RR L322 - oprava displeja?

Classic, 1995, 2002, 2006, Sport
Odpovědět
Zpráva
Autor
vinicpp
Příspěvky: 15
Registrován: stř říj 09, 2019 18:45
tel.: čierny
auto: RR L322, w140 S500,
Bydliště: Trnava

RR L322 - oprava displeja?

#1 Příspěvek od vinicpp » stř říj 09, 2019 19:13

Zdravím. Som tu nový, tak zdravím všetkých priaznivcov tejto značky. Nedávno som si kupil RR L322 TD6 2004. Toto auto som mal už v 2011 a bol som z neho unesený. Lenže prišiel dobrý kupec a tak som ho predal. Odvtedy som vlastnil rôzne SUV.. ale zase som skončil pri RR vogue. Proste je to síce kopec problémov, ale ten dizajn a pohodlie, je proste nezabudnuteľné.

Čo som sa chcel ale spýtať - má tu niekto skúsenosti s opravou displeja - kilometrovníka? Totiž, nemám vypadané pixely - a ked displej ukazuje, tak ukazuje celý displej tak ako má. Lenže nefunguje stále. Po dlhšej trase - z ničoho nič začne zase ukazovať všetky údaje. Som trochu zručný typ, tak som dnes zhodil palubku a vybral budíky. Tie som komplet rozobral, tak že zostal iba plošák, proste do bodky. Nikde som nenašiel žiadny studený spoj, nič. Všetky žiarovky svietia, ale proste displej nič neukazuje. Žiadne nečistoty nič.

Mám pocit že s displejom to nebude mať nič spoločné - pretože fakt niekedy proste funguje. Celý. Preto si myslím že chyba bude niekde v kabeláži, alebo možno v nejakej riadiacej jednotke. Neviete mi povedať kde by som mohol hladať nejakú riadiačku? alebo proste iba poradiť.
Auto má viacero chýb - ale prečítal som celé toto forum.. a opravil som "kodovanie kľúča" - už funguje odomykanie a zamykanie, opravil som ovládanie volantu (výmena servomotorčeka). Vyhrievanie volantu nešlo zapnúť, iba zasvietila kontrolka a zhasla - to sa opravilo nejako samo :D, Čaká ma ešte oprava spätných zrkadiel - po sklopení - sa samé vrátia - ale to ste tu riešili, takže do toho sa ešte pustím.
NO a nefunguje zamykanie šoférových dverí. Zamkne a odomkne všetky okrem šoférových - to ma tiež ešte čaká riešiť. Dajú sa iba kľúčom zamknúť.
Ešte by som sa spýtal či neviete kde na týchto autách zateká - v kufri - na strane vodiča - tam kde je všetka elektronika - navi a pod. tak sa tam objavuje voda. Predchádzajúci majiteľ to vyriešil tak, že tieto komponenty obalil do folie. ALE rád by som našiel príčinu toho zatekania. Preto by ma zaujímalo či to nesúvisí s oknom nad navigáčným modulom. By som ho potom vyrezal a nanovo nalepil, ale neviem či je to problém okna.

Ja si veľa týchto vecí viem spraviť aj sám, vedel som čo kupujem a zatiaľ tomu autu odpúšťam všetky nedostatky a budem sa snažiť ho dostať do normálneho stavu. Len by som potreboval dobré rady od vás skúsenejších. Ešte k autu dodám že je po servise prevodovky a komplet vzduchového podvozku, takže to všetko na počudovanie funguje super :D Takisto redukcia, zjazd z kopca..
Dakujem za rady. Dúfam že po čase budem vedieť aj ja poradiť vám. :blush

Uživatelský avatar
teekey
Příspěvky: 44
Registrován: pát kvě 04, 2018 22:35
auto: RR L322 (V8)
Bydliště: Praha

Re: RR L322 - oprava displeja?

#2 Příspěvek od teekey » čtv říj 10, 2019 05:56

kdyz uz to mas venku, tak vymen ten "ribbon" kabel s displejem a mas jistotu ze to tim neni. Myslim ze na eBay se to da poridit docela levne. Pokud to nepomuze tak nejspis resit nove budiky. Me ceka ten druhy problem - pixely.

Uživatelský avatar
jacobik
Příspěvky: 132
Registrován: pon zář 03, 2018 18:44
Bydliště: Liberecko

Re: RR L322 - oprava displeja?

