Moderátor: Miky_CZ
no to si nemyslim, prvně bych to vyzkoušel. My jsme je zkracovali o jedno to žebříkový pole každej řetěz na rozměr 255/85 R16, takže tam byla ještě rezerva. Pochybuju, že Ruda má na diskošce větší větší kola než V3ska. TTDStavros píše:ty retezy z vejdy se musej upravit, napriklad na ty rudovo 33-ky se musej udelat ze dvou kusu jeden, takze rudo budes potrebovat ty pary ctyri.
ruda jezdi tusim 33x12,5R15?KRANG píše:Jsem to měl původně zkrácený na 265/70 R16 AT ale pak jsme je museli znovu prodloužit na MTčka. Jestli tomu rozumim jezdí Ruda 285/75 R16 MT, takže by měl problém se šířkou ale v tom případě by mu stačil jeden pár navíc, možná i jeden řetěz.
Jsou prý dva typy napínání, tohle je ten lepší?KRANG píše:no to si nemyslim, prvně bych to vyzkoušel. My jsme je zkracovali o jedno to žebříkový pole každej řetěz na rozměr 255/85 R16, takže tam byla ještě rezerva. Pochybuju, že Ruda má na diskošce větší větší kola než V3ska. TTDStavros píše:ty retezy z vejdy se musej upravit, napriklad na ty rudovo 33-ky se musej udelat ze dvou kusu jeden, takze rudo budes potrebovat ty pary ctyri.
myslim si že jo, ten druhej typ se napíná takovou čtyřhranou klikou, která se ožvejká a ztratí. Tenhle typ se napíná jednoduše pákou.masar píše:Jsou prý dva typy napínání, tohle je ten lepší?
dík za překlad v těch palcích sem marnejPavelU píše:Jo jak píše Miky, v přepočtu šířka asi 315mm .
V podběhu místo je , spíš u toho pevnostního prahu asi né ....KRANG píše:dík za překlad v těch palcích sem marnejPavelU píše:Jo jak píše Miky, v přepočtu šířka asi 315mm ...tak v tom případě má Stavros pravdu a bude s tim větší práce při úpravách. Jsem zvědavej jestli tam ještě vůbec je místo na takhle silnej řetěz v podběhu
Diky, za fotku. Dano ja to nerozporuju, na tvoji velikost kol je ten König super. Nicmene na standardni velikost s prurezem 5.7x5.7 uz to vychazi o dost hur nez kruh o prumeru 7.DanoDEF píše:... no neviem ako je na tom PEWAG ale Konig Polar S maju prierez materialu stvorcovy teda 6,4 x 6,4 mm (prepocitaj si prierez 6,4x6,4 a prierez kruhoveho mat 7mm) a to je uz bohate postacujuce dokonca sa mi zda, ze niekedy rozmer 296 uz bol v kategorii male nakladne auta.
Asi ja, ale uz jsem zapomnel presny nazev retezu...sinda píše:Diky, za fotku. Dano ja to nerozporuju, na tvoji velikost kol je ten König super. Nicmene na standardni velikost s prurezem 5.7x5.7 uz to vychazi o dost hur nez kruh o prumeru 7.DanoDEF píše:... no neviem ako je na tom PEWAG ale Konig Polar S maju prierez materialu stvorcovy teda 6,4 x 6,4 mm (prepocitaj si prierez 6,4x6,4 a prierez kruhoveho mat 7mm) a to je uz bohate postacujuce dokonca sa mi zda, ze niekedy rozmer 296 uz bol v kategorii male nakladne auta.
Jeste k tomu pewagu austro super SV, na strankach pewag.cz pisou cituji: "... u A 81 S je použit čtyřhranný článek o síle 5.6 mm, řetěz A 81 SV je vyroben z materiálu o síle 7 mm". Z toho bych soudil, ze pro A81SV je zrejme pouzit (take ctvercovy) profil 7x7mm. Je tady prosim majitel tohoto retezu, ktery by to mohl potvrdit?