Co s palivovým filtrem po rozmrznutí nafty
Moderátor: Miky_CZ
Co s palivovým filtrem po rozmrznutí nafty
Ahoj na palivovém filtru mám najeto asi 5 tis.km o víkendu auto zamrzlo, ale už zase bez problémů jede. je potřeba filtr znovu vyměnit nebo to nechat být?
Natankoval jsem Vervu u benziny na Mělníku a takhle to dopadlo bylo -13
Natankoval jsem Vervu u benziny na Mělníku a takhle to dopadlo bylo -13
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Re: Co s palivovým filtrem po rozmrznutí nafty
Jestli ti ve filtru zamrzla nafta, tak ona vlastně nezamrzla, ale vysrážel se v ní parafín a ten filtr ucpal. Přidat do nafty aditivum, kdyby se náhodou znovu ochladilo. A až bude tepleji, tak přidat nějaké čistící aditivum, to nikdy neuškodí.
Druhá možnost je, že máš filtr plnej vody - to by ale musela být hodně blbá nafta. V tom případě odkalit a dál už je to stejné.
Druhá možnost je, že máš filtr plnej vody - to by ale musela být hodně blbá nafta. V tom případě odkalit a dál už je to stejné.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
- NOTIX
- tel.: 601322634
- auto: Def 90 Puma, RRE
je to tak, byl tam parafin ( pozdrav od ekoteroristu v podobě biosložek
)
aditiv, aditiv,aditiv,aditiv a ještě aditiv i přes to že bereš vervu.
osobně jsem trochu paranoik tak beru Vervu a davam celou plechovku aditiva na nadrž
zatím nic i při -20 ( ale to bylo loni )

aditiv, aditiv,aditiv,aditiv a ještě aditiv i přes to že bereš vervu.
osobně jsem trochu paranoik tak beru Vervu a davam celou plechovku aditiva na nadrž

zatím nic i při -20 ( ale to bylo loni )
Defender 90 Puma - táta do lesa a na chalupu
Karoq - to mi zbylo pro posun do rachoty
MOLON LABE !!! M.A.R.A.
MOLON LABE !!! M.A.R.A.
- radekd
- tel.: 608337230
- auto: DII 2x 01 04, D4
......já dávám 2L benzínu nádrž 80L 

Ubytování v Krkonoších www.chatasohajka.cz, www.chataboubelka.cz
Si myslim že parafin neni od ekoteroristu.
Cpat tam na každou nadrž třeba plechovku vifu ktery vyjde 200 mi vyjde zbytečne, nehledě na to že všechny zimní přípravky zničuji cetalenove čislo paliva čimž i vykon motoru tak proč tam toho cpát vic.
Navíc předpokladam že se roztok nasytí a další aditivum určitě nesníží bod tuhnutí na třeba -30C,,,ono už je to potom o zpusobu rafinace.
Ideal je si vzit třeba 20l nafty hodit do dilny k topení flaknou tam aditiva podle toho kolik máš v nádrží. A jít to projet at se to pročistí.
Pokud není prostor, tak prostě zajet k pumpě dotankovat nějake duvěryhodne palivo do plna . A cajk.
Duležite už usazeny parafin neumi žadne aditivum rozpusit, prostě se musi teplem zase rozopustit do paliva. A až pak to aditivum má vliv nebo spíš zaktivuje.
Cpat tam na každou nadrž třeba plechovku vifu ktery vyjde 200 mi vyjde zbytečne, nehledě na to že všechny zimní přípravky zničuji cetalenove čislo paliva čimž i vykon motoru tak proč tam toho cpát vic.
Navíc předpokladam že se roztok nasytí a další aditivum určitě nesníží bod tuhnutí na třeba -30C,,,ono už je to potom o zpusobu rafinace.
Ideal je si vzit třeba 20l nafty hodit do dilny k topení flaknou tam aditiva podle toho kolik máš v nádrží. A jít to projet at se to pročistí.
Pokud není prostor, tak prostě zajet k pumpě dotankovat nějake duvěryhodne palivo do plna . A cajk.
Duležite už usazeny parafin neumi žadne aditivum rozpusit, prostě se musi teplem zase rozopustit do paliva. A až pak to aditivum má vliv nebo spíš zaktivuje.
No pre istotu vozim 5l aditovanej nafty a novy filter sebou ... Človek nikdy nevie aky bordel natankuje .... Pruser je že aj relatívne pri teplom filtri je možne aby sa zrazil parafín a to sa mi stalo, takže zasa tie aditiva niesu len tak k ničomu.
Odoslané z D6503 pomocou Tapatalku
Odoslané z D6503 pomocou Tapatalku
- NOTIX
- tel.: 601322634
- auto: Def 90 Puma, RRE
ne že bych nesouhlasil, ale aditiva i zimní právě cetanové číslo zvyšují 

