Nordkapp - cesta s D1
Moderátor: Miky_CZ
Re: Nordkapp - cesta s D1
Docela by mě zajímalo jak tam řešej naftu v přidavný nádrži pod autem, a nebo zvětšenou hlavní nádrž, potažmo kombinaci obojího. Prostě když budu mít ve dvou nádržích pod autem u defíka 200l nafty.
Deformační zóna Defendera je vozidlo stojící před ním.
Cus, jel jsem jenom na sever SWE, autem se spotřebou 5.5l (mereno za tech 7,5tkm co byl výlet; mercedes benz for ever
) a hlavne na severu jsem byl rád za 20l v kufru. Jsou tam dálnice ve stavbě, jedeš třeba 50km po kamení a samozřejmě pumpy nikde (200-300km?). A mluvim a myslím v rozměrech spotřeby osobáku. Ceny nafty byly stejný cca jako v CZE, ale je třeba počítat s tim, že nepotkáš pumpu a mít jistotu že když pumpa bude prázdná nebo zavřená, že dojedeš dál. Proto bych uschoval 2x20 někde vevnitř hlavně kvůli kontrole v germanistánu. Ve SWE bych jezdil minimálně s jedním plným kanistrem, ale radši oběma. Vždycky jsem dotankoval když to šlo. Cestou tam bych ještě použil disposable vessel od vody do ostřikovačů a to bych někde v reichu dolil a nechal na odpočívadle pro kamionáky, pokud nechceš tankovat v GER (což docela chápu).

-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Co vím, tak přídavné nádrže se řeší maximálně na STK - nevím jak by je měli řešit na silnici. V malém TP nic takového stejně zapsané není a jinej doklad mít nemusíš. Jestli si pamatuju dobře, tak byl limit tuším 200l nafty (u kamionu), co se mohlo vozit přes hranice, bez dalšího řešení s celníky. A předpokládám, že do toho se s našima autama v pohodě vejdeme. U kamionu mi takhle kdysi strkali do nádrže sondu, že kolik tam je, a měli k tomu tabulky, kde podle naměřené hloubky nafty v nádrži měli přepočtenej objem, a při překročení se platilo. Další limit je podobnej celní u nás na max. 20l v kanystru. Správně by ti to snad neměli ani prodat u pumpy. Tak jsem se jednou ptal celníků, jak to mám řešit u centrály, která je napevno zabudovaná a má 80l nádrž na naftu. Že mi to tam má dovést cisterna. Na dotaz, jaká cisterna vyjede v zimě k horské chatě, kde to jde blbě i s rolbou, jsem už odpověď nedostal.
Já bych to doopravdy nedramatizoval a řešil maximálně nedostupnost pump, nikoliv cenu nafty. A než 20l kanystry, tak se mi osvědčilo více 10l. Zvlášť když jsme to tahali v zimě k centrále. I v autě se to dá lépe rozeskládat.

Já bych to doopravdy nedramatizoval a řešil maximálně nedostupnost pump, nikoliv cenu nafty. A než 20l kanystry, tak se mi osvědčilo více 10l. Zvlášť když jsme to tahali v zimě k centrále. I v autě se to dá lépe rozeskládat.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
Ahoj,
máte někdo tip / tipy .. kudy vrazit ?
Aktuálně to mám v plánu vzít:
Něměcko / Dánsko / Švédsko / Norsko - a cestou zpět se toulat po okolí ..
Asi jsem to blbě napsal hned na začátku, ale primárně se budu pohybovat po SWE .... pak cíp Finska a hurá do Norska..
PS: Přikládám foto cesty TAM - cestou bych se potuloval ..
Někdo tip co neminout .. ?
PS: Omlouvám se za omyl že budu trávit 99% v Norsku..
máte někdo tip / tipy .. kudy vrazit ?
Aktuálně to mám v plánu vzít:
Něměcko / Dánsko / Švédsko / Norsko - a cestou zpět se toulat po okolí ..

Asi jsem to blbě napsal hned na začátku, ale primárně se budu pohybovat po SWE .... pak cíp Finska a hurá do Norska..
PS: Přikládám foto cesty TAM - cestou bych se potuloval ..

Někdo tip co neminout .. ?

