Stránka 10 z 16
Re: Grilujeme, pečeme, udíme
Napsal: 20 srp 2012 16:46
od Acon
To som si aj myslel. Skrátka nádoba na drevené uhlie s roštom ako každá iná. Či gril za 50, alebo 300€ výsledný efekt je na grilmajstrovi. Takže Weber nebude. Aj tak musím splatiť najprv dlhy....

Re: Grilujeme, pečeme, udíme
Napsal: 21 srp 2012 12:17
od Martin_H
Acon píše:To som si aj myslel. Skrátka nádoba na drevené uhlie s roštom ako každá iná. Či gril za 50, alebo 300€ výsledný efekt je na grilmajstrovi. Takže Weber nebude. Aj tak musím splatiť najprv dlhy....

To máš podobně jako s autem - Aro tě taky doveze , ale stejně jezdíš Diskotékou

Re: Grilujeme, pečeme, udíme
Napsal: 21 srp 2012 16:17
od Acon
No, v podstate áno

Re: Grilujeme, pečeme, udíme
Napsal: 07 říj 2012 20:00
od Acon
Ako firma sme boli na výstave a presadil som si, že hosťom budem grilovať. Tak som do firmy kúpil Webra. No a ako by to bolo, keby som si ho nepožičal aj domov. Tak hlboký gril má naozaj niečo do seba. Úplne bez problémov sa v ňom dajú grilovať veľké kusy mäsa. Včera bol krásny slnečný, teplý jesenný deň, tak obed sa robil na grile. 600g panenka v celosti za 45min úplne do šťavnata. Marináda bola na sladko, čo zvykne prihárať, tu som mäsko priebežne natieral a vrstvil marinádu, pekne sa to ugrilovalo bez zhorenín a nádherne do šťavnata. Regulácia teploty je skvelá. Nebol by som povedal, že je v tom taký rozdiel.
Takže:
1. snímka marinovanie cca 6h (lepšie by bolo cez noc, ale neskoro som sa spamätal)
2. snímka, panenka je po 45min hotová bez jedinej zhoreniny, vo vnútri ohromne šťavnatá.
3. pre porovnanie môj starý 8r. gril čo si už čo to pamätá.
Re: Grilujeme, pečeme, udíme
Napsal: 07 říj 2012 20:30
od Acon
Ale atmosféra sa dala spraviť aj so starým

Re: Grilujeme, pečeme, udíme
Napsal: 08 říj 2012 08:53
od Safraporte
Máte někdo zkušenost s grilem CAMPINGAZ RBS C Line 1900 Deluxe?
Jo ... a začínají slevové akce, tak kdyby jste na něj někde narazili v super akci, dejte prosím vědět

Re: Grilujeme, pečeme, udíme
Napsal: 08 říj 2012 09:13
od Martin_H
Safraporte píše:Máte někdo zkušenost s grilem CAMPINGAZ RBS C Line 1900 Deluxe?
Jo ... a začínají slevové akce, tak kdyby jste na něj někde narazili v super akci, dejte prosím vědět

Plyn neber. Je to pohodlný, ale prostě to není ono
Re: Grilujeme, pečeme, udíme
Napsal: 08 říj 2012 09:42
od Safraporte
Martin_H píše:Safraporte píše:Máte někdo zkušenost s grilem CAMPINGAZ RBS C Line 1900 Deluxe?
Jo ... a začínají slevové akce, tak kdyby jste na něj někde narazili v super akci, dejte prosím vědět

Plyn neber. Je to pohodlný, ale prostě to není ono
njn, ale já mám sesení přilepené u domu a doposud jsem griloval na uhlí a musel pokaždé pozavírat okna u domu
U bráchy jsem ochutnal steak z plynového grilu a nebylo to zlý, navíc se na tom dá uklohnit rychlovka bez složitého rozdělávání ohně
Re: Grilujeme, pečeme, udíme
Napsal: 08 říj 2012 09:53
od Acon
Safraporte píše:...
njn, ale já mám sesení přilepené u domu a doposud jsem griloval na uhlí a musel pokaždé pozavírat okna u domu
...
Niekde robíš chybu. Z grilu má ísť jedine a len vôňa grilovaných potravín. Žiadny dym, žiadny smrad. A a tú istú chybu budeš robiť aj na plyne len to možno bude mať o niečo miernejšie následky.
Re: Grilujeme, pečeme, udíme
Napsal: 08 říj 2012 10:07
od Martin_H
Safraporte píše:
njn, ale já mám sesení přilepené u domu a doposud jsem griloval na uhlí a musel pokaždé pozavírat okna u domu
U bráchy jsem ochutnal steak z plynového grilu a nebylo to zlý, navíc se na tom dá uklohnit rychlovka bez složitého rozdělávání ohně
To jo, rozpálení plynového grilu bude vždycky rychlejší. To je asi tak jediný. Když použiješ nějaký kvalitnější uhlí nebo lisované brikety , kouře výrazně ubude. Když u nás v práci grilujeme , musíme vždycky s grilem ven na zahradu, ať je na plyn nebo na uhlí, vevnitř se nedá ani s jedním
Ten typ cos vybral už nemá lávový kameny, což je plus. Nejsem si ale jistej, jestli to boční teplo dokáže opravdu ten gril rozpálit třeba na přímý grilování steaku naprudko.
Re: Grilujeme, pečeme, udíme
Napsal: 08 říj 2012 10:12
od Safraporte
Acon píše:Safraporte píše:...
njn, ale já mám sesení přilepené u domu a doposud jsem griloval na uhlí a musel pokaždé pozavírat okna u domu
...
Niekde robíš chybu.
Z grilu má ísť jedine a len vôňa grilovaných potravín. Žiadny dym, žiadny smrad. A a tú istú chybu budeš robiť aj na plyne len to možno bude mať o niečo miernejšie následky.
To by mne zajímalo, jak tohle dokážeš při rozdělávání ohně (bez kompresoru).
Re: Grilujeme, pečeme, udíme
Napsal: 08 říj 2012 10:26
od Martin_H
Safraporte píše:
Niekde robíš chybu. Z grilu má ísť jedine a len vôňa grilovaných potravín. Žiadny dym, žiadny smrad. A a tú istú chybu budeš robiť aj na plyne len to možno bude mať o niečo miernejšie následky.
To by mne zajímalo, jak tohle dokážeš při rozdělávání ohně (bez kompresoru).
[/quote]
Každý gril při grilování kouří, i plynový. Zkus se při grilování na plynu zavřít třeba v garáži, a do deseti minut tam nevydržíš. Nejde jen o kouř z paliva, ten u plynu nemáš. Ale o jídlo, který na grilu děláš
Re: Grilujeme, pečeme, udíme
Napsal: 08 říj 2012 10:46
od Acon
oheň potrebuje kyslík a tak to v uzavretom priestore samozrejme nejde. Ale nie z titulu dymu.
Ľudia robia veľkú zásadnú chybu, že do všetkého valia tony oleja a potom to ešte položia rovno nad uhlie. Samozrejme, že je z toho potom dymovnica. No také jedlo ja hosťom nepodávam. Ak zabrániš styku oleja a mastnoty so žeravým uhlím, môžeš grilovať aj v garáži.

