DII td5 automat najednou je bez výkonu

Discovery I, II, III

Moderátor: Miky_CZ

Zpráva
Autor
Uživatelský avatar
libovka
Příspěvky: 1904
Registrován: 14 lis 2009 19:21
tel.: Jabko
auto: RR L322
Bydliště: praha-západ

DII td5 automat najednou je bez výkonu

#1 Příspěvek od libovka » 20 bře 2010 20:08

Motor chytne na škrtnutí.Jakmile se po nastartování rozjedu tak auto normálně akceleruje,ale ve 3000 ot se motor přidusí a přestane táhnout.No a pak už je ten výkon špatnej i do těch 3000 ot.Jakmile vypnu a znova nastartuju tak motor zase normálně táhne,ale jen do těch 3000 ot.V těch 3000 ot se přidusí a je to zase v řiti. :angry

Co ted??? :hmm:

MadTom
Příspěvky: 12728
Registrován: 06 lis 2008 23:15
tel.: 608 600 360
Bydliště: Olomouc

Re: DII td5 automat najednou je bez výkonu

#2 Příspěvek od MadTom » 20 bře 2010 20:10

waste gate modulátor? - motor padá do nouzového režimu, protože ho přefukuje turbo? chtělo by to diagnostiku, o tomto konkrétním problému je víc tady: http://www.discovery2.co.uk/wastegate.html
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo

Uživatelský avatar
PavelU
Příspěvky: 5182
Registrován: 01 úno 2009 17:54
tel.: +420 603716996
auto: Land Rover
Bydliště: Zlín
Kontaktovat uživatele:

Re: DII td5 automat najednou je bez výkonu

#3 Příspěvek od PavelU » 20 bře 2010 20:17

Možná bude stačit zkontrolova ty tři hadičky, které jdou do toho ventilu... :idea: Stává se, že sem tam vypadnou... :wink:
LAND ROVER náhradní díly, doplňky a offroad příslušenství. Distributor dílů ALLMAKES, TERRAFIRMA, BRITPART, BEARMACH, ALLISPORT
Kontakt: E-SHOP http://www.litep4x4.cz ** E-MAIL info@litep4x4.cz ** MOBIL (+420) 603716996 ** FACEBOOK - facebook.com/litep4x4

Uživatelský avatar
Acon
Příspěvky: 4954
Registrován: 07 úno 2009 20:29
tel.: 00421910600711
auto: DII TD5 1999
Bydliště: Nitra SK

Re: DII td5 automat najednou je bez výkonu

#4 Příspěvek od Acon » 20 bře 2010 20:17

pozri si toto vlákno: http://landroverforum.klape.cz/forum/vi ... f=6&t=6133" onclick="window.open(this.href);return false;
Sú v ňom odkazy na ďalšie vlákna, ktoré by to mohli riešiť, no mne to robil káblový zväzok ku vstrekovačom. Len ma pomýlil fakt, že to začalo robiť po výmene oleja v prevodovke a tak to odviedlo pozornosť. Pozri, či nemáš olej v konektore na kábli čo vedie z hlavy a červený konektor na RJ.

Ten ventil to môže byť tiež, Ak mení filter vzduchu niekto neskúsený, tak je ľahké odlomiť ten vrchný vstup, pretoťe hadička do toho vedie z tej veľkej hadice, čo vedie do turba a stačí ju nešetrne potiahnuť a trubička je v prdeli. Mne sa to tak stalo.
Naposledy upravil(a) Acon dne 20 bře 2010 20:20, celkem upraveno 1 x.
99" LR DiscoveryII TD5, 2" lift, predný+zadný pevnostňák, superwinch 4,5t, syn. lano, pneu KM2 265/75R16
skype: OlegMasik - ročník 64"

Uživatelský avatar
DanoDEF
Příspěvky: 4831
Registrován: 15 říj 2006 21:36
auto: 110 SW
Bydliště: Geča

Re: DII td5 automat najednou je bez výkonu

#5 Příspěvek od DanoDEF » 20 bře 2010 20:19

MadTom píše:waste gate modulátor
... Defik ho nema na co sluzi ?
LR Defender Td5 110SW po "prestavbe" a pred "prestavbou".

