Jaké auto do afriky ?

Všeobecné rady a informace

Moderátor: Acon

Zpráva
Autor
RudaK
tel.: SONY Xperia Z3
auto: D III + D 1

Re: Jaké auto do afriky ?

#21 Příspěvek od RudaK » 22 led 2011 08:40

Miloš II píše:Taky se tam hodně jezdí na oslech, velbloudech, ponících ..... MilošII
Já bych volil todle ,ale u rovníku bude asi problém se senem .... :rofl
Radek D3 píše:Já bych se diskárny nebál. Já mám diskárnu III a jsem maximálně spokojený. Mám dojem, že v Africe jezdí jak Ta rejže tak i dostatek lanďáků. Navíc vysere se ti vždy něco na každém autě a je jedno kde jsi. Pak je to jen o čase a nějaké spediční službě jako třeba DHL, které ti dodá ND z Evropy,nebo nějakého zastoupení v místě. Radek
Přesně tak . Naposled jak jeli kluci na vejlet ,tak Pavel myslím s D III neměl buď žádné problémy,nebo o nich nemluvil - což se o ostatních účastnících nedalo říct ( ikona neikona ) :mrk A to je furt řečí,že se s tímdle autem ( myslím D III ) nedá,že je moc elektronický :ty jeden...: ( myslím,že to říkají ti ,co ji nemají :mrgreen: )
D III - 2,7 TDV - The end result of a lot of hard work.
D 1 - 300 TDI 33x12.5R15 - už konečně nesmrtelná " SPIDERMAN "

Miloš II
tel.: سوني اريكسون
auto: لاند روفر ديسكفري 2
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od Miloš II » 22 led 2011 09:08

Třeba tu aktuálně....http://www.unzip.cz/" onclick="window.open(this.href);return false; Miloš II
Kgalagadi Transfrontier Park,Central Kalahari Game Reserve,Hurungwe Safari Area,Charara Safari Area,Mana Pools National Park,Chizarira National Park,Namib-Naukluft National Park,Lower Zambezi National Park

paramount2
tel.: 775958013
auto: LR DI 300, 200

#23 Příspěvek od paramount2 » 22 led 2011 10:23

A nebo třeba tu: :mrgreen:
http://www.toyota-adventure.com/cz/cest ... /priprava/" onclick="window.open(this.href);return false;

Miloš II
tel.: سوني اريكسون
auto: لاند روفر ديسكفري 2
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od Miloš II » 22 led 2011 10:30

paramount2 píše:A nebo třeba tu: :mrgreen:
http://www.toyota-adventure.com/cz/cest ... /priprava/" onclick="window.open(this.href);return false;

Jo jasně ....Africu taky jezděj...... na kole....stopem....nebo trabantem......http://afrika.transtrabant.cz/" onclick="window.open(this.href);return false; MIloš II
Kgalagadi Transfrontier Park,Central Kalahari Game Reserve,Hurungwe Safari Area,Charara Safari Area,Mana Pools National Park,Chizarira National Park,Namib-Naukluft National Park,Lower Zambezi National Park

RudaK

#25 Příspěvek od RudaK » 22 led 2011 10:37

Já zas jezdím prstem po mapě a je to nejlevnější ..... :D ,aby jste se nehádali :chuckle

Maxsel
auto: Land Rover
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od Maxsel » 22 led 2011 12:23

paramount2 píše:
Maxsel píše:
To máš Tome sice pravdu, ale zkus se těch černochů zeptat co by si koupili kdyby mohli. Z vlastní zkušenosti vím, že ti 3 z 5 řekne, že Defíka... (tedy alespoň jih afriky). Tvrdili, že je pro ně drahej, ale je to pro ně pořád ikona...
Ale jo, vo tom žádná...nicméně realitou zůstává, že (pokud nebudu uvažovat výhradně subsaharskou afriku a JAR) tak prostě toyoty jsou narozdíl od LR všude...
Neříkám to proto, že bych nějak snižoval kvality LR (sám jednoho mám, žejo) :mrgreen: , ale proto, že většina opravdových cestovatelů jede toytou z důvodů mnou zmíněných...
Maroko, Lybii, Tunis za pravou afriku nepovažuju, to jsou pouštní machometáni....pokud chce jet ke Kilimandžáru, tak tam potká možná tak jednoho defíka na 100 toyot... :)
Samozřejmě, že myslím pravou Afriku. Toyot je tam víc, protože je tam vyrábí (např. v JAR montují modely, které už jsou jinde dávno out :) ). Ale v drtivé většině mají břichoplazy a z offů Hi-Lux s korbou kvůli nákladu. Není to z důvodů spolehlivosti a podobně, jak si tady všichni myslí... Toyotu si kupují, protože je tam levnější! Každej kdo má na LR, tak ho má (majitelé farem, přírodní parky, cestovky...).
A většina lidí jezdí v břichoplazech...
Discovery 4 TDV6 HSE
Discovery 2 TD5

http://www.youtube.com/maxselcz

paramount2

#27 Příspěvek od paramount2 » 22 led 2011 12:41

Však taky nepíšu nic o spolehlivosti...u toyot to považuju za mýtus....ale kvůli dostupnosti případných dílů a oprav... :wink:

