Koupě Discovery 5, spolehlivost Land Rover.
Moderátor: Miky_CZ
- richo.70
- tel.: 723083731
- auto: LR 3, LR 4
- Kontaktovat uživatele:
Re: Koupě Discovery 5, spolehlivost Land Rover.
"Je lepší riskovat, že se při chůzi trochu ušpiníš, než zemřít vsedě."
- erik
- tel.: +421905448329
- auto: D90 td5,/D2-3/D4,D5
- Kontaktovat uživatele:
Jenom takový malý postřeh manželky , která rozlišuje auta většinou jen podle barvy.
"když jsi jel v tom starém autě/D3/, tak jsem tě z dálky poznala. Teď tě poznám jen zblízka"
"když jsi jel v tom starém autě/D3/, tak jsem tě z dálky poznala. Teď tě poznám jen zblízka"
Defender 90 Td5 171k Old Man Emu,Warn 8274, M 6000 ,ARB nárazník, Safari Snorkel,2xWebasto,Garmin nuvi 660, CB.MATADOR WISENTTA M/T 235/85 R 16 MP-75., Roll cage,retezy PEWAG,2xARB uzaverky,
Discovery 3 ,bez skrabancu
Moje řeč. A není to jen problém manželek. D5 fakt vzhledem zapadla do průměru... Bohužel.
DIII 2.7 TDV6 SE-2007
- low
- Admin fóra
- tel.: +420 603462950
- auto: def 110 + L322
- Kontaktovat uživatele:
Zkousky brodivosti GŘ HZS ČR. Nova Discovery overenych 900mm a stani v delce 10min.
http://www.cestoffka.cz expedice po celém světě, offroadskola, firemni akce, eventmanagement http://www.offroadskola.cz
Ahoj, mám Discovery 4, 118 tis najeto za 3,5 roku, bez závad, když nepočítám upadlou gumovou lištu z předního okna. Jo, ještě od začátku zlobily hodiny, ale opravili to. Jinak se na autě nedělalo nic. Spotřeba průměr 10,3 l, gumy teprve 2.letní a první zimní, servisní náklady odpovídající ceně auta. Mám ještě XC 60 a Volvo má podobné, řekl bych.
Lepší auto jsem neměl.
Petr
Lepší auto jsem neměl.
Petr
Povím to takhle,mam jednu Discovery 3,rok výroby 2006,jsem třetí majitel,auto má najeto POCTIVÝCH 385 000! Používám ho hodně do lesa,mam dva labradory takže auto tráví hodně času v terénu, od do doby co auto mám (od 2010) jsem měl pouze jednu opravu a dalo se to i čekat že mi odešel kompresor,od té doby jen pravidelný servis samozřejmě jen v servisu LR (Zlín), takže si udělej sám přehled o kvalite vozů téhle značky ale vzhledem k tomu že mám zkušenosti s německou konkurenci (mercedes benz ML 320) si myslím že tyto auta poruchova nejsou pokud jim dáš potřebný a kvalitní servis,samozrejme posrat se může cokoliv a kdekoliv ale určitě to není tak jak píšou na ostatních forech,tomu nevěř.
Potom přišel druhý ale firemni Land Rover a to Freelander rok výroby 2012,ma cca okolo 150 tisíc a spokojenost.
A poslední milacek a moje srdcovka je Discovery 4 rok výroby 2015 motor 3.0 diesel,najeto kolem 120 000 a servis navštěvuji jen na klasické opravy (brzdové desticky,vymena oleje atd..)
Do budoucna už jen Land Rover
Potom přišel druhý ale firemni Land Rover a to Freelander rok výroby 2012,ma cca okolo 150 tisíc a spokojenost.
A poslední milacek a moje srdcovka je Discovery 4 rok výroby 2015 motor 3.0 diesel,najeto kolem 120 000 a servis navštěvuji jen na klasické opravy (brzdové desticky,vymena oleje atd..)
Do budoucna už jen Land Rover
tak co už jsou tu mezi náma majitelé D5 s pár tisící km co by mohli poreferovat plusy a minusy.
Má někdo Si6 ? Kufr dostatečný? Poruchy ? apod.
Díky za každé relevatní info
Má někdo Si6 ? Kufr dostatečný? Poruchy ? apod.
Díky za každé relevatní info
- erik
- tel.: +421905448329
- auto: D90 td5,/D2-3/D4,D5
- Kontaktovat uživatele:
Kufr je obrovský. dva velcí a dva malí psi... D5 jde ve zvýšeném podvozku do 90 tky a má hodně přihrádek / tento týden jsem objevil další/
Defender 90 Td5 171k Old Man Emu,Warn 8274, M 6000 ,ARB nárazník, Safari Snorkel,2xWebasto,Garmin nuvi 660, CB.MATADOR WISENTTA M/T 235/85 R 16 MP-75., Roll cage,retezy PEWAG,2xARB uzaverky,
jakou máte barvu? za sebe váhám mezi Corris grey a Silicon silver, určitě nejdřív podívám na živo, ale ....
