Tempomat ?

D, TD, TDI, TD5
Zpráva
Autor
Uživatelský avatar
DEFIKPV
Příspěvky: 124
Registrován: 11 zář 2009 10:51
tel.: 774815245
auto: jasný že Defík
Bydliště: Prostějov...někdy Kralice n/H
Kontaktovat uživatele:

Tempomat ?

#1 Příspěvek od DEFIKPV » 05 bře 2011 19:10

Zdravím... mám takový LAJCKÝ dotaz... šel by namontovat do defendra Tempomat.. nemám zájem o nějaký mechanický...... mám TD5 r.v. 2000 už jsem si tak oklepával všecičko o Discovery (TD5) a tam je všechno nachytaný jen stačí určitý kontakty.... tlačítka a mělo by to fungovat, pokud ovšem tempomat nemá někdo aktivovanej na řídící jednotce je na to nějaký aktivační kód který ovšem nikdo nemá :Ja blb:
A tak jsem si říkal jelikož jsou řídící jednotky na Discovery a Defendru skoro totožný.. tak proč by to nešlo aji na defendru :wasntme

Uznávám není to zrovna věc co na defendru použiji každý den.. ale na dálnici se to hodí :nod


Tak prosím o RADU .. NÁPADY .. PODNĚTY.. cokoliv k zamyšlení

PS: už mě napadaly hrůzné myšlenky že koupím druhou elektroniku k plynovému pedálu a budu mít tzv. Ruční plyn :D
již prodaný do města Aš :-( - LR Defender TD5 110 r.v. 2000 jako pracovní auto :)(menší opravy, stále to jde :) )

Uživatelský avatar
faethor
Příspěvky: 175
Registrován: 23 led 2010 13:43
tel.: 607140385
auto: Discovery1,Defender
Bydliště: Hradec Králové nebo kousek od Hradce

Re: Tempomat ?

#2 Příspěvek od faethor » 05 bře 2011 19:13

No já měl automat na D1 na automatu, ale všechno jsem to nakonec vyndal, právě kvůli potřebě elektroniky, ale pokud by si chtěl tempomat z D1, tak bych to asi i za něco symbolického přenechal :) Mě se to tu stejně jen válí.
Disco I, se kterým jezdí táta.
Defender 90
Defender 110
RRC 76 v čekající renovaci

Uživatelský avatar
PETER SK
Příspěvky: 142
Registrován: 08 říj 2008 13:34
tel.: 00421905614201
auto: D 90
Bydliště: Sunny Valley PK

Re: Tempomat ?

#3 Příspěvek od PETER SK » 05 bře 2011 19:15

Ja viem iba o tomto:http://nakatanenga-tours.de/shop/articl ... DTEMPDE%26
Uz nad tym aj ja spekulujem.
D90 td5

MadTom
Příspěvky: 12728
Registrován: 06 lis 2008 23:15
tel.: 608 600 360
Bydliště: Olomouc

Re: Tempomat ?

#4 Příspěvek od MadTom » 05 bře 2011 19:19

Do Defa TD5 stačí přidat dvě tlačítka a jeden vypínač a povolit to v řídící jednotce - princip stejnej jako u Diska TD5, akorát to chce trošku lidové tvořivosti s těma tlačítkama, protože tuším není žádnej origo kit.
Pro povolení v řídící jednotce není potřeba žádnej speciální kód, pouze diagnostika, která se umí dostat do příslušné řídící jednotky.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo

Uživatelský avatar
DEFIKPV
Příspěvky: 124
Registrován: 11 zář 2009 10:51
tel.: 774815245
auto: jasný že Defík
Bydliště: Prostějov...někdy Kralice n/H
Kontaktovat uživatele:

Re: Tempomat ?

#5 Příspěvek od DEFIKPV » 05 bře 2011 19:28

oo děkuji děkuji

a ještě dotaz ... zvládne to NANOCOM ? .. nepamatuju se že by tam byla volba TEMPOMAT .. nevíte v které části to je ?? jestli se to dá třeba dá najít jen na krabičce nanocom .. a nebo jen počítači při připojení Nanocom ?? :Sorry:

JINAK děkuji za rychlé odpovědi, toto téma tady není... tak DĚKUJI :Sorry: :Sorry: :Sorry:


všem LANDROVERákům :Sorry: :hmm
již prodaný do města Aš :-( - LR Defender TD5 110 r.v. 2000 jako pracovní auto :)(menší opravy, stále to jde :) )

MadTom
Příspěvky: 12728
Registrován: 06 lis 2008 23:15
tel.: 608 600 360
Bydliště: Olomouc

Re: Tempomat ?

