Reset jednotky topeni u D3

Discovery I, II, III

Moderátor: Miky_CZ

Odpovědět
Zpráva
Autor
Uživatelský avatar
kid
Příspěvky: 121
Registrován: pon říj 25, 2010 16:40
auto: DIII,aut.,r.06,nafta

Re: Reset jednotky topeni u D3

#41 Příspěvek od kid » stř led 12, 2011 20:42

taky se přidám- potřeboval bych u toho Webasta ThermoTop V dle diagnostiky vyměnit hlídač plamene, prý musím koupit celý komplet hořák se žhavicím kolíkem. Zeptám se tedy,jestli mohu celé Webasto jednoduše odmontovat, ale v době, kdy ho budu "zkoumat",bych chtěl jezdit- takže zda stačí jen vyndat pojstku Webasta a pak jen zaslepit ty 2 vývody na vodu a 1 přívod nafty, zda pak mohu normálně jezdit.Díky...
Disco III - pravá pohoda

Uživatelský avatar
visby
Příspěvky: 2501
Registrován: úte dub 07, 2009 10:35
auto: Disco 2
Bydliště: Bratislava
Kontaktovat uživatele:

Re: Reset jednotky topeni u D3

#42 Příspěvek od visby » čtv led 13, 2011 09:25

RudaK píše:Nedovedu si představit,jak otvírám řidičovi dveře na dálnici ve 130 km/hod ,aby se zrušil tempomat :rofl :rofl :rofl - dělám si srandu
ty mozno nie, ale urcite sa najde aspon jeden american, ktory za to bude este zalovat:-)

Uživatelský avatar
RudaK
Příspěvky: 8484
Registrován: pát lis 24, 2006 18:09
tel.: SONY Xperia Z3
auto: D III + D 1
Bydliště: Raygern - Sud mahren

Re: Reset jednotky topeni u D3

#43 Příspěvek od RudaK » čtv led 13, 2011 19:42

visby píše:
RudaK píše:Nedovedu si představit,jak otvírám řidičovi dveře na dálnici ve 130 km/hod ,aby se zrušil tempomat :rofl :rofl :rofl - dělám si srandu
ty mozno nie, ale urcite sa najde aspon jeden american, ktory za to bude este zalovat:-)
:ty jeden...: :mrgreen:
D III - 2,7 TDV - The end result of a lot of hard work.
D 1 - 300 TDI 33x12.5R15 - už konečně nesmrtelná " SPIDERMAN "

Uživatelský avatar
Hubert
Příspěvky: 1909
Registrován: ned čer 28, 2009 18:13
tel.: 724878985
auto: Discovery 300 TDI
Bydliště: Kousek do Třebíče
Kontaktovat uživatele:

Re: Reset jednotky topeni u D3

#44 Příspěvek od Hubert » čtv led 13, 2011 22:30

kid píše:taky se přidám- potřeboval bych u toho Webasta ThermoTop V dle diagnostiky vyměnit hlídač plamene, prý musím koupit celý komplet hořák se žhavicím kolíkem. Zeptám se tedy,jestli mohu celé Webasto jednoduše odmontovat, ale v době, kdy ho budu "zkoumat",bych chtěl jezdit- takže zda stačí jen vyndat pojstku Webasta a pak jen zaslepit ty 2 vývody na vodu a 1 přívod nafty, zda pak mohu normálně jezdit.Díky...
Vodovodní hadice propoj. Přívod od nafty zaslepit. Pojistku vyndat. Po opravě vše zapoj naposled dej pojistku. Možná bude vyžadovat reset dle výše zmíněného návodu.
Vícero Land Rover Discovery 300 Tdi
Máte štěstí že jsem tady. Říkají o mě že jsem odborník. :-) Mám málo času, ale na výzvu se čas vždy najde.

nick
Příspěvky: 13
Registrován: ned lis 07, 2010 18:17
auto: LR Free 3D, LR D3

Re: Reset jednotky topeni u D3

#45 Příspěvek od nick » pon led 17, 2011 14:53

evo828 píše:Nie-konektor s oznaceny modrou sipkou je napajanie
...mám dotaz. Zkoušel jsem reset vytažením napájecího kabelu, ale nepodařilo se mi ho vytáhnout, asi tam je někde nutné něco zatlačit, nebo zmáčknout. Ostatní konektory nemám problém vytáhnout, ale ten napájecí mi nejde a nechtěl jsem ho URVAT silou. Mužete někdo popsat jak konektor vytáhnout? ...díky

Uživatelský avatar
evo828
Příspěvky: 364
Registrován: pon úno 02, 2009 14:11
tel.: ifoon
auto: mam
Bydliště: Bratislava

