Reset jednotky topeni u D3

Discovery I, II, III

Moderátor: Miky_CZ

Odpovědět
Zpráva
Autor
Uživatelský avatar
Kubas38
Příspěvky: 270
Registrován: čtv zář 18, 2008 06:43
tel.: 777207691
auto: D4 + RR bez střechy
Bydliště: Slatiňany

Re: Reset jednotky topeni u D3

#61 Příspěvek od Kubas38 » stř led 26, 2011 06:26

RudaK píše:
Kubas38 píše: mě to napsalo že je chyba speciál system a rosvítila se mě kontrolka vlavo dole žluty autíčko výška a naklápění! co s tím :(
Todle mě udělalo,když bylo v háji jedno čidlo podvozku .Po výměně OK ( je to asi dva roky nazad a je to kontrolka podvozku - né topení :mrk )

:oops: Přátelé jak :Sorry: "stárnu " :Sorry: tak blknu při první kontrole pojistky na topení jsem :hmm: pro jistotu kouknul ještě na dvě ale jednu z nich jsem vrátil na jiné místo :blush

Nojo a už je na správným místě system je gutt :Pohoda: ale topení stále netopí :angry !!!

Kubas
D5 SDV6 HSE MY2018

Uživatelský avatar
evo828
Příspěvky: 364
Registrován: pon úno 02, 2009 14:11
tel.: ifoon
auto: mam
Bydliště: Bratislava

Re: Reset jednotky topeni u D3

#62 Příspěvek od evo828 » stř led 26, 2011 14:03

Kubas - mas webasto timer/hodinky v aute? ak ano tak sprav toto:

tj: vyber poistku napajania webasta (zlta 20A na pozicii 28 v motorovej skrinke) aspon na 3 sek. zapoj; stlac ON na webasto timeri; pockaj 3 sekundy; odpoj poistku a pockaj 3 sekundy a zapoj positku - webasto sa potom spusti.

Ak sa nepusti - je tam nejaky iny problem a treba ist na diagnostiku.

Ak nemas webasto timer/hodinky tak tiez len na diagnostiku.
Diagnostika na LR: diagnostika, aktivacie pridavnych funkcii, upravy konfiguracie auta
http://www.landroverforum.cz/forum/view ... =12&t=8896

Uživatelský avatar
kid
Příspěvky: 121
Registrován: pon říj 25, 2010 16:40
auto: DIII,aut.,r.06,nafta

Re: Reset jednotky topeni u D3

#63 Příspěvek od kid » stř led 26, 2011 15:24

Tak se mi to popsané zapnutí WEBASTA dálkovým ovladačem před startem motoru moc líbí,čtu si tu jako v románu...určitě to motor ohřátím před startem pošetří... zeptám se, jaký si mám koupit přesný typ toho ovladače dálkového k tomu WEBASTU, který se vám komukoliv osvědčil.Díky...
Disco III - pravá pohoda

Uživatelský avatar
RudaK
Příspěvky: 8484
Registrován: pát lis 24, 2006 18:09
tel.: SONY Xperia Z3
auto: D III + D 1
Bydliště: Raygern - Sud mahren

Re: Reset jednotky topeni u D3

#64 Příspěvek od RudaK » stř led 26, 2011 16:59

kid píše: jaký si mám koupit přesný typ toho ovladače dálkového k tomu WEBASTU
Taky by mě to zajímalo . Já našel akorát todle :
http://www.autosip.cz/autosip/eshop/1-1 ... ladani-T80" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autosip.cz/autosip/eshop/1-1 ... ladani-T91" onclick="window.open(this.href);return false;
A taky nevím který ..... :Sorry:
D III - 2,7 TDV - The end result of a lot of hard work.
D 1 - 300 TDI 33x12.5R15 - už konečně nesmrtelná " SPIDERMAN "

Uživatelský avatar
Stavros
Příspěvky: 2595
Registrován: stř říj 25, 2006 07:42
tel.: 603145905
Kontaktovat uživatele:

Re: Reset jednotky topeni u D3

#65 Příspěvek od Stavros » stř led 26, 2011 18:43

jak ktery, vzdyt se musi koupit komplet prestavbova sada, to nejde jen o ten ovladac. Doma to jentak nezapojis, je s tim dost prace. Jak by se ti zapojily vetraky topeni?
Doprava zboží a doplňků z a do Evropy - http://www.complexcargo.cz
tel:603145905
complexcargo@razdva.cz

Uživatelský avatar
Luboš M.
Příspěvky: 3180
Registrován: pát úno 09, 2007 17:16
tel.: 608 969 607
auto: Defender 130 Limited
Kontaktovat uživatele:

Re: Reset jednotky topeni u D3

#66 Příspěvek od Luboš M. » stř led 26, 2011 22:23

Já bych tedy 10 tisíc za dálkové ovládání nedal :ne , je to polovina horkovzdušného topení :hmm:
http://WWW.I-DEFENDER.CZ" onclick="window.open(this.href);return false; vlastní výroba a prodej doplňků na offroady Tel: 608-96 96 07
Miluji život, protože mi dal Land Rover. Miluji Land Rover, protože je to můj život.

