Olej pouzivanim straca viskozitu, a to co pise Acon je cista pravda akurat som nevedel tu ludovu mudrost s tym zacatim stracania, ma to logiku.
Takze dobra rada znie, dobry znackovy olej predpisanych specifikacii.

Moderátor: Miky_CZ
Tady máš olejovou debatu. http://www.offroadforum.cz/viewtopic.ph ... =fuchs+cfe Za mě platí stále to samý, dávám všude Fuchs CFE, už co ho znám. I do služebních aut. 5W 30 variantu dávám do DII, podle mě super, i když u ní to tak markantně není vidět jako u Patrola, protože Td5 startuje na brnk úplně furt i totálních mrazech. Ale mám ten olej ověřenej a to hodně dlouho.mco píše:Trochu to tu ozivim s mot olejmi
DII TD5 - doteraz som lial Castrol Edge Diesel 5W-40 (tj viskozita celkom v poho).
Co ma vsak prekvapilo je info o specifikacii:
LR manual odporuca A1/B1, pripadne sa este da nahradit nahradit A2/B2
Castrol Edge Diesel 5W-40 ale uvadza C3 - ako si to dat dokopy s A/B specifikaciami? Je C3 vobec vhodne tam, kde je predpisane A1/B1, resp A2/B2?
Aky mot olej pouzivate do DII TD5?
Ja to skor vyberam podla toho ci olej je vhodny pre PD motory co Td5 je. Naposledy som kupil Castrol Edge Turbo Diesel 5W/40. Predtym Shell Helix HX7 5W/30.hifi píše:ja tam momentalne mam tiez Fuchs Titan Pro tusim ze je to ACEA A5/B5 . vybrany presne podla specifikacie na td5 na ich stranke
ten Comma bol Xtech 5w30 ? ACEA je tiez A5/B5 ?visby píše:zopar vymen oleja som jazdil na castrole s PD specifikaciou a potom som skusil Comma 5w30. rozdiel je velky, motor menej klepe a mam pocit, ze aj menej zere (vedecke merania nemam;-))
dalsia vymena bude comma s pd specifikaciou;-)
stal zhruba rovnako, okolo 7e za liter. neviem ci to bolo placebo, ale teraz mam urcite lepsi pocit;-)vladob8 píše:O kolko bol drahsi ten Comma, nebolo to len placebo??? Ja davam 5W40 Castrol TD Edge cena okolo 7€ za liter. Bavme sa o cene tam je kluc tejto diskusie.
To by akurat sedelo aj na MAGNATEC 5W-30hifi píše:este som zabudol, mam auto z Holandska od prveho a jedineho majitela. Neviem ci som to spravne pochopil, ale v NL maju povinne servisne prehliadky podobne ako u nas STK (STK tam taktiez je, ale to je nieco ine) a maju malu servisnu prehliadku kazdych 15.000km na vymenu olejov a filtrov a velku kazdych 30.000km + dalsie veci ako brzdy atd. prehliadky su povinne a robia ich servisy ktore maju na to nejaky druh atestu alebo licenciu. ako mi vravel clovek z Eindhovenu, ze take nieco ako osidit prehliadku v servise a iba dat razitko na papier tam jednoducho neexistuje, lebo stat im zabezpecil stale zakazky a keby sa nejaka podobna blbost prevalila tak maju po biznise a to si nikto z nich netrufne.
a co som tym chcel povedat, predchadzajuci majitel sa o auto staral velmi dobre a motorovy olej pouzival ako spravny Holandan tento:
KROON OIL DURANZA LSP 5W-30 , ACEA A1/B1, A5/B5 , v podstate pre specifikaciu Ford Ford WSS-M2C913-D
http://www.kroon-oil.com/nl/catalogus/p ... 5w-30/986/
auto ma teraz neztocenych 295.000km a motor si seveli az mi je to divnô
teoreticky hej, akurat castrol bude o triedu horsi;-)mco píše: To by akurat sedelo aj na MAGNATEC 5W-30