F1 Máte problém se spojkou na Td4?

Freelander I, II

Moderátor: Safraporte

Zpráva
Autor
Uživatelský avatar
ducek
Příspěvky: 114
Registrován: pon úno 22, 2010 19:59
tel.: 728899221
auto: freelander 1.8+LPG
Bydliště: Žebrák
Kontaktovat uživatele:

Re: Máte problém se spojkou na Td4?

#21 Příspěvek od ducek » čtv čer 04, 2015 13:34

Tak nakonec měním celou spojkovou sadu + spojkový váleček+držák spojkového válečku+gufero levé předni poloosy. ase pár vyhozenejch peněz do hajzlu a to nemluvím že ještě musím letos vyměnít oleje ve všem.

juraj maco
Příspěvky: 65
Registrován: sob srp 09, 2014 13:04
auto: Free td4 04
Bydliště: Topolčany

Re: Máte problém se spojkou na Td4?

#22 Příspěvek od juraj maco » stř čer 10, 2015 19:52

Ahoj priatelia. tak už to prišlo aj na moje free. Ked stláčam spojkový pedal tak niekedy, nie pri každom vytlačení cítim ako v prevodovke trhne ako keby som daval rýchlosť bez spoky je to len velmi malo citit,, a mam obavu či neodchádza spojkový valec,.. volal som predajcovy ND na lanrovery a ten mi povedal že bude dobre vymeniť aj spojkové ložisko,ktoré je potrebné pri montáži natlakovať a nie odvzdušnovať.. klasickým spôsobom ako to tu spominaju všetci. že ked to budem odvzdušnovať tak mi to bude robiť to isté ako doteraz pri starom valci. tak teraz som nerozhodný či vymeniť len spokový valec ,alebo vymeniť spokový valec aj zo spokovým ložiskom a už ked to budem mať otvorené rovno vymeniť aj lamelu . dakujem za Vaše postrehy a rady,

Uživatelský avatar
Safraporte
Příspěvky: 1338
Registrován: čtv zář 03, 2009 11:01
tel.: 603819556
auto: Free Td4 2002
Bydliště: jak to jde, tak na rybách
Kontaktovat uživatele:

Re: Máte problém se spojkou na Td4?

#23 Příspěvek od Safraporte » pát čer 12, 2015 09:30

juraj maco píše:,.. volal som predajcovy ND na lanrovery a ten mi povedal že bude dobre vymeniť aj spojkové ložisko,ktoré je potrebné pri montáži natlakovať a nie odvzdušnovať..
Já teda nevím, ale nové díly jsou naplněné kapalinou a jen se secvaknou - nic se neodvzdušňuje ani netlakuje ... nebo?

Uživatelský avatar
TOMAS83
Příspěvky: 193
Registrován: čtv led 13, 2011 13:58
tel.: 727804168
auto: FREELANDER
Bydliště: Mnichovo Hradiště

Re: Máte problém se spojkou na Td4?

#24 Příspěvek od TOMAS83 » sob pro 19, 2015 16:18

Ahoj všem,dnes sem se byl podívat na TD4 2002.potřeboval bych radu..zkušenost.

Klasika spojka zabírá až dole,co mě zarazilo...když chci podřadit na 2st musím zpomalit pod 1000 - pak tam jde krásně - bude to spojkou nebo něčím jiným..Na benzínu 1,8 1998,jsem se stím nikdy nesetkal...

--------------------------------------------------------------------------------------------------

pro info : cena 65000 - 336.000km nutné vyměnit přední uložení tlumiče,zadní začíná klepat,nejdou 2 stahovačky,
4X4 ok,kardanka nehučí,TK do 2017 webasto funguje bez chyb..nikde žádné uníky nebyli vidět..

spojka komplet cca 4500,uložení přední zadní 3000 + práce..

tak váhám..
Freelander 1 2,0 TD4 rv.02,zvednuto 5cm,na rozšíření se pracuje,225/80/16

Range Rover Sport Tdv8 3,6 rv. 2007

Uživatelský avatar
hrochado
Příspěvky: 563
Registrován: čtv led 08, 2015 11:20
auto: D2 2003
Bydliště: Brno

Re: Máte problém se spojkou na Td4?

#25 Příspěvek od hrochado » ned pro 20, 2015 12:02

TOMAS83 píše:Ahoj všem,dnes sem se byl podívat na TD4 2002.potřeboval bych radu..zkušenost.

