Kolik je nás tady myslivců

Moderátor: Miky_CZ

Odpovědět
Zpráva
Autor
BigBang
auto: 2x břichoplaz
Kontaktovat uživatele:

Re: Kolik je nás tady myslivců

#421 Příspěvek od BigBang » 17 čer 2013 22:11

takovej hejkal :grin: :yes

Tim
tel.: 736287666
auto: Free, Civic, Outback

#422 Příspěvek od Tim » 17 čer 2013 22:46

Dnes jsem to byl vyzkoušet. Ptáci mi sedali pomalu na hlavu a zajíc mi přišel tak na tři metry. Pak mne ale navětřil... Pár fotek mám, až to stáhnu, pochlubím se...
No, i'm not on fucking FACEBOOK!!!

Motivační motto pro dnešní den: Vykašli se na motivační motta. Nalej si dobrou whiskey a pust si pořádnej metal!!!

Tim

#423 Příspěvek od Tim » 24 čer 2013 17:25

http://www.priroda.cz/clanky.php?detail=2458" onclick="window.open(this.href);return false;

Byl jsem od paní šéfredaktorky požádán, abych napsal pár článků pro jejich stránky a oni jsou tam na mě zlí, pomóóóóc :D
Prosím o podporu :D

Motivační motto pro dnešní den: Vykašli se na motivační motta. Nalej si dobrou whiskey a pust si pořádnej metal!!!

Amchi

#424 Příspěvek od Amchi » 25 čer 2013 10:52

Taky se připojuji k myslivcům s LR

Tim

#425 Příspěvek od Tim » 25 čer 2013 10:54

Buď vítán, je nás tu žalostně málo...

BigBang
Kontaktovat uživatele:

#426 Příspěvek od BigBang » 25 čer 2013 14:07

a sakra, nejsem ani myslivec a ani nemám LR :oops: :grin:

Tim

#427 Příspěvek od Tim » 25 čer 2013 15:07

To by chtělo aspoň v jednom bodě změnu :wink:

BigBang
Kontaktovat uživatele:

#428 Příspěvek od BigBang » 25 čer 2013 15:56

obojí je na „to do list“ :grin:

Mylda
auto: DII TD5

#429 Příspěvek od Mylda » 26 čer 2013 15:18

Tim píše:http://www.priroda.cz/clanky.php?detail=2458

Byl jsem od paní šéfredaktorky požádán, abych napsal pár článků pro jejich stránky a oni jsou tam na mě zlí, pomóóóóc :D
Prosím o podporu :D
Zdar,

přečetl jsem si Tvůj článek. Moc se nedivím, že jsou tam na Tebe zlí. Dle mého vyzněl článek docela agresivně. Hodně lidí má s myslivcema negativní zkušenosti. Bohužel ve sdruženích je spousta bývalých bolševiků a podobné verbeže, kteří za rudých časů lehce dostali lovecké lístky a směli mít zbraně. Tihle lidé pak dělají obraz myslivcům a jsou nejvíce vidět. Jak si sám psal, bude hodně dlouho trvat, než se to změní. Pokud vůbec. Myslivost se dost často předává z pokolení na pokolení a geny jsou geny... další věcí je to, že myslivci v akci se těžko kontrolují (myslivecká stráž, orgány OŽP, PČR),nepočítám hon, a na hodně svinstva se nikdy nepřijde.

Myslivost je důležitá věc pro naši přírodu, pokud se dělá, tak jak se má dělat. Střílet se musí a mělo by se snad ještě více.

Nejsem myslivec, jednou se na to chystám. Bohužel v místním sdružení to je fakt bída...

P.S. Na přirodě.cz je hodně " Ochránců přírody", kteří vlastně přírodě vůbec nerozumí, tak se nesmíš divit, že to tam takhle vypadá :)
DII 2,5TD5 "Aurora" r.v.2004 - Pevnostní nárazník, +2" podvozek
exFreelander 2,0Di "Rover" r.v. 2000 - 42mm lift, kryt motoru
Freelander 2

MadTom
tel.: 608 600 360
auto: D2, Def 130

#430 Příspěvek od MadTom » 26 čer 2013 16:18

Přečetl jsem si a článku a tomu proč byl napsán asi rozumím. Pouze nesouhlasím se vším - například to že jsem myslivecká stráž nebo jak to bylo psané a vidím psa hnát srnu neznamená, že psa musím rovnou zastřelit, i když na to mám zákonné právo. A už vůbec nehraje roli, jestli je s papírama nebo není. To je jenom krásná výmluva, ono to totiž na psovi většinou zvenku není nijak poznat, jestli je nebo není papírovej. A že jsou někteří lidé hulváti - jsou, však myslivci taky, protože jsou to taky lidi. Chtělo to napsat více "osvětově" a méně z pohledu myslivce a byl to výbornej článek.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo

