Mrky DII ukázal především, že ho to baví a sám vyrobil za málo peněz dobré ozvučení. Myslím, že to uspokojení z toho, že si to sám navrhl, vyrobil a celé to dal dohromady, může být i větší, než radost z konečného výsledku = kvality reprodukce. Navíc to poskládal vesměs z věcí, které už doma měl, takže to nebyla žádná nerozumná investice s nejistým výsledkem. DII už podle dnešních měřítek dávno není posledním výkřikem kultivovanosti, instalovat do ní ozvučení za statisíce se tedy rozhodně nevyplatí. Navíc je to podle fotek udělané pěkně, tím pádem nemůžeme konečné dílo označit jako "napadení domácím kutilem" nebo "tuzing". Takže za mě jednoznačně palec nahoru

.
Jestli je to zbytečná práce a investice, tak podle shora uvedeného určitě ne, nicméně jak se to vezme. Jak už jsem to tady kdysi psal, sám jsem 25 let hrál v kapele a párkrát byl i ve studiu, což mě přivedlo k závěru, že kvalitní hifi ať už domácí nebo v autě je sice prima koníček, byť poněkud nákladný, ale ve své podstatě je to jenom honba za nedosažitelnou kvalitou. CD formát je v porovnání se zařízením, na kterém byla hudba nahrána, jednoznačně šmejd, který hraje blbě i na zařízení za miliony. Pořád je to jenom výsledek x-násobné komprimace originální nahrávky. Takže jestli máte komprimaci desetinásobnou nebo dvacetinásobnou (to berte jenom jako příklad, nechce se mi hledat, jaký je rozdíl mezi CD a mp3) u mp3, už to v autě nehraje zase tak zásadní roli. Každá elektrická kytara má navíc trochu toho brumu, zvlášť u single snímačů je to množství obvykle větší než malé, a tak pokud máte kvalitní gramofon, zesilovač, reprobedny a pochopitelně i kvalitní nahrávku na vinylu, hraje to i přes neodmyslitelné praskání skvěle. Nemůžu říct, že lépe než CD, které je fyzikálně vzato přesnější a nepraská, ale obvykle příjemněji. Konec konců není náhodou, že k ozvučení elektrické kytary se pořád používají lampové, tedy elektronkové aparáty. Berte to takhle - první elektrická kytara byla postavena ve třicátých letech a principiálně se na ní nic od té doby nezeměnilo, hraje přes aparát využívající techniku známou již za První světové války a my se tu bavíme o tom, jestli je poslech mp3 svatokrádeží, či nikoli

.
Aktuálně: 1979 SIII 88" 2,25 l Petrol a 1983 two-door Range Rover V8; Dříve navíc: 1969 SIIa 88" 2,5 l Petrol, 2003 Discovery 2 TD5, 2005 Discovery 3 TDV6 S, 2011 Discovery 4 SDV6 SE, 2016 Discovery 4 SDV6 HSE a 2021 Defender 110 SE D250