cyril píše:Manželčin Free 2 má filtr pevných částic ...
V House of England se nedivim, ze to prehledli. Tam mam hodne spatnou zkusenost.
Kdyz to kuchnes, tak abys prosel emisema. Jinak na Peugeota 407 1.6td me to stalo 7000,-.
Moderátor: Acon
cyril píše:Manželčin Free 2 má filtr pevných částic ...
odstavenie pri euro4 este nehrozi, horsie je, ze najskor vyhodi chybu a kvoli tej neprejdes emisnou/stk (euro4 sa uz meria aj cez OBD), potrebuju protokol chyb... pri niektorych neutralizacia ide, cim novsie auto, tym tazsie...MadTom píše:Ad projití emisema - u dieselu se dnes měří na emisní kontrole pouze kouřivost a na to by to nemělo mít vliv. Jde spíš o to, aby motor nepoznal, že to tam nemá, nebo že to nefunguje a neodstavil se.
V Albánii jsem jel dost dlouho s hláškou "DPF full" a nakonec v Thetu, když jsem točil jednu zatáčku do kopce na redukovanou jedničku, se z vejfuku vyvylil světle modrej dým. Ne nějakej obláček - celej Thet zmizel v mlze. Strašně jsem se lekl, kontroloval olej, vodu.... a nic. Všechno v pohodě a hláška zmizela.MOPADŽI píše:Ja jsem se teď v manuálu na Renault Master 2,3dci 150PS tedy úplně nový, dočetl, že je vůz vybaven motorem splňující podmínky euro5 tedy i filtrem pevných částic s automatickým samočistícím cyklem. Píší, že když ECU vyhodnotí že je potřeba filtr vyčistit, spustí se to a z výfuku pujde bílý kouřdále píší, že se nejedná o závadu na motoru ...
Jsem tedy zvědav, kdy za mnou pojedou auta v mlze