New Land Rover LR4
Moderátor: Miky_CZ
Re: New Land Rover LR4
Tak nás nenapínej. Ta řídká servisní a prodejní síť byla jedním z hlavních důvodů, že jsem radši šel před dvěma lety do jiný značky,ale jestli se blýská na lepší časy, tak jednou se doufám budu těšit z D4. Je to fakt povedený auto a to jsem v něm radši ještě ani neseděl.
Tak to,že je to fakt povedené auto,o kterém bych dokázal mluvit dlouho,protože to je můj miláček mezi LR tady rozvádět nemusím,ale organizačně se prostě dávají věci dopořádku.Nejde to sice tak rychle jak jsem si myslel,ale jde to.Každopádně je znovu zajištěna dodávka aut i ND do ČR přímo od výrobce.Jak jsem již psal,pro ČR je ústředí v Salzburgu a všichni bývalí dealeři dostali znovu licenci (tedy i my v Ostravě) jen někteří mají jen servis ne prodej.Celý seznam je na anglických stránkách.Český web bude cca do měsíce.Nechci tady nudit administrativními detaily proto nabízím všem (opravdu všem),kteří chtějí vědět víc kontaktujte mě na mailu robert.pakosta@bofb.cz.Budu odpovídat všem jen to nebude okamžitě,protože to bych časově asi nedal,ale uvidíme.Informace k autům taky individuelně,protože každý má jinou představu a konkrétní info k autům a zákazníkům zásadně nezveřejňuji.
My teď v OV chystáme uplně nové webovky,které by měly začít příští týden v nové podobě pokud to ajťáci stihnou a teď ještě finišuji s přípravou Range Rover Party 17.3. kde budeme představovat nové RR a RRSport 5,0i Supercharged vč.demo jízd.No máme co dělat
Tímto bych taky rád vyzval všechny na fóru o vaše náměty a postřehy,které se můžou hodit i nám.Už jsem tady psal,že v OV chystáme další akce jako třeba Off road day atd.Takže pište.

Prodej a servis Land Rover a Jaguar
Jo a až se jednou svezeš v D4 tak už nebudeš chtít jiné,tak si to rozmysliGeorge 1 píše:Tak nás nenapínej. Ta řídká servisní a prodejní síť byla jedním z hlavních důvodů, že jsem radši šel před dvěma lety do jiný značky,ale jestli se blýská na lepší časy, tak jednou se doufám budu těšit z D4. Je to fakt povedený auto a to jsem v něm radši ještě ani neseděl.

No s tím svezením právě raději otálím, poněvadž, teď vysolit 1,5 mega bych hned nemohl. Je to fakt silnej boj. Na jednu stranu bych se hrozně rád svezl, ale na tu druhou vím, že pak bych asi moc klidně nespal
No tak jestli se nebojíš pár bezesných nocí tak klidně přijeď.Tvoje současné auto vykoupíme a můžeš odjet v D4.Bože,jak snadné

- cyril
- tel.: iphone
- auto: D4,110,130,90,F2,107
Šel jsem paraleleně po autech nových, skladovkách i referenčních, ale v HSE v Německu dle mého přání nebylo nikde nic. Webasto-uzávěrka zadní nápravy-zelená barva-zimní paket-světlá kůže a pouze 5 sedadel (rozdíl v ostatní výbavě bych asi akceptoval) prostě nikde nebyl. Takže nakonec čekám na nový a doufám, že se dočkám.boboso píše:Tak to jo,dodací termíny se teď trochu protáhly,protože soudruzi z Anglie nestíhají dodávat motory,teda aspoň to tak tvrdí.Nicméně zas taková hrůza to snad není.Je taky logické,že v třeba v Německu se dá skladovka najít snáze než u nás,protože je to prostě větší trh a těch aut se tam prodá podstatně víc než v naší malé krásné vlasti.Taky tam mají podstatně více dealerů atd.Nicméně blýská se na lepší časy a postupně se všechno dozvíte.

Neboj,dočkáš se.Teda škoda,že ne ode mě
Teď jsem si vzpomněl,připravujeme pro naše zákazníky další výlet do UK,do fabriky Jaguar,Land Rover,LR Experience centrum tedy off road přímo v Land Roveru na polygonu a k tomu golf.Má někdo zájem? 

