Peugeot 2,7hdi do Discovery 3
Moderátor: Miky_CZ
Peugeot 2,7hdi do Discovery 3
Pekny den,
hladanim odpovede na moju otazku som stravil nejeden zimny verčer s vyhladavačom namiesto frajerky.
Pretom som sa rozhodol napisať a poprosiť Vás či toto niekto riešil resp. či to nieje niekde opisane nafotene na nejakych zahraničnych forach.
Jedna sa o Discovery 3 so zlomenou klukou do ktorej pojde motor z Pežotika 607.
Plán je taky že sa prehádžu vstreky a všetky blbosti z Diskoteky na motor z Pežotika a hotovo.
Za každu informaciu vopred dakujem
hladanim odpovede na moju otazku som stravil nejeden zimny verčer s vyhladavačom namiesto frajerky.
Pretom som sa rozhodol napisať a poprosiť Vás či toto niekto riešil resp. či to nieje niekde opisane nafotene na nejakych zahraničnych forach.
Jedna sa o Discovery 3 so zlomenou klukou do ktorej pojde motor z Pežotika 607.
Plán je taky že sa prehádžu vstreky a všetky blbosti z Diskoteky na motor z Pežotika a hotovo.
Za každu informaciu vopred dakujem
- manjana
- tel.: 737807393
- auto: DI, DII, DIII,RRL322
Re: Peugeot 2,7hdi do Discovery 3
Zdravim, uz jsme tuto otazku take resili. Vnitrek motoru je stejny ale jsou rozdily v uchyceni motoru. Je to pomerne dot slozite. To bych spise premyslela nad tim, sehnat motor z Jaguara s-type a nebo repasovany blok od Eliotta.
Land Rover servis
737 807 393
Be strong, be happy, be merry land rover
merrylandrover@gmail.com
Diagnostika LYNX, Hawkeye Pro, Delphi
737 807 393
merrylandrover@gmail.com
- Hanys_a_Kaca
- tel.: 775 173 983
- auto: DEF110+D2+RRC
Taky jsem pohledaval a pochopil jsem i ze je i dost jina elektronika a řízení, řešení předsvtřiku hlavniho vstřiku a dosvstřiku podle vibrací u peugeota, zatímco disco to řeší nějak jednoduššeji. Dále jsou tam rozdíly v uchycení dalších agregátů a v neposlední řadě ten motor není stejný ani uvnitř - ostatně, to by se dala přehodit třeba právě jenom ta klika nebo spodek. Tedy motor tam dej jakej chceš, ale já říkám: "Někdy je skoro přesně horší než uplně vedle."
- MILUNAK
- tel.: 777314741
- auto: nevejde se
- Kontaktovat uživatele:
Hanys má pravdu a mám dojem, že je tam jinak řešené i mazání a jinak umístění olej. filtr.Hanys_a_Kaca píše:Taky jsem pohledaval a pochopil jsem i ze je i dost jina elektronika a řízení, řešení předsvtřiku hlavniho vstřiku a dosvstřiku podle vibrací u peugeota, zatímco disco to řeší nějak jednoduššeji. Dále jsou tam rozdíly v uchycení dalších agregátů a v neposlední řadě ten motor není stejný ani uvnitř - ostatně, to by se dala přehodit třeba právě jenom ta klika nebo spodek. Tedy motor tam dej jakej chceš, ale já říkám: "Někdy je skoro přesně horší než uplně vedle."
Ex-Free Td4-2005 facelift na 18",Ex- DII Td5-2003 facelift na 20",Ex- Mitsubishi Outlander 2.2 DI-D 4WD 2011,Ex- BMW 530d E61 2006, Ex- RR P38 4.6 HSE 2000, BMW X3 2.0D F25 2012, DIII 2.7 TDV6 HSE-2005,Ex- RR L322 3,6 TDV8 Vogue 2007.
Dakujem za velmi cenne rady, tak či tak peugeot už čaka v Dielni kedy pride jeho čas.
Od pondelku sa chystam porovnavať a preskladať.
Na Diskovere je v prdeli kluka a hlavy tak z toho všetkeho jeden motor vyskladam.
Ešte raz dakujem.
Od pondelku sa chystam porovnavať a preskladať.
Na Diskovere je v prdeli kluka a hlavy tak z toho všetkeho jeden motor vyskladam.
Ešte raz dakujem.
- Hanys_a_Kaca
- tel.: 775 173 983
- auto: DEF110+D2+RRC
jestli tam ten pežot naroubuješ, tak se rozhodně poděl se zkušenostmi, držim palce!
Ďakujem samozrejme že sa podelim o vedomosti a skusenosti.
Mam ešte jednu otazku najde sa na web-e nejaky manual k tomuto motoru, chcem daake uťahovacie momenty.
Mam ešte jednu otazku najde sa na web-e nejaky manual k tomuto motoru, chcem daake uťahovacie momenty.
Takže ludia motor je vyskladany a v zabehu. Zatial všetko ok. klop klop klop na drevo. 