#6 Příspěvek od MadTom » 05 bře 2011 19:30

Nanocom by to měl zvládnout, já jsem to s ním dělal na Discovery, na Defu ještě ne. Starej Nanocom je lepší připojit k PC - podstatně lépe se tam hledá, zvlášť poprvé.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo

Uživatelský avatar
Gobey
Příspěvky: 1674
Registrován: 26 zář 2007 23:48
tel.: +420603440581
auto: Defender
Bydliště: Pchery
Kontaktovat uživatele:

Re: Tempomat ?

#7 Příspěvek od Gobey » 12 bře 2011 17:49

a jak na td4? Koukal jsem a našel jsem buď toto od Terrafirma za přijatelných 140 liber
http://www.p38spares.co.uk/commerce/pro ... wards.html" onclick="window.open(this.href);return false;

nebo toto za šílených 790 EURO

http://shop.4ward4x4.com/product_info.p ... r-TD4.html" onclick="window.open(this.href);return false;

má někdo zkušenosti s tou Terrafirma?

Díky

H.
Svobodný advokát, potápěč a definitivně rozpolcená osobnost-vezmu to podle stáří: Jeep Willys MB SAS, Jawa 350 sidecar, Jaguar Daimler XJ6C 4.2l, LR SIII Lightweight, LR Defender Td4 110 & 90-volanty a řídítka na všech stranách. http://www.onheiser.cz" onclick="window.open(this.href);return false;

Uživatelský avatar
eliott
Příspěvky: 11261
Registrován: 06 led 2007 20:40
tel.: +420608021838
auto: několik
Bydliště: České Budweisrovice
Kontaktovat uživatele:

Re: Tempomat ?

#8 Příspěvek od eliott » 12 bře 2011 20:08

MadTom píše:Do Defa TD5 stačí přidat dvě tlačítka a jeden vypínač a povolit to v řídící jednotce - princip stejnej jako u Diska TD5, akorát to chce trošku lidové tvořivosti s těma tlačítkama, protože tuším není žádnej origo kit.
Pro povolení v řídící jednotce není potřeba žádnej speciální kód, pouze diagnostika, která se umí dostat do příslušné řídící jednotky.
Někde tady bylo i schéma, tužím že autorem byl Dano
Zastoupení ALLMAKES 4x4, TERRAFIRMA 4x4, prodejce BRITPART, specializovaný servis, renovace a přestavby na přání.
konzultace +420608021838 --- E-SHOP s náhradními díly http://www.eliott.in --- email : landrover.eliott@gmail.com

Uživatelský avatar
DanoDEF
Příspěvky: 4831
Registrován: 15 říj 2006 21:36
auto: 110 SW
Bydliště: Geča

Re: Tempomat ?

#9 Příspěvek od DanoDEF » 12 bře 2011 20:16

eliott píše: Někde tady bylo i schéma, tužím že autorem byl Dano
... :mrgreen: http://landroverforum.klape.cz/forum/vi ... t&start=60" onclick="window.open(this.href);return false;
LR Defender Td5 110SW po "prestavbe" a pred "prestavbou".

Uživatelský avatar
DEFIKPV
Příspěvky: 124
Registrován: 11 zář 2009 10:51
tel.: 774815245
auto: jasný že Defík
Bydliště: Prostějov...někdy Kralice n/H
Kontaktovat uživatele:

Re: Tempomat ?

#10 Příspěvek od DEFIKPV » 14 bře 2011 21:11

Všechno prostudováno... Zapojeno....
A NEFUNGUJE... :(
Awi bude chyba v řídící jednotce... Když chci v Nanokumu zapnout Cruiser Control tak tu volbu VUBEC nemužu změnit v nabídce Setings nebo jak to tam je ... Prostě je tam Diseable... A nic tam nejde... Mužu na te stránce změnit jen typ plynového pedálu a nějaké údaje o ventilech :)
No potom v jiné mabídce Switch... Vidím Cruiser Control Switch ON ale taky nic nejde je to stránka která ukazuje který spínač či pedál jsem zmáčknul... Ale že mačkám SET a RESET na tempomatu je mu jedno... Prostě je tam ON ....

Tak nevím kde dělám chybu....

