Reset jednotky topeni u D3

Discovery I, II, III

Moderátor: Miky_CZ

Odpovědět
Zpráva
Autor
Uživatelský avatar
gluteus
Příspěvky: 147
Registrován: stř črc 06, 2011 20:24
auto: Dlll

Re: Reset jednotky topeni u D3

#81 Příspěvek od gluteus » pát pro 14, 2012 15:14

petr_p píše:Ve Zline to delaj jako sluzbu zakaznikum docela za hubicku :chuckle
1290 Kc + DPH :puke

Nepredpokladam, ze to bude trvat dele nez 10 min, takze kdybych to prepocitaval na hodiny tak je to takova "krasna lidova hodinova sazba diagnostickych praci" za 7740Kc/hod. :chuckle
to je asi aji s diagnostikou pač asi si nemužou dovolit to poslat do oběhu jen tak bez kontroly po blokaci ...
... když už teda jede, tak je zatím nejlepší ...

Uživatelský avatar
Frana
Příspěvky: 882
Registrován: ned lis 16, 2008 13:54
tel.: 608885886, OK3FJ
auto: Defender 130 HCPU
Bydliště: Podkrkonosi
Kontaktovat uživatele:

Re: Reset jednotky topeni u D3

#82 Příspěvek od Frana » pát pro 14, 2012 16:32

Tohle mam za sebou u neboztika Mejznara - jde opravdu jen o spusteni Webasta z diagnostiky za tyhle penize.
Defender 130 HCPU 300Tdi AT, OME +2", BFG MT KM2 285/75 R16, navijak 6t, Hannibal, Maggiolina, Engel

Uživatelský avatar
gluteus
Příspěvky: 147
Registrován: stř črc 06, 2011 20:24
auto: Dlll

Re: Reset jednotky topeni u D3

#83 Příspěvek od gluteus » pát pro 14, 2012 16:49

hm tak to je husty.
... když už teda jede, tak je zatím nejlepší ...

Uživatelský avatar
Frana
Příspěvky: 882
Registrován: ned lis 16, 2008 13:54
tel.: 608885886, OK3FJ
auto: Defender 130 HCPU
Bydliště: Podkrkonosi
Kontaktovat uživatele:

Re: Reset jednotky topeni u D3

#84 Příspěvek od Frana » pát pro 14, 2012 18:01

Jde o to, ze pokud se topeni zapali a potom nehori tak dlouho, aby se rozpalilo tak, ze vyhori saze, ktery vznikly na studenych stenach spalovaci komory behem rozhorivani, tak Webasto v D3 je nastaveny tak, ze to snese takhle jen 5xx za sebou a pak se zamkne a znovu nezacne topit, dokud se to natvrdo nezapne bud diagnostikou, nebo hodinkama. Kdo nema hodinky, ma smulu, protoze musi na diagnostiku a pokazdy za tyhle hrozny prachy - proste se uctuje za napichnuti auta na diagnostiku, co tam s ni pak delaji a jak dlouho uz je asi fuk.

Jednoduchym vypoctem se da zjistit, ze pokud se to stane vic nez jednou, tak je levnejsi si tam ty hodinky dat, myslim, ze jejich cena je cca 1.800,-CZK... :-)


tak dokonce jeste min:

http://www.autosip.cz/autosip/eshop/1-1 ... odiny-1533" onclick="window.open(this.href);return false;
Defender 130 HCPU 300Tdi AT, OME +2", BFG MT KM2 285/75 R16, navijak 6t, Hannibal, Maggiolina, Engel

Uživatelský avatar
petr_p
Příspěvky: 186
Registrován: čtv črc 31, 2008 10:13
auto: D3 TDV6 HSE Manual
Bydliště: Hranice

Re: Reset jednotky topeni u D3

#85 Příspěvek od petr_p » sob pro 15, 2012 10:25

No ty hodinky by se urcite hodily, za ty penize, super.

Ale jen ty hodinky mi stacit nebudou aby se to rozjelo, ne? Nejak se to musi sparovat s webastem v aute, ci jak to vlastne funguje?

