Nápadu založit tento klub fandím- Nebudu sice
asi nikdy příznivcem (nemyslím to pejorativně) "vojáčkování", ale dědci bez rozdílu barev a výzbroje by si něco podobného v Česku zasloužili. Žel na druhé straně sdílím pohled na realitu, kterou trefně popsal Rover. Jsem členem podobné partičky - občanského sdružení
http://www.boxermorava.cz/" onclick="window.open(this.href);return false; a musím přiznat, že dodržet stanovy, které nám při vzniku neustále mimisterstvo připomínkovalo-vracelo je někdy opruz.....i když jsem pochopil, že o tento bod se postarají místní vzdělanci...

.¨
Zde výběr bodíků, bez kterých to v případě zakládání klubu asi nepůjde. Některé věci se dají ošetřit dodatečnou změnou stanov (odhlasovaných V.Hromadou), což jsme taky udělali.
2x za rok Výkonná rada + zápis
1x ročně Valná hromada + zápis
1x za 2 roky volby ( Výkonná Rada pak mezi sebou volí předsedu a místopředsedu) opět zápis.
Zajištění klubových webových stránek + domény, která je zpravidla registrována na jednoho člověka-zřizovatele (a ten když z klubu třeba z časových důvodů odejde, téměř není nástroj, jak komunikovat ...třeba o prodloužení platnosti domény u Forpsi nebo hostingu - zažil jsem na vlastní kůži..

)
Účetní závěrka a s tím spojené kontroly na příslušném Finančním úřadě..
vedení účetnictví, klubová pokladna, bankovní účet (opět to odnese dobrovolník (ci), kteří budou mít dispoziční práva)
No a samozřejmě neustálý boj o zajímavou a poutavou činnost klubu, která by měla za peníze zaplacené formou členských příspěvků a případným výtěžkem např. z klubových srazů členům nabídnout i něco jiného, než pouze fotku v členské sekci a plastovou průkazku. A to je někdy těžké.
Remcalové se najdou vždy a všude a to dokáže lidem, kteří se snaží ve svých volných chvílích a často i na vlastní náklady pro klub něco dělat docela zkazit náladu. Všechny tyto a podobné aktivity jsou zpravidla na úkor rodin obětavců, což ne vždy baví každého delší dobu.
Každopádně ale však za sebe říkám ano. Jen si neumím představit, jak bych mohl být klubu prospěšný. Z Prostějova se to blbě stíhá...

.
Takže držím palce. Výška členského příspěvku myslím bude minimálně zpočátku stačit tak na účetnictví, chod webu a možná nějaké kolky....

Jo a nedělejte ustavující schůzi v hospodě. Radši v tom bytě. Nebo druhej den nebudete vědět, kdo si vzal co na starosti...