Můžu se tedy zeptat kdo má Defíka TD5 a Nanocom diagnostiku a zkušenost s Tempomatem ???? Použil jsem schéma na odkazu o post výše (už jsem ho měl před tím :)) )


Jinak zase děkuji za jakýkoliv nápad který mě přiměje k dalším možnostem

PS: na diagnostiku mám 6 kódů které tam jsou zapsané ... Není třeba na to otevření funkce tempomatu další kód??? :think
již prodaný do města Aš :-( - LR Defender TD5 110 r.v. 2000 jako pracovní auto :)(menší opravy, stále to jde :) )

Uživatelský avatar
DanoDEF
Příspěvky: 4831
Registrován: 15 říj 2006 21:36
auto: 110 SW
Bydliště: Geča

Re: Tempomat ?

#11 Příspěvek od DanoDEF » 14 bře 2011 21:55

...starsie ECU to maju zakazane.
...novsie teda flash ECU to maju povolene

...aky mas rocnik auta ?
LR Defender Td5 110SW po "prestavbe" a pred "prestavbou".

Uživatelský avatar
eliott
Příspěvky: 11261
Registrován: 06 led 2007 20:40
tel.: +420608021838
auto: několik
Bydliště: České Budweisrovice
Kontaktovat uživatele:

Re: Tempomat ?

#12 Příspěvek od eliott » 14 bře 2011 22:06

2000, má to v podpisu :chuckle
Zastoupení ALLMAKES 4x4, TERRAFIRMA 4x4, prodejce BRITPART, specializovaný servis, renovace a přestavby na přání.
konzultace +420608021838 --- E-SHOP s náhradními díly http://www.eliott.in --- email : landrover.eliott@gmail.com

Uživatelský avatar
DanoDEF
Příspěvky: 4831
Registrován: 15 říj 2006 21:36
auto: 110 SW
Bydliště: Geča

Re: Tempomat ?

#13 Příspěvek od DanoDEF » 14 bře 2011 22:10

eliott píše:2000, má to v podpisu :chuckle
...aha az tam som nebol :mrgreen: . Tak tam je stara ECU a v tej tempomat povoleny nie je. Teraz som sa "hral" s takou ECU.
LR Defender Td5 110SW po "prestavbe" a pred "prestavbou".

Uživatelský avatar
DEFIKPV
Příspěvky: 124
Registrován: 11 zář 2009 10:51
tel.: 774815245
auto: jasný že Defík
Bydliště: Prostějov...někdy Kralice n/H
Kontaktovat uživatele:

Re: Tempomat ?

#14 Příspěvek od DEFIKPV » 14 bře 2011 22:28

To no... Tak to je super... Jestli tomu rozumím, tak buď udělat Flash jednotky.. nějaké přehrátí ? ??????
A nebo novou jednotku ????
A jinak tlačítka jsou mi na nic :((( chjo.. Tak po dálnici zase držet pedál všema deseti :hmm: :))

Děkuji za rady
Naposledy upravil(a) DEFIKPV dne 15 bře 2011 11:05, celkem upraveno 2 x.
již prodaný do města Aš :-( - LR Defender TD5 110 r.v. 2000 jako pracovní auto :)(menší opravy, stále to jde :) )

Uživatelský avatar
premek191
Příspěvky: 8
Registrován: 10 bře 2010 18:17
tel.: 605248811
auto: Defender 110 TD5
Bydliště: Frýdek Místek
Kontaktovat uživatele:

Re: Tempomat ?

#15 Příspěvek od premek191 » 15 bře 2011 10:41

tady najdes schematka.... http://landroverforum.klape.cz/forum/vi ... 9&start=60" onclick="window.open(this.href);return false; mne to funfuje perfektne.....jede to ale jenom na ridicich jednotkach myslim od roku 2002.

Uživatelský avatar
Rosi
Příspěvky: 777
Registrován: 18 pro 2008 14:28
tel.: +420-608-084004
auto: LR 110SW Def Td5
Bydliště: Kósek vod Brna a Macochy

Re: Tempomat ?

#16 Příspěvek od Rosi » 15 bře 2011 21:37

MadTom píše:Nanocom by to měl zvládnout, já jsem to s ním dělal na Discovery, na Defu ještě ne. Starej Nanocom je lepší připojit k PC - podstatně lépe se tam hledá, zvlášť poprvé.
Tome, uměl bys přesvědčit ke spolupráci i praotce starou hloupou ECU 99´ a nebo je to impossible?
Def 110 Td5 SW
skype: vk770403; fotky: http://picasaweb.google.cz/Rosi770403/" onclick="window.open(this.href);return false;

MadTom
Příspěvky: 12728
Registrován: 06 lis 2008 23:15
tel.: 608 600 360
Bydliště: Olomouc

Re: Tempomat ?