Uživatelský avatar
vladob8
Příspěvky: 773
Registrován: ned kvě 18, 2008 23:24
tel.: +421905582959
Bydliště: Bratislava

Re: Reset jednotky topeni u D3

#67 Příspěvek od vladob8 » stř led 26, 2011 23:25

Neblaznite na eBay je plno ovladacov T80, T90 do 100€, da sa vydrazit aj za 40€. Co som sa docital ovladace su nezamene, to znamena na kazdy konkretny typ Webasta sedi jeden typ ovladaca, na logu vyrobcu auta nezalezi.
Ja mam v D2 seriovo montovane Thermo top a pracuje presne ako Ivanovi po uprave akurat som si musel zohnat T80 ovladac.
http://shop.ebay.de/?_from=R40&_trksid= ... Categories" onclick="window.open(this.href);return false;
Zdravim Vlado.
Discovery II Td5, r.2000, manual, SLS, ACE, 2" lift, winch, At2 265/75R16
Sharan 2011 2,0TDi 4motion

Uživatelský avatar
RudaK
Příspěvky: 8484
Registrován: pát lis 24, 2006 18:09
tel.: SONY Xperia Z3
auto: D III + D 1
Bydliště: Raygern - Sud mahren

Re: Reset jednotky topeni u D3

#68 Příspěvek od RudaK » čtv led 27, 2011 05:49

Stavros píše: vzdyt se musi koupit komplet prestavbova sada, to nejde jen o ten ovladac
To mě napadlo .
Stavros píše: Jak by se ti zapojily vetraky topeni?
Nijak,bo je nepotřebuju - de jen o ohřev motoru :mrgreen:
Luboš M. píše:Já bych tedy 10 tisíc za dálkové ovládání nedal :ne , je to polovina horkovzdušného topení :hmm:
Není to kolikrát pravda ( skoro pokaždé :) ) Já mám Ateso za desítku - sice bez papíru,ale už je stejně po záruce a topení topí ....
vladob8 píše:Neblaznite na eBay je plno ovladacov T80, T90 Thermo top pracuje presne ako Ivanovi po uprave akurat som si musel zohnat T80 ovladac.
http://shop.ebay.de/?_from=R40&_trksid= ... Categories" onclick="window.open(this.href);return false;
Taky to tak de a jasně,že musí být komplet i s příjmačem .Mám na to 3/4 roku čas
D III - 2,7 TDV - The end result of a lot of hard work.
D 1 - 300 TDI 33x12.5R15 - už konečně nesmrtelná " SPIDERMAN "

Uživatelský avatar
Stavros
Příspěvky: 2595
Registrován: stř říj 25, 2006 07:42
tel.: 603145905
Kontaktovat uživatele:

Re: Reset jednotky topeni u D3

#69 Příspěvek od Stavros » čtv led 27, 2011 10:52

ja to myslel jako radu vsem, co si myslej, ze koupej za 50 EUR ovladac a bude jim to behat.
Doprava zboží a doplňků z a do Evropy - http://www.complexcargo.cz
tel:603145905
complexcargo@razdva.cz

Uživatelský avatar
petr_p
Příspěvky: 184
Registrován: čtv črc 31, 2008 10:13
auto: D3 TDV6 HSE Manual
Bydliště: Hranice

Re: Reset jednotky topeni u D3

#70 Příspěvek od petr_p » pát lis 23, 2012 12:23

ahojte,
po ranu uz ted byva docela zima, ovsem Webasto letos stale mlci :sad

Jsem se tudiz dovtipil, ze to bude asi bloknute. A jelikoz k tomu nemam dalkove, tak asi nema cenu ani zkouset vytahovat tu pojistku jak tu ctu, ze?

Jde to odblokovat pouze LR-Diagnostikou nebo to svede i nejaka jina?