Re: Grilujeme, pečeme, udíme
Napsal: 08 říj 2012 10:51
od Acon
Safraporte píše:
To by mne zajímalo, jak tohle dokážeš při rozdělávání ohně (bez kompresoru).
na zapálenie používam liehové alebo gelové podpalovače. Nejdem tu tvrdiť, že z toho nevýde ani obláčik dymu, no dá sa povedať, že je to ťažko viditeľné. Na chalupe zakúrim v záhradnom krbe a do grilu dávam už žeravé uhlie.
Re: Grilujeme, pečeme, udíme
Napsal: 08 říj 2012 11:08
od Martin_H
Acon píše:.... Ak zabrániš styku oleja a mastnoty so žeravým uhlím, môžeš grilovať aj v garáži.

To bych ti rozporoval - v práci máme tenhle plynový Weber
http://www.grilykrby.cz/products/gril-g ... 320-nerez/, a při pečení masa za 20 minut v dílně nevydržíš - a to máme strop 5 metrů vysoko
Re: Grilujeme, pečeme, udíme
Napsal: 08 říj 2012 11:26
od Safraporte
Sakra chlapi, tohle mi nedělejte
Když už jsem rodinu přesvědčil na plynový gril a vybral si favorita - tak vy mě úplně navikláte
Do toho RBS jdu právě kvůli hořákům z boku, že mi na ně nebude kapat mastnota.
To si pak už můžu koupit rovnou zahradní krb, který jsem chtěl původně a zavrhl ho právě kvůli potřebě zavírat okna.
Škoda, že tu s tím RBSkem nemá někdo osobní zkušenost.
Re: Grilujeme, pečeme, udíme
Napsal: 08 říj 2012 11:27
od Acon
To je nevýhoda plynového. Ty jednoducho musíš umiestniť mäso nad zdroj tepla tam Ti to horí. Ak si všimneš moje foto, tak ja mám uhlie po stranách a mäso mám mimo, nie nad zdrojom. Doma v kuchyni si tiež v uzavretom priestore. Alfa&Omega je v tom, že Ti horí mastnota. Preto dávam prednosť uhliu, lebo nemusím robiť nad ním. Je to to isté ako keď máš veľký gril na kuratá. Griluješ ich aj 10ks naraz a môžeš byť v malej miestnosti. Lebo zdroj tepla nie je pod nimi. Skús to, uvidíš, že to bude úplne o inom. Mäso bude lahodnejšie bez toho smradu spáleného oleja.
A ako som povedal, do pácu žiadny olej. Potom môžeš grilovať aj v garsónke

ak to trochu preženiem samozrejme.
Re: Grilujeme, pečeme, udíme
Napsal: 08 říj 2012 11:39
od Martin_H
Nevěřím tomu, že ti ten boční ( jestli chápu správně tak sálavej) zdroj tepla dokáže nahřát rošt ( třeba litinu ) tak , že na ní zprudka uděláš steak . I když je to možná nahoněný tím výkonem - 7,8kW na 1900cm2 plochy.
Když to ale srovnám s Weberem, co prodáváme, tak podobnej výkon má třeba
Weber Spirit E 210, ale ten má grilovací plochu 3422 cm2 .
Na tu grilovací plochu mi ten výkon prostě přijde nepoměrnej
Re: Grilujeme, pečeme, udíme
Napsal: 08 říj 2012 11:48
od Acon
steak samozrejme robím nad uhlím. No zásadne steaky nemarinujem v oleji. Tie len málinko potriem pred grilovaním, aby mi olej nekvapkal na uhlie. Mäso ako je krkovica, ktoré je samé o sebe mastné, grilujem tak, že uhlie navrstvím po oboch stranách a grilujem medzi. No v poslednej dobe som si zvykol na mastné veci, alebo také, kde je olej jednoducho potrebný, používať takúto platňu. Z druhej strany je hladká na tom grilujem Olomoucké tvaružky a pod. No dôležité je, že má žliabok na olej. Smrad je vždy zo spáleného oleja. Ak vylúčiš olej je po smrade. Nič viac nič menej.
Re: Grilujeme, pečeme, udíme
Napsal: 08 říj 2012 12:34
od Safraporte
Acone, ale s tou podložkou ztratím to, co si na grilu na uhlí cením - navoněné maso kouřem. nebo ne?