Zdravím páni a dámy
Asi pred dvoma mesiacmi mi sem-tam vypadol jeden valec a motor išiel na tri. No stále to trvalo pár sekúnd,dal som neutral a späť rýchlosť a išiel normálne. Predvčerom to už ale robilo častejšie a včera už išiel defakto an tri valce stále. A zakaždým pritom išiel aj biely dym z výfuku. Dnes som zhodil hlavu,nie je vidno žiadne poškodenie,tesnenie normálne,voda v oleji nie je. Pretlakoval som vstreky,sú ok. Valce tesnia,ventily taktiež. Hlava ani blok nie sú pokrivene. Rozvody a zhavice menene cca 10tis km dozadu. Čo môže byť vadne??
V zime sa mi raz podarilo ho prehriat,ale len na pár sekúnd,hneď ako stúpla teplota,som ho vypol,so zovretou vodou som nešiel.
Ďakujem za rady
Vypadol jeden valec
Moderátor: Safraporte
Re: Vypadol jeden valec
A ešte je to 2,0d r.v. 2000
Skontroloval by som hlavne tlaky vo valcoch, potom konektory k vstrekom. Nemá na to vplyv teplota?
Teplota nato nemá vplyv. Streky sú mechanické,všetky štyri ok,nafta ide krásne pod tlakom. Tlaky vo valcoch ok,prvý je slabší,ale je to v norme.
Nemôže byť prasknuta hlava niekde vo vnútri??
Nemôže byť prasknuta hlava niekde vo vnútri??
Zle spalujuci valec by si si všimol, bude zaprasený. Doporučujem kontrolu tlaku. V núdzi sa dá aspoň orientačne merať podľa odberu pri štartovaní / http://www.jb-elektronik.cz/diagnostika ... alternator" onclick="window.open(this.href);return false; /, pri kompresii vo vadnom valci je štartovací prúd menší, ale chce to osciloskop a nejakú prax. Hlava može byť prasknutá, ale to by si si všimol, toto by som tipnul, ak je to čisté na blbý vstrek.