- manjana
- tel.: 737807393
- auto: DI, DII, DIII,RRL322
Tak so jsi hustej!!!! 10 palcu nahoru!! 

Land Rover servis
737 807 393
merrylandrover@gmail.com
737 807 393
merrylandrover@gmail.com
- DjALF
- auto: Toyota LC 100
- Kontaktovat uživatele:
Správnej průkopníkferjon píše:Takže ludia motor je vyskladany a v zabehu. Zatial všetko ok. klop klop klop na drevo.

Discovery I 300TDI "Užovka" - lehka OFF kosmetika "už EX"
Toyota Land Cruiser 100 "želva"
http://www.djalf.cz/ http://sportrescue.cz/
Toyota Land Cruiser 100 "želva"
http://www.djalf.cz/ http://sportrescue.cz/
Par info:
blok je kus inak odliaty kvôli držiakom, agregatom, ....
Našťastie zlomena kluka Disco bloku neubližila tak sa dal použiť
Vela dielov, ma presne tie iste čisla a pri porovnavani a merani boli tie iste.
Napriklad kluka, dva piesty s ojnicami, hlavy, olejove čerpadlo su momentalne osadene z peugeota.
Ale mam ešte možno problem s podvozkom. Stalo to cca dva roky v trave sadla na dorazy za ten čas.
Potom som ju mal problem dostať hore aby bola schopna testovačky. Nakoniec po troch dňoch odstraňovania netesnosti, oprave konektorov a popresekavanych kablov (to auto jazdilo OFFROAD) sa mi to podarilo zdvihnuť tak že podvozok je bez zavad. Funguju mi aj špecialne funkcie
Len mi nefunguje ovladač ovladania svetlej vyšky.
A teraz otazka može byť problem v tom že treba nanovo Nakalibrovať podvozok alebo hladať problem ešte niekde inde?
dakujem
blok je kus inak odliaty kvôli držiakom, agregatom, ....
Našťastie zlomena kluka Disco bloku neubližila tak sa dal použiť
Vela dielov, ma presne tie iste čisla a pri porovnavani a merani boli tie iste.
Napriklad kluka, dva piesty s ojnicami, hlavy, olejove čerpadlo su momentalne osadene z peugeota.
Ale mam ešte možno problem s podvozkom. Stalo to cca dva roky v trave sadla na dorazy za ten čas.
Potom som ju mal problem dostať hore aby bola schopna testovačky. Nakoniec po troch dňoch odstraňovania netesnosti, oprave konektorov a popresekavanych kablov (to auto jazdilo OFFROAD) sa mi to podarilo zdvihnuť tak že podvozok je bez zavad. Funguju mi aj špecialne funkcie

Len mi nefunguje ovladač ovladania svetlej vyšky.
A teraz otazka može byť problem v tom že treba nanovo Nakalibrovať podvozok alebo hladať problem ešte niekde inde?
dakujem
Ak Ti nesvieti kontrolka "suspension" - tak je dost mozne, ze len ten ovladac je kaput (obliate nejakou tekutinou a podobne - vnutri je elektronika - takze to lahko zblbne).
Skus pozicat od niekoho funkcny a zapojit ci to pojde. Pripadne na diagonstike nacitat ci su nejake chyby v suspension module zaznamenane a odskusat funkcnost prepinaca cez diagnostiku.
Skus pozicat od niekoho funkcny a zapojit ci to pojde. Pripadne na diagonstike nacitat ci su nejake chyby v suspension module zaznamenane a odskusat funkcnost prepinaca cez diagnostiku.
Diagnostika na LR: diagnostika, aktivacie pridavnych funkcii, upravy konfiguracie auta
http://www.landroverforum.cz/forum/view ... =12&t=8896
http://www.landroverforum.cz/forum/view ... =12&t=8896