Vypínatelné TC
Moderátor: Miky_CZ
- Mrky DII
- tel.: 605517364
- auto: Už jen Free I 3x
Vypínatelné TC
Potřeboval bych poradit. Zajímá mne, zda lze udělat TC "na vypínač". Máte s tím někdo zkušenosti?
Díky.
Díky.
To se pěkně vezem, se špínou a rezem ...
Re: Vypínatelné TC
http://www.discovery2.co.uk/diff_lock.html" onclick="window.open(this.href);return false;
na konci je popis ako na to
na konci je popis ako na to
if it ain't broke, don't fix it
- Mrky DII
Díky, mrknu na to.
Nemá to někdo v češtině
...
Nemá to někdo v češtině

- Acon
- tel.: 00421910600711
- auto: DII TD5 1999
natiahni si kábel od poistky ABS a daj tam vypínač. A máš vypínateľné TC
Ja mám opačný problém, TC mám stále vypnuté (zalomený kábel k ABS čidlu) a mám z toho 2oj kollu čo je niekedy dosť otrava. Aj včera som si bol s kamošom zajazdiť, mierny zasnežený kopček a nedokázal som odísť. Stále sa točili len 2 kolesá. No hanba veľká. Musel som sa navijakovať skoro po rovine. Kým fungovalo TC išlo to všade. Je to rozdiel ako sviňa.

Ja mám opačný problém, TC mám stále vypnuté (zalomený kábel k ABS čidlu) a mám z toho 2oj kollu čo je niekedy dosť otrava. Aj včera som si bol s kamošom zajazdiť, mierny zasnežený kopček a nedokázal som odísť. Stále sa točili len 2 kolesá. No hanba veľká. Musel som sa navijakovať skoro po rovine. Kým fungovalo TC išlo to všade. Je to rozdiel ako sviňa.
Po 2 Discovery2 Discovery4 2009, 2,7TDV6, ARB, navijak, ochrana podvozku, ochrana zadného diferáku, 2 uzávierky, strešný nosič, led rampa, pracovné svetlá, X-Lifter... pravidelne dôkladne servisovaná, jazdíme každoročne Balkán a nechcem tam mať problém.
Pouzi google translate na posledny odstavec.Mrky DII píše:Díky, mrknu na to.
Nemá to někdo v češtině...
V podstate staci vypinacom prerusovat jeden drot. Malo by to vypinat TC a pri tom ABS a HDC by malo fungovat.

DII Td5 99...ve výstavbě za provozu zdánlivě připomínající technologické přestávky
Presne tak to ma fungovat podla popisu na http://www.discovery2.co.uk/diff_lock.html" onclick="window.open(this.href);return false;papavel.k píše:zdravím...já teda nevím, ale TC se mi vypíná ve chvíli, kdy zařadím uzávěru přídavné převodovky, vypnu klíček a znovu nastartuju, tak nějak automaticky (bez dalších zásahů do elektriky)...po vyřazení a znovu nastartování se opět aktivuje...ono mi to, ale vlastně stačí, z velkého lítání v terénu jsem už možná vyrost...a ze závodění taky
...jinak je to rozdíl, na něco je dobré mít zapnuto, na něco ne, ale na to stále postupně přicházím
- Mrky DII
Jo, tohle už jsem taky slyšel. Ale někdo mi tvrdí, že se tím vypne i abs a spolčené systémy. Pokud to vypne pouze TC, je to OK a nebudu se do toho víc vrtat.
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Ono se to nevypne, ale omezí se funkce. TC a HDC nefunguje, ABS trošku méně. Osobně se mi stalo jednou, že bych TC chtěl vypnout - rozjezd v hlubokým sněhu. Pomohlo tomu trošku víc šlápnout na plyn. Na druhou stranu se mi stalo mnohokrát, že bych bez TC nejel, a uzávěrka mezinápravy nestačila.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo