Úpravy pro D2
Moderátor: Acon
- Miloš II
- tel.: سوني اريكسون
- auto: لاند روفر ديسكفري 2
- Kontaktovat uživatele:
Re: Úpravy pro D2
Ta hotovo práce shruba na 3hoďky......je to třeba dělat postupně tak po 40cm nakonec se osvědčilo lepidlo http://www.pattex.cz/pattex-power-spray/" onclick="window.open(this.href);return false; je třeba 4ks.... MIloš II
- Přílohy
-
- Tap5.jpg (68.05 KiB) Zobrazeno 4423 x
-
- Tap3.jpg (66.69 KiB) Zobrazeno 4423 x
-
- Tap2.jpg (66.8 KiB) Zobrazeno 4423 x
-
- Tap1.jpg (70.71 KiB) Zobrazeno 4423 x
Kgalagadi Transfrontier Park,Central Kalahari Game Reserve,Hurungwe Safari Area,Charara Safari Area,Mana Pools National Park,Chizarira National Park,Namib-Naukluft National Park,Lower Zambezi National Park
- Miloš II
- Kontaktovat uživatele:
tak jsem umístnil PB láhev na žebřík ...jinde už nebylo místo...je to udělaný na malou i velkou flašku čtyřbodový uchycení na dva se mi to zdálo málo. http://www.offroad-obchod.cz/produkt/rh ... nove-lahve" onclick="window.open(this.href);return false; Inspirace s Africkejch Defíků...MIloš II
Kgalagadi Transfrontier Park,Central Kalahari Game Reserve,Hurungwe Safari Area,Charara Safari Area,Mana Pools National Park,Chizarira National Park,Namib-Naukluft National Park,Lower Zambezi National Park
.Miloš II píše:Ta hotovo práce shruba na 3hoďky...
... strýýýcu ten tapacirung by sme boli zmakli aj na chalupe.

LR Defender Td5 110SW po "prestavbe" a pred "prestavbou".
- Miloš II
- Kontaktovat uživatele:
DanoDEF píše:.Miloš II píše:Ta hotovo práce shruba na 3hoďky...
... strýýýcu ten tapacirung by sme boli zmakli aj na chalupe.
Srýcu už to vidím....)))))ve všech barvách..

- Miloš II
- Kontaktovat uživatele:
No než to bouchne...ale sem tam je vidět jak hasičí chladí nějaký PB flašky vodou jinak tohle...
Pro umísťování a provoz tlakových stanic LPG, u nichž je zdrojem plynu láhev platí TPG 402 01 Tlakové stanice, rozvod a doprava zkapalněných uhlovodíkových plynů (LPG), která předmětnou problematiku uvádí v části III. V zásadě lze umístit láhev s maximální hmotností do 15 kg na balkóně vlastního bytu. Pro bližší informace sdělujeme, že čl. 4.1.1.3 citovaného TPG uvádí zákazy umísťování láhví. Lahve musí být chráněny proti povětrnostním vlivům, jejich povrchová teplota nesmí překročit hodnotu 40°C. V závěru sdělujeme, že umístění tlakové stanice a pro zásady provozu platí návod spotřebiče, který je potřebné dodržovat. Upozorňujeme, že je třeba při provozu této stanice dodržet minimální vzdálenost 500 mm od hořlavých hmot – viz. též vyhl. č. 23/2008 Sb.
Dle předpisů by jsi s tou PB láhví v podstatě ani nemoh campovat určitě to maj několikanásobně předimenzovaný...MIloš II
Pro umísťování a provoz tlakových stanic LPG, u nichž je zdrojem plynu láhev platí TPG 402 01 Tlakové stanice, rozvod a doprava zkapalněných uhlovodíkových plynů (LPG), která předmětnou problematiku uvádí v části III. V zásadě lze umístit láhev s maximální hmotností do 15 kg na balkóně vlastního bytu. Pro bližší informace sdělujeme, že čl. 4.1.1.3 citovaného TPG uvádí zákazy umísťování láhví. Lahve musí být chráněny proti povětrnostním vlivům, jejich povrchová teplota nesmí překročit hodnotu 40°C. V závěru sdělujeme, že umístění tlakové stanice a pro zásady provozu platí návod spotřebiče, který je potřebné dodržovat. Upozorňujeme, že je třeba při provozu této stanice dodržet minimální vzdálenost 500 mm od hořlavých hmot – viz. též vyhl. č. 23/2008 Sb.
Dle předpisů by jsi s tou PB láhví v podstatě ani nemoh campovat určitě to maj několikanásobně předimenzovaný...MIloš II
Milosu na druhu stranu ked ti dojde nafta tak si za autem skrtnes sirku a popojedes 20kilaku k benzinke bleskem
mato