#3 Příspěvek od jacobik » čtv říj 10, 2019 08:07

Když jsme u displeje, netušíte, jestli ten kabel pomůže i na umírající podsvětlení displeje, nebo to je rovnou na jiný displej? Podsvícení mi jde všude, krom počítadla ujetých km. Pixely jsou ok všude.
https://www.jpkoupelna.cz Sprchové kouty, vodovodní baterie a hromada dalších věcí do koupelny

vinicpp
Příspěvky: 15
Registrován: stř říj 09, 2019 18:45
tel.: čierny
auto: RR L322, w140 S500,
Bydliště: Trnava

Re: RR L322 - oprava displeja?

#4 Příspěvek od vinicpp » čtv říj 10, 2019 11:22

To myslíš že by bol iba ten ribbon zlý? To sa dá zvlášť vymeniť? Toto myslíš? https://www.ebay.com/itm/Range-Rover-L3 ... SwDpBddpth

Lebo ten moj vyzerá ako nový. Nikde prerušený, nič..
Ono - vybrať tie budíky nie je žiadna veda. Len teda ako ich opraviť, resp. príčina. Niekde som sa tu dočítal, že ked tam zapojím nejaké z iného auta - tak automaticky prepíše hodnotu kilometrov pokiaľ sú vyššie ako boli moje?
Na slovensku je trochu problém hlavne s tým, že pri prepise vozidla vyžadujú stav tachometra a takisto pri STK. STK mám na dva roky tá je nová, ale prepis - budem musieť stiahnuť nejakú fotku z netu, pokiaľ to neopravím :D . ALE tak chcem aby to fungovalo.

Uživatelský avatar
Kokesek
Příspěvky: 2777
Registrován: pon črc 26, 2010 17:53
tel.: 00420774290683
auto: D2,D3,L322,P38,Sport
Bydliště: Frydek Mistek
Kontaktovat uživatele:

Re: RR L322 - oprava displeja?

#5 Příspěvek od Kokesek » čtv říj 10, 2019 15:28

Kdyz tam zapojis jakekoliv budiky z bmw e39 tak to bude hned fungovat pro stk.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Diagnostika, chipovani, OPRAVY A SERVIS LR
774290683 MORAVA, OSTRAVA, FM
http://www.car-prestiz.cz

vinicpp
Příspěvky: 15
Registrován: stř říj 09, 2019 18:45
tel.: čierny
auto: RR L322, w140 S500,
Bydliště: Trnava

Re: RR L322 - oprava displeja?

#6 Příspěvek od vinicpp » čtv říj 10, 2019 17:10

No fajn. Dik za info ;)

vinicpp
Příspěvky: 15
Registrován: stř říj 09, 2019 18:45
tel.: čierny
auto: RR L322, w140 S500,
Bydliště: Trnava

Re: RR L322 - oprava displeja?

#7 Příspěvek od vinicpp » ned říj 13, 2019 13:51

Tak mám dobré správy. Vybral som budíky - inak je to asi 10minút roboty. Rozobral a plošák som zaniesol kamošovi čo má rád elektroniku. No a ten zistil že sa niekto jebkal s kilometrami. Na tom plošáku je integráč - nejaký EPROM - a ten zaznamenáva kilometre. Niekto asi stáčal kilometre alebo chcel stočiť, no a pri tom ten eprom poškodil - resp ho nedokonalo prispájkoval nas5. NO a popri tom poškodil aj dve diody vedľa epromu. A to bolo vlastne napájanie toho displeja. Takže kamoš mi to všetko opravil a displej pekne funguje. Cena 25e..
Ak by ste chceli môžem dať aj fotky tej práce, pokiaľ to niekoho zaujíma. ALE myslím že v 99% prípadoch je poškodenie - iba na pixeloch. MOje budíky boli dojebané stáčaním km.

Dakujem všetkým čo mali ochotu pomôcť. :clap

MadTom
Příspěvky: 11177
Registrován: čtv lis 06, 2008 23:15
tel.: 608 600 360
Bydliště: Olomouc

Re: RR L322 - oprava displeja?

#8 Příspěvek od MadTom » ned říj 13, 2019 16:21

Jinak řečeno, ten kdo to zkoušel stáčet nebo stočil, byl ještě navíc čuně, co neumí pájet. :hmm: To už je snad lepší bazarnický postup, kdy nějakou kontrolku přelepí černou páskou.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo

vinicpp
Příspěvky: 15
Registrován: stř říj 09, 2019 18:45
tel.: čierny
auto: RR L322, w140 S500,
Bydliště: Trnava

Re: RR L322 - oprava displeja?

#9 Příspěvek od vinicpp » ned říj 13, 2019 17:37

Presne. Nejaky debil to zdevastoval. Nezapajkoval ten čip dokonale a pri zmene vlhkosti, teploty, otrasov - obcas fungoval. Ale asi umreli tie diody uplne a uz nesiel uplne. Ale tak uz funguje.

Odpovědět