Koupě Land Rovera

Freelander I, II

Moderátor: Safraporte

Zpráva
Autor
fidzi
tel.: Xiaomi Mi2S
auto: Discovery I 300Tdi

Re: Koupě Land Rovera

#21 Příspěvek od fidzi » 23 led 2014 12:16

2009 myslím. Nechtěl jsem říct, že Free je nebezpečné. Ale je průměrné, takže bych to nebral jako pádný důvod ke koupi.
Každé skutečné dobrodružství začíná nárazem fantazie na skutečnost.

Land Rover Discovery I 300Tdi: http://www.landroverforum.cz/forum/view ... 30&t=23585

venaval

#22 Příspěvek od venaval » 23 led 2014 19:09

tomaskristof píše:Studuju lesnictví v zahraničí .
jako lesníkovi ti doporučím taky "lesníka"(Subaru Forester alias snow machine :grin: )za ty prachy SG.

fugín
tel.: 777001161
auto: ex free 1,8/Disco2

#23 Příspěvek od fugín » 23 led 2014 23:16

fidzi píše:2009 myslím. Nechtěl jsem říct, že Free je nebezpečné. Ale je průměrné, takže bych to nebral jako pádný důvod ke koupi.
Tak ono Free na tom s tou bezpečností není úplně nejlíp,ale na druhou stranu a z vlastní zkušenosti vím že to není tak hrozný. Předloni v prosinci jsem to svý půjčil kamarádovi a podařilo se mu čelně sejmout polní studnu a to tak že velmi a kompletně,pěkně u země. Věř,že to byla prda! Nejbližší kamarádi to auto po nárazu viděli a viděli i to co zůstalo ze studny a musím říct,že trefit tu skruž s osobákem tak by bylo hotovo (totálka). Oprava byla sice asi za 37 tis,ale jinak auto šlape doteď jako švýcary. Prostě,jakýkoliv břichoplaz po tý ráně by bylo celkem zbytečný spravovat. Tenkrát dával kamarád Ondra nějaký fotky do VČ vlákna a já následně pár fotek z oprav.
EX: Freelander 1 1,8 benz. 2002
Akt.: Discodvojka Td5 2004 Žoffka-strašně drahá

y.sajty
auto: freelander1.8 LPG

#24 Příspěvek od y.sajty » 24 led 2014 07:54

Kašli na metidiku a přepočítávání,to jsou teorie,já to zažil už dvakrát v praxi(ne vlastní vinou) skutečnost je jiná.Je dobré když nás přesvědčuje někdo kdo Free nemá že FIDZI?

fidzi

#25 Příspěvek od fidzi » 24 led 2014 08:59

Y.sajty nemám, co na tom mění? Ty si už naboural 500 různých dalších aut, že můžeš porovnávat? Stejná logika...

P.S: Crashtesty nejsou teorie, nesimuluje se, ale bourá se do opravdových aut :ty jeden...: Vím, že sem píchnul do vosího hnízda, škoda, že nejsou někteří konstruktivní diskuze, ale jen remcání :D

Land Rover Discovery I 300Tdi: http://www.landroverforum.cz/forum/view ... 30&t=23585

Krasty

#26 Příspěvek od Krasty » 24 led 2014 09:13

tomaskristof píše:Zdravím,
jsem tu nový a tak bych potřeboval pár rad. Začal jsem uvažovat o koupi Freelander, pročítám si fórum a nějak se mi nedaří zodpovědět otázky, které potřebuji. Zalíbily se mi všechny vozy od značky Land Rover a tak jsem začal uvažovat, který je pro mě nejvhodnější. Jsem student a nějak se nevyžívám v jízdě v terénu (zatím). Auto bych využíval párkrát týdně, dlouhou trasu jednou za čas. Defender, discovery mi příjde na mě moc a tak si myslím, že freelander je celkem vhodný. Auto bych chtěl mít pro radost a ne na každodenní ježdění
Nechtěl bych, aby mi to auto sežralo peněženku, jak na spotřebu, tak na případné díly. Můj rozpočet je 70-110tisíc. Je Freelander nebo vůbec land Rover ta správná volba, kdyby ano, tak který rok atd.

Děkuji za odpověďi a pokud jsem úplně mimo mísu, tak nějak šetrně ;-)

Myslim si, ze pokud nebudes mit k LR srdecni vztah, tak ti to auto radost delat nebude. Myslim si, ze je proste poruchovejsi nez rada jinych aut...myslim v prumeru. Ja jsem byl zvykly na nejaky "standart", co se aut tyka. Mel jsem 20 let stareho eskorta, co slapal jak hodinky (ja s nim najel asi 150 tis km za ca 7 let, pak uz jsem ho dal proste pryc), mam ted 20 let starhou hondu, co slape 100 tis km jak hodinky, pred tim nejakou tu skodovku, ktera jakstaks taky fungovala, ale co se tyka LR, tak je to des...na ujety km tech oprav, to je masakr. Sice jsou dily hodne levny (nahrady), ale ta poruchovost me nemile prekvapila. Ale srdicko mi proste zaplesalo a plesa, kdyz v tom aute jedu na ryby, do lesa a tak, takze to auto v baraku zustane, ale na zacatku jsem byl hodne "nerudnej" z toho, co jsem si poridil...
Freelander 1 2,0 Tcie, 5 dv. rok 1998
Volvo XC90 2,5 T (LPG) rok 2005
Honda Civic 1,5i16V rok 1993