Klasika spojka zabírá až dole,co mě zarazilo...když chci podřadit na 2st musím zpomalit pod 1000 - pak tam jde krásně - bude to spojkou nebo něčím jiným..Na benzínu 1,8 1998,jsem se stím nikdy nesetkal...

--------------------------------------------------------------------------------------------------

pro info : cena 65000 - 336.000km nutné vyměnit přední uložení tlumiče,zadní začíná klepat,nejdou 2 stahovačky,
4X4 ok,kardanka nehučí,TK do 2017 webasto funguje bez chyb..nikde žádné uníky nebyli vidět..

spojka komplet cca 4500,uložení přední zadní 3000 + práce..

tak váhám..
Ahoj, já teda nejsem žádný odborník, ale řešil jsem to cca před půl rokem.
To, že nejdou řadit rychlosti, nejvíce jednička a dvojka - jdou tam jakoby na sílu, je způsobeno špatným spojkovým ložiskem. Popisuje se to velmi podrobně v prvním příspěvku. To, že spojka zabírá úplně dole může znamenat, že to ložisko navíc už i teče, tzn. ztrácí se tlak. Nebo může být špatný spojkový váleček za pedálem - prostě někde to uchází.
Spojková sada sice stojí cca 4500,- jak píšeš, ale to je lamela a přítlačňák, to ložisko máš další 3 litry a spojkový váleček bude stát aspoň dvojku. Práce k tomu je strašná jebačka, protože musí ven celá převodovka, přídavka a myslím, že alespoň jedna poloosa. Takže za komplet výměnu celé spojky (válec, ložisko, lamela, přítlačňák) s prací nebudeš daleko od 15 000,-

Pokud bych to dělal já teď, tak bych určitě koupil to ložisko kovové, dříve se dalo sehnat jen v anglii, teď už ho myslím nabízí i Litep4x4, to vydrží určitě déle...

Na benzínu ses s tím nesetkal proto, že tam hydraulická spojka není...
2003 D2 TD5 – Offina nebo taky Mamuťátko
ex Free 2004 TD4 – Edoušek

juraj maco
Příspěvky: 65
Registrován: sob srp 09, 2014 13:04
auto: Free td4 04
Bydliště: Topolčany

Re: Máte problém se spojkou na Td4?

#26 Příspěvek od juraj maco » ned pro 20, 2015 13:38

Takje to si presne opísal.. ja som to absolvoval asi pred dvoma týždnami. strašna robota.. cca 10hodín. manil som lamelu ,spojkove ložisko,a spojkový valec.. poloosi von, prevodovka tiež,, a ešte aj ird vybrať.. . cena dielov 250eur.ešte že za robotu nemusím platiť.. opravil som si to sám..predpokladam že za robotu by meechanik zobral aj 300eur. a teraz ma čaká viskospojka.. olej do visko spojky mám doma ,kardan zdemontovaný,už len čas si nájsť na opravu..

Uživatelský avatar
TOMAS83
Příspěvky: 193
Registrován: čtv led 13, 2011 13:58
tel.: 727804168
auto: FREELANDER
Bydliště: Mnichovo Hradiště

Re: Máte problém se spojkou na Td4?

#27 Příspěvek od TOMAS83 » ned pro 20, 2015 14:12

Super :Sorry: ..když vyměním jen ložisko,musim také vše rozebrat?..převodovku,poloosu..nebo to jen při komplet spojce?Jelikož mi majitel tvrdil že spojka má tak 20tis na jeto..ale ver mu;-)on tvrdí že v servisu mu řekli že to je ložisko,které je z plastu..což je pravda.Tak jde oto jestli se musí kvůli ložisku rozebrat vše a zkusit nejdřív ti,ale pokud musí vše ven tak už to udělám komplet.
ještě bych upřesnil že řadit jde lehce(pedál až na tepichu)zařadit jedním prstem..jen když chci podřadit ze 3 na 2 tak musim shodit otáčky na 1000..jinak že 4 na 3 OK..
Freelander 1 2,0 TD4 rv.02,zvednuto 5cm,na rozšíření se pracuje,225/80/16

Range Rover Sport Tdv8 3,6 rv. 2007

Uživatelský avatar
hrochado
Příspěvky: 563
Registrován: čtv led 08, 2015 11:20
auto: D2 2003
Bydliště: Brno

Re: Máte problém se spojkou na Td4?

