Problém se vyznačuje při plném rejdu v 20-40km občas křupne ale jak mile srovnám volant křupne pravydelně ve vyších rychlostech nekřupe dělá to i při uzávěrkách poradí někdo budu moc rád už si nevím rady děkuji

Moderátor: Miky_CZ
Ty jsme skoušeli a ani se nehnou ale děkujiTonny píše:Kriz na kardanu?
jj to jsem myslel taky ale po zkoušce byli ok ale děkuji za infolandy heaven Mára píše:Ahoj říkáš že ze zádu, ale já měl stejný (podobný) problém a pak se projevil homokinetický kloub na přední nápravě.
Mára
Hubert píše:Máš zadní špéru? Co jsi stim pred tim vyváděl?
aha nedocet jsem to cele takze tohle to nebudePist píše:no koukni na zadni panty 5 dveri to same ne to delalo a byla hrozna vule v pantech po sundani rezervy vse ok
tak konečně kloudná rada skusím sice jsem to nikdy nedělal ale alspon se něco naučímHubert píše:No pokud jsi neměl venku zadní dif tak bych vyndal pro knotrolu. Můžeš mět třeba jenom něco naštípnutého v zadním difu. Typoval bych to na zub na talíři nebo hrušce.
Vypustit olej - zespoda nápravy je vypouštěcí šroubFrenk píše:tak konečně kloudná rada skusím sice jsem to nikdy nedělal ale alspon se něco naučímHubert píše:No pokud jsi neměl venku zadní dif tak bych vyndal pro knotrolu. Můžeš mět třeba jenom něco naštípnutého v zadním difu. Typoval bych to na zub na talíři nebo hrušce.![]()
Tonny píše:Vypustit olej - zespoda nápravy je vypouštěcí šroubFrenk píše: tak konečně kloudná rada skusím sice jsem to nikdy nedělal ale alspon se něco naučím![]()
Povytáhnout poloosy - na středu obou kol je asi 6 sroubu na unaseci poloosy, ty vymontovat, poklepat poloosu aby se pustila a povytáhnout ji tak o 25cm
Sundat kardan z unašeče diferencialu - 4 šrouby
Vyndat kos s diferenciálem - asi 15 sroubu dokola
Když ho vyndáš, zkus s nim zatočit, vůli ma trochu kazdej, ale muze byt třeba natrzenej kos v miste kde je osicka planetek diferencialu a nebo v haji ložisko a pod...