- Acon
- tel.: 00421910600711
- auto: DII TD5 1999
S tou teplotou by som to nevidel tak tragické. Za dávnych čias, keď neexistovali LPG čerpačky, tankovalo sa do áut z 10kg fliaš ku šporákom. Robilo sa to tak, že flaša sa zohrievala takým cca 2000W opaskom aby bol v nej vyšší tlak ako v nádrži v aute. Raz som čistil nádrž v aute a zostali tam cca 2l tak som to vylial do vedra. Ako pokus som odlial asi 0,5dl a skúsil zapáliť. Ani ťuk. Absolútne to nereagovalo na otvorený oheň. Potom som sa niekde dočítal, že PB v tekutom stave nie je horlavý ani pri vysokej koncentrácii. Musí mať skrátka optimálnu koncentráciu na to aby sa zapálil. To, že požiarnici chladia nádoby samozrejme má svoj zmysel. Ak by flaša nevydržala tlak tak uvolnený PB by odparovaním vo vysokých teplotách určite dosiahol optimálnu koncentráciu.
Po 2 Discovery2 Discovery4 2009, 2,7TDV6, ARB, navijak, ochrana podvozku, ochrana zadného diferáku, 2 uzávierky, strešný nosič, led rampa, pracovné svetlá, X-Lifter... pravidelne dôkladne servisovaná, jazdíme každoročne Balkán a nechcem tam mať problém.
Ahoj Miloši, co všechno ti jede v zebře na plyn kromě vařiče?
Já mám z tohoto důvodu vařič benzínový. Dříve jsme dělali trochu do karavanů, tak mě to právě zajímá. Tam jsem měl na plyn udělaný komplet všechno - od sprchy a topení až po lednici. Jinak doporučuji dát před cestou čistej propan než PB, má lepší výhřevnost a vyjedeš z láhve mnohem více než v případě PB, hlavně v zimě, rozdíl ceny při plnění není nějak hrozný. Kdyby si chtěl odlehčit, tak jsou samozřejmě i lahve plastové a hliníkové, ale to všechno asi víš. Chápu, že to má být bytelné. Jinak v případě obav z přehrátí se na to dělaj samozřejmě pro karavanisty i izolace z toho klasickýho stříbrnýho matroše. Jen by to na zebře asi vypadalo jak raketa z NASA.
Benja
Já mám z tohoto důvodu vařič benzínový. Dříve jsme dělali trochu do karavanů, tak mě to právě zajímá. Tam jsem měl na plyn udělaný komplet všechno - od sprchy a topení až po lednici. Jinak doporučuji dát před cestou čistej propan než PB, má lepší výhřevnost a vyjedeš z láhve mnohem více než v případě PB, hlavně v zimě, rozdíl ceny při plnění není nějak hrozný. Kdyby si chtěl odlehčit, tak jsou samozřejmě i lahve plastové a hliníkové, ale to všechno asi víš. Chápu, že to má být bytelné. Jinak v případě obav z přehrátí se na to dělaj samozřejmě pro karavanisty i izolace z toho klasickýho stříbrnýho matroše. Jen by to na zebře asi vypadalo jak raketa z NASA.
Benja
UK:LR4 SDV6 HSE/Jaguar XK8 4.0/Rover 75 2.0 CDT Tourer/Triumph Spitfire 1500/LR DII Td5 Medvědi/LR Free 2.0 D/Jaguar XJ12 Sovereign. NonUK: Ford F-150 obytná nástavba Gladiator XL
www.nomadbear.cz
www.nomadbear.cz
[que="Miloš II"]Ta hotovo práce shruba na 3hoďky......je to třeba dělat postupně tak po 40cm nakonec se osvědčilo lepidlo http://www.pattex.cz/pattex-power-spray/" onclick="window.open(this.href);return false; je třeba 4ks.... MIloš II[/quote]
Stačilo těch 150 cm ?
Ještě jeden dotaz kolik váží to tvoje auto v plný výzbroji ?
Tamto mám připravený jen to odeslat.
M.
Stačilo těch 150 cm ?
M.
- Miloš II
- Kontaktovat uživatele:
MarekS píše:[que="Miloš II"]Ta hotovo práce shruba na 3hoďky......je to třeba dělat postupně tak po 40cm nakonec se osvědčilo lepidlo http://www.pattex.cz/pattex-power-spray/" onclick="window.open(this.href);return false; je třeba 4ks.... MIloš II
Stačilo těch 150 cm ?
M.[/quote]
Jo těch 150cm stačí na osřihnutí máš ješte 3cm s každé strany, ale musíš tu látku "nasměrovat" jak přilepíš a půjde ti šejdrem tak se s tím nedomluvíš. Jinak váha 2700kg.MIloš II
- Miloš II
- Kontaktovat uživatele:
No plyn bude místní tak že mě spíš zajímají redukce něž jestli propan než PB http://www.4x4community.co.za/forum/sho ... hp?t=56226" onclick="window.open(this.href);return false; a tu http://www.horizonsunlimited.com/hubb/s ... ibia-67476" onclick="window.open(this.href);return false; s přehřátí lahve namám strach, když bude nejhůř něco přes to přehodím...MIloš IIBenjamin píše:Ahoj Miloši, co všechno ti jede v zebře na plyn kromě vařiče?
Benja
Pročetl jsem, asi je to tam snazší dělat kus za kus. S tímhle neporadím, jsem měl jen nějaký evropský redukce dřívMiloš II píše:
No plyn bude místní tak že mě spíš zajímají redukce něž jestli propan než PB http://www.4x4community.co.za/forum/sho ... hp?t=56226" onclick="window.open(this.href);return false; a tu http://www.horizonsunlimited.com/hubb/s ... ibia-67476" onclick="window.open(this.href);return false; s přehřátí lahve namám strach, když bude nejhůř něco přes to přehodím...MIloš II

