První pořádný sníh
Moderátor: Miky_CZ
- tagr
- auto: Freelander 2004
- Kontaktovat uživatele:
Re: První pořádný sníh
To jo při AT nejde o to co projedeš, ale co ubrzdíš 

Učím se a snažím se dostat ,,DRÁČKA" dál tak FREE A VŠEM ostatním LAND ROVERŮM šťasné ježdění. 6x6 je sen ,ale i ty se někdy splní.
- Tim
- tel.: 736287666
- auto: Free, Civic, Outback
Taky mám další zářez... Kolega z práce se s Almerou nemohl rozjet do kopce, tak si trochu couvnul a sjel do příkopu. Je fakt že s free na tom uklouzanym sněhu jsem ho vycukal taktak.... Jinak někdo kdo máte palubní počítač, kolik si vezme 1.8i na volnoběh l/hodinu? Já na dnešek spal přes noc v autě, nechal jsem nastartovano abych topil a ve tři ráno jsem to musel chcípnout abych pak dojel domu... Ve služební fabii mi to ukazuje 0.5 l/hodinu, ale to je 1.4 diesel...
No, i'm not on fucking FACEBOOK!!!
Motivační motto pro dnešní den: Vykašli se na motivační motta. Nalej si dobrou whiskey a pust si pořádnej metal!!!
Motivační motto pro dnešní den: Vykašli se na motivační motta. Nalej si dobrou whiskey a pust si pořádnej metal!!!
- Acon
- tel.: 00421910600711
- auto: DII TD5 1999
Zimáky sa prejavia tým viac, čím klzkejší je povrch. Pri jazde mimo cestu kde nie je ujazdený sneh na sklo, sa rozdiel medzi MT:AT:ST strácajú. Ak by som nevychádzal na cestu, asi by som kľudne prežil s MT.
Po 2 Discovery2 Discovery4 2009, 2,7TDV6, ARB, navijak, ochrana podvozku, ochrana zadného diferáku, 2 uzávierky, strešný nosič, led rampa, pracovné svetlá, X-Lifter... pravidelne dôkladne servisovaná, jazdíme každoročne Balkán a nechcem tam mať problém.
- Acon
- tel.: 00421910600711
- auto: DII TD5 1999
1.8 benzín, akýkoľvek, by sa mal uspokojiť tak so 7deci. No počas noci môže motor vychladnúť pod prev. teplotu, sýtič môže mierne obohacovať zmes a spotreba ide hore. A to už môže byť dosť cez liter.Tim píše:... kolik si vezme 1.8i na volnoběh l/hodinu? Já na dnešek spal přes noc v autě, nechal jsem nastartovano abych topil a ve tři ráno jsem to musel chcípnout abych pak dojel domu...
Po 2 Discovery2 Discovery4 2009, 2,7TDV6, ARB, navijak, ochrana podvozku, ochrana zadného diferáku, 2 uzávierky, strešný nosič, led rampa, pracovné svetlá, X-Lifter... pravidelne dôkladne servisovaná, jazdíme každoročne Balkán a nechcem tam mať problém.
- Tim
- tel.: 736287666
- auto: Free, Civic, Outback
No je fakt že když venku bylo -19 stupňů (Přimda) tak se na volnoběh asi moc neohřeje... No každopádně ten litr jsem počítal...
No, i'm not on fucking FACEBOOK!!!
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Tak mám taky jeden zářez - musel jsem celých 150m do dědiny, půjčit si lopatu. Ta závěj potvora byla zhruba po zpětná zrcátka a já jsem jako řidič udělal drobnou chybu. Cestou dopředu jsem jí krásně objel, dál to ovšem nejelo, tak jsem se rozhodl couvat a pořádně jsem se nedíval kam jedu, k tomu krásnej hladkej led pod sněhem a už jsem do té závěje nádherně nacouval. Po hodině zábavy s lopatou se mi podařilo vyjet, objet to po louce a lopatu vrátit.
Je jasné, že to bylo rukama, tak se to rukama musel taky odpracovat.
Ale jinak bylo krásně, takže to beru jako příjemně strávené odpoledne. I nějaké to plánované sáňkování bylo.
A poučení - dívejte se kam jedete (i dozadu) a pro případ nejhorší, mějte telefon na kamaráda ochotného venčit řetězy.
Je jasné, že to bylo rukama, tak se to rukama musel taky odpracovat.

Ale jinak bylo krásně, takže to beru jako příjemně strávené odpoledne. I nějaké to plánované sáňkování bylo.