Tim

#431 Příspěvek od Tim » 26 čer 2013 16:57

No, trochu agresivnější než je zdrávo to asi bylo. Nicméně paní šéfredaktorka právě vyloženě chtěla pohled myslivce... Předchozí článek o myslivosti, který jsem tam psal naopak měl poměrně kladné ohlasy. Ten byl takový osvětový. Toto mělo pouze upozornit na to, jak je to médii podáváno.
MadTom píše:i když na to mám zákonné právo. A už vůbec nehraje roli, jestli je s papírama nebo není. To je jenom krásná výmluva, ono to totiž na psovi většinou zvenku není nijak poznat, jestli je nebo není papírovej.
Jj, to jsem psal, že pravda byla asi někde uprostřed, nicméně jednostranně podaná...
Mylda píše:P.S. Na přirodě.cz je hodně " Ochránců přírody", kteří vlastně přírodě vůbec nerozumí, tak se nesmíš divit, že to tam takhle vypadá :)
Jojo, to jsem také pochopil :yes

Milan
tel.: 604201600
auto: RR P38 4,6

#432 Příspěvek od Milan » 28 čer 2013 00:03

Time, dobře napsaný, ale musím souhlasit s MadTomem. Po tvým vyjádření to chápu, že jsi to napsal, tak jak jsi to napsal, i když mnoho lidí v tom uvidí jen volání agresivního myslivce. Myslím, že by pozitivních info mělo být daleko více a hlavně v těch nejsledovanějších médiích. Bohužel to nejsou takové senzace, ale normální každodenní práce.

Tim

#433 Příspěvek od Tim » 20 črc 2013 23:14

Milan píše:Pánové, je mi z toho smutno. To zase zvěř dostane na prdel! A prakticky všechno, nebudou myši, nebude co žrát. Jen ty komáři se zase zvednou. A když se to neutopí, tak to za chvíli posekají. Zatím tam nemohou vjet, tak budou makat, aby to stihli, jakmile to trochu vyschne.
Tak nějak je mi toho všeho líto. :cry
Když jsi Milane tohle napsal, netušil jsem, jak smutnou budeš mít pravdu. V lese teď trávím opravdu hodně času, spíše tedy prací než lovem, ale nečekal jsem, jaké to jarní počasí bude mít vliv na zvěř i tady...
Viděl jsem několik desítek kusů holé, ale jen jedna srna měla srnče a pár laní mělo u sebe koloucha... Zřejmě nakladená mláďata "pročistilo" podchlazení ze stálého deště. Ve své podstatě by to nevadilo, kdyby systém myslivosti nebyl takový, jaký je. Plán lovu asi splníme. Pokud ne, čeká nás nemalá pokuta. Další věcí je to, že pokud splníme plán lovu s tímto mizerným přírůstem, plán lovu spočítaný z příštího jarního sčítání bude tak nízký, že prodejem zvěřiny nevyděláme ani na třetinu nájmu za honitbu (a kde je krmení, materiál na krmelce a posedy, proježděné PHM a pod. :idea: ) a protože jsme tu jen tři a všichni s průměrným platem, budeme ji pravděpodobně muset pustit. Dost by mne to mrzelo a ještě více mého otce, který tu strávil 30 let svého života a s myslivostí tady začal jeho otec - můj děda.
Další pro mne naprosto nepochopitelnou událostí bylo rozhodnutí úřadu, kam jsem teď běhal jak blbec. Zrušili jsme chov jelení zvěře. Ta je tu totiž téměř celý rok, jen ne v období odstřelu. V půli srpna se laně stahují do horských luk sousední honitby a zanedlouho po nich jeleni. Po říji se vrátí nejdříve s prvním větším sněhem, tzn. zhruba začátkem prosince. Tím pádem tady zvěř napáchá akorát škody na porostech, které tvrdě platíme a když je možnost trochu zredukovat stav, tak nám to znemožní nejdříve turisti a houbaři (ne že by to dělali schválně, ale ta zvěř po každodenní lustraci každého metru čtverečního porostu prostě vytahuje až za tmy) a nakonec její přirozená migrace. Žádali jsme ale o povolení odstřelu nenormované zvěře a bylo mi sděleno, že pouze holou a jelena do dvou let. Když jsem se ptal proč, odpověď jsem nedostal... Nevím, co si o tom mám myslet. Platit chtějí, ale abychom mohli škodám bránit nám nedovolí :nerd To samé s prasaty, která tu máme jen na zimu když se stáhnou z polí z nižších oblastí. Všichni křičí, jak je potřeba redukovat stavy, ale můžeme lovit jen sele a lončáka a jednoho kňoura :shock: Takto si redukci přemnožené zvěře opravdu nepředstavuji :wring
Takhle se naše myslivost na pozemcích státu dočká pouze toho, že buď se na to většina lidí vyprdne a nebo to vezmou do rukou bohatí lidé, kteří přes honitbu budou "prát" peníze a nebo budou vydělávat velké peníze odstřelem trofejové zvěře zahraničními hosty a genofond v dané lokalitě půjde do :moon jak už tomu v některých oblastech je...
Sakra to jsem se rozepsal a vlastně jsem vůbec nenapsal to, co jsem původně chtěl...

