FISKARS ZA 1/3 CENY

Všeobecné rady a informace

Moderátor: Acon

Zpráva
Autor
Maxsel
auto: Land Rover
Kontaktovat uživatele:

Re: FISKARS ZA 1/3 CENY

#81 Příspěvek od Maxsel » 11 pro 2012 22:11

Na to moje domácí sekání mi stačí Fiskarska, ale video je moc pěkný. Zavzpomínal jsem na střední, když jsme se chodili měsíc učit kovat do kovárny.
Discovery 4 TDV6 HSE
Discovery 2 TD5

http://www.youtube.com/maxselcz

lumberjack
tel.: 732 808 469
auto: Defender TD5 110 HT

Re: FISKARS ZA 1/3 CENY

#82 Příspěvek od lumberjack » 12 pro 2012 00:28

fugín píše:Štípáním dřeva se neživím ale na chalupě topíme jen dřevem. Fiskars máme taky,pak mám jednu po tátovi,asi se budete chechtat ale nejvíc práce nadělá sekera co v roce 1986 při tehdejším cvičení varšavskýho paktu upadla jednomu rusákovi z T 72. Nevím z čeho to soudruzi ukovali ale je věčná a nestála mě nic.
Jde jen o ocel a na čem drží. To, že dřívější výrobky byly kvalitnější o tom se nedá diskutovat. Dneska taky člověk koupí ocel, co udrží chvilku ostří a neni to jen máslo z číny. Já řešim spíš otázku násady. Mám starý, poctivý, po pradědovi doma udělaný kalače a palice, ale vždycky odešla násada. Jasan, i těžkej habr, stejnak sem to přerazil. Koupil sem si palici od fiskarsu do práce a když třeba celej den klínuju stromy, tak dostane vážně pohulit. A tady musim říct, že fiskars, nejen že ocel se nerozžvejká, ale ta násada, co tam drží tak na oko pofiderně, drží a drží. A to sem s ní už něco namlátil do klínů. Tisíce ran, někdy mi jí přejel traktor nebo harvestor, ale drží furt. Nikdo mě z tý firmy neplatí, ale pokud to neztratíš, tak to vážně vydrží (i ta ocel, už několik klínů sem zničil a na palici se uštíplo jen pár malinkejch segmentů, když sem praštil špatně z boku) Mám i kalač a velkou sekeru. Kalač to samý jako palice, násada vydrží. U sekery je to jen o tom, že je celkově lehčí než obyčejná s dřevěným topůrkem a to člověk zase ocení, když štípe celej den...
edit: Jen ještě upozornění. Dávejte bacha, jestli máte na výrobku napsaný Made in France nebo (a to už se dneska až tolik nevidí) původní z Finska...

Odpovědět