Stránka 6 z 16
Re: Grilujeme, pečeme, udíme
Napsal: 09 pro 2010 14:23
od fotosam
Česnek dám, ale až do láku, nám nevadí ani u vepřového. S nakládáním už dávno neexperimentuju, v lednici je vyhrazené místo na nádobu, ve které má masíčko ideální podmínky

Re: Grilujeme, pečeme, udíme
Napsal: 09 pro 2010 14:26
od ssang
Tak ještě dobré dřevo

a bude to ňamka.
Re: Grilujeme, pečeme, udíme
Napsal: 09 pro 2010 14:52
od fotosam
No, jsem zvědav - mám poprvé buk, zatím jsem vždycky udil na dubu, olši a ovocném dřevě, na buku jsem ještě neudil a mám ho připravený, tak uvidím.
Re: Grilujeme, pečeme, udíme
Napsal: 09 pro 2010 15:36
od tagr
Buk je lepší než dub,ten je nahořklí, buk je v pohodě, je to jedno z nejkvalitnějších dřev na uzení

Re: Grilujeme, pečeme, udíme
Napsal: 09 pro 2010 20:04
od ssang
Mám dobrou zkušenost s oloupanou břízou.
Re: Grilujeme, pečeme, udíme
Napsal: 09 pro 2010 20:21
od tagr

pokud oloupeš tak ano, ostatně i švestka je lepší oloupaná

Re: Grilujeme, pečeme, udíme
Napsal: 10 pro 2010 08:17
od fotosam
Já, jak jsem se už zmínil, používám léta dub, ale ten musí být, samozřejmě, taky bez kůry, lýka a ztrouchnivělin - jen čisté suché dřevo. O bříze jsem to už leckde četl, ale nezkoušel jsem ji. Dokonce jsem někde četl, že ve Skandinávii se udí na borovici!!! To mi přijde jako zvěrstvo vzhledem k vysokému obsahu pryskyřic a aromatických látek - ale jiný kraj, jiný zvyk

Může to být taky dobré.
Re: Grilujeme, pečeme, udíme
Napsal: 10 pro 2010 10:57
od ssang
No a na závěr uzení to chce větvičku jalovce a pak to fakt nemůže mít chybu

.
Re: Grilujeme, pečeme, udíme
Napsal: 10 pro 2010 15:26
od RudaK
fotosam píše: Dokonce jsem někde četl, že ve Skandinávii se udí na borovici!!! To mi přijde jako zvěrstvo vzhledem k vysokému obsahu pryskyřic a aromatických látek - ale jiný kraj, jiný zvyk

Může to být taky dobré.
Na Islandu udí ryby na hnoji od ovcí

a je to opravdu
DELIKATESA 
( hold tam mají málo dřeva

) U Mývatnu .... ( Muší jezero )
p.s. osobní skušenost

Re: Grilujeme, pečeme, udíme
Napsal: 10 pro 2010 16:19
od Jenda
...jojo,Ruda je fajnsmekr
A jaky to bylo?Nahorkli
H.
Re: Grilujeme, pečeme, udíme
Napsal: 10 pro 2010 16:59
od Luboš M.
Je to už nějaký ten týden co oslavoval Pavel (Pavelvach)svoje narozky. Dostal konečně svého domácího mazlíčka.
Naštěstí se podělil a taky jsem si zobl
.........mazlíček prošel udírnou, jinou fotku nemám, protože jsem měl mastné ruce

Re: Grilujeme, pečeme, udíme
Napsal: 10 pro 2010 17:55
od RudaK
Luboš M. píše:.........mazlíček prošel udírnou, jinou fotku nemám, protože jsem měl mastné ruce

Nebyl nalitý ? Že má tak červený oči
Jenda píše: A jaky to bylo?Nahorkli
H.
Kořeněné a fakt dobré ( je to místní známá specialita )

Re: Grilujeme, pečeme, udíme
Napsal: 23 pro 2010 12:25
od Václaf
Re: Grilujeme, pečeme, udíme
Napsal: 23 pro 2010 13:02
od tagr
Re: Grilujeme, pečeme, udíme
Napsal: 23 pro 2010 13:05
od Luboš M.
No tak to jsi opravdu borec

Re: Grilujeme, pečeme, udíme
Napsal: 23 pro 2010 14:44
od Václaf
tak už mám i salát,teď se jdu odbelhat s pejskama ven,zítra už jen stromky,jeden Mišákoj a druhý bosíkům a řízky a je hotovo

Re: Grilujeme, pečeme, udíme
Napsal: 29 pro 2010 10:41
od fotosam
UZENÉ HOVĚZÍ - TO JE BOMBA!!!
Přátelé, slíbil jsem podělit se o nově nabitou zkušenost s pokusem vyudit hovězí. Tak tedy - zkusil jsem to a společně s vepřovým jsem stejným způsobem nasolil, naložil i vyudil kousek předního hovězího z krku (mírně prorostlé jemnými žilkami tuku). Říkal jsem si, že modifikovat to lze do budoucna jakkoliv, nejprve jsem tedy udělal pokus v osvědčeném postupu. No a výsledek, jak je zřejmé z úvodu tohoto příspěvku, ten ještě předčil očekávání! Mám novou nejoblíbenější pochoutku!!! Skutečná fantazie!!!
DOPORUČUJI!!!
Jo a buk - to je pravé dřevo na uzení - je to znát - na lepším materiálu jsem skutečně ještě neudil. Škoda, že v našich končinách není tak úplně běžný - budu muset z téhle várky odložit na tyto bohulibé účely . . .
Re: Grilujeme, pečeme, udíme
Napsal: 29 pro 2010 11:07
od Luboš M.
fotosam píše:UZENÉ HOVĚZÍ - TO JE BOMBA!!!
Přátelé, slíbil jsem podělit se o nově nabitou zkušenost s pokusem vyudit hovězí. Tak tedy - zkusil jsem to a společně s vepřovým jsem stejným způsobem nasolil, naložil i vyudil kousek předního hovězího z krku (mírně prorostlé jemnými žilkami tuku). Říkal jsem si, že modifikovat to lze do budoucna jakkoliv, nejprve jsem tedy udělal pokus v osvědčeném postupu. No a výsledek, jak je zřejmé z úvodu tohoto příspěvku, ten ještě předčil očekávání! Mám novou nejoblíbenější pochoutku!!! Skutečná fantazie!!!
DOPORUČUJI!!!
Jo a buk - to je pravé dřevo na uzení - je to znát - na lepším materiálu jsem skutečně ještě neudil. Škoda, že v našich končinách není tak úplně běžný - budu muset z téhle várky odložit na tyto bohulibé účely . . .
No a co fotka? šup šup, už mám hlad

Re: Grilujeme, pečeme, udíme
Napsal: 29 pro 2010 11:26
od tagr
Vem D3 vozík a přijed pár metrů se kolem Prahy najde

Jiak nic jiného opravdový řeznícui nepoužívají, jen to na závěr doplní švestkou a vetvičkou jalovce

Re: Grilujeme, pečeme, udíme
Napsal: 29 pro 2010 11:41
od ssang