Kazdy kusok lesa spada do nejakeho polovneho reviru. A nie je to trestny cin, ale iba priestupok. A v podstate je velmi tazke niekoho pristihnut, natozto mu dat este pokutu. Tiez som polovnik, ale voci motoristom v lese sme bezbranni. Asi takairbilly píše:U nas je to tresny cin.
Dokonca to prislo tak daleko, ze aj jazdit po polnej ceste(pokial patri do nejakeho polovneho reviru) je u nas protizakonne.
Cistenie auta po jazde blatom
Moderátor: Miky_CZ
- Filip
- tel.: 0948004300
- auto: Discopríbeh 300Tdi
- Kontaktovat uživatele:
Re: Cistenie auta po jazde blatom
Discopríbeh 300TDi, 2" lift, T3
- Acon
- tel.: 00421910600711
- auto: DII TD5 1999
veď vravím
Acon píše:....To samozrejme neznamená, že je dovolený, ....
Po 2 Discovery2 Discovery4 2009, 2,7TDV6, ARB, navijak, ochrana podvozku, ochrana zadného diferáku, 2 uzávierky, strešný nosič, led rampa, pracovné svetlá, X-Lifter... pravidelne dôkladne servisovaná, jazdíme každoročne Balkán a nechcem tam mať problém.
- airbilly
- tel.: HTC Desire HD
- auto: Freelander 2 SE TD4e
- Kontaktovat uživatele:
Skus si to lepsie nastudovat, taky maly vynatok.Filip píše: Kazdy kusok lesa spada do nejakeho polovneho reviru. A nie je to trestny cin, ale iba priestupok. A v podstate je velmi tazke niekoho pristihnut, natozto mu dat este pokutu. Tiez som polovnik, ale voci motoristom v lese sme bezbranni. Asi tak
Kto v rozpore so všeobecne záväznými predpismi na ochranu prírody a krajiny alebo so všeobecne záväznými predpismi na úseku lesného hospodárstva neoprávnene jazdí motorovým vozidlom, motorovou trojkolkou, motorovou štvorkolkou, motocyklom alebo skútrom na lesnom alebo poľnohospodárskom pozemku, potrestá sa odňatím slobody až na jeden rok.
FREEL2, Rimini Red, park heater, CB ALAN42, BF Winter Slalom KSI 235/65/R17 ( 29" )
VW Tiguan 1.4 TSI 150HP Bluemotion 2WD

- Acon
Tiež som skoropolovník. Vlaste hlavne sa polovačiek zúčastňujem ako psovod a les mám rád, preto neviem, prečo by príležitostná jazda lesom mala byť privilégiom polovníkov. Ten spomínaný úsek je les nad obytnou oblasťou, denne preliezaná turistami, alebo skôr "turistami" a hore je vyhliadka na mesto. Polovačka je tam skôr vylúčená kvôli riziku zasiahnutia ľudí a hlavne tam takmer žiadna zver nie je keďže je to cez deň plné ľudí.Filip píše:airbilly píše: ... A v podstate je velmi tazke niekoho pristihnut, natozto mu dat este pokutu. Tiez som polovnik, ale voci motoristom v lese sme bezbranni. Asi tak
Po 2 Discovery2 Discovery4 2009, 2,7TDV6, ARB, navijak, ochrana podvozku, ochrana zadného diferáku, 2 uzávierky, strešný nosič, led rampa, pracovné svetlá, X-Lifter... pravidelne dôkladne servisovaná, jazdíme každoročne Balkán a nechcem tam mať problém.
- Filip
- Kontaktovat uživatele:
Lenze tento vynatok nehovori vobec nic a studovat cele sa mi to nechce. To co je v zakone je jedna vec a vymozitelnost prava na slovensku je uplne ina vec. V praxi je pokutovanie nikoho kto jazdi v terene skor rarita. Ako by ta chytili policajti na nejakom golfe?airbilly píše: Kto v rozpore so všeobecne záväznými predpismi na ochranu prírody a krajiny alebo so všeobecne záväznými predpismi na úseku lesného hospodárstva neoprávnene jazdí motorovým vozidlom, motorovou trojkolkou, motorovou štvorkolkou, motocyklom alebo skútrom na lesnom alebo poľnohospodárskom pozemku, potrestá sa odňatím slobody až na jeden rok.
No ja som bol v jednej rucnej umyvarke a chvalabohu ma nevyhnali. Len ako som tak stal vonku a telefonoal videl som chlapika ako ide do umyvarky s lopatou... No pocas mojho telefonovania stihol odtial vyniest cca 6 plnych lopat blata a travy...
Ale musim povedat ze to umyli uplne super aj z vonku aj z vnutra...

Ale musim povedat ze to umyli uplne super aj z vonku aj z vnutra...
- visby
- auto: Disco 2
- Kontaktovat uživatele:
airbilly ma pravdu, vjazd do lesa a na hospodarske pozemky je u nas trestny cin. neexistuje zakon co by to nejak inak upravoval. jedine ak mas povolenie do nejakej casti lesa a najdu ta v druhej je to LEN priestupok;-)Filip píše:Lenze tento vynatok nehovori vobec nic a studovat cele sa mi to nechce. To co je v zakone je jedna vec a vymozitelnost prava na slovensku je uplne ina vec. V praxi je pokutovanie nikoho kto jazdi v terene skor rarita. Ako by ta chytili policajti na nejakom golfe?
paradoxna je situacia vo vojenskych lesoch, stale je to trestny cin ale nie je to v pravomoci policajtov ta tam nahanat, na to su vojaci. vojaci na to na 90% kaslu...
co sa tyka nahanania, neviem ako u vas, ale u nas su vcelku aktivni, idu vsak po atv a motorkach, offroady ich az tak nezaujimaju. inak sa dokazu velmi vyhrat, z jednej strany si motorkarov/quadistov nazenu a na druhej uz iba chytaju. lesna straz na nivkach, policajti na xtrailoch a na druhej strane spominany golf s vypisanymi blockami:-)
edit: este dodam, ze som nepocul o tom, ze by mal niekto zalobu kvoli jazdeniu v lese. na druhu stranu sa pocet dementov na motorkach a quadoch v lese znizil asi o 90%
presne takto to robime aj my, ale je fakt ze niekedy clovek nevie co s "naplavenym" materialom...patrik píše:ja umyvam doma wapkou - potom man na dvore cca 6 uhliarskych lopat blata
- Rosi
- tel.: +420-608-084004
- auto: LR 110SW Def Td5
Moje nejlepší zkušenost je po ježdění v bahně pro rychlé a efektivní odbahnění project prostě nějakým brodem či potokem. Nikdy jsem tak dokonale na wapce neuspěl a hlavně pak po sobě nemusím uklízet 

Def 110 Td5 SW
skype: vk770403; fotky: http://picasaweb.google.cz/Rosi770403/" onclick="window.open(this.href);return false;
skype: vk770403; fotky: http://picasaweb.google.cz/Rosi770403/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Filip
- Kontaktovat uživatele:
U nas to nie je taka divocina. Motorkari maju svoju drahu a lesu je tu habadej, tak tu nie je vidiet ani ziadne velke off najazdy do lesavisby píše: airbilly ma pravdu, vjazd do lesa a na hospodarske pozemky je u nas trestny cin. neexistuje zakon co by to nejak inak upravoval. jedine ak mas povolenie do nejakej casti lesa a najdu ta v druhej je to LEN priestupok;-)
paradoxna je situacia vo vojenskych lesoch, stale je to trestny cin ale nie je to v pravomoci policajtov ta tam nahanat, na to su vojaci. vojaci na to na 90% kaslu...
co sa tyka nahanania, neviem ako u vas, ale u nas su vcelku aktivni, idu vsak po atv a motorkach, offroady ich az tak nezaujimaju. inak sa dokazu velmi vyhrat, z jednej strany si motorkarov/quadistov nazenu a na druhej uz iba chytaju. lesna straz na nivkach, policajti na xtrailoch a na druhej strane spominany golf s vypisanymi blockami:-)
Plánuju vyrobit nebo koupit nájezdy abych pod to mohl pořádně vlýzt a wapkovat. Jenže zatim nemám pořádně místo, kde bych tohle provozoval.. 

Defender 90 200Tdi "ZEBRA" / Range Rover L322 V8 4.4 / Series III 109" 2.25l exMOD "VOJÁK" + Sankey Trailer Narrow Track
servisuje http://www.OWR.cz
servisuje http://www.OWR.cz
- airbilly
- Kontaktovat uživatele:
Kamos poradil http://polnohospodarske_druzstvo_velke_zaluzie.sk-firma.com/" onclick="window.open(this.href);return false; maju tam aj "jamu" a auto umyju aj zospodu a ze vraj to stoji cca 6 EUR.
FREEL2, Rimini Red, park heater, CB ALAN42, BF Winter Slalom KSI 235/65/R17 ( 29" )

- Acon
7:50 máš návod ako na to. No nemusíš byť taký dôsledný
http://www.youtube.com/watch?v=LMpaofHtLbo" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.youtube.com/watch?v=LMpaofHtLbo" onclick="window.open(this.href);return false;
Naposledy upravil(a) Acon dne 01 lis 2010 10:29, celkem upraveno 1 x.
...
Naposledy upravil(a) pidibi dne 15 pro 2010 22:40, celkem upraveno 1 x.
- Acon
Veď preto som vybral práve tento kúsok. Chcel som to dať do videí, ale neviem to nájsť.
- Forsttimber
- tel.: 0903147342
- auto: Def 90 a ex D1 ,110
ja uz wapku pre istotu nepouziva na moju d1 je moc silna odlietava farba 

Real Land Rover is built, not bought
- airbilly
- Kontaktovat uživatele:
Tak tonfu som dnes vyskusal - super sa s tym cistia podblatniky, clovek sa pri tom vobec nezaspini. Bola to dobra kupa 

- Filip
- Kontaktovat uživatele:
Neviem ci ti to uz niekto povedal, ale to co ti v LR predali nie je Defender!!! 

- Acon
Teba baví takto si zadrbávať auto blatom? Uniká mi zmysel. Ako, keby si jazdil niekede, kde je to zábava, pekná príroda... ale na poli, širokoďaleko nič len blato, najväčší kopec je vyoraná hruda zeme... Aspoň keby si jazdil po hrádzi, vyskúšal výjazd, zjazd... No aj to by ma prestalo po pár minútach baviť.airbilly píše:Tak tonfu som dnes vyskusal - super sa s tym cistia podblatniky, clovek sa pri tom vobec nezaspini. Bola to dobra kupa![]()
- Miky_CZ
- tel.: 603 975 234
- auto: DI, D3 V8, XK8
kazdy nejak zacinal, ja jak sem mel diskarnu novou tak sem se taky koupal v kde jake male kaluzi nebo bahne a jezdil vsude mozne, ted uz by me to taky nebaviloAcon píše:Teba baví takto si zadrbávať auto blatom? Uniká mi zmysel. Ako, keby si jazdil niekede, kde je to zábava, pekná príroda... ale na poli, širokoďaleko nič len blato, najväčší kopec je vyoraná hruda zeme... Aspoň keby si jazdil po hrádzi, vyskúšal výjazd, zjazd... No aj to by ma prestalo po pár minútach baviť.airbilly píše:Tak tonfu som dnes vyskusal - super sa s tym cistia podblatniky, clovek sa pri tom vobec nezaspini. Bola to dobra kupa![]()
DI 300 Tdi: 4"lift, bodylift 2,5cm, BFG MT 285/75 R16, pevnostní nárazníky, prahy, přídavné světla, snorchel, CB, 2 navijáky, roll cage, kryty dif., žebřík, nájezdový plech, axle lock, true track, bufík atd
RRC 3,9 V8: závodní speciál
RRC 3,9 V8: závodní speciál
cece, kdyz koukam na tvoje videa a fotky, tak nevim jestli free nebylo trosku slapnuti vedle a jestli jsi nemel volit neco jako Disco & Defairbilly píše:Tak tonfu som dnes vyskusal - super sa s tym cistia podblatniky, clovek sa pri tom vobec nezaspini. Bola to dobra kupa![]()

.... ALEA IACTA EST