MadTom
tel.: 608 600 360
auto: D2, Def 130

#434 Příspěvek od MadTom » 21 črc 2013 07:37

Napsal jsi jednu podstatnou věc: odpovědi jsem se nedočkal. Urgovat odpověď s krátkým požadavkem, proč ji potřebuješ. Pokud je to úřad, odpovědět musí, případně otázku postavit tak, že pokud neodpovědí vůbec, tak s tebou souhlasili. Bohužel je to tak dnes se všemi úředníky - slušně řečeno honit lidi to by jim šlo, ale odpovědět na něco složitějšího to už jim nejde, protože tomu nerozumí.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo

Krasty

#435 Příspěvek od Krasty » 23 črc 2013 09:29

To se vsechno tak blbe cte. Co budou delat nase deti? Budou si moci vubec hrat v lese, budou se moci koupat v rybnicich? Ne! Vsechno bude hloupe regulovane. Je to ale na pytel. Drive si nekdo z lesa odvezl karu dreva a cvakala mu prdel, dnes se krade drevo po kamionech ve velkym. Pytlaci se tez ve velkym v lese, ve vode, ... .

je to takovej zacarovanej kruh. U kazdyho rybnika se stavi obcerstveni, kempy, pujcovny slapadel. U kazdeho lesa nebo v nem se delaji cyklostezky a podel nich opet obcerstveni. No a pak se resi, ze priroda jde do prdele a tak se pak nastavuji hovadsky zakony. Je to neco jineho nez Time pises Ty, ohledne regulace zvere, ale efekt skoro stejnej...clovek uz se nebude moci normalne projit v lese, protoze to radeji zakazi, pac nekteri se v lese chovat neumeji a nez resit tu cast obyvatel, tak udelame rezolutni zarez, ktery plati pro vsechny.

Sorry jsem furt nasranej z toho zakazu rybolovu na tom mem pozemku..
Freelander 1 2,0 Tcie, 5 dv. rok 1998
Volvo XC90 2,5 T (LPG) rok 2005
Honda Civic 1,5i16V rok 1993

Honda CBR954 RR, Jawa 250, Parez (predrenovacni stav bohuzel bez TP)

Ryba je nejslusnejsi tvor na zemi....NEBERE A NEBERE :-)

Johny R
tel.: 730622097
auto: Defík 90 300Tdi

#436 Příspěvek od Johny R » 23 črc 2013 10:26

Tak trochu z jiného soudku! Byl jsem se podívat na dančí farmě, tak přidám pár obrázků. Jinak tedy farma je známého a bohužel je na prodej a to prosím se vším všudy. 32 ks daňků jeden hřebec Hafling, nějaká drůbež a králíci, pávi a ryby v rybníce co je součástí pozemku. K pozemku patří i krásný nový dům zařízený jako lovecká chata, který by šel i s veškerým zařízením. Pozemek má tuším 6000 m2, ale nejsem si jistý. Tak kdyby se chtěl někdo nastěhovat napište SZ a já pošlu tel. na prodejce (majitele).
Přílohy
DSC_0038.JPG
DSC_0042.JPG
DSC_0044.JPG
DSC_0051.JPG

Johny R

#437 Příspěvek od Johny R » 23 črc 2013 10:29

Další.
Přílohy
DSC_0049.JPG
DSC_0055.JPG
DSC_0058.JPG
DSC_0061.JPG

KENY
tel.: +420725929400
auto: Nějaký ten LR

#438 Příspěvek od KENY » 23 črc 2013 11:06

Nějaká přibližná lokalizace místa? Klidně stačí kolik km do nějakého většího města nebo tak.
Dík.

Johny R

#439 Příspěvek od Johny R » 23 črc 2013 12:43

Tak i pro ostatní, je to u Bílovce, což je nějakých 25 km od Ostravy.

Tim

#440 Příspěvek od Tim » 23 črc 2013 15:25

MadTom: No, odpověď jsem dostal takovou, že prostě proto, že to nedal nikomu okolo :angry Já to ale docela chápu, tedy aspoň myslím... Ten klučina na úřadě myslivosti rozumí velice dobře, spíše ale někdo loboval za to, aby se v okolních honitbách jeleni lovit nesměli. Ono se to nezdá, ale když u nás střelíme tři průměrné jeleny a každá ze tří okolních honiteb, co nemá vysokou normovanou střelí taky tři průměrné jeleny, tak soukromá honitba vypaseného vepře přijde o 12 - 15 000 Eur z kapes neméně vypasených zahraničních lovců. A pokud by nedej bože dva z těch jelenů byli medailoví, je suma minimálně dvojnásobná. A to už se vyplatí dát úředníčkovi pár tisíc do kapsy ne?

Krasty: Neuděláš nic... Začíná to být, jak se říká 3,14čou ke zdi. No a Tvůj případ na tom Staňkováku, to je kapitola sama pro sebe. To by mi zkazilo radost na hodně dlouho :punch No jo, úřední šiml když zařehtá... Mimochodem, okolo 5. srpna pravděpodobně pojedu se svou lepší polovičkou na Staňkov. Nezajdem někam na jedno? Třeba k Sumečkovi...

JohnyR: Tak tohle je sen :yes Škoda jen, že jsem ještě nepřišel na to, jak se dají poctivou prací u LČR vydělat takové peníze, abych si to mohl pořídit :rofl

Odpovědět