
Bydliště: Bratislava

Re: Reset jednotky topeni u D3

#6 Příspěvek od evo828 » sob led 01, 2011 16:37

ani hodinky ani webasto dialkove ti neodstrania zazracnu schopnost auto vypnut to webasto. Iba ak mas auto rv 2004-2005 a v HEVAC module staru verziu software (ta totizto umoznovala trosku volnejsi rezim prace s webastom). Od 2006 je zo software prec a neda sa do novsich modelov narvat.

Pre uplnu nezavislu kontrolu na webastom ho musis oddelit od CAN zbernice auta (bud nejakym modulom ktory bude davat prioritu hodinam/dialkovemu ovladaniu) alebo uplne odpojit.

Robikov setup nepoznam - a kedze to on sam nemontoval asi nam k tomu viac nepovie - ale niekde daval kontakt na cloveka co to montoval jemu - tak skus tam.

Reset po lockoute - niekomu pomohlo odpojenie (2 pinovy konektor na webaste) od napatia na nejaku dobu - ale nie jto 100% riesenie. Druha verzia je kupit si lacny OBDII-USB kabel a stiahnut zadarmo soft z webasto stranky - ale je tam treba nieco dobastlovat na tom kabli - skus pohladat na disco3.co.uk
Diagnostika na LR: diagnostika, aktivacie pridavnych funkcii, upravy konfiguracie auta
http://www.landroverforum.cz/forum/view ... =12&t=8896

Uživatelský avatar
Frana
Příspěvky: 882
Registrován: ned lis 16, 2008 13:54
tel.: 608885886, OK3FJ
auto: Defender 130 HCPU
Bydliště: Podkrkonosi
Kontaktovat uživatele:

Re: Reset jednotky topeni u D3

#7 Příspěvek od Frana » sob led 01, 2011 16:53

Primarne jsem chtel vedet, jestli jde to odblokovani udelat bez diagnostiky...
Defender 130 HCPU 300Tdi AT, OME +2", BFG MT KM2 285/75 R16, navijak 6t, Hannibal, Maggiolina, Engel

Uživatelský avatar
RudaK
Příspěvky: 8484
Registrován: pát lis 24, 2006 18:09
tel.: SONY Xperia Z3
auto: D III + D 1
Bydliště: Raygern - Sud mahren

Re: Reset jednotky topeni u D3

#8 Příspěvek od RudaK » sob led 01, 2011 16:55

Do ročníku 2005 bych se vešel,ale s tím software asi né,bo to určitě přehrávali ( teda si to myslím :mrgreen: ) Jestli jsem pochopil ten přehraný software :chuckle
D III - 2,7 TDV - The end result of a lot of hard work.
D 1 - 300 TDI 33x12.5R15 - už konečně nesmrtelná " SPIDERMAN "

Uživatelský avatar
evo828
Příspěvky: 364
Registrován: pon úno 02, 2009 14:11
tel.: ifoon
auto: mam
Bydliště: Bratislava

Re: Reset jednotky topeni u D3

#9 Příspěvek od evo828 » sob led 01, 2011 17:21

Frana píše:Primarne jsem chtel vedet, jestli jde to odblokovani udelat bez diagnostiky...
vyskusaj odpojit na chvilu napajanie z webasta - niektore chyby sa takto daju vymazat.
- otvor kapotu a pockaj dve minuty kym auto "zaspi"
n na webaste mas niekolko konektorov - odpoj ten s dvoma kablikmi - nechaj to tak 5 minut - a potom zapoj naspat (medzitym ale s auto nerob nic - neotvaraj dvere atd.)

ak to nepojde - tak potom len cez diagnostiku

nasiel som ten navod na vyrobu vlastnej diagonstiky na webasto :)

http://www.disco3.co.uk/forum/post616222.html#616222" onclick="window.open(this.href);return false;
Diagnostika na LR: diagnostika, aktivacie pridavnych funkcii, upravy konfiguracie auta
http://www.landroverforum.cz/forum/view ... =12&t=8896

Uživatelský avatar
RudaK
Příspěvky: 8484
Registrován: pát lis 24, 2006 18:09
tel.: SONY Xperia Z3
auto: D III + D 1
Bydliště: Raygern - Sud mahren

Re: Reset jednotky topeni u D3

#10 Příspěvek od RudaK » sob led 01, 2011 18:04

Myslíš vytáhnout ten konektor označený zelenou šipkou ?
Přílohy
normal_3%20FBH%20Loom%20Connections%20LR.jpg
normal_3%20FBH%20Loom%20Connections%20LR.jpg (59 KiB) Zobrazeno 5687 x
D III - 2,7 TDV - The end result of a lot of hard work.
D 1 - 300 TDI 33x12.5R15 - už konečně nesmrtelná " SPIDERMAN "