Jinak má tady někdo zkušenosti s moterem Si6 - chci benzím, spotřebu neřeším a V4 mi přijde na takovéto auto málo.
díky za rady
Jinak má tady někdo zkušenosti s moterem Si6 - chci benzím, spotřebu neřeším a V4 mi přijde na takovéto auto málo.
díky za rady
- low
- Admin fóra
- tel.: +420 603462950
- auto: def 110 + L322
- Kontaktovat uživatele:
S Si6 budu mit nejake zkusenosti behem leta. Kdybys ho chtel odzkouset, tak bud na roadshow ted v dubnu, nebo od kvetna u mne
http://www.cestoffka.cz expedice po celém světě, offroadskola, firemni akce, eventmanagement http://www.offroadskola.cz
Nějaké zkušenosti by byly.
D5, Td6, HSE, Corris Grey. Najeto zatím 16 000km, v provozu od 06/2017
Co se týče motoru a převodovky, tak žádné chyby, ani jiné velké chyby nenastaly...
Co jsem řešil bylo:
1) hned první den ulítlo na dálnici pravé těsnění čelního skla - okamžitě jsem dostal náhradní vůz a pohoda
2) interiér povrzával - vyřešil to servis, různě to vystlali, už to vrže jen když je to fest nahřáté od slunka (fyzika - nahřátý materiál se rozpíná)
3) zlobila hlídací služba InSecure - při vjezdu do zahraničí auto centrálě hlásilo, že je kradeno - vyřešeno opravou software
4) blblo elektricky ovládané víko kufru - vyměněno za nový mechanismus
5) pípák nezaponutých pásů odešel, začal strašně škvrčet - výměna za nový
6) rozvrzalo se sedadlo spolujezdce - opraveno
Jako, pár much to mělo, ale vše v rámci záruky opraveno, no problemo.
D5, Td6, HSE, Corris Grey. Najeto zatím 16 000km, v provozu od 06/2017
Co se týče motoru a převodovky, tak žádné chyby, ani jiné velké chyby nenastaly...
Co jsem řešil bylo:
1) hned první den ulítlo na dálnici pravé těsnění čelního skla - okamžitě jsem dostal náhradní vůz a pohoda
2) interiér povrzával - vyřešil to servis, různě to vystlali, už to vrže jen když je to fest nahřáté od slunka (fyzika - nahřátý materiál se rozpíná)
3) zlobila hlídací služba InSecure - při vjezdu do zahraničí auto centrálě hlásilo, že je kradeno - vyřešeno opravou software
4) blblo elektricky ovládané víko kufru - vyměněno za nový mechanismus
5) pípák nezaponutých pásů odešel, začal strašně škvrčet - výměna za nový
6) rozvrzalo se sedadlo spolujezdce - opraveno
Jako, pár much to mělo, ale vše v rámci záruky opraveno, no problemo.
Tak jsem byl dneska v autosalonu nechat si udělat nabídku na D5 Si6 a byl jsem odmítnut, že Si6 už nejde objednat do výroby. Takže jsem celkem v "pasti". Určitě chci V6, jelikož jezdíme dost naložený, zbývá mi zvolit TD6, nebo budu muset kouknout po něčem u konkurence s benzínem, ale tam mě nic moc nenadchlo, teda až na GLS to je +- stejná cena jako disco a i kufr na tom bude podobně.
Nevíte jaké jsou plánované změny v motorizaci pro MY2019 ???
Ta TD6 je co byla v D4
Btw byla mi nabídnuta D5 Si6, ale prý jí má někdo teď na testování - LOW
Nevíte jaké jsou plánované změny v motorizaci pro MY2019 ???
Ta TD6 je co byla v D4
Btw byla mi nabídnuta D5 Si6, ale prý jí má někdo teď na testování - LOW
To GLS je ve srovnatelné výbavé znatelně dražší, za 2M (po slevě u dealera) to vychází na slušně vybaveniu diskošku nebo holé GLS. Rozdíl tak 250K.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Tak já to beru podle konfigurátoru, s tím že u dealera ještě něco srazím. Ale vyšel mi rozdíl cca 200k což vzhledem k novému auto na cca 7 let mi přijde přijatelné. Ale mám tam rozdíl v motoru a to TD6 258HP vs V8 455HP.
Disco je srdcovka a jsem na 90% přesvědčenej, ale ......
Disco je srdcovka a jsem na 90% přesvědčenej, ale ......
Dostanu pochvali, kdyz ti rekni, kde muzes objednat Si6? [emoji23][emoji23][emoji23]
Tak to určitě dostaneš, teda pokud to nebude v Rusku
Je to dealerství v Ostravě, Best of British Cars. Pan Petr Pomahač; +420 734 257 007. Když tak se odkažte na mne, Andrýsek, třeba si tam “šplhnu”. :-D
Ok, díky moc. Hned v pondělí tam zavolám. A určitě vychválím.
Tak jsem to nevydržel a napsal jsem mu email
Tak jsem to nevydržel a napsal jsem mu email