RR Evoque TD4 - Problem so 6st automatom
Zdravim expertov. Auto je RR Evoque TD4, r.v.2013. V roku 2019 v lete mi začala blbnut automatická prevodovka. Po najazdené viacej km pri státí v kolóne mi pri rozbehu cuklo s autom. Potom už radila pekne. Na jeseň pri 120 000 km sa prevodovka preplachla, vymenil sa olej, filter atď. Robil to servis v Modre, ktorý sa zaoberá len prevodovkami. Jeseň, zima a jar v pohode. Ale zase prišli tepla a robí mi to zase. 10-20 sekúnd stačí stáť na semafory, alebo v kolóne a auto po pustení brzdy doslova vyskočí ako koza. Keď je studený motor, tak je v poriadku. Tým pádom je dobré tak na nákupy do susedného mesta. Niekto nejaký nápad?
Naposledy upravil(a) sanike777 dne 10 čer 2020 07:10, celkem upraveno 1 x.
Teplota a kvalita oleja v prevodovke? 
Sent from my iPhone using Tapatalk
- pooh
- tel.: +421905664537
- auto: P38 4.6 AB, L322 S/C
Re: RR Evoque TD4 - Problem so 6st automatom
start-stop funguje dobre? ci nestraca tlak pri vypinani motoru ...sanike777 píše: 09 čer 2020 18:47 Zdravim expertov. Auto je RR Evoque TD4, r.v.2013. V roku 2019 v lete mi začala blbnut automatická prevodovka. Po najazdené viacej km pri státí v kolóne mi pri rozbehu cuklo s autom. Potom už radila pekne. Na jeseň pri 120 000 km sa prevodovka preplachla, vymenil sa olej, filter atď. Robil to servis v Modre, ktorý sa zaoberá len prevodovkami. Jeseň, zima a jar v pohode. Ale zase prišli tepla a robí mi to zase. 10-20 sekúnd stačí stáť na semafory, alebo v kolóne a auto po pustení brzdy doslova vyskočí ako koza. Keď je studený motor, tak je v poriadku. Tým pádom je dobré tak na nákupy do susedného mesta. Niekto nejaký nápad?
Diagnostika P38, nastavenie a odblokovanie BeCM
Olej ma pol roka a meneny v originál servise na prevodovky...mipr píše: 09 čer 2020 20:43 Teplota a kvalita oleja v prevodovke?
Auto nemá Start/Stop, normálne beží motor, brzda je zosliapnuta. Akonáhle sa odbrzdi auto cukne dopredu... Akoby to bolo "natlakovane" a pri odbrzdeni sa "uvoľnil tlak"pooh píše: 09 čer 2020 21:41start-stop funguje dobre? ci nestraca tlak pri vypinani motoru ...sanike777 píše: 09 čer 2020 18:47 Zdravim expertov. Auto je RR Evoque TD4, r.v.2013. V roku 2019 v lete mi začala blbnut automatická prevodovka. Po najazdené viacej km pri státí v kolóne mi pri rozbehu cuklo s autom. Potom už radila pekne. Na jeseň pri 120 000 km sa prevodovka preplachla, vymenil sa olej, filter atď. Robil to servis v Modre, ktorý sa zaoberá len prevodovkami. Jeseň, zima a jar v pohode. Ale zase prišli tepla a robí mi to zase. 10-20 sekúnd stačí stáť na semafory, alebo v kolóne a auto po pustení brzdy doslova vyskočí ako koza. Keď je studený motor, tak je v poriadku. Tým pádom je dobré tak na nákupy do susedného mesta. Niekto nejaký nápad?
- Hubert
- tel.: 724878985
- auto: D1 300 TDI, D3 TDV8
- Kontaktovat uživatele:
To co přesně popisuješ děla u převodovky TF80 vadný termostat automatu. Už sem to dvakrát řešil u Volva XC60. Které je koncepčně zhodné z FREE 2 a Evokem. První automaty ho neměli pak byl klasický mediový a posledních sériích tak začali dávat elektricky řízený ventil protože ten termostat byl stále problémový. Proč ta je? Komfort emise.