#28 Příspěvek od hrochado » ned pro 20, 2015 14:53

TOMAS83 píše:Super :Sorry: ..když vyměním jen ložisko,musim také vše rozebrat?..převodovku,poloosu..nebo to jen při komplet spojce?Jelikož mi majitel tvrdil že spojka má tak 20tis na jeto..ale ver mu;-)on tvrdí že v servisu mu řekli že to je ložisko,které je z plastu..což je pravda.Tak jde oto jestli se musí kvůli ložisku rozebrat vše a zkusit nejdřív ti,ale pokud musí vše ven tak už to udělám komplet.
ještě bych upřesnil že řadit jde lehce(pedál až na tepichu)zařadit jedním prstem..jen když chci podřadit ze 3 na 2 tak musim shodit otáčky na 1000..jinak že 4 na 3 OK..
Tomu podřazení nerozumím ... když přeřazuješ, ať nahoru nebo dolů, to je jedno, tak máš snad nohu z plynu dole a sešlápnutou spojku, ne?? Takže otáčky v tu chvíli jsou pod 1000 vždycky, ne?? Nebo přeřazuješ pod plynem??

Každopádně i když bys měnil jen ložisko tak ven musí všechno ...
2003 D2 TD5 – Offina nebo taky Mamuťátko
ex Free 2004 TD4 – Edoušek

Uživatelský avatar
TOMAS83
Příspěvky: 193
Registrován: čtv led 13, 2011 13:58
tel.: 727804168
auto: FREELANDER
Bydliště: Mnichovo Hradiště

Re: Máte problém se spojkou na Td4?

#29 Příspěvek od TOMAS83 » ned pro 20, 2015 15:18

ano noha z plynu určitě,každopádně ti při sešlápnutí spojky nespadnou otáčky ,, hned "je tam nějaká minimální prodleva..jak ji tam loupnu hned je slyšet báječný zvuk zubů...

Jinak ok,takže celé ven a uvidíme co je špatně
Freelander 1 2,0 TD4 rv.02,zvednuto 5cm,na rozšíření se pracuje,225/80/16

Range Rover Sport Tdv8 3,6 rv. 2007

astero
Příspěvky: 188
Registrován: čtv dub 25, 2013 08:53
auto: freelander1 td4

Re: Máte problém se spojkou na Td4?

#30 Příspěvek od astero » ned pro 20, 2015 20:31

To vypadá na synchron na dvojke. U mňa je to podobné, pri rozbehu do dvojky ide ťažšie, musím ju tam jemne dotlačiť, chce to cvik. Podradenie do dvojky je ale problém. Synchron samostatne som nezohnal, a celú prevodovku som zatiaľ nemenil. No a spojka, o tom sa tu písalo už veľa.

Uživatelský avatar
hrochado
Příspěvky: 563
Registrován: čtv led 08, 2015 11:20
auto: D2 2003
Bydliště: Brno

Re: Máte problém se spojkou na Td4?

#31 Příspěvek od hrochado » pon pro 21, 2015 10:50

astero píše:To vypadá na synchron na dvojke. U mňa je to podobné, pri rozbehu do dvojky ide ťažšie, musím ju tam jemne dotlačiť, chce to cvik. Podradenie do dvojky je ale problém. Synchron samostatne som nezohnal, a celú prevodovku som zatiaľ nemenil. No a spojka, o tom sa tu písalo už veľa.
Jo, taky jsem si říkal...nicméně tam bude ještě něco z výše popsaného, když ten pedál bere až na zemi...
2003 D2 TD5 – Offina nebo taky Mamuťátko
ex Free 2004 TD4 – Edoušek

Uživatelský avatar
TOMAS83
Příspěvky: 193
Registrován: čtv led 13, 2011 13:58
tel.: 727804168
auto: FREELANDER
Bydliště: Mnichovo Hradiště

Re: Máte problém se spojkou na Td4?

#32 Příspěvek od TOMAS83 » pon pro 21, 2015 19:24

Díky moc za rady,teď bude 14 odpočívat - vyměním komplet spojku a uvidíme co to udělá
Freelander 1 2,0 TD4 rv.02,zvednuto 5cm,na rozšíření se pracuje,225/80/16

Range Rover Sport Tdv8 3,6 rv. 2007

Uživatelský avatar
akrij13
Příspěvky: 124
Registrován: stř čer 05, 2013 17:01
tel.: 605721321
auto: freelander,Octavka
Bydliště: Brno

Re: Máte problém se spojkou na Td4?

#33 Příspěvek od akrij13 » stř led 06, 2016 12:33

Už jste se s tím setkali? Včera mě zamrzla spojka na FREE TD4. Pedál zůstal ve 1/3 chodu a kvalty tam šly jen silou. Po 20 km najednou pedál vyjel nahoru, řadit šlo úplně normálně. Docela se mi ulevilo, už jsem viděl jak dělám spojku na které je jen 30 tis.J.

