Svítí a tahá šťávu
Svítí a tahá šťávu
Už se mi podruhé stalo, že když cca 3 hodiny po tom co zamknu auto, se rozsvítí všechny blinkry a nepřerušovaně svítí. Ale vždy je to jen v noci. Předpokládám, že toto také vybíjí akumulátor a že to bylo příčinou mého předešlého problému s vybitou baterií. Nevíte někdo, co to může způsobovat?
- crossfield
- auto: RR P38
Re: Svítí a tahá šťávu
dnes se mi to stalo taky, ale auto jsem nezamkl a immo mám nejspíš odpojené předchozím majitelem - při vložení klíčku nepíše, že je klíč ve spínačce, ani se jinak o immu PC nezmiňuje. nutno podotknout, že jsem popojel jenom několik metrů abych auto přeparkoval. může to mít na to vliv? a "zuendschl steckt" v poloze 0 znamená, že je klíč v zapalování? klíč nechávám v autě pořád když jsem doma a nikdy se nic nestalo, až teď.
- Kokesek
- auto: D2,D3,L322,P38,L405
- Kontaktovat uživatele:
jednotka BECM pred umrenim jak pise eliot. Nekdy to zhasne a jindy sviti. dela to selhani chodu procesoru v BECM pokud nemaka sviti porad blinkry.
Vracim se z nemecka jestli nekdo potrebuje neco....volat rano 774290683. mam veskere vybaveni v aute.
Vracim se z nemecka jestli nekdo potrebuje neco....volat rano 774290683. mam veskere vybaveni v aute.
- crossfield
takže dát jinou BECM pokud se to bude opakovat. je to tak? mám kdyžtak zajet do land roveru na diag, jestli to bude něco platný?
- Kokesek
- Kontaktovat uživatele:
ja bych to preventivne prehral a zkontroloval bych vyrazeni immaku z ECU motoru a z BECM. Pokud budes menit BECM je potreba mit i klice. Nejdou nakodovat dalky puvodni na cizi BECM....
- crossfield
napadla me jeste jedna vec. je mozny, ze bych to zblbnul ja pri odemykani a zamykani dalkou? muj jedinej pofiderni klic ma pravdepodobne KO mikrospinac na odemykani a dalkou se povede odemknout jen jednou za XX zmacknuti - kdyz blikne dioda na klici. kdezto pri zamykani dioda blikne vzdy, ale ne vzdy se auto zamkne. klic mam sehrany dle navodu tady na foru. muze to mit nejakou souvislost se spatnym stavem klice?
edit: na diag jedu v patek. necekane nebylo vcera volno...
edit: na diag jedu v patek. necekane nebylo vcera volno...
- Kokesek
- Kontaktovat uživatele:
to je malo pravdepodobne... trvale roznuti blinkru neni programovanou funkci becm, je to chyba. tzn ze to urcite dalka nedela.
- OC
- Kontaktovat uživatele:
Jen pro úplnost, BeCM se dá nejen vyměnit, ona se dá také opravit. Někdy to může být horší než výměna, jindy lepší, to záleží.
OC ~ http://www.ocs.cz/oc/RangeRover.html
Insured at Steyr&Mannlicher
Ostatně soudím, že registrace zbraní musí být zrušena: http://ocs.cz/Guns/halbrook/registrace.html
Insured at Steyr&Mannlicher
Ostatně soudím, že registrace zbraní musí být zrušena: http://ocs.cz/Guns/halbrook/registrace.html
- Kokesek
- Kontaktovat uživatele:
OC píše:Jen pro úplnost, BeCM se dá nejen vyměnit, ona se dá také opravit. Někdy to může být horší než výměna, jindy lepší, to záleží.
opravujem to celkem casto, ale pro uplnost pouze SILOVA CAST jde opravit. Procesorova nejde a tohle je pripad procesorove.
...pro uplnost
- crossfield
už možná vim odkud vítr fouká... na podlaze u spolujezdce je vlhko. tudíž velkej průser pro BeCM... 

- Kokesek
- Kontaktovat uživatele:
crossfield píše:už možná vim odkud vítr fouká... na podlaze u spolujezdce je vlhko. tudíž velkej průser pro BeCM...

-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Jenom poznámka - není důvod, aby nešla opravit i procesorová část BECM, spíš jde o to, kdo se s tím bude drbat, dá záruku, a kde sežene komponenty. A hlavně, stějně jako u jiné elektroniky - jemné spoje, vlhkost a stejnosměrné napětí docela rychle spoje sežerou korozí a najít v tom potom chybu, teda hlavně najít všechny chyby, je tak pracné, že je levnější výměna. Opravoval jsem několik utopených jednotek do TD5ky, a většina šla. Horší to bylo s jednou, co byla po požáru zuhelnatělá, tam to nemělo smysl ani zkoušet.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
- crossfield
takže prý je vše v pořádku, jednotka funguje jak má, po vypnutí motoru, zamknutým i odemknutým autě se jednotka uspí a žádnej odběr elektřiny tam neni. prý za to může slabá baterka co nemá výkon. novou baterku budu muset stejně na zimu koupit. takže zatím budu vozit kabely a když to náhodou udělá znova i s novou baterkou, bude se to řešit dál.