RudaK

#28 Příspěvek od RudaK » 22 led 2011 17:05

paramount2 píše:Však taky nepíšu nic o spolehlivosti...u toyot to považuju za mýtus....
Tos některý ( tady nééé ) dost naštval ..... :D

PavelK
auto: LC 200

#29 Příspěvek od PavelK » 22 led 2011 18:45

No z vlastní zkušenosti musím říct, že co se týká západní afriky až po ghanu, tak jednoznačně převažuje toyota ve všech modifikacích. LR jsem tam až na pár defíků prakticky neviděl. Minulý týden jsem byl na Kapverderch a opět prim hraje toyota. Co z toho vyplývá? Že jakékoli auto se může posrat ale toyotu ( a to i elektronikou naditou V8) tam spravíš o mnoho jednodušeji než LR. Jinak názory že LR je stejně spolehlivý jako toyota jsou trochu zcestný. Já tu Afriku projel s D3 a měl jsem štěstí že mi jen lehce zablblo na sahaře v Mauritánii ale ten stejný rok jsem ji měl 2x na odtahu a problém nebyla elektronika ale mechanické závady. Já osobně doporučuji tady již zmiňovanou verzi toyota 70. Jinak rád riskuji a proto se letos s D3 chystám do Indie, když má někde kleknout tak ať je to u Taty :D

ATOL
tel.: 777 832 708

#30 Příspěvek od ATOL » 22 led 2011 19:04

v Gambii na cestu do buše jsem jednou jel prodlouženou Nivou a jednou Serii III....jinak se tam vyskytovaly všechny možný značky....a dokud tomu vrčel motor a točily kola, tak s tím jezdí....potom to nechají stát někde u cesty....
JEEP Wrangler Rubicon, JEEP Grand Cherokee, Polaris RZR 900 XP, Polaris Sportsman 850 XP,

yorkin
tel.: 723 954967 (jen sms)
auto: pár mám...
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od yorkin » 23 led 2011 01:00

Však se tu někde válí odkaz odkaz na díl Top Gearu, kde kluci jeli s lokálně koupenými ne 4x4 napříč Afrikou a taky to šlo (i když ta Lancia měla vážně na mále ;-)). Pro dva lidi s 200 tis. Kč na auto a jeho přípravu se mi (a nezastírám, že jsem jen cestovatel teoretik :-D) jeví jako nejrozumnější plán koupit DI, klidně mírně ohnilou, ale s klimatizací, vykašlat se na lifty, navijáky atd. (v LRO je série cestopisných článků, jak jezdí s naprosto neupravenou DI 3.5 V8 jménem Rabia bez problémů po celém světě), koupit BFG ATčka, šnorchl kvůli cyklonu, možná střešní stan a nějakou drobotinu, vyměnit tlumiče, pružiny a silentbloky, samozřejmě všechny náplně (všechno OEM) a hurá na cestu.
exLR Discovery I 300Tdi, exLR SIII 88, exLR SIIA 88 STW, exRRS 4.2 S/C, exRRC 4.2 LSE, exRR TDV8 3.6, LR Defender 110 STW Td5

RudaK

#32 Příspěvek od RudaK » 23 led 2011 07:06

PavelK píše: Letos se s D3 chystám do Indie, když má někde kleknout tak ať je to u Taty :D
Tomu se říká Stajling - Když už - tak už :yes :rofl
yorkin píše: vykašlat se na lifty, navijáky atd. (v LRO je série cestopisných článků, jak jezdí s naprosto neupravenou DI 3.5 V8 jménem Rabia bez problémů po celém světě), koupit BFG ATčka, šnorchl kvůli cyklonu, možná střešní stan a nějakou drobotinu, vyměnit tlumiče, pružiny a silentbloky, samozřejmě všechny náplně (všechno OEM) a hurá na cestu.
:yes Vlastně Zikmund a Hanzelka taky neměli naviják ... :mrk ( todle není stajling,bo chybí tuna namontovaných nesmyslů :chuckle )