Uživatelský avatar
hrochado
Příspěvky: 563
Registrován: čtv led 08, 2015 11:20
auto: D2 2003
Bydliště: Brno

Re: Máte problém se spojkou na Td4?

#34 Příspěvek od hrochado » stř led 06, 2016 14:35

Tak tohle se mi zatím nestalo, ale je pravda, že teď v těch mrazech je prvních pár sešlápnutí spojky dost tuhých...
Když mi auto stojí před barákem a já chci ráno vyřadit, abych mohl nastartovat, tak to má odpor, jako kdyby ta kapalina zmrzla... pak jak to chvilku běží, tak po pár sešlápnutích už je to zase v "normálu" ... píšu v uvozovkách, protože spojka v tomhle autě snad není normální v ničem :D
2003 D2 TD5 – Offina nebo taky Mamuťátko
ex Free 2004 TD4 – Edoušek

Uživatelský avatar
sendo5
Příspěvky: 84
Registrován: sob lis 07, 2015 10:15
auto: Freelander 1,2001td4

Re: RE: Re: Máte problém se spojkou na Td4?

#35 Příspěvek od sendo5 » ned led 24, 2016 05:07

hrochado píše:Tak tohle se mi zatím nestalo, ale je pravda, že teď v těch mrazech je prvních pár sešlápnutí spojky dost tuhých...
Když mi auto stojí před barákem a já chci ráno vyřadit, abych mohl nastartovat, tak to má odpor, jako kdyby ta kapalina zmrzla... pak jak to chvilku běží, tak po pár sešlápnutích už je to zase v "normálu" ... píšu v uvozovkách, protože spojka v tomhle autě snad není normální v ničem :D
No toto by ti robiť nemalo pokym ti nenabrala kvapalina bordel ale aj tak spojka by mala ist rovnako ... jedine žeby bol starší valec a stará kvapalina.Ale pokym to ide netreba to pokušať.Obrázek







Odoslané z D6503 pomocou Tapatalku

Uživatelský avatar
Martas74
Příspěvky: 115
Registrován: čtv čer 16, 2016 18:20
tel.: 728203498
auto: LR Freelander TD4
Bydliště: Dobroměřice

Re: F1 Máte problém se spojkou na Td4?

#36 Příspěvek od Martas74 » čtv úno 07, 2019 20:08

Tak nevím asi mě čeká výměna spojky. Pedál mi zabírá u podlahy a už jde špatně řadit. No a v pondělí mi vyteklo ložisko, co bych čekal už má nalítáno 240000 a předchozí majitel prý akorát měnil olej. :-(
Teď nevím jestli mám koupit LUK a nebo SACHS a ani nevím jestli do sad dávají kovové ložisko?
Freelander r.v.2005 TD4

Uživatelský avatar
Matz
Příspěvky: 209
Registrován: čtv led 03, 2013 16:55
auto: D3
Bydliště: kousek od Pernštejna

Re: F1 Máte problém se spojkou na Td4?

#37 Příspěvek od Matz » čtv úno 07, 2019 21:00

Ložisko musíš objednat zvlášť. V sadě bývá jen lamela s přítlačákem.
Několikero Freelanderů - již ex
D3 HSE tdv6 2006 - zadřeno :-(

Uživatelský avatar
Martas74
Příspěvky: 115
Registrován: čtv čer 16, 2016 18:20
tel.: 728203498
auto: LR Freelander TD4
Bydliště: Dobroměřice

Re: F1 Máte problém se spojkou na Td4?

#38 Příspěvek od Martas74 » pát úno 08, 2019 18:33

Matz píše:
čtv úno 07, 2019 21:00
Ložisko musíš objednat zvlášť. V sadě bývá jen lamela s přítlačákem.
LUK prodává sadu i s ložiskem. Ví někdo jaká značka se dávala do prvovýroby?
Freelander r.v.2005 TD4

Uživatelský avatar
KENY
Příspěvky: 629
Registrován: čtv říj 20, 2011 18:21
tel.: +420725929400
auto: Nějaký ten LR
Bydliště: u nás na západě!!!

Re: F1 Máte problém se spojkou na Td4?

#39 Příspěvek od KENY » pát úno 08, 2019 20:04

Pokud se kupuje sada (URB50006), je tam i ložisko.

Odpovědět