Re: Reset jednotky topeni u D3

#46 Příspěvek od evo828 » pon led 17, 2011 15:44

ked Ti nejde vytiahnut konektor - tak to odpoj poistkou - v poistkovej skrinke v motorovom priestore - pozicia 28 (zlta 20A poistka).
Diagnostika na LR: diagnostika, aktivacie pridavnych funkcii, upravy konfiguracie auta
http://www.landroverforum.cz/forum/view ... =12&t=8896

Uživatelský avatar
RudaK
Příspěvky: 8484
Registrován: pát lis 24, 2006 18:09
tel.: SONY Xperia Z3
auto: D III + D 1
Bydliště: Raygern - Sud mahren

Re: Reset jednotky topeni u D3

#47 Příspěvek od RudaK » pon led 17, 2011 20:01

evo828 píše:ked Ti nejde vytiahnut konektor - tak to odpoj poistkou - v poistkovej skrinke v motorovom priestore - pozicia 28 (zlta 20A poistka).
:yes
D III - 2,7 TDV - The end result of a lot of hard work.
D 1 - 300 TDI 33x12.5R15 - už konečně nesmrtelná " SPIDERMAN "

jezbera ivan
Příspěvky: 1042
Registrován: úte led 16, 2007 20:10
tel.: iPhone
auto: D3 2007 + D4 2012
Bydliště: SK - Zálesie

Re: Reset jednotky topeni u D3

#48 Příspěvek od jezbera ivan » čtv led 20, 2011 23:53

Dnes sme odpojili Webasto od CAN zbernice D3. V delni , kde montuju webasto, mi dorobili cidlo vonkajsej teploty a napojili webasto na impulz od zapalovania. Vysledok je, ze webasto sa automaticky zopne pri nastartovani ak je teplota pod 5st celzia (cize tak, ako je to od vyroby), a funguje ako prihrievac. Tiez sa zopne vzdy, ked ho zopnem dialkovym, ktore mam dorobene uz rok. Rozdiel ale zasadny je v tom, ze CAN uz nedokaze vypnut webasto, je nezavisle! Cize, ak ho zopnem dialkovym (alebo hodinkami) za ucelom "predhriatia motora" pred startom, tak ani po otvoreni dveri, odomknuti auta..... mi ho CAN nevypne a webasto kuri dalej! Naklady su cidlo ext. teploty, cca 40 ecok a robota. Takze problem vyrieseny :-) Bez nejakych extra tajnosti a supertajnych know-how. Potom mi ho este Marek na diagnostike pre D3 "prepol", ze v aute nieje, ale aj bez toho prepnutia to fungovalo normalne, cize neviem, ci to je dolezite, skor nie.
Bronz LR Disco 4 TDV6 2012 - Mama's Street Fighter
Blue Evoque 2014 2.2

Uživatelský avatar
Luboš M.
Příspěvky: 3181
Registrován: pát úno 09, 2007 17:16
tel.: 608 969 607
auto: Defender 130 Limited
Kontaktovat uživatele:

Re: Reset jednotky topeni u D3

#49 Příspěvek od Luboš M. » pát led 21, 2011 00:03

jezbera ivan píše:Dnes sme odpojili Webasto od CAN zbernice D3. V delni , kde montuju webasto, mi dorobili cislo vonkajsej teploty a napojili webasto na zapalovanie. Vysledok je, ze webasto sa automaticky zopne pri nastartovani ak je teplota pod 5st celzia (cize tak, ako je to od vyroby), a funguje ako prihrievac. Tiez sa zopne vzdy, ked ho zopnem dialkovym, ktore mam dorobene uz rok. Rozdiel ale zasadny je v tom, ze CAN uz nedokaze vypnut webasto, je nezavisle! Cize, ak ho zopnem dialkovym (lebo hodinkami) za ucelom "predhriatia motora" pred startom, tak ani po otvoreni deveri, odomknuti auta..... mi ho CAN nevypne a webasto kuri dalej! Naklady su cidlo ext. teploty, cca 40 ecok a robota. Takze problem vyrieseny :-) Bez nejakych extra tajnosti a supertajnych know-how.
Ivane perfektní!!!!!!!!!!!!!!!! Dobrá práce. Přesně na tohle jsem čekal a také jsem dnes dokončil montáž horkovzduchu.
Webasto mám udělané na spínací hodiny a také přes telefon a modul. Zítra sem (nebo spíš do vlákna o zapojení)dám fotky a popis jak zapojit hodiny a kam napojit W-Bus atd. Také děkuji za konzultaci při napojení.

