DanoDEF píše: 18 srp 2020 10:28
Je to velmi prakticke riesenie ak hilift nepouzivas aspon je stale cisty.
Dano, pravdu máš. Pro opravdového offrouďáka vyhledávajícího koryta potoků, močály, půl metru hluboká bahnitá koryta po LKT atd. to je opravdu nepraktické řešení. Hi-lift je ve velké pernamenci a je lepší když je přístupný z exteriéru auta kam ho vrátíš i špinavý, což nevadí. Má to ale velkou necnost a to je STK a Policajti. Venku umístěný Hi-lift je pro ně problém a mne s přibývajícími křížky fakt nebaví vše z auta demontovat a pak to tam zase vracet, potažmo obhajovat před orgány kdesi na cestách proč to nám tak, když to má ostré hrany, že to nemá "E" homologaci ... O případném jednání s pojišťovnou v případě nehody se radši ani nezmiňuji. Poslední dobou hledají vše, jak se vyvázat z plnění etc.
Pro mne, jako offroadového výletníka který se chce z každého výletu vrátit svým autem a ne ho tam zničit, je to elegantní řešení, které nikoho nedráždí a přitom je stále Hi-lift k dispozici. Má frekvence jeho použití za poslední 2 roky je 4x. Proto ho radši umyji po použití v potoku, nebo vodou z kanystru, zabalím do hadry a vrátím na místo pod sedadla (až bude držák

) Doma ho pak umyji důkladně, namažu a vložím zpět.
Ještě jednu necnost to venkovní uložení má (hlavně na zadní části vozu) a to je rez. Pak se to nevrací a já se vždy když to nejméně potřebuješ, vztekal a vztekal.
Když si myslíš jako já, že tomu pomůžeš neoprénovým nebo celtovým obalem, zjistíš, že je to ještě horší. Mechanismus je pod obalem stále ve vlhku a koroduje a koroduje.