Diky, Petr

P.S.: Nema nekdo zkusenosti s timto?
http://bellautoservices.co.uk/products/ ... ontroller/" onclick="window.open(this.href);return false;
D3 TDV6 HSE Manual

Uživatelský avatar
evo828
Příspěvky: 364
Registrován: pon úno 02, 2009 14:11
tel.: ifoon
auto: mam
Bydliště: Bratislava

Re: Reset jednotky topeni u D3

#71 Příspěvek od evo828 » pát lis 23, 2012 13:58

Ak aj nemas dialkove ovladanie mozes skusit odpojenim napajania (niekto hlasi ze to ide - niekomu nie):

The error lockout mode can be cleared using T4, or by disconnecting the battery power supply (connector C0926) for a minimum of 10 seconds.

K tomu ovladacu od Bellautos - funguje to OK (ivanjezbera to mal na d3 a bez problemov).

Existuje k tomu aj pridavny modul ktorym potom mozes zapnut aj fukanie do kabiny.
Diagnostika na LR: diagnostika, aktivacie pridavnych funkcii, upravy konfiguracie auta
http://www.landroverforum.cz/forum/view ... =12&t=8896

Uživatelský avatar
petr_p
Příspěvky: 184
Registrován: čtv črc 31, 2008 10:13
auto: D3 TDV6 HSE Manual
Bydliště: Hranice

Re: Reset jednotky topeni u D3

#72 Příspěvek od petr_p » pon pro 03, 2012 09:42

Cau, diky.
Zkousel jsem vytahnout tu pojistku, ale nemelo to na to vliv bohuzel :cry

Co znamena prosim ta hlaska "chyba muze byt smazana pouzitim T4"?

Co to je to "T4"?

Jde mi o to, ze kdyz nepomohla finta s pojistkou jestli ted musim k nekomu s LR-Diagnostikou nebo to umi odblokovat i nejaka jina, pripadne ktera?

Diky moc za radu, P.
D3 TDV6 HSE Manual

MadTom
Příspěvky: 10187
Registrován: čtv lis 06, 2008 23:15
tel.: 608 600 360
Bydliště: Olomouc

Re: Reset jednotky topeni u D3

#73 Příspěvek od MadTom » pon pro 03, 2012 10:50

T4 je originál diagnostika - Testbook.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo

Uživatelský avatar
evo828
Příspěvky: 364
Registrován: pon úno 02, 2009 14:11
tel.: ifoon
auto: mam
Bydliště: Bratislava

Re: Reset jednotky topeni u D3

#74 Příspěvek od evo828 » pon pro 03, 2012 13:29

okrem LR diagnostiky (IDS/SDD) to ide aj napr. s Faultmate, Autologic.

Ak mas na okoli niekoho kto montuje Webasto kurenia - ti by mali mat aj Webasto diagnostiku - s tou by to mohlo ist tiez (avsak nie cez diagnosticky konektor auta - ale priamo pripojenim na Webasto).
Diagnostika na LR: diagnostika, aktivacie pridavnych funkcii, upravy konfiguracie auta
http://www.landroverforum.cz/forum/view ... =12&t=8896

Uživatelský avatar
petr_p
Příspěvky: 184
Registrován: čtv črc 31, 2008 10:13
auto: D3 TDV6 HSE Manual
Bydliště: Hranice

Re: Reset jednotky topeni u D3

#75 Příspěvek od petr_p » úte pro 11, 2012 13:49

Dik za info.

A jeste jeden poznatek: Nevim jestli se to tu probiralo, ale co jsem se tu docetl tak se to blokne pri nekolika kratkych startech motoru.

Pak se jeste psalo, ze webasto nefunguje pri nizke hladine paliva v nadrzi. Ja z toho pochopil, ze se webasto pouze vypne at to nebere naftu motoru kvuli dojezdu na rezervu.

Po telefonu mi ale dnes v LR-servisu rekli, ze webasto se pri nizke hladine paliva zablokuje uplne stejne jak pri tech kratkych pojizdkach a rozchodi to pouze diagnostika.

A ted by me teda zajimalo odkud si bere Webasto informaci o nizke hladine paliva?

Ptam se, protoze mi asi zacina dochazet proc se to bloklo:

Kdyz totiz dotankuju az po spunt, tak se mi prvnich cca. 100 km stava cca. 5x denne, ze mi rucicka paliva spadne na nulu, rozsviti se hladove oko a dojezd v km na displeji ukazuje taky nulu. Po par minutach to pak vzdycky vymrsti rucicku zpet nahoru.