Honda CBR954 RR, Jawa 250, Parez (predrenovacni stav bohuzel bez TP)

Ryba je nejslusnejsi tvor na zemi....NEBERE A NEBERE :-)

y.sajty
auto: freelander1.8 LPG

#27 Příspěvek od y.sajty » 24 led 2014 10:47

Nechci reagovat na nějaké vzteklé odpovědi teoretiků.Jak říkáš,free je srcovka,a já jsem chtěl jen poradit budoucímu kolegovi.Mám Free 5 let a je to rok99,měnil jsem zatím jen ben.čerpadlo a renovaci viska spojky,což není tak hrozné.Možná proto že mám limitovanou serii a také jako stary mechanik jsem si vybíral.Když kupuješ starší,není kde spěchat,nakonec jsem se rozhodl pro dovaz.Takže ti přeju budoucí kolego ať dobře vybereš a nenech se zastrašit!

fidzi

#28 Příspěvek od fidzi » 24 led 2014 11:53

Vzteklé odpovědi? Jediné vzteklé odpovědi jsi tu předvedl ty :ty jeden...: A opět ti říkám, crashtest provedený za totožných podmínek pro všechny vozy není teorie. Má to rozhodně větší vypovídající hodnotu než tvoje nehoda s ohnutou SPZ. Ono by sis měl uvědomit, že míň roztřískané auto není automaticky bezpečnější auto, protože při nehodě jde i o síly působící na posádku a bezpečné auto je schopné je absorbovat aniž by utrpěla deformací kabina. A porovnávat auta se dá pouze za stejných podmínek.
Chceš-li nadále zpochybňovat evropské nárazové testy, podívej se na americké u kterých metodika odpovídá silnějším nárazům. Opět nedopadl nijak zázračně, prostě průměrně ve své tříde a poplatno roku. Ať si udělá každý názor podle sebe, přít se dál s tebou nebudu.

KDB
tel.: 725722563
auto: P38 4,6

#29 Příspěvek od KDB » 24 led 2014 13:24

NCAP je jen byznyz s nepříliš velkou reálnou hodnotou....a čím novější auta tím hůř.
U Free je například z hlediska bezpečnosti fajn, že sedíš výš (máš větší rozhled, při střetu je to také plus) a že se to dobře řídí - což navozuje pohodu a lepší koncentraci na řešení dopravních situací. To je pro bezpečnost z mého hlediska a zkušeností víc, než testy, které jsou dost teoretické a co je horší, že se na úspěšné projití v těchto testech auta přímo konstruují..... bohužel realita na silnici je jiná.
Free je rozhodně v pohodě - důležité je dobře vybírat s ohledem na slabiny (visko, stahovačky apod)

Forester není špatná volba, ale taky má svá slabá místa (jako každá značka) a díly nejsou za hubičku. Ale je fakt, že třeba Outback je vyloženě řidičsky příjemné auto - Subaru má také svoje kouzlo.

fidzi

#30 Příspěvek od fidzi » 24 led 2014 14:00

Posledním testům EURONCAP se věřit tolik nedá, to souhlasím. Tohle je test z 2002, kdy se ještě nešvindlovalo tak jak dnes. Americký test instituce IIHS:

http://www.iihs.org/iihs/ratings/vehicl ... freelander

fR4Nk
tel.: 0948028417
auto: LR Freelander
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od fR4Nk » 24 led 2014 18:36

fidzi píše:Posledním testům EURONCAP se věřit tolik nedá, to souhlasím. Tohle je test z 2002, kdy se ještě nešvindlovalo tak jak dnes. Americký test instituce IIHS:

Zaujimave ako das na crash testy a sam mas stare Discovery I 300Tdi :mrgreen:
PS: MX5 je auto pre metrosexualoff :grin: :mrgreen: Ja som mal 2 MX3 z motorom V6, jednu mam este doma. Servis a nahradne diely ziadna slava. Napriek tomu som si kupil Freecko. Freecko tiez nema povest spolahliveho auta. Auta si niektory nekupuju kvoli vysledkom nejakych testov. Kupuju si ich pre nieco ine, sak by si to mal vediet aj ty :grin: mas predsa LR.
Naposledy upravil(a) fR4Nk dne 24 led 2014 18:46, celkem upraveno 1 x.
Biely Freelander "Lord Sníh" a cierna Mazda MX-3 V6 "Black Widow". Dokonaly Jing Jang.