MadTom
Příspěvky: 12728
Registrován: 06 lis 2008 23:15
tel.: 608 600 360
Bydliště: Olomouc

Re: DII td5 automat najednou je bez výkonu

#6 Příspěvek od MadTom » 20 bře 2010 20:23

Defík ho nemá - je to jedna z věcí, která odlišuje TD5ku v Defiku a Disco a dělá ten rozdíl mezi 90 a 102kW. Cíl je omezení maximálního tlaku vzduchu, které turbo tlačí do motoru, aby to motor "nepřefouklo". Pokud totiž tlak letí moc nahoru, motor to pozná a spadne do nouzového režimu - v tomto případě je to málo nafty -> málo výfukových plynů -> menší tlak turba. Sice to potom nejede, ale aspoň je šance, že to motor přežije bez úhony (bez vyfouknutí těsnění pod hlavou například).
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo

Uživatelský avatar
PavelU
Příspěvky: 5182
Registrován: 01 úno 2009 17:54
tel.: +420 603716996
auto: Land Rover
Bydliště: Zlín
Kontaktovat uživatele:

Re: DII td5 automat najednou je bez výkonu

#7 Příspěvek od PavelU » 20 bře 2010 20:24

DanoDEF píše:
MadTom píše:waste gate modulátor
... Defik ho nema na co sluzi ?
Dano moc dobře zná naco tam ten ventil je, on jenom zkouší... :mrgreen:
LAND ROVER náhradní díly, doplňky a offroad příslušenství. Distributor dílů ALLMAKES, TERRAFIRMA, BRITPART, BEARMACH, ALLISPORT
Kontakt: E-SHOP http://www.litep4x4.cz ** E-MAIL info@litep4x4.cz ** MOBIL (+420) 603716996 ** FACEBOOK - facebook.com/litep4x4

MadTom
Příspěvky: 12728
Registrován: 06 lis 2008 23:15
tel.: 608 600 360
Bydliště: Olomouc

Re: DII td5 automat najednou je bez výkonu

#8 Příspěvek od MadTom » 20 bře 2010 20:26

No hlavně když to Libovkovi pomůže a auto mu zase pojede.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo

Uživatelský avatar
DanoDEF
Příspěvky: 4831
Registrován: 15 říj 2006 21:36
auto: 110 SW
Bydliště: Geča

Re: DII td5 automat najednou je bez výkonu

#9 Příspěvek od DanoDEF » 20 bře 2010 20:30

... ma vyznam ho doplnit do Defika ?
LR Defender Td5 110SW po "prestavbe" a pred "prestavbou".

Uživatelský avatar
libovka
Příspěvky: 1904
Registrován: 14 lis 2009 19:21
tel.: Jabko
auto: RR L322
Bydliště: praha-západ

Re: DII td5 automat najednou je bez výkonu

#10 Příspěvek od libovka » 20 bře 2010 20:43

Jinak motor běží bezškubání,má normální zvuk,nekouří.

Uživatelský avatar
PavelU
Příspěvky: 5182
Registrován: 01 úno 2009 17:54
tel.: +420 603716996
auto: Land Rover
Bydliště: Zlín
Kontaktovat uživatele:

Re: DII td5 automat najednou je bez výkonu

#11 Příspěvek od PavelU » 20 bře 2010 20:45

Zkontrolovals už ty hadičky... :?:
LAND ROVER náhradní díly, doplňky a offroad příslušenství. Distributor dílů ALLMAKES, TERRAFIRMA, BRITPART, BEARMACH, ALLISPORT
Kontakt: E-SHOP http://www.litep4x4.cz ** E-MAIL info@litep4x4.cz ** MOBIL (+420) 603716996 ** FACEBOOK - facebook.com/litep4x4

Uživatelský avatar
libovka
Příspěvky: 1904
Registrován: 14 lis 2009 19:21
tel.: Jabko
auto: RR L322
Bydliště: praha-západ

Re: DII td5 automat najednou je bez výkonu

#12 Příspěvek od libovka » 20 bře 2010 20:50

PavelU píše:Zkontrolovals už ty hadičky... :?:
Jo to bylo první po čem jsem šel - těsnost sacího systému.Hadičky jsou OK.Ještě mě napadlo zkusit je profouknout.

Uživatelský avatar
PavelU
Příspěvky: 5182
Registrován: 01 úno 2009 17:54
tel.: +420 603716996
auto: Land Rover
Bydliště: Zlín
Kontaktovat uživatele:

Re: DII td5 automat najednou je bez výkonu

#13 Příspěvek od PavelU » 20 bře 2010 20:58

Kontrolovals tyto tři (viz obr.), ještě může být jedna z nich třeba zlomená, měl to myslím MilošII... :idea:
Přílohy
wastegate_mod2c.JPG.jpeg
wastegate_mod2c.JPG.jpeg (67.74 KiB) Zobrazeno 9149 x
LAND ROVER náhradní díly, doplňky a offroad příslušenství. Distributor dílů ALLMAKES, TERRAFIRMA, BRITPART, BEARMACH, ALLISPORT
Kontakt: E-SHOP http://www.litep4x4.cz ** E-MAIL info@litep4x4.cz ** MOBIL (+420) 603716996 ** FACEBOOK - facebook.com/litep4x4

Uživatelský avatar
libovka
Příspěvky: 1904
Registrován: 14 lis 2009 19:21
tel.: Jabko
auto: RR L322
Bydliště: praha-západ

Re: DII td5 automat najednou je bez výkonu

#14 Příspěvek od libovka » 20 bře 2010 21:04

Projistotu to zítra skouknu ještě jednou a podrobně.Předpokládám že ten podtlakovej ventil co je na turbu se má někam hejbat.Nevíte někdo v jakej otáčkách???

