Discovery 3 parádní motor
Moderátor: Miky_CZ
Re: Discovery 3 parádní motor
zjistil jsem, že chyba je v olejové pumpě .... výměna 1500 pumpa a 6 hodin práce
... když už teda jede, tak je zatím nejlepší ...
Dala by se ta chyba nejak popsat please?gluteus píše:zjistil jsem, že chyba je v olejové pumpě .... výměna 1500 pumpa a 6 hodin práce
Diky
D3 TDV6 HSE Manual
ta olejova pumpa ked sa vymeni nerobi to cvakanie po starte a neblika ti tam kontrolka oleja 2 sek. Ale neviem aky ma vplyv ta vymena
urcita serie pump montovana do rv 07, resp kolem 7A ma konstrukcni nedostatek. Chyba v evoluci.v tockach ztraci tlak a nez to zjisti cidlo oleje,tak nedostatecne maze. Hrozi to zrejme maratoncum po dalnici v letnim obdobi.
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Nevím ja u D3, ale u D2 spíná čidlo oleje někde pod 0,5 atmosféry, ale správnej pracovní tlak je cca 1,5 a víc. Takže při rozsvícení kontrolky mazání je už stejně pozdě, protože to nějakou dobu mazalo málo.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
staci si dat na palubku budik na tlak oleje a nonstop na nej koukat 

- petr štrof
- tel.: 603799382
- auto: LR Disco 3 HSE 2006
myslím že už to tady jednou vše bylo RADEK D3
http://landroverforum.klape.cz/forum/vi ... =6&t=14219" onclick="window.open(this.href);return false;
http://landroverforum.klape.cz/forum/vi ... =6&t=14219" onclick="window.open(this.href);return false;
Jak říkam, olej sem neřešil jinak než předepsal výrobce a musim se přiznat že sem jezdil spíš dlouhé cesty takže ta teorie o nevyhovujícím oleji by mohla sedět. Je totiž fakt že se to stalo při cestě z itálie kdy sem jel určitě 3hodiny 140km/h na tempomat. Ale nikdy mi nepřišlo že by se u toho auto něják trápilo takže sem takhle jezdil normálně. No jinak sem se rozhodl že se auta zbavuju takže sice za všechny rady a názory děkuji ale v historicky krátké době je nepoužiji. Jinak přeju všem mnoho štastných kilometrů

Tak ja pouzivam 5w40 a vymena okolo 10-15tisic . Tak snad to pomoze , lebo obcas sa stym idu dlhe trasy ...
-
- tel.: +421 905 712 951
- auto: D3 2007 + D4 2012
Ja myslim, ze je to problem tej olejovej pumpy, vsetci to menia co to maju v tej blbej serii, a urobte tak aj vy! Ak citate disco3.co.uk forum, tak tam je to notoricky znamy problem. Zial teba to postihlo neinformovaneho 
Samozrejme, castejsia vymena oleja tomu nepomoze.......
http://www.disco3.co.uk/forum/topic57636-30.html" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.disco3.co.uk/forum/topic57636-30.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Bronz LR Disco 4 TDV6 2012 - Mama's Street Fighter
Blue Evoque 2014 2.2
Blue Evoque 2014 2.2
- sloon
- tel.: 776189666
- auto: VW Amarok 4motion
- Kontaktovat uživatele:
Já myslím že s těma Land Roverama moc jezdíte
chce to víc šetřit a když už se někam vyjede tak pomalu 

- RudaK
- tel.: SONY Xperia Z3
- auto: D III + D 1
Já to šetřím dostatečněsloon píše:Já myslím že s těma Land Roverama moc jezdítechce to víc šetřit

D III - 2,7 TDV - The end result of a lot of hard work.
D 1 - 300 TDI 33x12.5R15 - už konečně nesmrtelná " SPIDERMAN "
D 1 - 300 TDI 33x12.5R15 - už konečně nesmrtelná " SPIDERMAN "
- erik
- tel.: +421905448329
- auto: D90 td5,/D2-3/D4,D5
- Kontaktovat uživatele:

