Jo a s maratonem bylo úplně nejlepší, když jsem potřeboval přejet křížem přes ulici (celých asi 15m), kde v tu chvíli nikdo neběžel, tak mě prostě nechtěli pustit. I když na druhé straně vesele jezdily auta a tramvaje. A nejbližší běžec již proběhl a ve vzdálenosti cca 300m se vzdaloval. Že proj bych běžce ohrozil. Nebyl jsem daleko od toho, že prostě pikolíka co stál u zábrany objedu přes chodník a trávu a když se bude vzpouzet, tak ať si ustele pod autem. Navíc to nebyl policajt ani strážník, takže prostě z pozice organizátora neměl žádné právo mi v jízdě bránit. Ale to mu nějak zapomněli říct. Asi proto, že policajtů měli najmutejch málo, a jenom na místech, kde by úplné uzavření bylo moc špatné, tak tam dopravu normálně regulovali. Což bylo správné řešení - prostě se počká, až banda přeběhne, a auto následně projedou. Příště mě asi nepustí z baráku ani pěšky, až mi budou běhat pod oknama. Budu si muset počkat.
Korunu tomu nasadil magistrát, kde jsem se ptal, jak je možné, že takovouto uzávěru neohlásili, tak mi řekli, že to dali na vývěsní desku 4 dny před akcí, minimum je tuším 14 dní, a že to tam nemohli dát dřív, protože si pořadatel včas nepožádal. Hlavně že o termínu závodu se ví skoro rok předem, ale hodit letáček do schránek v domech, které jsou v zasažené zóně, to je moc složité.
Kamaráda to stálo 5000Kč za odvolanej jeřáb, protože zrovna opravoval barák a prostě ho tam s materiálem nepustili (chtěl o víkednu, protože je všude méně zaparkovanejch aut), tak musel o den později a platit další jízdy. A korunu tomu nasadili, když po něm následně chtěli zaplatit za průjed ve všední den, protože to o víkendu samozřejmě nestihli. Komentoval to slovy, že služebna Městské policie se otřásala až do základů.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo