mezinápravový differenciál

Discovery I, II, III

Moderátor: Miky_CZ

Zpráva
Autor
Jarys

Re: mezinápravový differenciál

#21 Příspěvek od Jarys » 28 zář 2010 11:13

Tak tady myslím, že to máš od Eliotta do týdne. Čekat na to tři měsíce je dost dlouho... No samozřejmě, záleží, jak na to spěcháš a odkud jsi. Druhá věc je, že mám pocit, že předělávaná převodovka nikdy nevydrží tolik co origo. Ale to je jen z mé vlastní zkušenosti. A skutečnost může být jiná.
Disco mi zachránilo život

PavelU
tel.: +420 603716996
auto: Land Rover
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od PavelU » 28 zář 2010 11:36

Z Anglie je tady taky do týdne a i dříve... :wink:

Zavolej Jardovi Pešlovi (tel. 777 345 572) a domluv se s ním. Uzávěrku mezinápravy běžně dodělává a to samé platí pro ovládání. S převodovkama má bohaté zkušenosti a hodně kluků jezdí k němu i tady z fóra.

Nebo vem tu od Karla co ti nabízel tady http://landroverforum.klape.cz/forum/vi ... =3&t=11660" onclick="window.open(this.href);return false;
LAND ROVER náhradní díly, doplňky a offroad příslušenství. Distributor dílů ALLMAKES, TERRAFIRMA, BRITPART, BEARMACH, ALLISPORT
Kontakt: E-SHOP http://www.litep4x4.cz ** E-MAIL info@litep4x4.cz ** MOBIL (+420) 603716996 ** FACEBOOK - facebook.com/litep4x4

eliott
tel.: +420608021838
auto: několik
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od eliott » 28 zář 2010 11:50

Myslím, že je tady dost těch, kteří by mohli okomentovat kvalitu anglických repasí, třeba zrovna myslím Jarys a jeho LT230, která kdysi přišla s vytlučeným obalem a tuším u Mejznara mi ji opravovali, Zachardovi vydržela R380 cca 2000 km druhá po reklamaci sice drží už druhý rok, ale od prvního dne je hlučná na volnoběh atd atd...
Zastoupení ALLMAKES 4x4, TERRAFIRMA 4x4, prodejce BRITPART, specializovaný servis, renovace a přestavby na přání.
konzultace +420608021838 --- E-SHOP s náhradními díly http://www.eliott.in --- email : landrover.eliott@gmail.com

Honza21
tel.: +420604712936
auto: Discovery II
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od Honza21 » 28 zář 2010 16:46

Tak teď jste mi nahnali hrůzu. Repase z Ashcroft nejsou OK ?
Já už mám doma repas LT230, a čeká na výměnu. Dá se "nějak" dopředu ověřit (ještě než ji namontuju), že nebude dělat psí kusy, že je v pořádku? Co by mohlo být vodítkem k rozpoznání nekvalitní repase ?

eliott
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od eliott » 28 zář 2010 18:06

Právě u mě byl Erik a přišla řeč na Ashcrofta, 3x řešil problém. Repas z Anglie už nenabízím a všem to budu rozmlouvat. Je nás v Čechách dost, kdo to umí a na tak malém trhu jako jsou Čechy a Slovensko si rozhodně nedovolíme neodvádět kvalitní práci.
Zastoupení ALLMAKES 4x4, TERRAFIRMA 4x4, prodejce BRITPART, specializovaný servis, renovace a přestavby na přání.
konzultace +420608021838 --- E-SHOP s náhradními díly http://www.eliott.in --- email : landrover.eliott@gmail.com

PavelU
tel.: +420 603716996
auto: Land Rover
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od PavelU » 28 zář 2010 18:45

Honza21 píše:Tak teď jste mi nahnali hrůzu. Repase z Ashcroft nejsou OK ?
Já už mám doma repas LT230, a čeká na výměnu. Dá se "nějak" dopředu ověřit (ještě než ji namontuju), že nebude dělat psí kusy, že je v pořádku? Co by mohlo být vodítkem k rozpoznání nekvalitní repase ?
Honzo nemusíš mít strach, repase od Ashcroftů jsou v pohodě a fungují. V případě jakéhokoliv problému můžeš převodovku reklamovat, máš na ni záruku. Reklamace u Ashcrofta probíhají v klidu narozdíl od jiných...
LAND ROVER náhradní díly, doplňky a offroad příslušenství. Distributor dílů ALLMAKES, TERRAFIRMA, BRITPART, BEARMACH, ALLISPORT
Kontakt: E-SHOP http://www.litep4x4.cz ** E-MAIL info@litep4x4.cz ** MOBIL (+420) 603716996 ** FACEBOOK - facebook.com/litep4x4

eliott
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od eliott » 28 zář 2010 18:52

Akorát práci, dopravu převodovky do Anglie a případný odtah nikdo nenahradí.

jezbera ivan
tel.: +421 905 712 951
auto: D3 2007 + D4 2012

#28 Příspěvek od jezbera ivan » 29 zář 2010 00:10

No je to kontroverzna tema, lebo fakt je ten, ze Ashcroft su renomovana firma, reklamacie primaju seriozne a preto nie je s tym problem. Fakt je ten, ze cokolvek sa deje, tak platis dopravu, mechanika, presne tak, ako pise Eliott. Sam som videl dobre aj zle (ale to zle, vyreklamovali bez reptania). Cize si myslim, ze ak je niekto v poruke, kto problem vyriesi od piki, tzn. demontaz - oprava - monaz - zaruka, tak je lepsie to riesit na mieste. Ak takeho nemam, demontovat viem sam, viem sa s Davidom A. dodohnut sam, viem si vybavit dopravu, tak je to cesta. Ashcroftovci su stara rodinna firma a snazia sa, strazia rodinny podnik. Robia to vo velkom a sem-tam sa chybicky vloudi...
Bronz LR Disco 4 TDV6 2012 - Mama's Street Fighter
Blue Evoque 2014 2.2

PETER SK
tel.: 00421905614201
auto: D 90

#29 Příspěvek od PETER SK » 29 zář 2010 07:30

Pre tych co to nenasli,link na kit na dorabku stredovej uzavierky na D2 od Ashcrofta:

http://ashcroft-transmissions.co.uk/ind ... ductId=206" onclick="window.open(this.href);return false;

Paku predava samostatne odkaz ma v lavom dolnom rohu toho linku.
D90 td5

Jacko

#30 Příspěvek od Jacko » 29 zář 2010 11:39

No ja viem,že 3 mesiace je dlhá doba,ale zase viem a vidím,čo Vilo robí a čo tam montuje a hlavne je poruke,keby niečo - vymontovanie a namontovanie si spravím sám u nás v servise na zdviháku. Ale je pravda,že do konca jesene by som to chcel mať hotové - teda ak BOH dá :S Už som bol nalomený na repas od Eliotta,ale platiť dovoz,tak to sú zase prachy navyše a ja moc peňazí nemám - teda strkám ich do garáže na vercajch a iné stroje... :(
Range Rover Classic 300Tdi , Range Rover Classic vogue s 2,5TD

pidibi
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od pidibi » 01 říj 2010 00:00

no to ehm ehm je na to jak se tady bijes v prsa kvalitou prace, jak muze mit jistotu ze to zase nedas delat nekomu jinemu, kdo to neudela kvalitne?
neni to namireny proti tve ochote to resit, ale proti tomu, jak se tu holedbas kvalitou - navic
- ty rikas, ze prace ashcroft je nekvalitni a sice vymenujou a reklamujou ale mas problem s dopravou, ta je na tve nakldy
- ja rikam, ze prace kterou tvuj servis odvedl je nekvalitni a sice mi to reklamujes, ale mam problemy s dopravou - je na me naklady
fakt nevidim rozdil a proto ehm ehm

----
pod carou, patri to spis do toho puvodniho tematu:

ano navrhovane reseni, ktere me by me stalo cca 10tis (den volna a doprava) -oprava u tebe - jsem neakceptoval
zkusime vymenit ty segrofky sami, vyjde me to na min a budu mit jistotu ze to je v poradku
pokud ne tak vymenim hlavy za ty co me nabizis

copak mam jinou moznost nez akceptovat aspon neco na co ses ochotnej pristoupit? (samozrejme ze to je ta lepsi varianta, taky bys mohl neresit to vubec)

ze zakona mam moznost:
- opravu ci vymenu (dle me volby) pokud to neni mozne tak
- odstoupit od smlouvy (to asi nechcem ani jeden) nebo
- slevu z ceny veci

Moje volba je to posledni, prodal jsi mi auto, ktera ma mit dle tvych slov za 70tis generalku motoru a evidentne nema - nerikam ze cela generalka je spatne, ale generalka hlavy evidentne ano, takze akceptovatelne pro me je sleva ve vysi vymeny hlavy (hlava, jeji generalka, zbrouseni, natlakovani, srouby, tesneni, prace) pripadne sleva ve vysi vymeny te neudelane casti (segrovky na ventilech)

jestli chces mit jistotu, muzem se shodnout na nekom nezavislem, kdo to udela - LandJirka?
V případě, že věc při převzetí kupujícím není ve shodě s kupní smlouvou (dále jen "rozpor s kupní smlouvou"), má kupující právo na to, aby prodávající bezplatně a bez zbytečného odkladu věc uvedl do stavu odpovídajícího kupní smlouvě, a to podle požadavku kupujícího buď výměnou věci, nebo její opravou; není- -li takový postup možný, může kupující požadovat přiměřenou slevu z ceny věci nebo od smlouvy odstoupit.

MadTom
tel.: 608 600 360
auto: D2, Def 130

#32 Příspěvek od MadTom » 01 říj 2010 09:43

eliote - jenom doplním - do půl roku od koupě může chtít rovnou odstoupit od smlouvy, bez toho, aby se cokoliv opravovalo. Tohle platí u nové věci, nevím jak u starší.
A pro oba - zkuste si to domluvit mezi sebou a pak nám dát vědět jak to dopadlo - teda hlavně technicky, co bylo polámané.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo

visby
auto: Disco 2
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od visby » 01 říj 2010 12:33

MadTom píše:eliote - jenom doplním - do půl roku od koupě může chtít rovnou odstoupit od smlouvy, bez toho, aby se cokoliv opravovalo. Tohle platí u nové věci, nevím jak u starší.
A pro oba - zkuste si to domluvit mezi sebou a pak nám dát vědět jak to dopadlo - teda hlavně technicky, co bylo polámané.
Podla EU normy (neviem, ci to plati aj v cechach) sa na pouzivane veci (aj jazdene auto) nevztahuje kompletna zaruka, ale iba polrocna zaruka na skryte vady. podla normy na to treba pri predaji upozornit (pozrite si nejaky inzerat na ebay.de), ak nie potom je zaruka dlhsia...

to len tak medzi recou;-)

Jarys

#34 Příspěvek od Jarys » 01 říj 2010 14:51

Vždyť ti Eliott nabízí dvě zákonné možnosti, buď opravu u něj nebo dodat ty hlavy. Proč pořád chceš slevu to nějak nechápu...?
Vždy když jsem u něj byl na jihu a mám to 150km. Tak jsem byl spokojený a bral to riziko, že je to trochu z ruky a reklamace bude zapeklitá záležitost v potaz. Ale s vědomým, že to mám daleko a je to můj problém.

Jarys

#35 Příspěvek od Jarys » 01 říj 2010 15:58

Mě tam asi něco uniká... tak ti pošle ty hlavy a necháš si to udělat za polovic u Brna. Sorry nevím co tam mezi sebou přesně řešíte, tak už držím hubu.

Jsem asi blbej (v Pace mi před pár lety rozebrali přídavnou i když tomu nic nebylo, pak už ji nepořídili dát dohromady a ještě jsem za to zaplatil 12000Kč)

Miloš II
tel.: سوني اريكسون
auto: لاند روفر ديسكفري 2
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od Miloš II » 01 říj 2010 20:11

Pokud tady chceš pochybovat kvalitě práce mého servisu, nemáme se o čem bavit. To že jsem nechával dělat hlavy u nespolehlivého člověka je můj problém, ale to je záležitost stará téměř 2 roky.

Ještě tu nepadlo něco o výběru zákazníka. Některým jedincům tu na foru bych neprodal ani ventilek i kdybych ho měl vyhodit.... Co se týče Ashcroft Transmissions mám s ním jenom pozitivní skušenosti.. ani jedna reklamace komunikace okamžitá oprava auto převodovky do 3 dnů ceny lidové. MilošII
Kgalagadi Transfrontier Park,Central Kalahari Game Reserve,Hurungwe Safari Area,Charara Safari Area,Mana Pools National Park,Chizarira National Park,Namib-Naukluft National Park,Lower Zambezi National Park

vladob8
tel.: +421905582959
auto: D2 Td5

#37 Příspěvek od vladob8 » 01 říj 2010 23:40

Chalani precitajte si nazov tohoto vlakna, mna zaujima tema medzinapravoveho diferencialu, dorabka paky a veci okolo a nie vase osobne konflikty, zalozte si svoju temu.
A sem uz nepiste !!! :envy :envy
Zdravim Vlado.
Discovery II Td5, r.2000, manual, SLS, ACE, 2" lift, winch, At2 265/75R16
Sharan 2011 2,0TDi 4motion

tomm1
tel.: 728134186
auto: Toyka LC 150

#38 Příspěvek od tomm1 » 03 říj 2010 14:39

ahoj,

konečně jsme tady.. no pěkně se to zvrhlo k vyřizování účtů.. :D
ale i tak jsem se dozvěděl co jsem potřeboval a děkuji vám za to!
ještě dotaz, neznáte někoho kdo dělá převodovky ze severních čech?
už mám nějaké nabídky a ted jen našetřit koruny. :(
Tomm1
LC 150

Acon
tel.: 00421910600711
auto: DII TD5 1999

#39 Příspěvek od Acon » 03 říj 2010 16:44

som za premazanie posledných príspevkov. toto sem nepatrí. Ak je potrebné riešiť aj negatívne skúsenosti OK. Každý, kto tu ponúka služby tu má svoje vlákno kde sa vyjadruje okrem iného aj spokojnosť. Tak sa môže aj nespokojnosť. Vždy je dobré počuť obe strany. Ma prekvapuje, že v tejto pohodovej komunite.... ááále, nič. Už :x
Po 2 Discovery2 Discovery4 2009, 2,7TDV6, ARB, navijak, ochrana podvozku, ochrana zadného diferáku, 2 uzávierky, strešný nosič, led rampa, pracovné svetlá, X-Lifter... pravidelne dôkladne servisovaná, jazdíme každoročne Balkán a nechcem tam mať problém.

Odpovědět