Ahoj pánové tak pokračují v opravě. Bohužel jsem byl nucen vyřadit Svítivost kontrolek abs tc a hdd časovačem v palubní desce abych mohl dodělat teoreticky legálně technickou kontrolu vozu.
Problém přetrvává stále na předním levém kole. Dvakrát jsem měnil čidlo byl jsem na diagnostice a diagnostika hlásila že do 15 kilometrů v hodině snímač nefunguje od 15 kilometrů v hodině začíná měřit a ukazuje stejné otáčky nebo spíše rychlost jako ostatní kola.
Další oprava bude zřejmě osciloskopem a chtěl bych proměřit otáčky kola až k řídící jednotce ABS.
Vůbec netuším čím by to mohlo být způsobeno.
1)vadné ložisko a při malé rychlosti se Ozubený kroužek ABS odchýlí od čidla a čidlo nezaznamená otáčky. Ale při výměně čidel jsem to kontroloval a vůli ložiska nezaznamenal.
2) dále se domnívám zda by to nemohla být chyba uzemnění ale vůbec netuším o co jde někde jsem to četl zkusím to také prověřit
3) nebo mě napadá chyba řídící jednotky ABS kdy přes vadnou součástku třeba kondenzátor se do systému nedostává tak nízké napětí při malých otáčkách na kole Třeba jeden a půl voltů. A při vyšších otáčkách se napětí přes třeba vadný kondenzátor dostává až do Řídícího procesoru A pak diagnostika žádnou chybu neodhalí protože to funguje
Prosím o radu jak byste postupovali. děkuji tomanus