Uživatelský avatar
libovka
Příspěvky: 1904
Registrován: 14 lis 2009 19:21
tel.: Jabko
auto: RR L322
Bydliště: praha-západ

Re: DII td5 automat najednou je bez výkonu

#15 Příspěvek od libovka » 21 bře 2010 10:36

Tak jsem to dnes prolezl a nic jsem nenašel.Jen jsem cvičně vyčistil konektor na hlavě od vstřiků.Jel jsem to projet a při prvním vytočení to ve 3000 ot. zase stratilo výkon.Po vypnutí a opětovném nastartování jsem se rozjel a jelo to až do 3500 ot.a v těchto otáčkách to začalo škubat. Takle jsem to tak třikrát zkusil a pak to opět stratilo výkon.Tak nevím.Asi zajedu na diagnostiku a uvidíme.

Uživatelský avatar
libovka
Příspěvky: 1904
Registrován: 14 lis 2009 19:21
tel.: Jabko
auto: RR L322
Bydliště: praha-západ

Re: DII td5 automat najednou je bez výkonu

#16 Příspěvek od libovka » 21 bře 2010 18:02

Po pročtení ještě nějakých vláken jsem to šel ještě rozebrat a zjistil jsem že hadice od turba je vevnitř odlepená a nafukuje se tam bublina která ucpe sání do itercooleru.
No a ten solenoid je taky v háji protože na vstupu ze spoda je neprůchozí.

Uživatelský avatar
VencaZE
Příspěvky: 3169
Registrován: 17 kvě 2008 14:51
tel.: 602 550 993
auto: D110,P38,S2A,R45,R25
Bydliště: Brod nad Tichou, okr. Tachov
Kontaktovat uživatele:

Re: DII td5 automat najednou je bez výkonu

#17 Příspěvek od VencaZE » 08 kvě 2016 20:00

Ať nezakládám nové vlákno-
D2 td5 15P. Po sešlápnutí plynu je obrovská prodleva cca 2 vteřiny dejme tomu. Ani výkon není nějaký zázrak. Mám tu ještě jinou D2 td5 a ta ten problém nemá.
Turbo se bude repasovat protože už hodně teče do sání, nicméně, jaká je ještě možná alternativa? Modulátor turba? Jinak je motor diagnosticky bez závad.
Díky. V.
Urbanovi Pneu&Cars- Servis Land Rover, diagnostika, autoelektro, pneuservis a jiné.. urbanovipneucars@email.cz
WWW: http://www.landroverforum.cz/forum/view ... 12&t=26864
Proč bychom se dřeli, když můžeme spálit trochu nafty. OK1LRD

MadTom
Příspěvky: 12728
Registrován: 06 lis 2008 23:15
tel.: 608 600 360
Bydliště: Olomouc

Re: DII td5 automat najednou je bez výkonu

#18 Příspěvek od MadTom » 08 kvě 2016 21:48

Zkus místo modulátoru to zapojit na přímo, tak je to udělané v Defenderu. A zkontrolovat hadice ze vzduchem - občas se uvnitř udělá boule nebo rovnou klapka.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo

Uživatelský avatar
VencaZE
Příspěvky: 3169
Registrován: 17 kvě 2008 14:51
tel.: 602 550 993
auto: D110,P38,S2A,R45,R25
Bydliště: Brod nad Tichou, okr. Tachov
Kontaktovat uživatele:

Re: DII td5 automat najednou je bez výkonu

#19 Příspěvek od VencaZE » 09 kvě 2016 08:47

Hadice jsou nový. Krom toho když se pak motor vzpamatuje, tak v otáckách už má snahu tahat. Ale je to posazený hrozně vysoko.
Urbanovi Pneu&Cars- Servis Land Rover, diagnostika, autoelektro, pneuservis a jiné.. urbanovipneucars@email.cz
WWW: http://www.landroverforum.cz/forum/view ... 12&t=26864
Proč bychom se dřeli, když můžeme spálit trochu nafty. OK1LRD

MadTom
Příspěvky: 12728
Registrován: 06 lis 2008 23:15
tel.: 608 600 360
Bydliště: Olomouc

Re: DII td5 automat najednou je bez výkonu

#20 Příspěvek od MadTom » 09 kvě 2016 09:30

Z co třeba změřit tlak, kolik to dává za turbem? A protože TD5ka je elektronicky řízenej motor, tak zkontrolovat váhu vzduchu a čidlo tlaku v sacím potrubí. Už jsem potkal TD5ku, která měla zasviněnou váhu vzduchu a prostě nefungovaly rychlé změny výkonu. Po očištění to bylo o třídu lepší.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo

Odpovědět