UK:LR4 SDV6 HSE/Jaguar XK8 4.0/Rover 75 2.0 CDT Tourer/Triumph Spitfire 1500/LR DII Td5 Medvědi/LR Free 2.0 D/Jaguar XJ12 Sovereign. NonUK: Ford F-150 obytná nástavba Gladiator XL
www.nomadbear.cz
www.nomadbear.cz
- Miloš II
- Kontaktovat uživatele:
Tak hotovo.....nádrž visí...hlavní nádrž (plastová) ven vyčištěná muselo se rozbrusem rám vyčištěn natřenej nové hadice celkový obsah obou nádrží 153litrů řešeno přečerpáváním plovák a ukazetel VDO. MIloš II
Paráda Miloši, díky za foto 

www.nomadbear.cz
www.nomadbear.cz
- MOPADŽI
- auto: Def,Def a Def+Disco
- Kontaktovat uživatele:
Strýýcu, chválím tu nádržku
Bude to celkově takové nehořlavé auto, jako mám já

Bude to celkově takové nehořlavé auto, jako mám já

Čas a Land Rover, nezastavíš... www.mopadzi4x4.eu
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Nebude, ta originál plastová nádrž mu tam zůstala. Však jsem na něj koukal, jak ji nemohl sám dostat ven. Ale podařilo se. 

Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
- Miloš II
- Kontaktovat uživatele:
MadTom píše:Nebude, ta originál plastová nádrž mu tam zůstala. Však jsem na něj koukal, jak ji nemohl sám dostat ven. Ale podařilo se.
jj nechtěla mrcha ven .... se šprajclo nálevní hrdlo jinak přídavná je s nerezu. D2 má ještě možnost přidat další "přídavnou" místo pravé zadní kapsy. Jinak samotná montáž byla pěknej opruz. MIloš II
- visby
- auto: Disco 2
- Kontaktovat uživatele:
nad tou rozmyslam ja, jedine co je problem je cena;-)Miloš II píše:jj nechtěla mrcha ven .... se šprajclo nálevní hrdlo jinak přídavná je s nerezu. D2 má ještě možnost přidat další "přídavnou" místo pravé zadní kapsy. Jinak samotná montáž byla pěknej opruz. MIloš II
- Miloš II
- Kontaktovat uživatele:
visby píše:nad tou rozmyslam ja, jedine co je problem je cena;-)Miloš II píše:jj nechtěla mrcha ven .... se šprajclo nálevní hrdlo jinak přídavná je s nerezu. D2 má ještě možnost přidat další "přídavnou" místo pravé zadní kapsy. Jinak samotná montáž byla pěknej opruz. MIloš II
Je velkej rozdíll (obsahovej) jestli pouze místo kapsy nebo místo celého panelu ....nádržka by byla asi průtočná ale pokud by vyůžívalo stávající napouštění je hrdlo bude mít nádrž malej obsah. MIlošII