Jak je na tom D4 3,0 s reálnou spotřebou?[/quote]George 1 píše:S tím se nedá než souhlasit.Pokud to finance dovolí doporučuji D4 3,0!!!!!! Mimochodem,ve středu jsem byl trochu testovat D4 versus Tuareg 3,0TDi v terénu (já teda jen velmi lehce bo to mám funglovku a ještě ji potřebuju prodat,že).Když jsem mu to pak půjčil na cestě na cestě tak byl nadšený jak D4 jede potichu a oproti VW elegantně.Podstatně lepší svezení a přehled.To jen tak abych si přihřál Polívčičku.
![]()
Reálná spotřeba odečtená dnes z počítače v autě je 11,4 litru/100 km. A moc to teda nešetřím.
DíkyGeorge 1 píše:Mimochodem Tomášovi dnes k svátku vše NEJ

No tak já si koupil auto v House of England v brně, asi jedno z prvních D4 u nás, už tehdy od rakouského importéra )což je dnes oficiální importér do ČR). Návod, to byla samostatná story, protože já ho dostal jen v němčině - byť ofiko dodané na ČR trh - a pak si ho složitě zajišťoval z Anglie/Rakouska aspoň v angličtině. Auto jsem koupil v Brně, protože jsem ho a) chtěl hned - tam mi ho slíbili dodat před koncem roku, což se nakonec povedlo 22.12., b) při porovnání cen v Evropě - nemám problém se domluvit anglicky a rusky, německy a švédsky "odezírám" ze rtůtkala píše:Doufejme že to tak do budoucna bude, ani já nemám radost z toho, že služby a ceny v ČR jsou (nebo ještě v blízké minulosti byly) úplně jinde. A jestli si někdo koupí auto v cizině a pak škemrá o český návody... to je mi ho líto...boboso píše:díky Cyrile za vnesení trochy světla do problematikyJá to tedy ještě trochu upřesním.V současné době je sjednocený (myslím tím jednotným managementem) trh český-rakouský a německý.V ČR používají všichni dealeři
..........
vždycky nějak domluvit,pokud je ochota kompromisu na obou stranách.Někdy to samozřejmně vyjde a někdy neKaždopádně podmínky máme všichni stejné a já vám všem nabízím přijeďte se podívat a přesvědčit sami osobně.Zdravím všechny příznivce značky a přeji hodně šťastných km a skvělých zážitků s výječnými vozy
![]()
Ale celá tahle debata nevznikla původně kvůli ceně ale kvůli termínu dodání. Například v případě LR jsem chtěl jasně specifikovaný auto a to hned. V ČR skladovky nebyly, v Evropě jich bylo dost. Nakonec se z toho vyklubalo auto z výlohy (necelé 3.000 najeto), nabitý výbavou že to ani neuveze a se slevou 40%. Ale ta byla daná i tím, že jsem chtěl D3 a ne D4 a už se v té době přijímaly objednávky na D4.
Tož tak, dělejte jak uznáte za vhodné a užívejte Lanďáky ať už budou odkudkoli.
Tom

Jelikož mám malý děcko, tak by těch bezesných nocí bylo asi po svezení v D4 ještě mnohem víc. Zas má ale D4 opravdu velkej kufr, takboboso píše:No tak jestli se nebojíš pár bezesných nocí tak klidně přijeď.Tvoje současné auto vykoupíme a můžeš odjet v D4.Bože,jak snadné![]()
zkusím přesvědčit manželku na výlet do Ostravy:)
Georgi, mám dva malý draky a D4 = ideální rodinný auto, bezpečnost, prostor, výhled
Prdnul jsem jim DVD do střechy a nemůžu si to vynachválit. Jestli chceš, napíšu ti na to potvrzení pro manželku 

- cyril
- tel.: iphone
- auto: D4,110,130,90,F2,107
DVD ve střeše je dobrej nápad.Tomik píše:Georgi, mám dva malý draky a D4 = ideální rodinný auto, bezpečnost, prostor, výhledPrdnul jsem jim DVD do střechy a nemůžu si to vynachválit.

Zdravím všechny a blahopřeji k zakoupení D4 a pozitivním ohlasům.Georgi jestli přemluvíš ženu tak dej vědět,mimochodem jí se LR líbí?Ženám se většinou nelíbí,že nejsou kulaté a roztomilé
Jinak byste se měli všichni informovat o možnosti montáže jakéhokoliv neoriginálního elektronického zařízení do auta.My jsme svého času dostali oficiální dopis,že ten kdo si do auta namontuje jakékoli el.zařízení neoriginál LR ztrácí záruku na celé auto.
Takže bacha.