fidzi

#32 Příspěvek od fidzi » 24 led 2014 18:43

fR4Nk píše:
fidzi píše:Posledním testům EURONCAP se věřit tolik nedá, to souhlasím. Tohle je test z 2002, kdy se ještě nešvindlovalo tak jak dnes. Americký test instituce IIHS:

Zaujimave ako das na crash testy a sam mas D1
:D Přečti si ješte jednou co jsem psal. Zdá se ti, že sem někde psal, že sám bezpečnost řeším? Já jen vyvracím to, že sajty psal, že je to bezpečné auto a přitom je průměr/podprůměr. Třeba to autor vlákna řeší a může být uveden v omyl :wink: Je zajímavé jak všichni majitelé Fritéz kopou a osočují, když se jim opře o jejich milované vozy. Tím nemyslím jen toto vlákno. Čest výjimkám :beer

Ale začíná to tu být celkem o ničem. Vy si tady budete plácat to svoje a já taky. Takže je to jen ztráta času. Chvalte si dále Free, já jdu si najít produktivnější zábavu :chuckle

fR4Nk
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od fR4Nk » 24 led 2014 18:59

Je zajímavé jak všichni majitelé Fritéz kopou a osočují, když se jim opře o jejich milované vozy. Čest výjimkám :beer]

Mas freecko? Ak nie, tak........ Majitelia starych r¨Fritez kopu a osocuju lebo to auto maju radi, nie. Ja si nemam problem priznat ze to auto ma svoje choroby, mna zatial obchadzaju. Vyber som vsak mal pri kupe velmi rychly. Sterilnu CRV bleeeee, skaredu hrdzavu Vitaru, alebo nejaky rozflakany Nissan. Na Toy som ani nepozeral cena auta a nahradne diely ma rychlo odradili. Mam Free a tesim sa na kazdu cestu ako kedysi z Magdou V6. Akurat terazky netocim motor do 7000, ale povisenecky v 100km/h si obzeram bruchoplazy z 14rocneho auta, ktore na svoje roky aj teraz dizajnom aj vynimka. Interier je vsak hnus.
Biely Freelander "Lord Sníh" a cierna Mazda MX-3 V6 "Black Widow". Dokonaly Jing Jang.

fidzi

#34 Příspěvek od fidzi » 24 led 2014 19:02

Jezdil jsem s ní 14 dní a byl jsem rád, že už nemusím :D

fR4Nk
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od fR4Nk » 24 led 2014 19:09

fidzi píše:Jezdil jsem s ní 14 dní a byl jsem rád, že už nemusím :D
No vidis aspon vieme, aku vypovednu vahu maju tvoje postrehy :mrgreen:

fidzi

#36 Příspěvek od fidzi » 24 led 2014 19:17

Musím nabourat se všemi auty ve třídě a pak můžu něco říct? Sorry stupidní názor. Nechal jsem se strhnout k další diskuzi, už to neudělám.

Odesláno z mého MI 2S

PavelU
tel.: +420 603716996
auto: Land Rover
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od PavelU » 25 led 2014 13:31

Máme pár zákazníků, kteří jsou s Freelanderem nadmíru spokojení... :idea: Jezdí, mění pouze spotřební díly a dokážou hodiny nadšeně vykládat o tom, jaké mají super auto. Až je to podezdřelé... asi to bude tím, že nechodí na toto fórum a nechytili tu žádnou rýmičku (nic ve zlém). :wink:
LAND ROVER náhradní díly, doplňky a offroad příslušenství. Distributor dílů ALLMAKES, TERRAFIRMA, BRITPART, BEARMACH, ALLISPORT
Kontakt: E-SHOP http://www.litep4x4.cz ** E-MAIL info@litep4x4.cz ** MOBIL (+420) 603716996 ** FACEBOOK - facebook.com/litep4x4

KDB
tel.: 725722563
auto: P38 4,6

#38 Příspěvek od KDB » 25 led 2014 13:38

Chápu, jak to Fidži myslel.....

macejky1
tel.: 736245909
auto: EX Freelander, RRC
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od macejky1 » 25 led 2014 14:10

Kdyz ji mylujes neni co resit. To plati ve vsem.
EX-FREELANDER 2.0Di - lift 2", zátěž. pruž., 29" AT/MT, polybush, CB, webasto, zahrada, HELLA, šnorchl
RRC 3.5V8 EFI MY1986 - Barnabáš ve fázi vývoje
Harley Davidson Street 750 MY2018 - custom

Balú
tel.: +421903775011
auto: LR DII 2003

#40 Příspěvek od Balú » 25 led 2014 15:46

macejky1 píše:Kdyz ji mylujes neni co resit. To plati ve vsem.
Ježišikriste! myluješ s tvrdým Y ! :mrgreen:

Myslivec myslí, že mydlář mydlí myš mejdlem. Hlemýžď se smýká po mýtině... odemykati, zamykati... máš tam někde myluješ ? :mrgreen:

Odpovědět