Diky, Petr
D3 TDV6 HSE Manual

Uživatelský avatar
Frana
Příspěvky: 882
Registrován: ned lis 16, 2008 13:54
tel.: 608885886, OK3FJ
auto: Defender 130 HCPU
Bydliště: Podkrkonosi
Kontaktovat uživatele:

Re: Reset jednotky topeni u D3

#86 Příspěvek od Frana » sob pro 15, 2012 10:45

Myslim, ze treba pan Sip by to urcite umel dodelat...
Defender 130 HCPU 300Tdi AT, OME +2", BFG MT KM2 285/75 R16, navijak 6t, Hannibal, Maggiolina, Engel

Uživatelský avatar
Mahatma
Příspěvky: 279
Registrován: čtv pro 13, 2007 19:23
tel.: jedině Xperia Z1c
auto: Disco 3
Bydliště: Ostrava

Re: Reset jednotky topeni u D3

#87 Příspěvek od Mahatma » ned pro 16, 2012 11:51

gluteus píše:mam d3 2007 a reset se dela vytazenim 2 pinového konektoru napájení stači na vteřinu duležite je mit při odpojení zaple topeni
na dálkovém, nebo natočený motor za studena. blokace má ale svoje důvody a jen tak to stále resetovet není asi dobré
bez diagnostiky příčiny.
Taky mi to netopilo a děsně to hulilo tak sem to rozhodil a spalovací komora byla komplet plná sazí.
ted už mi to topí super a hned. Většinou je ale po smrti i vložka komory a to je 5 táců u nafty.
takže komu to netopí, nebo to hulí tak má buď v háli žhavík, nebo kotel, nebo kompet zasraný sazema.
a nebo čerpadýlko ale to se pozná po sluchu že to z pod auta tektuje.
Bohužel nemám dálkový, takže nic jiného než diagnostika mi nezbývá. Je to mrtvé úplně, bez jakékoliv reakce, tak doufám, že je to jen zablokované ...

Uživatelský avatar
petr_p
Příspěvky: 186
Registrován: čtv črc 31, 2008 10:13
auto: D3 TDV6 HSE Manual
Bydliště: Hranice

Re: Reset jednotky topeni u D3

#88 Příspěvek od petr_p » ned pro 16, 2012 14:15

Frana píše:Myslim, ze treba pan Sip by to urcite umel dodelat...
Ja znam bohuzel jen toho Šípa z televize :D , ale presto dik za tip.
Myslim, ze se asi vyplati zainvestovat to udelatko od Bellautos, kdyz to umi i mazat chyby.
D3 TDV6 HSE Manual

Uživatelský avatar
petr_p
Příspěvky: 186
Registrován: čtv črc 31, 2008 10:13
auto: D3 TDV6 HSE Manual
Bydliště: Hranice

Re: Reset jednotky topeni u D3

#89 Příspěvek od petr_p » pon pro 17, 2012 07:49

Jo a jeste jsem trosku hledal na disco3uk a pisou tam nekteri, ze si ze stranky Webasto stahli malej programek do notebooku a poridili si k tomu jeste OBD/USB kabel. Pak vzali obycejne 3 draty: pro 12+, 12- a ten treti pro pripojeni na PIN c.2 na webastu, pak ty draty asi spojili s kontakty na OBD konektoru. No a pak to propoji pres USB s notasem a spusti ten program, smazou chyby a hotovo.

Zni to docela jednoduse. Ja nejsem elektrikar, ale tohle bych asi zvladnul. No ale kam vrazit ty 3 draty? Dyt ten OBD ma tech pinu minimalne 16 ze jo ..
D3 TDV6 HSE Manual

Uživatelský avatar
evo828
Příspěvky: 364
Registrován: pon úno 02, 2009 14:11
tel.: ifoon
auto: mam
Bydliště: Bratislava

Re: Reset jednotky topeni u D3

#90 Příspěvek od evo828 » pon pro 17, 2012 13:45

petr_p píše:Jo a jeste jsem trosku hledal na disco3uk a pisou tam nekteri, ze si ze stranky Webasto stahli malej programek do notebooku a poridili si k tomu jeste OBD/USB kabel. Pak vzali obycejne 3 draty: pro 12+, 12- a ten treti pro pripojeni na PIN c.2 na webastu, pak ty draty asi spojili s kontakty na OBD konektoru. No a pak to propoji pres USB s notasem a spusti ten program, smazou chyby a hotovo.