-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Tohleto je docela zajímavá informace
- dle mého názoru (pracovně jak montujeme tak vyvíjíme elektroniku m.j. i do aut) je takovej zákaz docela dobrej alibismus, jak zákazníka poslat do .... . Pokud je to pravda, tak bych se chtěl zeptat zda LR nabízí radiostanice? A pokud ano tak pro jaké normy (kmitočty, druhy provozu, ...)? A teď se nebavím jenom o CB, ale o použití těchto aut profesionálními uživateli jako jsou například hasiči a podobně - ti radiostanice nutně potřebují pro svou práci.

Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
LR dělá speciály pro záchranáře,hasiče,horskou službu atd.Tam už je to samozřejmě z fabriky.Viděl jsem takové auto na vlastní oči.Jinak radiostanice nevím jestli nabízí,ty v oficiální nabídce nemáme.Může to prostě znamenat problém ve chvíli kdy se ti na autě něco po...(je to přece jen stroj) a servis kam pojedeš ti může odmítnout záruku.Nemusí,ale může.Záleží o co půjde.Možná,že v ČR se domluvíš,ale mimo ČR to může být problém.Proto taky LR nabízí originál DVD z výroby.MadTom píše:Tohleto je docela zajímavá informace![]()
- dle mého názoru (pracovně jak montujeme tak vyvíjíme elektroniku m.j. i do aut) je takovej zákaz docela dobrej alibismus, jak zákazníka poslat do .... . Pokud je to pravda, tak bych se chtěl zeptat zda LR nabízí radiostanice? A pokud ano tak pro jaké normy (kmitočty, druhy provozu, ...)? A teď se nebavím jenom o CB, ale o použití těchto aut profesionálními uživateli jako jsou například hasiči a podobně - ti radiostanice nutně potřebují pro svou práci.
- Tomas K (tkala)
Ach jo, proč i Land Rover chce nechat vydělat právníkům?boboso píše:LR dělá speciály pro záchranáře,hasiče,horskou službu atd.Tam už je to samozřejmě z fabriky.Viděl jsem takové auto na vlastní oči.Jinak radiostanice nevím jestli nabízí,ty v oficiální nabídce nemáme.Může to prostě znamenat problém ve chvíli kdy se ti na autě něco po...(je to přece jen stroj) a servis kam pojedeš ti může odmítnout záruku.Nemusí,ale může.Záleží o co půjde.Možná,že v ČR se domluvíš,ale mimo ČR to může být problém.Proto taky LR nabízí originál DVD z výroby.MadTom píše:Tohleto je docela zajímavá informace![]()

Tom
První reakce byly samozřejmě negativní, co že to je za hranatou škatuli. Moji ženu jsem zpracovával už na D3, po roce mého neustáleho přesvědčování, že se jedná o moc pohledný a praktický auto nakonec poslední dobou sama od sebe řekne, že viděla kolem projet diskošku a že se jí líbí. Byl to rok neustálého odříkání a dřiny, ale nakonec jsem ji přesvědčil, že by určitě proti nebyla. Mám x-traila, takže vím že tenhle typ auta je pro rodinu ideální a D4 by byla ještě ideálnější.boboso píše:Georgi jestli přemluvíš ženu tak dej vědět,mimochodem jí se LR líbí?Ženám se většinou nelíbí,že nejsou kulaté a roztomilé.
Teda smekám před tebou,to je fakt výkonGeorge 1 píše:První reakce byly samozřejmě negativní, co že to je za hranatou škatuli. Moji ženu jsem zpracovával už na D3, po roce mého neustáleho přesvědčování, že se jedná o moc pohledný a praktický auto nakonec poslední dobou sama od sebe řekne, že viděla kolem projet diskošku a že se jí líbí. Byl to rok neustálého odříkání a dřiny, ale nakonec jsem ji přesvědčil, že by určitě proti nebyla. Mám x-traila, takže vím že tenhle typ auta je pro rodinu ideální a D4 by byla ještě ideálnější.boboso píše:Georgi jestli přemluvíš ženu tak dej vědět,mimochodem jí se LR líbí?Ženám se většinou nelíbí,že nejsou kulaté a roztomilé.

Jak se jednou svezla v x trailu, tak už do běžnýho nízkýho auta nechce sedat neb z něho má fakt dobrej výhled.Takže jak sedne do diskošky, tak možná nebude chtět už ani do x traila, takže výlet do Ostravy musím fakt dobře naplánovat
. Ale ta touha poznat jak se v tom jede je fakt silná