#17 Příspěvek od MadTom » 15 bře 2011 21:45

Jde o to, co máš na mysli tím přiměním k spolupráci? Jestli jako nakonfigurovat, tak proč ne, změnit software - taky, ale nemám co jiného dovnitř naprogramovat (software, mapa, ...). Ono totiž i tyto starší jednotky se dají přepsat, akorát to nejde v autě přes diagnostickej konektor, ale musí se vyndat paměť s programem a místo ní dát druhá, přeprogramovaná. Vlastní paměť bez obsahu stojí cca 100Kč.
Novější jednotky se dají programovat přes diagnostické rozhraní, třeba Nanocomem. ale zase je potřeba mít ten správnej obsah.
A všechny jednotky se dají programovat přes vnitřní diagnostickej konektor, ale to už vyžaduje trošku detailnější znalosti použitého procesoru Motorola, co je v těch jednotkách.
A jestli myslíš opravit, tak kromě novější paměti s programem a novější verze některých obvodů, jsou ty jednotky v principu stejné. Lehce se liší verze pro automat.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo

Uživatelský avatar
Rosi
Příspěvky: 777
Registrován: 18 pro 2008 14:28
tel.: +420-608-084004
auto: LR 110SW Def Td5
Bydliště: Kósek vod Brna a Macochy

Re: Tempomat ?

#18 Příspěvek od Rosi » 15 bře 2011 22:03

Ty seš ve střehu jaqsviňa :)
Myslel jsem ve vazbě na téma tempomat, tzn. jestli bys ho uměl povolit s pravděpodobností funkce.
Popravdě už dlouho plánuju, že bych ti ji půjčil k preventivní prohlídce a "údržbě".
Zvažuju, že bych vytáhnul kontakt na otáčkoměr a pořešil ten tempomat...
Ideální by samozřejmě byla tvoje asistence :mrgreen: :Sorry:
Def 110 Td5 SW
skype: vk770403; fotky: http://picasaweb.google.cz/Rosi770403/" onclick="window.open(this.href);return false;

MadTom
Příspěvky: 12728
Registrován: 06 lis 2008 23:15
tel.: 608 600 360
Bydliště: Olomouc

Re: Tempomat ?

#19 Příspěvek od MadTom » 15 bře 2011 23:36

Mi někdy zavolej do Brna a domluvíme se. Můžeme to zkusit rovnou zaktivovat a pokud to půjde, tak si doděláš tlačítka. Zbytek jsou drobnosti. A pokud jsi ty nebo někdo před tebou neměl jednotku rozebranou a nepovedlo se ti ji vykoupat, tak bych ji ani nerozebíral. Minulej týden jsem koukal jak je umístěná v Defu a napadlo mě, že by se na ni dalo doděla odvětrání někam nahoru, úplně zatěsnit není dobrej nápad. Konektorama ani přisilokonovanýma víkama se do ní voda nedostane, ale otvorama ve dnu jo a jsou tam 4 kvůli odtoku vody a oddechu vzduchu. V Defu je naplacato dírama dolů, takže to funguje jako potápěčský zvon, pokud jsou víka dobře utěsněná. V D2 je svisla a voda dovnitř teče spodníma dírama rovnou.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo

Uživatelský avatar
DEFIKPV
Příspěvky: 124
Registrován: 11 zář 2009 10:51
tel.: 774815245
auto: jasný že Defík
Bydliště: Prostějov...někdy Kralice n/H
Kontaktovat uživatele:

Re: Tempomat ?

#20 Příspěvek od DEFIKPV » 16 bře 2011 06:49

Hmmm MadTom.. a s Brna. To je kousek :)... Tak až provedete tu zkoužku jestli to jde nějak doprogramovat, ten temppmat... Tak bych se prosím pěkně zařadil do fronty, pokud to teda nebudou nějak velké sumy :)
PS: ale vím že to i tak bude spousta práce ;)
již prodaný do města Aš :-( - LR Defender TD5 110 r.v. 2000 jako pracovní auto :)(menší opravy, stále to jde :) )

Odpovědět