Ještě by to chtělo dořešit ty klapky a ventilátor a jsi milionář :D
http://WWW.I-DEFENDER.CZ" onclick="window.open(this.href);return false; vlastní výroba a prodej doplňků na offroady Tel: 608-96 96 07
Miluji život, protože mi dal Land Rover. Miluji Land Rover, protože je to můj život.

Uživatelský avatar
RudaK
Příspěvky: 8484
Registrován: pát lis 24, 2006 18:09
tel.: SONY Xperia Z3
auto: D III + D 1
Bydliště: Raygern - Sud mahren

Re: Reset jednotky topeni u D3

#50 Příspěvek od RudaK » pát led 21, 2011 04:57

jezbera ivan píše: Vysledok je, ze webasto sa automaticky zopne pri nastartovani ak je teplota pod 5st celzia (cize tak, ako je to od vyroby), a funguje ako prihrievac. Tiez sa zopne vzdy, ked ho zopnem dialkovym.Rozdiel ale zasadny je v tom, ze CAN uz nedokaze vypnut webasto, je nezavisle! Cize, ak ho zopnem dialkovym (alebo hodinkami) za ucelom "predhriatia motora" pred startom, tak ani po otvoreni dveri, odomknuti auta..... mi ho CAN nevypne a webasto kuri dalej! Takze problem vyrieseny :-) Marek na diagnostike pre D3 "prepol", ze v aute nieje, ale aj bez toho prepnutia to fungovalo normalne, cize neviem, ci to je dolezite
No jak pro koho to je důležité :ty jeden...: , já bych to chtěl stejně :yes A pak že to nejde . Jelikož mě elektrika a tydle zapojení nic neříkají,tak to spíš vypadá,že bych potřeboval osobní konzultaci s následnou předělávkou . Ale až v létě :hi
D III - 2,7 TDV - The end result of a lot of hard work.
D 1 - 300 TDI 33x12.5R15 - už konečně nesmrtelná " SPIDERMAN "

Uživatelský avatar
Hubert
Příspěvky: 1909
Registrován: ned čer 28, 2009 18:13
tel.: 724878985
auto: Discovery 300 TDI
Bydliště: Kousek do Třebíče
Kontaktovat uživatele:

Re: Reset jednotky topeni u D3

#51 Příspěvek od Hubert » pát led 21, 2011 07:49

jezbera ivan píše:Dnes sme odpojili Webasto od CAN zbernice D3. V delni , kde montuju webasto, mi dorobili cidlo vonkajsej teploty a napojili webasto na impulz od zapalovania. Vysledok je, ze webasto sa automaticky zopne pri nastartovani ak je teplota pod 5st celzia (cize tak, ako je to od vyroby), a funguje ako prihrievac. Tiez sa zopne vzdy, ked ho zopnem dialkovym, ktore mam dorobene uz rok. Rozdiel ale zasadny je v tom, ze CAN uz nedokaze vypnut webasto, je nezavisle! Cize, ak ho zopnem dialkovym (alebo hodinkami) za ucelom "predhriatia motora" pred startom, tak ani po otvoreni dveri, odomknuti auta..... mi ho CAN nevypne a webasto kuri dalej! Naklady su cidlo ext. teploty, cca 40 ecok a robota. Takze problem vyrieseny :-) Bez nejakych extra tajnosti a supertajnych know-how. Potom mi ho este Marek na diagnostike pre D3 "prepol", ze v aute nieje, ale aj bez toho prepnutia to fungovalo normalne, cize neviem, ci to je dolezite, skor nie.
A to spouštíš obyčejným spínačem (relátkem DO) +12V? A do toho okruhu přes zapalování máš vřazený ještě to čidlo ne?
Je top zapojený podle tohoto schématu? http://landroverforum.klape.cz/forum/vi ... to#p137849" onclick="window.open(this.href);return false;
Vícero Land Rover Discovery 300 Tdi
Máte štěstí že jsem tady. Říkají o mě že jsem odborník. :-) Mám málo času, ale na výzvu se čas vždy najde.

jezbera ivan
Příspěvky: 1042
Registrován: úte led 16, 2007 20:10
tel.: iPhone
auto: D3 2007 + D4 2012
Bydliště: SK - Zálesie

Re: Reset jednotky topeni u D3

#52 Příspěvek od jezbera ivan » pát led 21, 2011 17:50

To ja neviem, elektrike moc nerozumiem, pisem, ze mi to robili u webastakov.
Bronz LR Disco 4 TDV6 2012 - Mama's Street Fighter
Blue Evoque 2014 2.2

Uživatelský avatar
Tomas K (tkala)
Příspěvky: 1172
Registrován: stř zář 09, 2009 13:25

Re: Reset jednotky topeni u D3

#53 Příspěvek od Tomas K (tkala) » sob led 22, 2011 07:57

Kdy se Ti to topení vypne?