Defender 90 Td5 171k Old Man Emu,Warn 8274, M 6000 ,ARB nárazník, Safari Snorkel,2xWebasto,Garmin nuvi 660, CB.MATADOR WISENTTA M/T 235/85 R 16 MP-75., Roll cage,retezy PEWAG,2xARB uzaverky,
Discovery 3 ,bez skrabancu
Discovery 3 ,bez skrabancu
- Hubert
- tel.: 724878985
- auto: D1 300 TDI, D3 TDV8
- Kontaktovat uživatele:
Taky jsem to studoval. Ulomí se napínák rozvodů a potká se to. Ale proč by se ta klika lámala ve stejným místě. A proč by byly vydřený lágry . Jedině že by ta novější olejová pumpa měla větší výkon.jezbera ivan píše:Ja myslim, ze je to problem tej olejovej pumpy, vsetci to menia co to maju v tej blbej serii, a urobte tak aj vy! Ak citate disco3.co.uk forum, tak tam je to notoricky znamy problem. Zial teba to postihlo neinformovaneho
Land Rover Discovery 300 Tdi, AUT, ABS, TC, +2", Front TrueTrack, Rear 100%ARB, D3 swap TDV8 3.6
Máte štěstí že jsem tady. Říkají o mě že jsem odborník. :-) Mám málo času, ale na výzvu se čas vždy najde.
Máte štěstí že jsem tady. Říkají o mě že jsem odborník. :-) Mám málo času, ale na výzvu se čas vždy najde.
Ak to dobre chapem, treba vymenit olejove cerpadlo za LR013487 ktore by malo vyrdzat trochu viac ?
Resp. ocakava sa to od neho, aby vydrzalo...
Porovnanie olejovych cerpadiel:
http://www.lrautomotive.com.au/contents ... _Belt.html
Resp. ocakava sa to od neho, aby vydrzalo...
Porovnanie olejovych cerpadiel:
http://www.lrautomotive.com.au/contents ... _Belt.html
Jestli to dobre chapu, tak u te nove pumpy jsou pouze zesilena zebra okolo nalitku pro schrouby, aby se uz ten napinak nemohl vystipnout. Pochybuju, ze by ti anglicti lenosi delali neco s funkci cerpadla. To by je stalo moc penez. Takhle akorat v seriove forme odlitku olejove pumpy dofrezovali dve dutiny pro zesilujici zebra a hotovo
Takze si myslim, ze ta nova pumpa bude mazat uplne stejne jak ta stara
No a muj nazor jak se to zadre:
Jak se vystipne napinak tak je v odlitku pumpy okamzite dira jak vrata. Takze pak je asi motor hned bez oleje, no a ja bych si mozna nemusel na par vterin ani vsimnout ze mi sviti olej, kdybych se kochal okolni krajinou
A par vterin pro loziska na klice je dostacujici

Takze si myslim, ze ta nova pumpa bude mazat uplne stejne jak ta stara

No a muj nazor jak se to zadre:
Jak se vystipne napinak tak je v odlitku pumpy okamzite dira jak vrata. Takze pak je asi motor hned bez oleje, no a ja bych si mozna nemusel na par vterin ani vsimnout ze mi sviti olej, kdybych se kochal okolni krajinou

D3 TDV6 HSE Manual
-
Dobre si to popisal....petr_p píše:Jak se vystipne napinak tak je v odlitku pumpy okamzite dira jak vrata. Takze pak je asi motor hned bez oleje, no a ja bych si mozna nemusel na par vterin ani vsimnout ze mi sviti olej, kdybych se kochal okolni krajinou![]()
Blue Evoque 2014 2.2
Blue Evoque 2014 2.2
- eliott
- tel.: +420608021838
- auto: několik
- Kontaktovat uživatele:
Takhle určitě ne, ve chvíli, kdy se kladka vylomí se motor potká, toho si nejde nevšimnout, protože se zastavípetr_p píše: Jak se vystipne napinak tak je v odlitku pumpy okamzite dira jak vrata. Takze pak je asi motor hned bez oleje, no a ja bych si mozna nemusel na par vterin ani vsimnout ze mi sviti olej, kdybych se kochal okolni krajinou![]()

Zastoupení ALLMAKES 4x4, TERRAFIRMA 4x4, prodejce BRITPART, specializovaný servis, renovace a přestavby na přání.
konzultace +420608021838 --- E-SHOP s náhradními díly http://www.eliott.in --- email : landrover.eliott@gmail.com
konzultace +420608021838 --- E-SHOP s náhradními díly http://www.eliott.in --- email : landrover.eliott@gmail.com
-
Aha, ano, ved ten remen ma aj zuby...
Blue Evoque 2014 2.2
Blue Evoque 2014 2.2
- Acon
- tel.: 00421910600711
- auto: DII TD5 1999
Omyl. Bol som svedkom príhody keď u nás nedočkavý zákazník vyplácal bežnú servisnú prehliadku a výmenu oleja, kým mu mechanik ten olej menil. Olej vypustil, vymenil filter a išiel si dotlačiť sud s olejom. Zákazník medzitým prišiel k autu, mechanika nevidel, filter bol nový, tak zabuchol kapotu, naštartoval a odišiel. Mechanik čumel ako puk keď prišiel na plac s olejom a auto nikde. Chlapovi sa podarilo dovolať po 45km!!! Stále išiel a nič si nevšimol. Auto sme dotiahli do servisu, kde sa išla robiť preventívne GO motora. Po rozobratí neboli ložiská ani len chytené, rovnako krúžky, vačka... Všetko OK. No keď to bolo rozhodené tak sa vymenili aspoň ložiská. Ale motor si na ten čas vystačil s mastným filmom čo tam zostal.petr_p píše:J...
Bolo to IVECO 65C17 3oj liter.
Samozrejme, môžete o tom pochybovať, ale fakt je, že sa to takto stalo.
Po 2 Discovery2 Discovery4 2009, 2,7TDV6, ARB, navijak, ochrana podvozku, ochrana zadného diferáku, 2 uzávierky, strešný nosič, led rampa, pracovné svetlá, X-Lifter... pravidelne dôkladne servisovaná, jazdíme každoročne Balkán a nechcem tam mať problém.