Pevnostni tyče řízení a jejich krytování
- MOPADŽI
- auto: Def,Def a Def+Disco
- Kontaktovat uživatele:
To je zajímavé Dano, že na těch "traktorech" T3 ti to nekmitá Vím, říkal jsi to na Fatře a jen se divím Na zvojení těch tlumičů řízení, je nějaká sada Nebo se to musí udělat samodomoDanoDEF píše:... jeeee citam, ze mas stejny problem. momentalne od "Fatry" jazdim na tych T3ojkach a parada nic nekmitaMOPADŽI píše: Tak, zkušenosti promluvili Jak tady vot Karla, tak výše vot Dana. Začnu těma TikTacama a vážně uvažovat o zdvojení tlumiče řízení.
Karle, co navrhuješ za typ/značku tlumičů, ke zdvojení Stačí série, nebo je lepší OME (ten tam teď mám cca rok -jeden, samozřejmě)
Myslíš, že se zdvojením tlumiče řízení potlaří / odstraní i "kmitání" do volantu v cca 80 do 85-90km/h
(gumy zánovní a dělalo to i u úplně nových, cca 3x převáženy, z toho 2x ne za středovou díru, ale za díry pro šrouby kol, disky nové, no teď už zánovní Modular 7"x16", pneu 285/75x16 BFG MT)
(teď na zimu budu dávat BFG AT ve stejném rozměru na stejném typu disku, pneu i disky jsou nové a vyvážené, jsem tedy zvědav, jestli to zmizí, jestli ano, je to gumama MT...)
... o standartnych tlmicoch ani neuvazuj, bud OME alebo od BRIT Partu Dinamic Celular... o tych uvazujem ja a na cele auto (je este masivnejsi nez OME )
Minulej tejden, jsem byl "raketově" jeden den v Košicích a jeden den v Michalovcích. Bylo to ale tak rychlý, že jsem ti nevolal Příště to napravím, cinknu a dáme řeč
Čas a Land Rover, nezastavíš... www.mopadzi4x4.eu
- eliott
- tel.: +420608021838
- auto: několik
- Kontaktovat uživatele:
Upřesňuji průměr na 30mm, protože zajišťovací matka je na klíč 27
Zastoupení ALLMAKES 4x4, TERRAFIRMA 4x4, prodejce BRITPART, specializovaný servis, renovace a přestavby na přání.
konzultace +420608021838 --- E-SHOP s náhradními díly http://www.eliott.in --- email : landrover.eliott@gmail.com
konzultace +420608021838 --- E-SHOP s náhradními díly http://www.eliott.in --- email : landrover.eliott@gmail.com
... ale je to pravdaMOPADŽI píše: To je zajímavé Dano, že na těch "traktorech" T3 ti to nekmitá Vím, říkal jsi to na Fatře a jen se divím
... samo doma ale mohol by sa vyjadrit Karol ako to mal resp ma... ja mam predstavu ako to urobit.MOPADŽI píše: Na zvojení těch tlumičů řízení, je nějaká sada Nebo se to musí udělat samodomo
... som bol dnes na "vychode" cca tam ako v lete sme boli taraz je ten spravny cas - super terenMOPADŽI píše: Minulej tejden, jsem byl "raketově" jeden den v Košicích a jeden den v Michalovcích. Bylo to ale tak rychlý, že jsem ti nevolal Příště to napravím, cinknu a dáme řeč
Naposledy upravil(a) DanoDEF dne 11 lis 2008 21:59, celkem upraveno 1 x.
LR Defender Td5 110SW po "prestavbe" a pred "prestavbou".
... uz som to skoro isiel zmerat lebo tych 35 sa mi zdalo vela.eliott píše:Upřesňuji průměr na 30mm, protože zajišťovací matka je na klíč 27
... a nakoniec som to aj bol zmerat
... origo spojovacka ma priemer 22mm a stenu hrubu tak 1,5mm
... pvnostna spojovacka ma presne 30mm a nie je to trubka.
Naposledy upravil(a) DanoDEF dne 11 lis 2008 22:05, celkem upraveno 1 x.
LR Defender Td5 110SW po "prestavbe" a pred "prestavbou".
- eliott
- tel.: +420608021838
- auto: několik
- Kontaktovat uživatele:
Zdvojení tlumičů jde jednoduše udělat použitím dílů z Discovery resp. RRC
Zastoupení ALLMAKES 4x4, TERRAFIRMA 4x4, prodejce BRITPART, specializovaný servis, renovace a přestavby na přání.
- MOPADŽI
- Kontaktovat uživatele:
Tam to je již zdvojeno již v sérii? Co to je za díly ?eliott píše:Zdvojení tlumičů jde jednoduše udělat použitím dílů z Discovery resp. RRC
- MOPADŽI
- Kontaktovat uživatele:
Díkyeliott píše:Upřesňuji průměr na 30mm, protože zajišťovací matka je na klíč 27
- MOPADŽI
- Kontaktovat uživatele:
Je tam fakt krásně, vyrazil bychDanoDEF píše:... ale je to pravdaMOPADŽI píše: To je zajímavé Dano, že na těch "traktorech" T3 ti to nekmitá Vím, říkal jsi to na Fatře a jen se divím
... samo doma ale mohol by sa vyjadrit Karol ako to mal resp ma... ja mam predstavu ako to urobit.MOPADŽI píše: Na zvojení těch tlumičů řízení, je nějaká sada Nebo se to musí udělat samodomo
... som bol dnes na "vychode" cca tam ako v lete sme boli taraz je ten spravny cas - super terenMOPADŽI píše: Minulej tejden, jsem byl "raketově" jeden den v Košicích a jeden den v Michalovcích. Bylo to ale tak rychlý, že jsem ti nevolal Příště to napravím, cinknu a dáme řeč
- MOPADŽI
- Kontaktovat uživatele:
A je po kmitání
Po nějakém tom laborování, několikakerému převážení kol, výměně spojovaček a kulových čepů, zadních vyosených ramen pro 2"lift, jsem změnil tlak v pneumatikách
Mám 285/75x16 a normál jsem hustil na 2,2 a když jsem věděl že si někde vyjedu, tak na 2 min. 1,9. Kmitání se projevovalo mezi 70-80Km/h, když jsem jel tedy rychleji, nebo pomaleji, nekmitalo to.
