Filtr pevných částic

Všeobecné rady a informace

Moderátor: Acon

Zpráva
Autor
majkro
tel.: 603952182
auto: LRD2TD5FL nosorozec

Re: Filtr pevných částic

#21 Příspěvek od majkro » 01 bře 2012 14:35

cyril píše:Manželčin Free 2 má filtr pevných částic ...

V House of England se nedivim, ze to prehledli. Tam mam hodne spatnou zkusenost.

Kdyz to kuchnes, tak abys prosel emisema. Jinak na Peugeota 407 1.6td me to stalo 7000,-.

MadTom
tel.: 608 600 360
auto: D2, Def 130

#22 Příspěvek od MadTom » 01 bře 2012 14:53

Ad projití emisema - u dieselu se dnes měří na emisní kontrole pouze kouřivost a na to by to nemělo mít vliv. Jde spíš o to, aby motor nepoznal, že to tam nemá, nebo že to nefunguje a neodstavil se.
Ad kontrola v servisu - holt diagnostika upadlou hadičku nepozná, a kdo by dneska auto zvedal, když stačí napíchnout na diagnostiku a vybrat peníze. :hmm:
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo

visby
auto: Disco 2
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od visby » 01 bře 2012 15:43

MadTom píše:Ad projití emisema - u dieselu se dnes měří na emisní kontrole pouze kouřivost a na to by to nemělo mít vliv. Jde spíš o to, aby motor nepoznal, že to tam nemá, nebo že to nefunguje a neodstavil se.
odstavenie pri euro4 este nehrozi, horsie je, ze najskor vyhodi chybu a kvoli tej neprejdes emisnou/stk (euro4 sa uz meria aj cez OBD), potrebuju protokol chyb... pri niektorych neutralizacia ide, cim novsie auto, tym tazsie...

tagr
auto: Freelander 2004
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od tagr » 06 bře 2012 21:17

zlaté EURO 0 :D tam je klid vždy
Učím se a snažím se dostat ,,DRÁČKA" dál tak FREE A VŠEM ostatním LAND ROVERŮM šťasné ježdění. 6x6 je sen ,ale i ty se někdy splní.

House
tel.: 777078816
auto: Jak kdy...

#25 Příspěvek od House » 06 bře 2012 23:45

Včera jsem tak zavedl diskusi na tohle téma s kamarádem který to umí zrušit jak HW tak SW takže když by někdo chtěl a neměl to daleko do Liberce tak není problém. Zabývají se tím asi rok a nějaké zkušenosti mají.
Použité ND na Disco II / Defender
Použité ND Mitsubishi Lancer Evo 8/9

MOPADŽI
auto: Def,Def a Def+Disco
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od MOPADŽI » 08 bře 2012 13:46

Ja jsem se teď v manuálu na Renault Master 2,3dci 150PS tedy úplně nový, dočetl, že je vůz vybaven motorem splňující podmínky euro5 tedy i filtrem pevných částic s automatickým samočistícím cyklem. Píší, že když ECU vyhodnotí že je potřeba filtr vyčistit, spustí se to a z výfuku pujde bílý kouř :hmm dále píší, že se nejedná o závadu na motoru ...
Jsem tedy zvědav, kdy za mnou pojedou auta v mlze :skleb
Čas a Land Rover, nezastavíš... www.mopadzi4x4.eu

Tomas K (tkala)

#27 Příspěvek od Tomas K (tkala) » 08 bře 2012 14:25

MOPADŽI píše:Ja jsem se teď v manuálu na Renault Master 2,3dci 150PS tedy úplně nový, dočetl, že je vůz vybaven motorem splňující podmínky euro5 tedy i filtrem pevných částic s automatickým samočistícím cyklem. Píší, že když ECU vyhodnotí že je potřeba filtr vyčistit, spustí se to a z výfuku pujde bílý kouř :hmm dále píší, že se nejedná o závadu na motoru ...
Jsem tedy zvědav, kdy za mnou pojedou auta v mlze :skleb
V Albánii jsem jel dost dlouho s hláškou "DPF full" a nakonec v Thetu, když jsem točil jednu zatáčku do kopce na redukovanou jedničku, se z vejfuku vyvylil světle modrej dým. Ne nějakej obláček - celej Thet zmizel v mlze. Strašně jsem se lekl, kontroloval olej, vodu.... a nic. Všechno v pohodě a hláška zmizela. :-) Od té doby si té hlášky nevšímám. Tak doufám, že někde nedojedu....

Tom

Odpovědět