No a jestli tuto informaci, kterou vysila toto "vysoce kvalitni cidlo hladiny paliva" vyuziva i webasto, tak se vubec nedivim, ze se to zablokuje :Ja blb: :Ja blb:

Zatim sice nevim co stoji cidlo hladiny paliva - s tim se da zit, holt nemusim tankovat do plna :chuckle
S cim se ale muzu jen tezko smirit je ta "lidova" cena za odblokovani webasta v LR-servisu, zvlast kdyz jim tam muzu jezdit pokazde co dotankuju plnou nadrz :Ja blb:

Co myslite, muze mi to zablokovat to cidlo hladiny paliva?
D3 TDV6 HSE Manual

Uživatelský avatar
RudaK
Příspěvky: 8484
Registrován: pát lis 24, 2006 18:09
tel.: SONY Xperia Z3
auto: D III + D 1
Bydliště: Raygern - Sud mahren

Re: Reset jednotky topeni u D3

#76 Příspěvek od RudaK » čtv pro 13, 2012 15:50

Mě se bloklo akorát jednou a v servise u p. Hodbodě mě bylo řečeno,že todle Webasto má sací trubičku výš než motor a nedoporučoval mě jezdit v zimě na doraz .....tak že teď dotankuji dřív než je rezerva a funguje to :yes
p.s.Tak podle tohoto to s nějakým čidlem nádrže to topení být spojené nemělo ... pouze vyšší umístění sací trubky a následně se to blokne ( preventivně ),bo nemá palivo. ( i když motor vrčí ještě dlouho )
D III - 2,7 TDV - The end result of a lot of hard work.
D 1 - 300 TDI 33x12.5R15 - už konečně nesmrtelná " SPIDERMAN "

jezbera ivan
Příspěvky: 1042
Registrován: úte led 16, 2007 20:10
tel.: iPhone
auto: D3 2007 + D4 2012
Bydliště: SK - Zálesie

Re: Reset jednotky topeni u D3

#77 Příspěvek od jezbera ivan » čtv pro 13, 2012 16:02

No, ono ta krabicka od bell-a ma tu vyhodu, ze ak je seknute tak ho automaticky resetuje, a to az tri krat za sebou ak treba. Mam to uz druhy krat a funguje to super narozdiel od dorabky od majstrov z webasta.
Bronz LR Disco 4 TDV6 2012 - Mama's Street Fighter
Blue Evoque 2014 2.2

Uživatelský avatar
Mahatma
Příspěvky: 279
Registrován: čtv pro 13, 2007 19:23
tel.: jedině Xperia Z1c
auto: Disco 3
Bydliště: Ostrava

Re: Reset jednotky topeni u D3

#78 Příspěvek od Mahatma » čtv pro 13, 2012 18:58

petr_p píše:S cim se ale muzu jen tezko smirit je ta "lidova" cena za odblokovani webasta v LR-servisu
Kolik to, pro zajímavost, v LR servise dělá? Příští týden tam jdu s tím samým taky, tak ať vím, co mě to bude stát.

Uživatelský avatar
petr_p
Příspěvky: 184
Registrován: čtv črc 31, 2008 10:13
auto: D3 TDV6 HSE Manual
Bydliště: Hranice

Re: Reset jednotky topeni u D3

#79 Příspěvek od petr_p » pát pro 14, 2012 07:19

Ve Zline to delaj jako sluzbu zakaznikum docela za hubicku :chuckle
1290 Kc + DPH :puke

Nepredpokladam, ze to bude trvat dele nez 10 min, takze kdybych to prepocitaval na hodiny tak je to takova "krasna lidova hodinova sazba diagnostickych praci" za 7740Kc/hod. :chuckle
D3 TDV6 HSE Manual

Uživatelský avatar
gluteus
Příspěvky: 146
Registrován: stř črc 06, 2011 20:24
auto: Dlll

Re: Reset jednotky topeni u D3

#80 Příspěvek od gluteus » pát pro 14, 2012 15:10

mam d3 2007 a reset se dela vytazenim 2 pinového konektoru napájení stači na vteřinu duležite je mit při odpojení zaple topeni
na dálkovém, nebo natočený motor za studena. blokace má ale svoje důvody a jen tak to stále resetovet není asi dobré
bez diagnostiky příčiny.
Taky mi to netopilo a děsně to hulilo tak sem to rozhodil a spalovací komora byla komplet plná sazí.
ted už mi to topí super a hned. Většinou je ale po smrti i vložka komory a to je 5 táců u nafty.
takže komu to netopí, nebo to hulí tak má buď v háli žhavík, nebo kotel, nebo kompet zasraný sazema.
a nebo čerpadýlko ale to se pozná po sluchu že to z pod auta tektuje.
... když už teda jede, tak je zatím nejlepší ...

Odpovědět