STK na SK od februara novinka
Moderátor: Miky_CZ
- Balú
- tel.: +421903775011
- auto: LR DII 2003
STK na SK od februara novinka
vcera som bol na STK a kamarat mi oznamil zaujimavu novinku ktora sa bude tykat hlavne majitelov offroadov a mnohi z nej asi budu mat hlavu v smutku a to ze od 1.2.2015 sa bude musiet pri STKcke povinne fotografovat VIN cislo na rame auta a musi byt samozrejme jasne viditelne,fotka pojde do protokolu...tak kto mate blbo viditelne VINko na rame tak budto chodte na kontrolu v januari alebo si dajte vydat druhe VIN 

- Stanislav Bedi
- tel.: +421907444887
- auto: P38 2.5TD
Re: STK na SK od februara novinka
A co potom take iveco s ramom sasami ako dodavka
- Balú
- tel.: +421903775011
- auto: LR DII 2003
no ony sa budu fotit vsetky VINka ,aj na osobakoch,dodavkach,z ramom aj bez ramu,ale offroady s tym maju najvecsie problemy a Iveka a Mercedesy z nakladakov to je tiez specialna kategoria co sa hrdze tyka 

- BeerRudolf
- auto: Tak akorát
Zase jste o krok vpředu.
No až to dojde k nám tak to vylepšej. Třeba ještě fotka pozadí majitele pro lepší identifikaci

ČZ 150,Černá1951BABUŠKA/Ford Granada L MkI, 2,3V6 Automatic,SaturnGold1977PROFESOR/Simson S50 N,Červená1978MOPED/ Simca-Talbot Solara LS 1,3,ZelenáMetalíza1980TAŤKA/Simson S51 Enduro,Šedá1984SÍMA/Oltcit Club 11,Červená1988OLDÍK/Fiat Panda 4X4,Stříbrná2010
U nás na okrese bez čísla na rámu technickou taky nedají a pošlou tě si ho nechat vyrazit. Kdyby se neprovozovalo různé bratříčkování a úplatky tak by se nic fotit nemuselo.
D II Td5 manuál + 2'' Lift a nějaký ty drobný úpravy
D II Td5 automat a nějaký ty drobný úpravy
D II Td5 automat a nějaký ty drobný úpravy
- Acon
- tel.: 00421910600711
- auto: DII TD5 1999
keď som prepisoval D2 tak VIN na ráme neexistovalo ani v náznakoch a policajt povedal, že to nevadí, potřebná je čitatelnosť 2 identifikačních znakov a jeden je štítok a druhý pod oknom.
Po 2 Discovery2 Discovery4 2009, 2,7TDV6, ARB, navijak, ochrana podvozku, ochrana zadného diferáku, 2 uzávierky, strešný nosič, led rampa, pracovné svetlá, X-Lifter... pravidelne dôkladne servisovaná, jazdíme každoročne Balkán a nechcem tam mať problém.
Ja som cca pred rokom prepisoval Disco z ineho okresu do Trnavy a policajt sa so mnou bez viditelneho VINka na rame ani nebavil. Stitky na karoserii a za oknom ho vobec nezaujimali (vraj su len nanitovane a on chce vidiet vyrazene VIN, co je u 10 rocneho hrdzaveho auta vtip). U mna bolo VIN na rame povrchovo hrdzave a zastriekane body naterom, ani som vtedy netusil kde ho hladat (info ze je na rame pod vekom nadrze je trochu vseobecna napoveda, ak presne clovek nevie ze kde). Cize domov a hladat, alebo na STK a nechat si ho najst (povodny majitel ani nevedel kde VIN na rame bolo, nechal ho zastriekat). Takze zazitok, pripisujem to dobe ked som bol dost hlupy a naivny a kupil si LR 

- Zanzibar
- tel.: +420602286657
- Kontaktovat uživatele:
Profíci při stříkání rámu waxoilem zalepí vyražené VIN páskou, aby zůstalo viditelné. Stejně vždy na STK je to hledání a utírání rámu hadrem
Díky Mr. kryten 

tři series, jedna devadesátka a jedno disco :-)
jo jo profici na Slovensku su ohrozeni a zriedkavi druh, nieco ako "endemit"
- forester
- tel.: +421 905 979 273
- auto: DI300Tdi ARO 240
A čo si takto pri mazaní podvozku zobrať trochu vazelíny na prst a vin.pretrieť.Potom ho stačí pred STK utrieť handrou a je ako práve narazené.
V jednoduchosti je krása.
Já když jsem měl diskárnu roškublou, kastli od rámu a pokoušel jsem se najít číslo rámu, tak jsem nic nenašel a to jsem volal i Patrikovi. Rám byl očištěnej a hledal jsem jak se dalo ale nic jsem nenašel a to mi ještě automechanici na dílně docela pomáhali ale prostě nic. Auto se udělalo, dojel jsem na STK a skončil na tom, že jsme nenašli číslo na rámu a to ten človíček co mi dělal technickou měl docela sám snahu číslo najít. Opět byl telefon Patrikovi ale číslo jsme nenašli. Je zajímavý že u tak starýho auta ve švýcarsku nikdo nikdy nehledal číslo rámu, který tam podle mně nikdy nebylo vyražený.
- snusmumrik
- auto: Discovery II
Ináč, teraz som bol na STK a nič nefotili, dokonca, keď technik zbadal to blato na ráme, ani číslo ho nezaujímalo.