Vzduchový kompresor trable
Moderátor: Miky_CZ
Vzduchový kompresor trable
Tak mám zase problém, před měsícem jsem vyměnil vzduchový kompresor na Discovery 3 (rok 2006, diesel 2,7), vše běželo s nový kompresorem měsíc dobře, vždy mi dříve auto tak za 4 dny kleslo a pak se během chvilky dofouklo, ale nyní je pořád dole, kompresor se na chvíli zapne a pak asi po minutě běhu vypne, a s ním i kontrolka u voliče terénu. Může to být únikem vzduchu někde, nebo něčím jiným, když zhasne i ta kontrolka? Pokud by byl prasklý měch, poznám to bez diagnostiky? Díky moc za radu, kam se mám podívat...
Disco III - pravá pohoda
Re: Vzduchový kompresor trable
Nyní se už kompresor nespustí, před spuštěním kontrolky zhasnou na voliči. Mám diagnostiku i930, ukázala mi chyby C1A27 - obvod kompresoru, pak C1131- přívod vzduchu a C1A20 - pomalý při plnění. Pojistky jsem zkontroloval ( 2 v motorovém prostoru i jednu 60A, jednu pod palubovkou).Relé jsem prohodil, nepomohlo. Ještě prý mohou být kabely prodřené či zkrat, ty nevím, jakj najít, jinak už jsem s nápady v koncích.
Disco III - pravá pohoda
- Tazik1992
- tel.: 602875958
- auto: Defík
A nemůže být ucpaný přívodní vzduchový filtr nebo vzduchový tlumič ?kid píše: ↑08 kvě 2023 18:18 Nyní se už kompresor nespustí, před spuštěním kontrolky zhasnou na voliči. Mám diagnostiku i930, ukázala mi chyby C1A27 - obvod kompresoru, pak C1131- přívod vzduchu a C1A20 - pomalý při plnění. Pojistky jsem zkontroloval ( 2 v motorovém prostoru i jednu 60A, jednu pod palubovkou).Relé jsem prohodil, nepomohlo.
Sloužim lidu! :-)
Land Rover Defender 110SW 300Tdi 1998
ex-služební Land Rover Defender 2,4TDCi Puma 2008
Dobrého dne přeji všem, tak jsem vyměnil vzdušník, byla v něm dírka, a nešel mi svařit, vymazal jsem chyby na i930 a s tím novým kompresorem se mi pak hned před 3 dny nafoukla diskouška nahoru, držela tak do dneška (3 dny), dnes jsem jezdil, ale hned je tu další závada - nyní po startu chvíli kompresor běží, pak se vypne a zhasnou mi i obě kontrolky - na voliči výšky i na voliči terénu. Po vypnutí motoru a novém startu opět svítí a za 1-2 minuty zhasnou. Vím - je to Landrover, chyby mít asi musí..., ale nevíte někdo, jak na ně?
Jinak mám nový kompresor, ten vzduchový filtr je v něm nový (pokud je to ta sušička vzduchu), nebo tam je ještě nějaký jiný?
Děkuji...
Jinak mám nový kompresor, ten vzduchový filtr je v něm nový (pokud je to ta sušička vzduchu), nebo tam je ještě nějaký jiný?
Děkuji...
Disco III - pravá pohoda
- Tazik1992
Co je příčinou Ti neřeknu, to bud emuset někdo obeznámenější, ale tady máš aspoň sestavu komponent vzduchového odpružení. Minimálně je tam primární vstupní filtr za levým světlem - poz.9. popř. ještě tlumič hluku na poz.7
- Tazik1992
Ten filter asi není za světlem, ale přístupný zevnitř z boku kufru
Děkuji, filtr jsem našel, je vzadu v té boční kapse v kufru, zítra se na něho podívám, po vícerém spuštění kompresoru se náhodně chytl a auto zvednul, ale po 5-10 vteřinách se jinak kompresor vypne, už jsem z toho podvozku skoro mimo...
Disco III - pravá pohoda