Defender 90 Puma - táta do lesa a na chalupu
MOLON LABE !!! M.A.R.A.
MOLON LABE !!! M.A.R.A.
Notix má pravdu kecal jsem.NOTIX píše:ne že bych nesouhlasil, ale aditiva i zimní právě cetanové číslo zvyšují
- discork
- tel.: +421944435540
- auto: Discovery 1 3,9 efi
- Kontaktovat uživatele:
ked som robil pumpara co je pekne davno tak sa vozila nafta a benzin z rafinerky OMV a MOL zimna nafta ma uz od nich aditivum do -20 a je este extra zimna nafta a samozrejme o nieco drahsia ta ma aditivum do -40.takze je zbytocne ked sa tankuje takato nafta tam este liat aditivum. Ja na zimu ked hlasia silne mrazy tankujem doplna a jedine na pumpach slovnaft,omv,gulf a hlavne netankovat podozrivo lacne nafty
Mne doteraz " nezamrzlo" palivo v ziadnom aute to jazdim od 1997.
Mne doteraz " nezamrzlo" palivo v ziadnom aute to jazdim od 1997.
LR discovery D1 V8 3,9 EFI, lift ´5, CB,
+421944435540
+421944435540
- discork
- tel.: +421944435540
- auto: Discovery 1 3,9 efi
- Kontaktovat uživatele:
A ten filter rovno vymen a mas istotu ze nieje zaneseny bordelom ved stoji len par drobnych.
LR discovery D1 V8 3,9 EFI, lift ´5, CB,
+421944435540
+421944435540
- Hubert
- tel.: 724878985
- auto: D1 300 TDI, D3 TDV8
- Kontaktovat uživatele:
No jestli třeba nebyla chyba v té Vervě. Ona nemá zdaleka takovou výtoč jako standartní nafta takže je docela možné že měli v nádržích ještě letní zásobu.
Land Rover Discovery 300 Tdi, AUT, ABS, TC, +2", Front TrueTrack, Rear 100%ARB, D3 swap TDV8 3.6
Máte štěstí že jsem tady. Říkají o mě že jsem odborník. :-) Mám málo času, ale na výzvu se čas vždy najde.
Máte štěstí že jsem tady. Říkají o mě že jsem odborník. :-) Mám málo času, ale na výzvu se čas vždy najde.
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Ty jseš Huberte optimista. Já bych se spíš ptal, co to co natankoval mělo společné s prémiovou naftou, kromě cedule na stojanu a ceny. Bohužel moje zkušenost z ČR a okolí je taková, že po natankování v Chorvatsku to jelo jako střelené, a v Německu, když jsem omylem natankoval tu lepší naftu, tak to bylo ještě víc poznat. U nás se mi to nikdy nestalo. 

Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
- Hubert
- tel.: 724878985
- auto: D1 300 TDI, D3 TDV8
- Kontaktovat uživatele:
To co píšeš je jasná věc. Proto se také moc neprodává. Optimista jsem do přichodu reality. Nicméně utíkáme od tématu.
Land Rover Discovery 300 Tdi, AUT, ABS, TC, +2", Front TrueTrack, Rear 100%ARB, D3 swap TDV8 3.6