Zni to docela jednoduse. Ja nejsem elektrikar, ale tohle bych asi zvladnul. No ale kam vrazit ty 3 draty? Dyt ten OBD ma tech pinu minimalne 16 ze jo ..
V ziadnom pripade nedavat nic do OBD konektora. Ten USB kabel co sa predava (napr. na ebay) - sa pripaja priamo na +/- (baterka) a na konektor na Webaste (ked otvoris kapotu a pozries na webasto - rovno ho uvidis). To je vsetko.
Diagnostika na LR: diagnostika, aktivacie pridavnych funkcii, upravy konfiguracie auta
http://www.landroverforum.cz/forum/view ... =12&t=8896

Uživatelský avatar
petr_p
Příspěvky: 186
Registrován: čtv črc 31, 2008 10:13
auto: D3 TDV6 HSE Manual
Bydliště: Hranice

Re: Reset jednotky topeni u D3

#91 Příspěvek od petr_p » pon pro 17, 2012 17:36

Omlouvam se, asi jsem se spatne vyjadril. Ti borci v Anglii, jestli jsem to dobre pochopil, maji kabel na jednom konci USB a na druhem OBD. Ten ODB konec ale nestrkaji do zasuvky na aute, ale pouze spoji pres 3 draty (baterka + - a pin2 na Webastu) k Webastu a spusti na notebooku ten test od Webasta a smazou ty chyby.

Ale to co myslis ty je asi uplne jiny kabel, ze?
D3 TDV6 HSE Manual

Uživatelský avatar
Hubert
Příspěvky: 1909
Registrován: ned čer 28, 2009 18:13
tel.: 724878985
auto: Discovery 300 TDI
Bydliště: Kousek do Třebíče
Kontaktovat uživatele:

Re: Reset jednotky topeni u D3

#92 Příspěvek od Hubert » pon pro 17, 2012 21:39

Webasto jede to úplně normálně napojit přes obyčejný KKL kabel co se používá třeba na škodovky do roku 2004. Je nutné do něj pustit +12, -12 a jeden pin přímo na datový kabel Webasta. Několikrát jsem to dělal.
(Může být problém s 64bit OS systémem. Mě to na něm nejede. Na 32bit v pohodě.)

Soft na Webasto je zde: http://www.techwebasto.com/heater_thermo_test.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
A tady je to asi to co jsi myslel: http://www.disco3.co.uk/forum/topic43944-105.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Vícero Land Rover Discovery 300 Tdi
Máte štěstí že jsem tady. Říkají o mě že jsem odborník. :-) Mám málo času, ale na výzvu se čas vždy najde.

Uživatelský avatar
petr_p
Příspěvky: 186
Registrován: čtv črc 31, 2008 10:13
auto: D3 TDV6 HSE Manual
Bydliště: Hranice

Re: Reset jednotky topeni u D3

#93 Příspěvek od petr_p » úte pro 18, 2012 09:48

Ano to je presne co jsem myslel. Diky :yes
D3 TDV6 HSE Manual

Uživatelský avatar
Mahatma
Příspěvky: 279
Registrován: čtv pro 13, 2007 19:23
tel.: jedině Xperia Z1c
auto: Disco 3
Bydliště: Ostrava

Re: Reset jednotky topeni u D3

#94 Příspěvek od Mahatma » úte pro 18, 2012 19:44

petr_p píše:Ve Zline to delaj jako sluzbu zakaznikum docela za hubicku :chuckle
1290 Kc + DPH :puke

Nepredpokladam, ze to bude trvat dele nez 10 min, takze kdybych to prepocitaval na hodiny tak je to takova "krasna lidova hodinova sazba diagnostickych praci" za 7740Kc/hod. :chuckle
Tak mám to za sebou v Ostravě a přes tu diagnostiku to rozběhali. Ale cena je velkoměstská: 1550,-
To mě opět přivádí na myšlenku: Nevíte o nějakém dobrém servise na Ostravsku? Nejlépe s diagnostikou? Mám nalítáno 200 000 km a čekají mě takové lahůdky jako nový dif.

Uživatelský avatar
gluteus
Příspěvky: 147
Registrován: stř črc 06, 2011 20:24
auto: Dlll

Re: Reset jednotky topeni u D3

#95 Příspěvek od gluteus » úte pro 18, 2012 20:05

na strankach webasto je sit servisu.posledni diagnostija v prostejove byla za tusim 370,- bez dane.
... když už teda jede, tak je zatím nejlepší ...