Uživatelský avatar
evo828
Příspěvky: 364
Registrován: pon úno 02, 2009 14:11
tel.: ifoon
auto: mam
Bydliště: Bratislava

Re: Reset jednotky topeni u D3

#11 Příspěvek od evo828 » sob led 01, 2011 20:41

Nie-konektor s oznaceny modrou sipkou je napajanie
Diagnostika na LR: diagnostika, aktivacie pridavnych funkcii, upravy konfiguracie auta
http://www.landroverforum.cz/forum/view ... =12&t=8896

Uživatelský avatar
Robik LR
Příspěvky: 139
Registrován: stř led 28, 2009 11:40
tel.: 602330478
auto: G4 Challenge
Bydliště: Stehelčeves
Kontaktovat uživatele:

Re: Reset jednotky topeni u D3

#12 Příspěvek od Robik LR » sob led 01, 2011 20:58

Tak se ještě musím vyjádřit, software na mém D3 je poslední upgrade 2009 a chodí to.
Webasto se samo nevyresetuje ani když ho odpojíš na deset let.
Mojí montáží spustím jakékoliv webasto v D3 a LR RR Sport s motory TDV6.
Je zapotřebí diagnostka, aby fungovalo jednak nezávisle a jednak tak jak je určeno z fabriky.

Zapojit to zkrátka jde a basta. Makali jsme na tom skoro 3 týdny, ale přišli jsme na to.

Hádat se s nikým nebudu, jen vím, že to dokážu zapojit do výše zmíněných modelů.

Tak zdarec
Naposledy upravil(a) Robik LR dne sob led 01, 2011 23:19, celkem upraveno 1 x.
Toyota Hilux - Expedition
KTM 990 Adventure R
Moto Guzzi V7 Racer
Can Am Renegade 1000
http://www.blazius.cz" onclick="window.open(this.href);return false;

Uživatelský avatar
patrik
Příspěvky: 2188
Registrován: čtv dub 05, 2007 22:24
Bydliště: slovensky grob

Re: Reset jednotky topeni u D3

#13 Příspěvek od patrik » sob led 01, 2011 22:32

Mam čerstvo dorobene dialkove a funguje to asi takto -zapnem dialkovym a auto kuri do tej doby pokial neotvorim alarmom dvere a naštartujem . Asi na 40sekund vypne webasto a potom automaticky znova nabehne a kuri dalej pokial ho nevypnem alebo sa motor nezohreje (30min). Ak nepoužijem dialkove na webasto tak kuri automaticky - podla teploty .
tak zacnem . tel 0905532342 bratislavsky kraj mail grobskydvor@grobskydvor.sk

Uživatelský avatar
RudaK
Příspěvky: 8484
Registrován: pát lis 24, 2006 18:09
tel.: SONY Xperia Z3
auto: D III + D 1
Bydliště: Raygern - Sud mahren

Re: Reset jednotky topeni u D3

#14 Příspěvek od RudaK » ned led 02, 2011 08:21

Tak jsem zjistil,že mám velké mezery ve vzdělání :blush S nikým se nechci přít ,ani jsem to zatím nezávisle ovládat nepotřeboval ( bo vytápím kabinu nezávislým horkovzdušným ) Proto by mě to stačilo,jak to má Patrik - ale až na zimu 2011-12 . Přeci jen to bude pro start motoru lepší i když mě to taky chytá na brnk :chuckle
( až to ty řídící jednotky stačí skontrolovat :rofl ) Přeci už nejsou nejmladší ...jestli má někdo uprage na zrychlení práce řídicích jednotek,tak dík za rady ( mezery ve vzdělání mám určitě )
D III - 2,7 TDV - The end result of a lot of hard work.
D 1 - 300 TDI 33x12.5R15 - už konečně nesmrtelná " SPIDERMAN "

Uživatelský avatar
Frana
Příspěvky: 882
Registrován: ned lis 16, 2008 13:54
tel.: 608885886, OK3FJ
auto: Defender 130 HCPU
Bydliště: Podkrkonosi
Kontaktovat uživatele:

Re: Reset jednotky topeni u D3

#15 Příspěvek od Frana » ned led 02, 2011 10:41

Mne by uplne nejvetsi radost udelalo, kdyby slo zrusit to dementni omezeni peti nekompletnich cyklu s naslednym zablokovanim.
Defender 130 HCPU 300Tdi AT, OME +2", BFG MT KM2 285/75 R16, navijak 6t, Hannibal, Maggiolina, Engel