A poučení - dívejte se kam jedete (i dozadu) a pro případ nejhorší, mějte telefon na kamaráda ochotného venčit řetězy.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
- RudaK
- tel.: SONY Xperia Z3
- auto: D III + D 1
Tak sem to taky zkusil ( jako každý rok
) Upuštěno na 1,5 atm. a preventivně lopata s kamarádem ( aby ji měl kdo obsluhovat
) Nakonec lopata nebyla potřeba...po poli to jelo jako nic ,akorát po oranisku to trochu skákalo
. V místech navátého sněhu to bylo Drive ,redukce s uzávěrkou a plnéj

p.s. poučení : Držet furt plnéj a moc se nerozhlížet .....

p.s. poučení : Držet furt plnéj a moc se nerozhlížet .....

- Přílohy
-
- Amerika - GRAND CANYON
- 5.12.2010 009.JPG (98.46 KiB) Zobrazeno 3491 x
-
- Pohoda
- 5.12.2010 008.JPG (106.05 KiB) Zobrazeno 3488 x
D III - 2,7 TDV - The end result of a lot of hard work.
D 1 - 300 TDI 33x12.5R15 - už konečně nesmrtelná " SPIDERMAN "
D 1 - 300 TDI 33x12.5R15 - už konečně nesmrtelná " SPIDERMAN "
- Miky_CZ
- tel.: 603 975 234
- auto: DI, D3 V8, XK8
dneska druhy zarez, naky chlapik s fabii to poslal do skarpy dak dobre ze zablokoval aji sypac a ani jeen z nich nemel lano (jak chlapik tak sypac)
no a zaroven predevcirem sem uhybal autobusu, ten parchant neuhnul ani o milimetr, a co nasere nejvic ze mam lana v navijaku a kurten a lan asi tak 40m dohromady a strom byl tak 50m
ale stylove sem se nechal vytahout P38
no a zaroven predevcirem sem uhybal autobusu, ten parchant neuhnul ani o milimetr, a co nasere nejvic ze mam lana v navijaku a kurten a lan asi tak 40m dohromady a strom byl tak 50m

- Přílohy
-
- DSC09420.jpg
- (184.69 KiB) Staženo 707 x
DI 300 Tdi: 4"lift, bodylift 2,5cm, BFG MT 285/75 R16, pevnostní nárazníky, prahy, přídavné světla, snorchel, CB, 2 navijáky, roll cage, kryty dif., žebřík, nájezdový plech, axle lock, true track, bufík atd
RRC 3,9 V8: závodní speciál
Ja som sa tiež zabavil... 

- Přílohy
-
- 05122010947 - kópia.jpg (118.71 KiB) Zobrazeno 3456 x
Range Rover Classic 300Tdi , Range Rover Classic vogue s 2,5TD
Miky,v takom prípade len držať podlahu a točiť do cesty kým má auto zotrvačnosť...už mi to raz pomohlo,ale to bola náhoda,alebo reflex...Miky_CZ píše:dneska druhy zarez, naky chlapik s fabii to poslal do skarpy dak dobre ze zablokoval aji sypac a ani jeen z nich nemel lano (jak chlapik tak sypac)
no a zaroven predevcirem sem uhybal autobusu, ten parchant neuhnul ani o milimetr, a co nasere nejvic ze mam lana v navijaku a kurten a lan asi tak 40m dohromady a strom byl tak 50male stylove sem se nechal vytahout P38

Range Rover Classic 300Tdi , Range Rover Classic vogue s 2,5TD
... a co si robil na Makovici ??? MATRUkomin píše:Tak sa pridam tiez, dnes v praci snehu tak 30-50cm obutie offrovdove gumy pod snehom lad nebyt navyjaku tak som tam doteraz