Uživatelský avatar
petr_p
Příspěvky: 186
Registrován: čtv črc 31, 2008 10:13
auto: D3 TDV6 HSE Manual
Bydliště: Hranice

Re: Reset jednotky topeni u D3

#96 Příspěvek od petr_p » stř pro 19, 2012 09:25

Mahatma píše:Tak mám to za sebou v Ostravě a přes tu diagnostiku to rozběhali. Ale cena je velkoměstská: 1550,-
To mě opět přivádí na myšlenku: Nevíte o nějakém dobrém servise na Ostravsku? Nejlépe s diagnostikou? Mám nalítáno 200 000 km a čekají mě takové lahůdky jako nový dif.
:yes No vidis i v Ostrave mate sikulky a mas to doslova za "aaale to nestalo ani za rec" :mrk

Z Ostravy to mas cca. 60 km k Jarkovi Peslovi - Valasske Mezirici. Ten ma i diagnostiku
D3 TDV6 HSE Manual

Uživatelský avatar
jareku
Příspěvky: 802
Registrován: ned zář 09, 2012 22:25
auto: D3+DEF
Bydliště: Blansko

Re: Reset jednotky topeni u D3

#97 Příspěvek od jareku » pon pro 31, 2012 13:07

Zdar, na začátku prosince jsem nechal do mé D3 namontovat ovládání instalovaného Webasta přes dálkové ovládání. Vše funguje k mé spokojenosti - dálkovým ovládáním otevřu auto a pak dálkovým ovládáním zapnu Webasto a to funguje bezvadně (samozřejmě jen jako ohřev motoru, což mně stačí). Vzhledem k tomu, že neotevřu dveře, auto se po cca 1min samo zavře a Webasto funguje dále. Než jdu do auta, tak ho zase dálkově vypnu. Dělali to v Brně u Hodbodě - doporučuji.
Live long and prosper.

jezbera ivan
Příspěvky: 1042
Registrován: úte led 16, 2007 20:10
tel.: iPhone
auto: D3 2007 + D4 2012
Bydliště: SK - Zálesie

Re: Reset jednotky topeni u D3

#98 Příspěvek od jezbera ivan » pon pro 31, 2012 20:12

Hodboda mozem doporucit aj ja. Toto riesenie ovladania webasta vsak nie, ak to ma byt dobre, musi to fungovat bez kadejakych podmienok. A Tak funguje FBH Controller od Bell-a, ale to tu je uz x-krat popisane.
Bronz LR Disco 4 TDV6 2012 - Mama's Street Fighter
Blue Evoque 2014 2.2

Uživatelský avatar
jareku
Příspěvky: 802
Registrován: ned zář 09, 2012 22:25
auto: D3+DEF
Bydliště: Blansko

Re: Reset jednotky topeni u D3

#99 Příspěvek od jareku » úte led 01, 2013 22:13

já jsem tuto variantu "podmínek" zvolil záměrně - mám malého syna a ten najde veškeré i schované ovladače a strašně rád je mačká - nemůže tak dojít k "neplánovanému" sepnutí topení. Až budu chtít tuto "podmínku" odstranit, je potřeba - dle slov jejich technika - pouze napojit přijímač přímo na baterii.
Live long and prosper.

jezbera ivan
Příspěvky: 1042
Registrován: úte led 16, 2007 20:10
tel.: iPhone
auto: D3 2007 + D4 2012
Bydliště: SK - Zálesie

Re: Reset jednotky topeni u D3

#100 Příspěvek od jezbera ivan » stř led 02, 2013 08:01

Otazka je, ze ked pocas prevadzky webasta auto odomknes alebo otvoria dvere, ci sa ti samo nevypne. Ak ano, tak je to obmedzujuce. Ak nie, tak ok, aj tak sa mi to moc nepaci, lebo dialkove odomykania ma maly dosah oproti webastovemu, tzn ze sa skracuje dosah zopnutia webasta. Ja ho niekedy spustam aj z par sto metrov, najma ked koncime lyzovanie a decka idu zo svahu riadne premrznute, tak ho spustam polhodku predtym nez dolyzujeme. Ked prideme k autu, nastartujem a nez nalozim lyze decka pomaly rozmrzaju, lebo mi fuka okamzite teply vzduch. Tiez nie vzdy sa da dostat az ku chate, tak tiez welky dosak dialkoveho vyuzijem. Ale to uz ako kto co potrebuje.
Bronz LR Disco 4 TDV6 2012 - Mama's Street Fighter
Blue Evoque 2014 2.2

Odpovědět