Díky předem..
Moderátor: Miky_CZ
Zkusím se jednoho E-poslance zeptat proč ti neodpovědělpablo.gs píše:No jo, to je sice hezký a kvituji, že se naši zákonodárci staví k problematice rozumně. Ale jak je napsáno: "I ten sebelepší národní zákon se musí podřídit směrnicím EU, neboť unijní právo stojí nad vnitrostátními zákony." Takže nakonec záleží na tom, co zplodí v Bruseli.
Před nějakýma třema týdny, jsem psal docela dlouhý mail všem našim europoslancům. Odpověděli: Dita Charanzová, Jan Keller, Jan Zahradil, Olga Sehnalová, Petr Ježek, Tomáš Zdechovský, Stanislav Polčák a Martina Dlabajová.
Potěšující je, že všichni kdo odpověděli, považují návrh EK za zhovadilost a budou proti němu. Méně potěšující je, že jsou v EP v menšině![]()
Pro ilustraci odpověď J.Zahradila:
Vážený pane U.....,
Moc děkuji za Váš mail i za cenné postřehy, naprosto s Vámi souhlasím.
Já osobně bych byl samozřejmě nejraději, kdyby Evropská komise svůj původní návrh stáhla úplně a místo omezování legálního držení zbraní se zaměřila na oblast nelegálního obchodu. Jsem přesvědčen, že legální držení zbraní žádné nebezpečí pro společnost nepředstavuje, ba právě naopak. Protože se ale tak nestalo, musíme se nyní v Evropském parlamentu vypořádat s tím, co máme na stole.
Není to snadné, protože původní text komise je nebývale diletantský, ale velice nám v tomto případě pomáhá podpora odborné i laické veřejnosti. Věřím, že i díky této podpoře se nám podaří přijmout směrnici, která pouze sjednotí některé technické normy - v ideálním případě podle vzoru naší legislativy, která je podle mého názoru velice dobře vyvážená.
Děkuji Vám za projevenou podporu, opravdu si toho vážím. Je pro mě důležité vědět, že mé stanovisko je zároveň opřené o podporu spoluobčanů.
S pozdravem,
Jan Zahradil
Poslanec Evropského parlamentu
s tim souhlasim.. Jsou mezi zdánlivě stejnými zbraněmi malé rozdíly, co způsobí velkej problém a nebudeš vypadat sebejistě. Malorážka - závěr je klasika. Hlavně na střelnici i znají komisaře a ví, co k jaké zbrani chce, na co se ptá a i když si komisař nosí svoje zbraně.. upozorní tě tam na případný rozdíl.Hanys_a_Kaca píše:pablo má pravdu, že rozborku je nejlepší zkoušet na zbrani, na které budeš dělat zkoušku, pokud máš tu možnost - a je to obvyklá praxe - že ti to na střelnici, kde budeš dělat zkoušku řeknou.
Já už se rozhodl, oslovil střelnici, vyplnil přihlášku ....,ale ještě se nedostal k jejímu podánídefault píše:Tak už i já se chystám na zkoušky (zatím jsem ve fázi rozhodnutí a vyhledání nějaké normální pražské střelnice - pokud někdo ví tak sem s tím).
Podle toho co jsem si nastudoval (zatím jen orientačně) tak na Remington Versa Max asi mohu rovnou zapomenout... to se v EU nejspíš nesmí co???
Ale mám doma dva a půl roku starou dceru. No a až jí bude tak cca 8-9let, tak potřebuju něco na odhánění muslimských nápadníků, páč v rámci multikulturní společnosti si musíme zvyknout na to že v tomto věku jsou holčičky už na vdávání a nemůžeme přece žádné náboženské komunitě zakazovat její zvyky. Viz případy ilegálních imigrantů v Německu, kteří si v rámci slučování rodiny již požádali o přivezení manželky (13let) a syna (1rok). Ještě samo sebou musíme vyčkat na rozhodnutí příslušných soudů (Německých i Evropských) na téma: "je to manželství nebo pedofilie"? Nicméně vzhledem k současnému stavu si dovoluji předjímat precedentní rozhodnutí na téma: Pokud jsi muslimský ilegální imigrant a máš s 13 letou manželkou roční dítě je to slučování rodiny a příspěvek k multikulturalismu. Pokud jsi křesťanský obyvatel Evropy je to samo sebou nechutná pedofilie a mazej do krimu.mr-tomas píše:Tu remingtonku chceš na co? Na obranu nebo na lov? Protože Remington už není co býval a současná produkce je kvalitou žalostná. Dobrá střelnice v Praze je Avim na Sokolovský u Florence.