Postupně jsem zvyšoval tlak na 2,4 - 2,5 a postupně to mizelo. Při 2,6 kmitání zmjizelo, hurá.
Pro mne zajímavý poznatek, který jsem u normáních silničních aut, nikdy nezaznamenal. Tam to bylo vždy spojeno nějakou mechanickou závadou.
Po nějakém tom laborování, několikakerému převážení kol, výměně spojovaček a kulových čepů, zadních vyosených ramen pro 2"lift, jsem změnil tlak v pneumatikách
Mám 285/75x16 a normál jsem hustil na 2,2 a když jsem věděl že si někde vyjedu, tak na 2 min. 1,9. Kmitání se projevovalo mezi 70-80Km/h, když jsem jel tedy rychleji, nebo pomaleji, nekmitalo to.
Postupně jsem zvyšoval tlak na 2,4 - 2,5 a postupně to mizelo. Při 2,6 kmitání zmjizelo, hurá.
Pro mne zajímavý poznatek, který jsem u normáních silničních aut, nikdy nezaznamenal. Tam to bylo vždy spojeno nějakou mechanickou závadou.
- Land Jirka
- tel.: +420731913431
- auto: Land Rover
- Kontaktovat uživatele:
- MOPADŽI
- Kontaktovat uživatele:
Tak tak , Jířo. Ještě až se vymění ty přední ramena, budu mít i vnitřní klid, že se proto, udělalo maximum.
Dnes jsem si dal brodíky. Bylo to paráda ! Akorát, už až moc silný led na okrajích řeky, cca 8-10cm. Z řeky se mně podařilo vyjet tak na podesáté, musel jsem ten led, postupně Mopadžim rozlámat. "Nakvedláno" jsem měl vše co v mém autě nakvedlat jde ...
Když jsem vyjel zpět na silnici, byl "nakřivo" volant. Zastavil jsem a už na pohled je vidět rozbíhavost, tak jem se hned zítra, objednal na geometrii.
Věřím, že to bude ok. Jo, v řece, při výjezdu, jsem cítil na volantu takové "křupnutí". Vše jsem ale zkontroloval a ok, nikde nic.
Dnes jsem si dal brodíky. Bylo to paráda ! Akorát, už až moc silný led na okrajích řeky, cca 8-10cm. Z řeky se mně podařilo vyjet tak na podesáté, musel jsem ten led, postupně Mopadžim rozlámat. "Nakvedláno" jsem měl vše co v mém autě nakvedlat jde ...
Když jsem vyjel zpět na silnici, byl "nakřivo" volant. Zastavil jsem a už na pohled je vidět rozbíhavost, tak jem se hned zítra, objednal na geometrii.
Věřím, že to bude ok. Jo, v řece, při výjezdu, jsem cítil na volantu takové "křupnutí". Vše jsem ale zkontroloval a ok, nikde nic.
- MOPADŽI
- Kontaktovat uživatele:
Asi jooo. Ikyž mám vše zakrytované Už to mám ale dnes po geometrii, a je to ok.
- Land Jirka
- tel.: +420731913431
- auto: Land Rover
- Kontaktovat uživatele:
A co s tím bylo? Špatná sbíhavost?
Ty pevnostní tyče mají jištění jen kontramatkama, tak se některá mohla povolit.
Připadá mně to takový nedostatečný, protože to jde dotáhnou jenom problematicky otevřeným klíčem.
Ty pevnostní tyče mají jištění jen kontramatkama, tak se některá mohla povolit.
Připadá mně to takový nedostatečný, protože to jde dotáhnou jenom problematicky otevřeným klíčem.
Naposledy upravil(a) Land Jirka dne 16 led 2009 16:12, celkem upraveno 1 x.
Land Rover 4x4 SERVIS, PRODEJ DÍLŮ LAND ROVER, DIAGNOSTIKA, OPRAVY A ÚPRAVY LAND ROVER, RENOVACE VETERÁNŮ
Tel: 731913431
Tel: 731913431
- MOPADŽI
- Kontaktovat uživatele:
Ano Jirko, sbíhavost.
Jestli by nebylo od věci, tam dát ještě druhou kontra matku, nebo lepidlo na závity ? Co ty na to ?
Spojovačky jsou tedy sice pevnostní, ale dělat po každém svezení atd. sbíhavost, je
Jestli by nebylo od věci, tam dát ještě druhou kontra matku, nebo lepidlo na závity ? Co ty na to ?
Spojovačky jsou tedy sice pevnostní, ale dělat po každém svezení atd. sbíhavost, je