Díky

Tom

jezbera ivan
Příspěvky: 1042
Registrován: úte led 16, 2007 20:10
tel.: iPhone
auto: D3 2007 + D4 2012
Bydliště: SK - Zálesie

Re: Reset jednotky topeni u D3

#54 Příspěvek od jezbera ivan » sob led 22, 2011 09:30

Po 30 min ak ho spustim "nazavisle" Ak sa nastartuje ako prihrev motora pri starte, tak sa vypne ak voda v obehu dosiahne cca 68 st.C
Bronz LR Disco 4 TDV6 2012 - Mama's Street Fighter
Blue Evoque 2014 2.2

Uživatelský avatar
Tomas K (tkala)
Příspěvky: 1172
Registrován: stř zář 09, 2009 13:25

Re: Reset jednotky topeni u D3

#55 Příspěvek od Tomas K (tkala) » sob led 22, 2011 10:10

jezbera ivan píše:Po 30 min ak ho spustim "nazavisle" Ak sa nastartuje ako prihrev motora pri starte, tak sa vypne ak voda v obehu dosiahne cca 68 st.C

Díky, to je supr. A teď poslední otázka, kdo to udělá v Praze? :-)

Tom

Uživatelský avatar
RudaK
Příspěvky: 8484
Registrován: pát lis 24, 2006 18:09
tel.: SONY Xperia Z3
auto: D III + D 1
Bydliště: Raygern - Sud mahren

Re: Reset jednotky topeni u D3

#56 Příspěvek od RudaK » sob led 22, 2011 10:31

Tomas K (tkala) píše: Díky, to je supr. A teď poslední otázka, kdo to udělá v Praze? :-) Tom
Nějakej pražák .... :D
D III - 2,7 TDV - The end result of a lot of hard work.
D 1 - 300 TDI 33x12.5R15 - už konečně nesmrtelná " SPIDERMAN "

Uživatelský avatar
Kubas38
Příspěvky: 270
Registrován: čtv zář 18, 2008 06:43
tel.: 777207691
auto: D4 + RR bez střechy
Bydliště: Slatiňany

Re: Reset jednotky topeni u D3

#57 Příspěvek od Kubas38 » úte led 25, 2011 13:48

:Ja blb: :hmm: pomoooc kde je pojistka pro topení :Sorry:

díky za radu
Kubas
D5 SDV6 HSE MY2018

Uživatelský avatar
evo828
Příspěvky: 364
Registrován: pon úno 02, 2009 14:11
tel.: ifoon
auto: mam
Bydliště: Bratislava

Re: Reset jednotky topeni u D3

#58 Příspěvek od evo828 » úte led 25, 2011 15:50

Kubas38 píše::Ja blb: :hmm: pomoooc kde je pojistka pro topení :Sorry:

díky za radu
Kubas
v poistkovej skrinke v motorovom priestore - pozicia 28 (zlta 20A poistka).
Diagnostika na LR: diagnostika, aktivacie pridavnych funkcii, upravy konfiguracie auta
http://www.landroverforum.cz/forum/view ... =12&t=8896

Uživatelský avatar
Kubas38
Příspěvky: 270
Registrován: čtv zář 18, 2008 06:43
tel.: 777207691
auto: D4 + RR bez střechy
Bydliště: Slatiňany

Re: Reset jednotky topeni u D3

#59 Příspěvek od Kubas38 » úte led 25, 2011 20:55

:Ja blb:
tak jsem prohlídnul zmíněnou pojistku a je dobrá
pro změnu mě to napsalo že je chyba speciál system a rosvítila se mě kontrolka vlavo dole žluty autíčko výška a naklápění! co s tím :(
D5 SDV6 HSE MY2018

Uživatelský avatar
RudaK
Příspěvky: 8484
Registrován: pát lis 24, 2006 18:09
tel.: SONY Xperia Z3
auto: D III + D 1
Bydliště: Raygern - Sud mahren

Re: Reset jednotky topeni u D3

#60 Příspěvek od RudaK » stř led 26, 2011 05:46

Kubas38 píše: mě to napsalo že je chyba speciál system a rosvítila se mě kontrolka vlavo dole žluty autíčko výška a naklápění! co s tím :(
Todle mě udělalo,když bylo v háji jedno čidlo podvozku .Po výměně OK ( je to asi dva roky nazad a je to kontrolka podvozku - né topení :mrk )
D III - 2,7 TDV - The end result of a lot of hard work.
D 1 - 300 TDI 33x12.5R15 - už konečně nesmrtelná " SPIDERMAN "

Odpovědět