Uživatelský avatar
Hubert
Příspěvky: 1928
Registrován: ned čer 28, 2009 18:13
tel.: 724878985
auto: Discovery 300 TDI
Bydliště: Kousek do Třebíče
Kontaktovat uživatele:

Re: Reset jednotky topeni u D3

#16 Příspěvek od Hubert » ned led 02, 2011 13:42

Robik LR píše:Tak se ještě musím vyjádřit, software na mém D3 je poslední upgrade 2009 a chodí to.
Webasto se samo nevyresetuje ani když ho odpojíš na deset let.
Mojí montáží spustím jakékoliv webasto v D3 a LR RR Sport s motory TDV6.
Je zapotřebí diagnostka, aby fungovalo jednak nezávisle a jednak tak jak je určeno z fabriky.

Zapojit to zkrátka jde a basta. Makali jsme na tom skoro 3 týdny, ale přišli jsme na to.

Hádat se s nikým nebudu, jen vím, že to dokážu zapojit do výše zmíněných modelů.

Tak zdarec
A jak jste to tedy nakonec udělali?
Vícero Land Rover Discovery 300 Tdi
Máte štěstí že jsem tady. Říkají o mě že jsem odborník. :-) Mám málo času, ale na výzvu se čas vždy najde.

Uživatelský avatar
RudaK
Příspěvky: 8484
Registrován: pát lis 24, 2006 18:09
tel.: SONY Xperia Z3
auto: D III + D 1
Bydliště: Raygern - Sud mahren

Re: Reset jednotky topeni u D3

#17 Příspěvek od RudaK » ned led 02, 2011 15:24

Frana píše:Mne by uplne nejvetsi radost udelalo, kdyby slo zrusit to dementni omezeni peti nekompletnich cyklu s naslednym zablokovanim.
Já to mám asi zablokovaný a nějak mě to nevadí :mrgreen: Mě stačí,když dám " D " a ono to jede .... :dance
D III - 2,7 TDV - The end result of a lot of hard work.
D 1 - 300 TDI 33x12.5R15 - už konečně nesmrtelná " SPIDERMAN "

Uživatelský avatar
Frana
Příspěvky: 882
Registrován: ned lis 16, 2008 13:54
tel.: 608885886, OK3FJ
auto: Defender 130 HCPU
Bydliště: Podkrkonosi
Kontaktovat uživatele:

Re: Reset jednotky topeni u D3

#18 Příspěvek od Frana » pát led 07, 2011 05:34

Rudo to mne taky, ale vozim v tom maly dite a parkuju venku, proto jsem rad, kdyz ji rano privazu do sedacky, nastartuju a hned to topi. Ale takhle to trva dlouho, nez se motor ohreje.
V Mondeu mam z vyroby Eberspachera, za tech par let, co tam je funguje naprosto skvele, to Webasto v D3 je sice dobry, ale inzenyri v LR na jeho ovladani pouzivaji divnou logiku.
Defender 130 HCPU 300Tdi AT, OME +2", BFG MT KM2 285/75 R16, navijak 6t, Hannibal, Maggiolina, Engel

Uživatelský avatar
psmrz
Příspěvky: 491
Registrován: čtv kvě 13, 2010 18:35
tel.: 603109678

Re: Reset jednotky topeni u D3

#19 Příspěvek od psmrz » pát led 07, 2011 07:11

Taky vozim ditě do školky a parkuji venku, pouzivam nozni ovladani.

Dojdu k autu a nastartuji , pak se vratim obliknu mladyho a jedem. V teploučku.
Problem ?
No, Land Rover

Uživatelský avatar
Frana
Příspěvky: 882
Registrován: ned lis 16, 2008 13:54
tel.: 608885886, OK3FJ
auto: Defender 130 HCPU
Bydliště: Podkrkonosi
Kontaktovat uživatele:

Re: Reset jednotky topeni u D3

#20 Příspěvek od Frana » pát led 07, 2011 07:21

Asi mam divnou D3, ale mne se motor na volnobeh temer neohreje, v mrazech, jako byly ted to trva cca 10km bez toho prihrivace. S nim to je behem peti minut teply a topi to.

Navic bydlim v sestym patre a kdyz to nastartuju, tak to nemuzu nechat na ulici vrcet a jit domu. Ono totiz Disko 3 s nastartovanym motorem nejde zvenci zamknout. Ale to urcite vis...
Defender 130 HCPU 300Tdi AT, OME +2", BFG MT KM2 285/75 R16, navijak 6t, Hannibal, Maggiolina, Engel

Odpovědět