Parkovaci/vystavni prostory Praha a okoli
Moderátor: Rover
Parkovaci/vystavni prostory Praha a okoli
Pomalu jsem dospel do stadia, ze nastal cas se osamostatnit od Zdic a vytvorit si vlastni sbirku-zaklad Land Rover muzea (i treba v ramci klubu LRSC apod), ktere bych jednou chtel a prvnim velkym kamenem urazu je najit vhodne prostory a jak se rika "lina huba,...", tak se radeji rovnou zeptam, co kdyby se stesti usmalo: Nevi nekdo ze zde pritomnych, ci dokonce nema k dispozici prostory, halu, statek, vojensky objekt, ktere by byly k tomuto ucelu v Praze a okoli ci Stredoceskem kraji? Ale v zaklade by pro zacatek stacilo i zastresene ustajeni pro cca 6 vozidel. Momentalne sem na 5-6 vozidlech a limituji me prave jen ty prostory, ktere ve Zdicich jsou nedostatecne a jsem tam spise trpen vzhledem k zamereni muzea na druhovalecnou US Army...
"It's a Land Rover"
S3 FFR 109 DPV "Anubis" - Desert Storm; S2A LW; 101 FC - 7 PARA RHA
S3 GS 109 - 7th Gurkha Regiment - Hong Kong + sankey trailer; S2 88 STW; S1 - Minerva TT, Land Rover 90 - 3 PARA
S3 GS 109 - 7th Gurkha Regiment - Hong Kong + sankey trailer; S2 88 STW; S1 - Minerva TT, Land Rover 90 - 3 PARA
- Sláma Karel
- tel.: +420608333403
- auto: to se mi sem nevejde
Re: Parkovaci/vystavni prostory Praha a okoli
No ono to bude o penězích. Vedle mě v Okrouhle budou pronajímat další halu, ale bude to stát peníze. A asi to nebude málo. Kolik myslíš, že do toho budeš měsíčně investovat? K 

POUŽITÉ NÁHRADNÍ DÍLY NA VŠECHNY LAND ROVERY --- tel 608333403 --- email rangerover@volny.cz --- http://www.lrslama.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
28 let praxe
28 let praxe
prvni informace jsem ziskal z mestskeho uradu ve Zdicich, kde mi bylo receno, ze primo hala naproti soucasnemu muzeu je k pronajmu. Jedna se o 600 m2, cca 15x40m rozmery plus je mozno ziskat otevreny pristresek o rozloze 740 m2, ktery s halou sousedi. Pokud by se seslo vice lidi na zaplaceni rocniho pronajmu a zadost se dobre sepsala s durazem na neziskovost, tak by bylo k mani stani pro cca 35-40 kusu techniky pod zamkem v hlidanem objektu s vybornou dopravni dostupnosti a patrne za velmi slusnou cenu. Nemuselo by se jednat jen o vozidla znacky Land Rover pro pripadne ustajeni.
"It's a Land Rover"
to zalezi na velikosti haly a kolik se podari sehnat dalsich zajemcu (par jich znam, proto tuto myslenku i resim), pro sebe mi staci de facto 50 m2..., ale vzdy je jednodussi kdyz se o to podeli vice lidiSláma Karel píše:No ono to bude o penězích. Vedle mě v Okrouhle budou pronajímat další halu, ale bude to stát peníze. A asi to nebude málo. Kolik myslíš, že do toho budeš měsíčně investovat? K
"It's a Land Rover"
- Mirko
- auto: RRC´s
- Kontaktovat uživatele:
Jelikož to tady zrovna kreslím: 50 m2 není ani garáž pro tři vozidla, takže pokud jích máš 5-6, tak bych přehodnotil tu velikost: Budeš potřebovat místo na obcházení vozidla, stojany s popisky, komunikace pro návstěvníka atd. Např na veletrzích typu autosalon se počítá s 30-50 m2 na jedno vozidlo (50 spíš pro highlight stánku, 30 pro běžné výrobky) Exponát musí dýchat, chci ho obhlídnout ze všech stran a s dostatečným odstupem pro získání celkového dojmu. Krásný antipříklad je v současnosti muzeum Tatry v Kopřivnice, kde to vychází ještě jakžtakž u osobáku, ale mezi náklaďákama sotva projdeš a nejseš schopný vytvořit patřičný odstup a obdiv daného vozidla (a už vůbec žádnou slušnou fotku). Chápu, že to nechceš hnát do dimenzí jako v Mulhousu, ale přesto by patřilo těm autům prostor, aby mohli vyniknout a působit. Jako tip pro dobrý automobolivý muzea může doporučit přestavěné muzeum BMW v Mníchově (máš to kousek), nový muzeum Mercedesu ve Stuttagarta a Porsche v Zuffenhausenu, nemyslím teď baráky (jsou úžasné), ale jakým způsobem (prostorově) tam vozy jsou prezentované.
Prostor něco stojí, ale když už tak už
Mirko
Prostor něco stojí, ale když už tak už

Mirko
50m je mysleno na parkovani, ne na nejake muzeum a je to minimum, co je vubec pristupne, pochopitelne vim, jak by to melo vypadat, ale ja nepsal, ze sem milionar
, kdyby ano, tak tu vubec nezakladam toto tema ohledne i moznosti jen kryteho zabezpeceneho parkovani, ale za dotaz nic nedam, tak co kdyby se neco s rozumnym najmem naslo, starych stodol, vyrobnich hal a vseho je plno a spousta lidi by privitala par tisic az desitek tisic, dle rozlohy

"It's a Land Rover"
- Mirko
- auto: RRC´s
- Kontaktovat uživatele:
Muzeum věnováno Land Roverům je chvályhodna akce a doufám, že to dopadne
Pokud nejsi vázaný na město, tak takové prostory snad jsou k nalezení. Pozeptíám se ti, kde můžu. Já hledám něco podobného na dílnu, ateliér a bydlení ve městě a to už je složitější.
Mirko

Mirko
neco je rozjednano a verim, ze se podari kdyz ne ted, tak treba za rok, dva i casem male muzeum zrealizovat, vzdyt neni potreba novostavba s mramorovymi toaletami
a verim, ze spousta kolegu zde by prispela materialy, ktere s tim souviseji, doplnky, tiskoviny i vozidly, ktera uz jim pretekaji z chalup 

"It's a Land Rover"