Je možné že ho ale tvoje auto nemá.
V live datech je to vidět jak teplota leze i k 150 °C přitom problém z cukáním začíná někde od 120 °C. Normální teplota by měla bejt mezi 90 -105 °C.
Paradoxně když se olej nemění po max. 60 tis. tak po výměně mohou nastat problémy z kvalitou řazení.
Pak to může dělat přidřený dřík solenoidu. Nebo nějaké stavítko. Dá se opravit bez vyndání převodovky.
Další problém jsou adaptace . Dělali pro průplachu adapace?
Taky to může dělat systém ABS.
Který filtr ti měnily na převodovce? To byla převodovka rozpůlená?
V live datech je to vidět jak teplota leze i k 150 °C přitom problém z cukáním začíná někde od 120 °C. Normální teplota by měla bejt mezi 90 -105 °C.
Paradoxně když se olej nemění po max. 60 tis. tak po výměně mohou nastat problémy z kvalitou řazení.
Pak to může dělat přidřený dřík solenoidu. Nebo nějaké stavítko. Dá se opravit bez vyndání převodovky.
Land Rover Discovery 300 Tdi, AUT, ABS, TC, +2", Front TrueTrack, Rear 100%ARB, D3 swap TDV8 3.6
Máte štěstí že jsem tady. Říkají o mě že jsem odborník. :-) Mám málo času, ale na výzvu se čas vždy najde.
Máte štěstí že jsem tady. Říkají o mě že jsem odborník. :-) Mám málo času, ale na výzvu se čas vždy najde.
Dakujem za odpoveď.Hubert píše: 10 čer 2020 10:00 To co přesně popisuješ děla u převodovky TF80 vadný termostat automatu. Už sem to dvakrát řešil u Volva XC60. Které je koncepčně zhodné z FREE 2 a Evokem. První automaty ho neměli pak byl klasický mediový a posledních sériích tak začali dávat elektricky řízený ventil protože ten termostat byl stále problémový. Proč ta je? Komfort emise.
Volal som so servisom, filter sa mení vždy pri preplachu a adaptácie sa vymazali a znova nacitali. Za hodinku mi zistí, či to má termostat, keď áno dám vymeniť. Zatiaľ sa pozriem cez OBD2 na live data, snáď to tam niekde nájdem.
- Hubert
- Kontaktovat uživatele:
To tu převodovku fakt vyndali a rozpůlili a vyměnili filtr. Myslím že tě vodí za nos. Protože u TF80 se dá filtr vyměnit jenom po demontáže převodoky z vozu a jejím následným rozpůlením.
No pokud jenom smálzly adaptace a pak neudělali adaptační jízdu tak to je taky problém Adaptační jízda trvá někdy i 30 km za přesně definovaného postupu.
No pokud jenom smálzly adaptace a pak neudělali adaptační jízdu tak to je taky problém Adaptační jízda trvá někdy i 30 km za přesně definovaného postupu.
Land Rover Discovery 300 Tdi, AUT, ABS, TC, +2", Front TrueTrack, Rear 100%ARB, D3 swap TDV8 3.6
Hubert parada. Palec hore... 
Prevodovka je TF-81SC a 100%, že nebola vybratá ani rozobrata... A bohužiaľ TorquePro mi nedokáže načítať teplotu oleja v prevodovke.Hubert píše: 10 čer 2020 10:44 To tu převodovku fakt vyndali a rozpůlili a vyměnili filtr. Myslím že tě vodí za nos. Protože u TF80 se dá filtr vyměnit jenom po demontáže převodoky z vozu a jejím následným rozpůlením.