LR Defender Td5 110SW po "prestavbe" a pred "prestavbou".
- Miky_CZ
ja jsem uhnul, uplne zastavil, a on ani nebrzdil neuhnul nic tak sem na posledni chvili uhnul jeste trochu a zhucel sem tamJacko píše:Miky,v takom prípade len držať podlahu a točiť do cesty kým má auto zotrvačnosť...už mi to raz pomohlo,ale to bola náhoda,alebo reflex...Miky_CZ píše:dneska druhy zarez, naky chlapik s fabii to poslal do skarpy dak dobre ze zablokoval aji sypac a ani jeen z nich nemel lano (jak chlapik tak sypac)
no a zaroven predevcirem sem uhybal autobusu, ten parchant neuhnul ani o milimetr, a co nasere nejvic ze mam lana v navijaku a kurten a lan asi tak 40m dohromady a strom byl tak 50male stylove sem se nechal vytahout P38
P.S.: Skoro som zabudol - minulý týždeň som vyťahoval Grand Cheero s vozíkom a na vozíku bolo ďalšie Grand Cheero
DI 300 Tdi: 4"lift, bodylift 2,5cm, BFG MT 285/75 R16, pevnostní nárazníky, prahy, přídavné světla, snorchel, CB, 2 navijáky, roll cage, kryty dif., žebřík, nájezdový plech, axle lock, true track, bufík atd
- Hunter
- auto: Free I Td4 AT
- Kontaktovat uživatele:
Svata pravda, v dobach, kdy jsem mel jeste Nivu, jsem s ni obcas delal psi kusy, a jednou jsem se dostal na poli do oracky s navatym snehem, tak taky plnej kotel a jet, dokud se z toho nedostanu. Nakonec jsem objevil nezavatou cestu, takze pres peknou brazdu, jen se zakourilo od chladice, jak jsem nabral snih, auto to prezilo a ja mohl jet dal.RudaK píše:... p.s. poučení : Držet furt plnéj a moc se nerozhlížet .....![]()
Free Td4 2004 HSE automat
- Discovery1
- auto: Dender 300 Tdi 110SW
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem byl taky venku, ale málem jsem dostal na budku od běžkařů, když jsem jim přejel stopu 

Defender 110 SW 300 Tdi splněný sen :-)
Ex Disco 300 Tdi naviják 5,4t, trocha železa okolo, lemy, zahrádka nějaké světlo navíc a 255/85 R16 BF KM2
Ex Disco 300 Tdi naviják 5,4t, trocha železa okolo, lemy, zahrádka nějaké světlo navíc a 255/85 R16 BF KM2
- Miky_CZ
jo tak bezkaru sme moc nepotkali a stopy sme se snazili neprejizdetDiscovery1 píše:Já jsem byl taky venku, ale málem jsem dostal na budku od běžkařů, když jsem jim přejel stopu
- komin
- tel.: 0904543118
- auto: LR Defender 110 Td5
- Kontaktovat uživatele:
Jasne co ineDanoDEF píše:... a co si robil na Makovici ??? MATRUkomin píše:Tak sa pridam tiez, dnes v praci snehu tak 30-50cm obutie offrovdove gumy pod snehom lad nebyt navyjaku tak som tam doteraz

LR DEFENDER 110 SW
... no mozno si demontoval stare roztrhane trasykomin píše: Jasne co inelen sa to akosi pretiahlo
Vidim ze to poznas chodievas tam, alebo tam byvas v okoli?

LR Defender Td5 110SW po "prestavbe" a pred "prestavbou".
- PavelU
- tel.: +420 603716996
- auto: Land Rover
- Kontaktovat uživatele:
Co se ti přihodilo Dušane... 

LAND ROVER náhradní díly, doplňky a offroad příslušenství. Distributor dílů ALLMAKES, TERRAFIRMA, BRITPART, BEARMACH, ALLISPORT
Kontakt: E-SHOP http://www.litep4x4.cz ** E-MAIL info@litep4x4.cz ** MOBIL (+420) 603716996 ** FACEBOOK - facebook.com/litep4x4
Kontakt: E-SHOP http://www.litep4x4.cz ** E-MAIL info@litep4x4.cz ** MOBIL (+420) 603716996 ** FACEBOOK - facebook.com/litep4x4
Klasika, 6 hodiny u u nas cestare nikdo nevidel, takze snehu jak hoven, idelani cas vyrazit na vylet, jel jsem tahat kamose, vracim se dom a nevim jestli jsem se kochal, ci co... ale najednou jsem se hrnul bokem do skarpy, i kdyz jsem jel docela pomolu, tak jsem lezel na boku ve strouze, klasika akorat na konci stromoradi.... a nemajic zadni navijak... takze lopata. hilift kurta... smer vzad asi deset patnact metru... pod snehem v te skarpe blato... takze pakarna, kolej jak svin, byt to nevypada, ale dostat se ten kus vzad jen tim hiliftem, pakarna maximalni, az jsem se dostal tak, ze jsem se mohl uvazat na navijak a vytahnout... takze takova pohodicka nedelniho vecera :-D
.... ALEA IACTA EST