paramount2

#33 Příspěvek od paramount2 » 23 led 2011 10:09

yorkin píše:Však se tu někde válí odkaz odkaz na díl Top Gearu, kde kluci jeli s lokálně koupenými ne 4x4 napříč Afrikou a taky to šlo (i když ta Lancia měla vážně na mále ;-)). Pro dva lidi s 200 tis. Kč na auto a jeho přípravu se mi (a nezastírám, že jsem jen cestovatel teoretik :-D) jeví jako nejrozumnější plán koupit DI, klidně mírně ohnilou, ale s klimatizací, vykašlat se na lifty, navijáky atd. (v LRO je série cestopisných článků, jak jezdí s naprosto neupravenou DI 3.5 V8 jménem Rabia bez problémů po celém světě), koupit BFG ATčka, šnorchl kvůli cyklonu, možná střešní stan a nějakou drobotinu, vyměnit tlumiče, pružiny a silentbloky, samozřejmě všechny náplně (všechno OEM) a hurá na cestu.
jj, je to na odvaze každýho soudruha...vono taky záleží, kolik se chce najet km, kam se podívat, kolik je financí apod...

garfield

#34 Příspěvek od garfield » 23 led 2011 11:04

neviem odkial mas svoje poznania ale ja viem ze kym v afrike jazdili a dodnes jazdia LR serie II a III tak japonci v tojke vyrabali neforemne furiky ak vies co to je preto doporucujem LR 300 TDi bud DEF alebo DISKO

eliott
tel.: +420608021838
auto: několik
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od eliott » 23 led 2011 11:29

Za 200000kč bude Disco v podstatě po kompletní GO mechanických skupin, takže volba jasná :wink: Pak samozřejmě bude záležet na zacházení...
Zastoupení ALLMAKES 4x4, TERRAFIRMA 4x4, prodejce BRITPART, specializovaný servis, renovace a přestavby na přání.
konzultace +420608021838 --- E-SHOP s náhradními díly http://www.eliott.in --- email : landrover.eliott@gmail.com

paramount2

#36 Příspěvek od paramount2 » 23 led 2011 11:32

garfield píše:neviem odkial mas svoje poznania ale ja viem ze kym v afrike jazdili a dodnes jazdia LR serie II a III tak japonci v tojke vyrabali neforemne furiky ak vies co to je preto doporucujem LR 300 TDi bud DEF alebo DISKO
Co bylo před 40 lety nejni dneska.... :coze:

garfield

#37 Příspěvek od garfield » 23 led 2011 14:14

paramount2 píše:
garfield píše:neviem odkial mas svoje poznania ale ja viem ze kym v afrike jazdili a dodnes jazdia LR serie II a III tak japonci v tojke vyrabali neforemne furiky ak vies co to je preto doporucujem LR 300 TDi bud DEF alebo DISKO
Co bylo před 40 lety nejni dneska.... :coze:
Ale tie auta tam su a s min.udrzbou a neodbornym servisom jazdia stale

paramount2

#38 Příspěvek od paramount2 » 23 led 2011 14:27

garfield píše: Ale tie auta tam su a s min.udrzbou a neodbornym servisom jazdia stale
Jo, jsou...stejně tak třeba BJ40-ek....jenom jich je tam prostě podstatně míň...a sérií tam asi nepojede...
Otázka zní jaký auto do afriky...obecně jakýkoliv...jen prostě v případě toyoty...třeba tý 70-ky...má podstatně lepší možnost oprav a dílů, toť vše...
Z toho důvodu bych jí při plánování větší cesty po africe volil...
Vzhledem k tomu, že toyotu nemám, ale mám LR, klidně pojedu LR...ale mě afrika už vůbec neláká...
Ale tohle je jinej případ...on si chce auto teprve koupit...

Maxsel
auto: Land Rover
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od Maxsel » 23 led 2011 15:28

70-tek jsem tam zrovna moc neviděl...
Discovery 4 TDV6 HSE
Discovery 2 TD5

http://www.youtube.com/maxselcz

tulda

#40 Příspěvek od tulda » 04 úno 2011 08:30

eliott píše:Za 200000kč bude Disco v podstatě po kompletní GO mechanických skupin, takže volba jasná :wink: Pak samozřejmě bude záležet na zacházení...
To jsou slova mistra, zkuste to samé s Toy pořídit za stejný prachy
Zatím mám Land Rover jen v hlavě, ale nákaza je to značná !

Odpovědět