- Hubert
- Kontaktovat uživatele:
TF80 nebo TF81 je konstrukčně stejná liší se v pár věcech. Takže i TF81 se musí na výměnu fitlru půlit. Na teplotu to chce dobrou diagnózu nebo klasický bezdrátový teploměr.
Tak sme to dnes dali na diagnostiku, priamo teplotu oleja po 50 km neukázalo, bol tam len údaj "teplota oleja v normáli". Ale sa našlo chybné čidlo brzdového pedálu, takže v prvom kole vymieňame čidlo a potom sa uvidí. 22.6. píšem znova...Hubert píše: 10 čer 2020 21:32 TF80 nebo TF81 je konstrukčně stejná liší se v pár věcech. Takže i TF81 se musí na výměnu fitlru půlit. Na teplotu to chce dobrou diagnózu nebo klasický bezdrátový teploměr.
Sanike, naznacujeme ti, ako problem riesit. Hubert ti tu napisal presny rozbor problematiky a ty sa aj tak vyberies oklukou a zbytocne riesis veci co netreba. Nehovoriac o tom, ze pouzivas nespravne nastroje. To ako keby si dal murarovi namiesto lopaty srobovak. Takze este raz rada na zaver.
ZOBER auto do servisu, kde rozumeju LR a maju na to naradie a nastroje. Na fore mame zoznam LR angels, kde najdes kontakty. Hladaj.
Prajem mudre volby a rozhodnutia...
ZOBER auto do servisu, kde rozumeju LR a maju na to naradie a nastroje. Na fore mame zoznam LR angels, kde najdes kontakty. Hladaj.
No, to bude krok 2. Tak či tak muselo do servisu vymeniť zhavice a vadny zámok spolujazdca, takže jedným vrzom dáme čidlo a uvidí sa...mipr píše: 11 čer 2020 17:13 Sanike, naznacujeme ti, ako problem riesit. Hubert ti tu napisal presny rozbor problematiky a ty sa aj tak vyberies oklukou a zbytocne riesis veci co netreba. Nehovoriac o tom, ze pouzivas nespravne nastroje. To ako keby si dal murarovi namiesto lopaty srobovak. Takze este raz rada na zaver.
A inak u teba som už bol 2x v BA, síce len vynulovat servisný interval, ale pýtal som sa vtedy aj na toto a nevedel si. Ani času si nemal dosť. V každom prípade krok 2 by si bol tak či tak ty, lebo nikoho iného nemám, takže ak čidlo brzdy nepomoze, tak sa vidíme...mipr píše: 11 čer 2020 17:13 Sanike, naznacujeme ti, ako problem riesit. Hubert ti tu napisal presny rozbor problematiky a ty sa aj tak vyberies oklukou a zbytocne riesis veci co netreba. Nehovoriac o tom, ze pouzivas nespravne nastroje. To ako keby si dal murarovi namiesto lopaty srobovak. Takze este raz rada na zaver.
-
Martin1972
- tel.: 777075695
- auto: Evoque sd4
Zdravím, jsem ti nový a evoque sd4 2013 ma úplně stejně problémy s automatem, můžete mě prosím napsat jak jste to nakonec vyřešil, zda to dělal ten termostat? Moc díky za odpověď.
Zdravim. Zatiaľ to nie je vyriešené, nestíham a chodím s iným autom. V každom prípade výmena brzdového spinaca nepomohla... A minuloročná výmena oleja takisto nie...
-
Martin1972
Podle toho co jsem pročetl tak to vypadá na rozvaděč, dnes to jdu řešit, dám určitě vědět.
-
Martin1972
Tak po konzultaci musí převodovka na repas. Dávám to panu Patockovi v Praze 4, cena cca 20 tis. Bez DPH, se zárukou. Bude prý opravovat rozvaděč, gufera a výměna co bude potřeba. Možná i hydromenic. Dám zprávu o průběhu. Oprava trvá 2 dny. Ale převodovku musím vyndat a přivézt.
Dufam, ze to nebudem musiet...