Discovery 3 2,7 S - nejaky rozumny servis na domažlicku?
Moderátor: Miky_CZ
Discovery 3 2,7 S - nejaky rozumny servis na domažlicku?
Ahoj, shanim servis - porucha asi takhle - jedu, vse ok (14 dni po servisu - bezna vymena oleje a repas kompresoru), najednou cervena olejnicka a temer hned silny brzdny efekt motoru a finito. Motor se ani neprotoci. Co to muze byt? Olej tam je. Žádná soda se neděla. Rozvody dělány asi 15 tis zpátky komplet.
- pojir
- tel.: 602727915
- auto: D2
- Kontaktovat uživatele:
Re: Discovery 3 2,7 S - nejaky rozumny servis na domažlicku?
No, tak to se asi uz muzes pripsat do statistik... http://www.landroverforum.cz/forum/view ... 4&p=384388
V tom vlakne jsou i zahrabany informace o tom, co se u techto motoru stava a obrazky, jak to pak vypada.
V tom vlakne jsou i zahrabany informace o tom, co se u techto motoru stava a obrazky, jak to pak vypada.
Jakkoliv vysoko vyskocis, nikdy nepreskocis svoji prdel.
- desmosedici-rr
- auto: free
http://www.landroverforum.cz/forum/view ... 12&t=17182Ominub píše: 04 čer 2017 09:45 Ahoj, shanim servis - porucha asi takhle - jedu, vse ok (14 dni po servisu - bezna vymena oleje a repas kompresoru), najednou cervena olejnicka a temer hned silny brzdny efekt motoru a finito. Motor se ani neprotoci. Co to muze byt? Olej tam je. Žádná soda se neděla. Rozvody dělány asi 15 tis zpátky komplet.
tady se podívej a ještě je tu na foru někde tabulka LR anděl
Hm, nevypadá to dobře a to jsem si říkal, jak už začíná být pěkně vymazlenej ... přitáhl jsem si ho po prvním majiteli a 1 překupníkovi z Vilshoffenu, 7 míst, manuál, brzdy nový, kastle téměř bez koroze, jen něco málo od soli na rámu zespoda, pravidelná údržba, ložiska na předku vyměněný, rozvody, žhavičky nový, elektrika v cajku, kompresor po renovaci ... do prdele práce a teď tohle, asi ho prodám tak jak je ... chce se mi z toho zvracet 
A najeto 191 tkm.

A najeto 191 tkm.
nejde o celkové km, ale o servis, který někdo před tebou zanedbal.Ominub píše: 04 čer 2017 12:37 Hm, nevypadá to dobře a to jsem si říkal, jak už začíná být pěkně vymazlenej ... přitáhl jsem si ho po prvním majiteli a 1 překupníkovi z Vilshoffenu, 7 míst, manuál, brzdy nový, kastle téměř bez koroze, jen něco málo od soli na rámu zespoda, pravidelná údržba, ložiska na předku vyměněný, rozvody, žhavičky nový, elektrika v cajku, kompresor po renovaci ... do prdele práce a teď tohle, asi ho prodám tak jak je ... chce se mi z toho zvracet
A najeto 191 tkm.
a rok výroby?
Rozvody se dělají do 150tis km nebo co 6 let.
nechci spekulovat, ale pokud ti rozvody udělali teprve ve 176tis km, kdy už původní olejčerpadlo pořádně nemazalo, ... a dali při výměně rozvodů aspoň nové?
To netuším čeče, platil jsem něco kolem 50, ale tak jako tak, to je už zbytečná diskuze.
jaký to máš rok prosím tě?
A čerstvá technická od 3/2017 čili do 3/2019 ... to je prostě pech
motor PSA 
držím palce, ať to je co nejmenší problém

držím palce, ať to je co nejmenší problém
Dík, mám teď kontakt na jednoho servisáka tady blízko, ale ppd se to bez novýho půlmotoru teda neobejde, kdyby to nebyla 7 místná tovární verze, tudíž ta dražší, tak už bych ho střelil, ale takhle ještě čekám, je to rodinej mazel, odvezl mi mojí paní do a z porodnice s malym. Rozhodně bych ho asi radši vyměníl než sáhodlouze posílal do brusírny kliku a na check atd ... to bych kdyžtak pak udělal s tim starym půlmotorem v klidu posléze, ale teda prda no 

- Distruptor
- auto: Freelander, D4?
Ono od 2007 do konca 2008 tam bol zly design uchytenia olejovej pumpy (oslabenie v mieste kde je sponovak rozvodu) a ked sa menia rozvody a pritiahne sa to tak to chvilu po vymene prdne. Pre zaujmavost pls zisti ci ti tam nechali tu staru olejovu pumpu a ci ma ten zly design:
http://www.lrautomotive.com.au/contents ... _Belt.html
http://www.lrautomotive.com.au/contents ... _Belt.html
Land Rover FREELANDER Td4, HSE, 5dv, 2005, automat
Už se za chvíli poveze do servisu ... pak uvidíme
- Maxsel
- auto: Land Rover
- Kontaktovat uživatele:
Přeju ti (a nám všem v podobném očekávání), ať ti to dobře dopadne. Pokud ale opravdu rozšíříš řady neklikařů, tak neznám ani osobně ani z doslechu nebo z netu nikoho, komu by řešení opravou (broušení, šály atd) bez výměny celého polomotoru chvíli fungovalo. Ale vím o pár lidech, co na tom prodělali další peníze navíc. To tě nechci strašit, ale v tomhle případě se opravdu vyplatí dvakrát měřit a jednou řezat.
Ahoj, tak je to zadřený první válec. Prý turbo odešlo a olej a zadřeno ... divné je, že to ani nečoudilo, nic.
Pán v servisu byl uznalý, že to bylo pěkně udržované, že je to na tom vidět, ... prostě smůla.
Nicméně to nevydejchám finančně, proto prodávám. Bude se muset vyměnit ppd tak jako tak půlmotor a do toho už se mi nechce pouštět. Prodávám tedy svoji sedmimístnou stříbrnou manuální disco III S s čerstvou STK do 2019 a leklým motorem. Netušíte někdo, za kolik se to tak pohybuje?
Ještě znovu doplňuju - čerstvý řemeny, čerstvý repas kompresoru, brzdy vyměněné, ložiska v předku, čerstvý žhavičky, měchury ok, čili až na ten motor naprostej cajk, běžný kosmetický vady. Nutno odvézt si.
Pán v servisu byl uznalý, že to bylo pěkně udržované, že je to na tom vidět, ... prostě smůla.
Nicméně to nevydejchám finančně, proto prodávám. Bude se muset vyměnit ppd tak jako tak půlmotor a do toho už se mi nechce pouštět. Prodávám tedy svoji sedmimístnou stříbrnou manuální disco III S s čerstvou STK do 2019 a leklým motorem. Netušíte někdo, za kolik se to tak pohybuje?
Ještě znovu doplňuju - čerstvý řemeny, čerstvý repas kompresoru, brzdy vyměněné, ložiska v předku, čerstvý žhavičky, měchury ok, čili až na ten motor naprostej cajk, běžný kosmetický vady. Nutno odvézt si.
Není to sedmimístné a je to automat, ale asi to šupnu za stejnou cenu.
Podle inzerátu je to sedmimístné (+ automat + asi HSE výbava), ale taky bych to viděl na zhruba stejnou cenu. Zase máš menší kilometry.
DIII 2.7 TDV6 SE-2007
aha, jsem to nějak blbě viděl, inu 70 je moje cena ... :/