Td5 automat
Moderátor: Miky_CZ
Re: Td5 automat
tak ložisko vyměnění a stejně když dám řemen tak to hučí když tam není tak je klid s tejně se mi zdá že to nové ložisko jakoby skrtá nekde kdyz snim prudce otočim
- Balú
- tel.: +421903775011
- auto: LR DII 2003
a huci to rovnako ako to hucalo aj pred vymenou loziska ? ak ano tak to bude ine lozisko-bohuzial,pokial to nedokazes urcit,ktore to je ,tak je nato taky vehement http://www.independentmoto.sk/product/f ... 3970-8076/
hučí to pořád stejně
tak a jsem v koncích jelikož nejde určit kde to prostě hučí jen se zeptám když otáčím servo pumpou tak ve směru co se točí z motorem tak to v ní jako škube nebo jako zadrhává když točím na druhou stranu tak není nic cítit že by něco drhlo ale zase si říkám kdyby byla špatná servo pumpa tak by hučela když budu kroutit volantem jednou jsem to tak měl na patrolu tady to hučí když se zvíší otáčky
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Se servopumpou je spojená i vodní pumpa. Ze servopumpy by jsi musel vypustit olej, aby se točila volně, jinak pokud budu předpokládat, že čerpá oběma směry, tak jedním směrem bude čerpat do převodky řízení a druhým zpátky do nádobky. A nádobka je otevřená, takže to bude klást menší odpor.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
ale mě jen zaráží že to v ní tak zadrhavá nejde plynule ale cuká to
tak těd proběhl poslední zoufalí pokus sebral jsem doma ruzné klínáky a natohal na každou pumpu zvlášt akorad na ace pumpu jsem zadny nenašel ale zjištění je že ani jedna pumpa nehučí takže to děla ta pumpa ace tu jedinou jsem zvlášt zapojenou neměl a kdyz vratím origo řemen tak to hučí
- Kokesek
- auto: D2,D3,L322,P38,L405
- Kontaktovat uživatele:
me tenhle zvuk delal ucpany filtr ACE. jinak pokud to ma vliv na zataceni pak jedine ACE nebo SERVO...
-
Jestli je to ACE se dá ověřit vypnutím elektriky pro ACE. Tím se zamknou hydraulické pístnice na podvozku a pumpa ACE honí kapalinu jenom dokola skrz kostku, a na to zatáčení nemá vliv.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
zatacění asi ne ale mislím si ten náklo když se zatáčí taky to jinak hučí když je přes nějaké nerovnosti a když odpojím elektriku do ace tak pumpa pořad stejně tlačí jediné co muže vydávat ten zvuk je ta tlačící pumpa ace
kokesku servo jsem skusil z krátkým řemenem propojit z řemenicí a normálně fungovalo a žádný zvuk nebyl a to jsem se divil že to v té servo pumpě tak divně skube když jsem sní točil rukou myslel jsem že to dělá a nedělá skusím kouknout na ten filtr v té kostce ace
tak ted jsem zkontroloval filtr ace už ho někdo menil vypadal nově a byl od delfi projistotu jsem ho proplach a vyfoukal a jde pres nej foukat bez problému pusou a hučí to pořád stejně takže už jen ta pumpa ace
Zdravím tak dnešní hořké zklamání vymeněna ACE pumpa za jinou po repasu a hučení přetrvává asi sice trochu méně je to slyšet ale je tak už nevím co dál ale stala se mi taková věc když jsem tu pumpu tam dal tak se zavzdušnila a po chvilce to hodilo chybu a když jsem to jel projed stou chybou tak to vubec nuhučelo proste krásná tichá jízda a pak jsem začal autem kličkovat a hned se to odvzdušnilo kontrolka nesvití a zase hučí jestě otazka nemohl by to dělat nejaký ten solenoid na kostce když už to mění ten zvuk při naklánění ještě poslední zoufalá věc jak moc složitý je to přinejhorším předělat aby tam nebylo ACE vubec
-
ACE se dá vykousat docela v pohodě. Ale nejdřív zkus zkontrolovat, jestli se někde nedotýkají trubky od ACE rámu nebo karoserie a hluk se nepřenáší tudy. Byla na to snad i nějaká svolávačka. To by jsi našel v RAVE.
na ty trubky to nevypadá ten zvuk dělá prostě ten tlak když ta pumpa netlacila tak to nehučelo uz nevím asi to vyndám a bude klid pohodová jízda
- Balú
- tel.: +421903775011
- auto: LR DII 2003
doprdele to je pech
ty tam vymenis hadam vsetko okrem toho bazmeku co to robi... uz ti fakt ostala iba ta ACE kocka ,ale skor nez ju demontujes fakt pozri ci sa niekde nedotykaju tie trubky o ram ,mne sa dotykali na dvoch miestach a skoro ma slaktrafil nez som nato prisiel ,podlozil som tie trubky tenkym polystyrenom a je ticho,ale ten zvuk bol iny,drncalo to iba v urcitom rozmedzi otacok, no hlavne inac,ale je to landrover 

-
Když to není odvzdušněné, tak v trubkách není pořádný tlak a vibrace se nepřenášejí olejem - vzduchové bubliny vibrace utlumí. Takže doporučuju zkontrolovat. V RAVE jsou i informace o svolávačkách, a v některé se tuším i něco podobného řešilo, tak třeba začít odtud.
Dneska koupen kratší řemen a kladka místo ace pumpy a je klid nic nehuci a až seženu stabilizátory tak to celé dám pryč a bude už mě to fakt nebavilo protože to hučelo jako kdybych měl auto poháněné hydraulikou a ne motorem
- hifi
- tel.: 0944542144
- auto: D2 Td5 2004 automat
no hlavne si nemysli ze budes mat pokoj, vysere sa zase nieco ine 

Peter
Skôr než dáš do pohybu čelusť, uisti sa či máš zapnutý mozok. Keď hlava rozmýšla, ruky sa len hrajú.
G4 LE , Ashcroft HD TC , Ashcroft HD flexplate , Kokesek re-map , de-EGR , 2" lift
Skôr než dáš do pohybu čelusť, uisti sa či máš zapnutý mozok. Keď hlava rozmýšla, ruky sa len hrajú.
G4 LE , Ashcroft HD TC , Ashcroft HD flexplate , Kokesek re-map , de-EGR , 2" lift
- Kokesek
- auto: D2,D3,L322,P38,L405
- Kontaktovat uživatele:
Presne vim o jakem zvuku mluvis... muze to delat i ohla trubka nekde v "ohybu" muze byt ohla trochu vice a budes tim padem delat brzdu hydraulickemu tlaku. Dost sem toto resil na servorizeni. Popr ventil v kostce ACE.