jareku píše: 04 lis 2020 11:15
A co je na tom špatného? LR potřebuje prodávat auta jinak i s Jaguárem zkrachují a my si nebudeme mít na co naříkat.. Jsou to relativně malé automobilky - i když jsou v koncernu Tata - s velmi pokulhávajícími prodeji.Toyota si může dovolit vyrábět auta typu LC, kterého se prodá pár tisíc kusů protože na ně vydělá těch zbylých x milionu dalších prodaných kusů na celém světě... Totéž platí pro Jeep - součást mega automobilky - který prodává většinu své produkce v USA a tak může v pohodě držet Wranglera, jehož prodeje drží USA a ne Evropa.
Máš pravdu Jarku, všude vítězí bussines nad rozumem.
Dnes prostě musí být vše "mega" továrny a jejich stále stoupající "mega" produkce často spočívající ve výrobě nepotřebných nesmyslů v nekvalitě a záměrně omezené trvanlivosti, "mega" banky pracující s virtuálními čísly, finanční burzy tvořící finanční bublinu, ničím nehmotným nepodloženou, která až jednou praskne ??? atd., atd. Nikdo nehledí na budoucí důsledky pro svět tohoto konání, každý hledí jen na momentální mamon zisk a prospěch.
Takové malé "mega" jsme měli i u nás v 50letech a to v kolektivizaci zemědělství. Kde to dnes je, vidíte všude kolem. Vydrancované objekty JZD, zničená půda - odplavená, nebo odfoukaná zemina z "mega" lánů polí. Porovnejme s formou zemědělství v A, D,B,NL apod.
No tak asi tak. Prostě nechci, aby to v Česko-Slovensku potažmo celé Evropě za nějaký vypadalo jako v Detroidu, který je již skoro stává opuštěným městem kde Homo Sapiens po sobě "pouze" zanechal spoušť.
I když, v těch halách po automobilkách a logistických centrech budou např. pěkné motokárové dráhy, nebo nám tu z některé udělají Tropic Island jako V D aby jsme zase chvilku drželi hubu
Zkrátka, já bych si chtěl koupit auto, ledničku, televizi, vanu, sprcháč, sporák, varnou desku, pračku apod. které budu moci nerušeně užívat 10let a ne po 2-3-max.5letech z nutnosti měnit jak rohlíky za čerstvé a modernější, protože to je vývoj bez ohledu na důsledky a já se přeci musím přizpůsobit a hlavně nevyčnívat z davů.
Kam se dostalo odpadové hospodářství od poválečných let potažmo od 60 let kdy se začali používat plasty ve velkém a začala éra proudové letecké osobní dopravy hrr sem, hrr tam, tísíc, desetisíce letů za den ... a ono mám najednou zase prší... Už dost, já chci někam jet

a nejsem žádný filozof ani mudrc.
Ladroverům zdar !