PS: Omlouvám se za omyl že budu trávit 99% v Norsku..
- low
- Admin fóra
- tel.: +420 603462950
- auto: def 110 + L322
- Kontaktovat uživatele:
Mel bych dva dotazy esliva muzu
1. Na cely vylet mas tyden? Tedy na nordkapp a zpet za 7-9 dni?
2. Proc? Co od toho cekas?
1. Na cely vylet mas tyden? Tedy na nordkapp a zpet za 7-9 dni?
2. Proc? Co od toho cekas?
http://www.offg.cz expediční poradenství, offroad expedice na míru po celém světě, offroadškola, http://www.offroadskola.cz
Na cestu tam a zpet s okolom SWe si davam cca 2 tydny.
Cekam od toho splneni si cesty Nordkapp - vzdy sem se tam chtel mrknout..ale ridim se i ze cesta je cil - prohlidka okoli Norska kolem nordkappu a SWE podel more.
Cekam od toho nejakou zkusenost, protoze je to moje prvni cesta takhle..pracovne sem projel celou Evropu..ale takhle ne.
Odesláno z mého SM-J320F pomocí Tapatalk
Cekam od toho splneni si cesty Nordkapp - vzdy sem se tam chtel mrknout..ale ridim se i ze cesta je cil - prohlidka okoli Norska kolem nordkappu a SWE podel more.
Cekam od toho nejakou zkusenost, protoze je to moje prvni cesta takhle..pracovne sem projel celou Evropu..ale takhle ne.

Švédskem jsme vždycky jen profrčeli bez zbytečnýho zastavování. Mám uložený jen jedno místo na spaní u odpočívadla https://goo.gl/maps/HeBbFzdb45S2
Na výjezdu z jižního parkoviště směrem na jih je odbočka dolů k vodě, je tam ohniště, lavička se stolkem - už jsme použili dvakrát na rychlý přespání.
Na výjezdu z jižního parkoviště směrem na jih je odbočka dolů k vodě, je tam ohniště, lavička se stolkem - už jsme použili dvakrát na rychlý přespání.
Disco2 Td5 2004
Nanocom Evolution (D2 + Td5)
T4 TestBook Hand Held Tester (Def, Free1, D1, D2, P38)
Dekuju
- Amon
- tel.: 774882368
- auto: ex RR P38
Se Švédskem mám podobnou zkušenost jako Stiinek. Jen tím rychle projet a hurá do Norska nebo Finska. Měl jsem možnost navštívit všechny tři země v jeden den a Švédsko mě prostě nenadchlo tak, jako Norsko a Finsko. Změnu jsem pozoroval hned za hranicema. Ať si ale udělá každý obrázek sám 
Taky přidávám jeden tip na spaní. Je to teda ubytování, ale stálo to zato. Za 50éček na noc (5/2014) - chata, sauna, hned u řeky... prostě paráda
Na ubytování se přímo zeptat obsluhy krámu se suvenýry. Následovali jsme majitele autem asi 2km do lesa, ukázal nám chatu atd, dal klíče a odjel
https://www.google.cz/maps/@68.1620982, ... 6656?hl=cs

Taky přidávám jeden tip na spaní. Je to teda ubytování, ale stálo to zato. Za 50éček na noc (5/2014) - chata, sauna, hned u řeky... prostě paráda

Na ubytování se přímo zeptat obsluhy krámu se suvenýry. Následovali jsme majitele autem asi 2km do lesa, ukázal nám chatu atd, dal klíče a odjel

https://www.google.cz/maps/@68.1620982, ... 6656?hl=cs
Ok. Dekuju
zatcinam si asi planovat jinou cestu zpet. Respektive to vystrelit nahoru SWE a pak asi to vidim nejak dolu po Norsku...

Nakonec 9130km za 16 dnů.
Hodiny a dny strávené v autě, ale pokud chce člověk na sever vlastním autem, a víc než dva týdny dovolené nejsou možné, tak to jinak nejde.
Hodiny a dny strávené v autě, ale pokud chce člověk na sever vlastním autem, a víc než dva týdny dovolené nejsou možné, tak to jinak nejde.
Disco2 Td5 2004
Dekuju za mapku !!!
tak nejak to vidim i ja..

Ahoj .. je velka "skoda" jet po te E6 ? Koukal jsem ze vede pres zajimavy mista v celku ...
Pokud na to máš dva týdny, tak ti nic moc jinýho nezbude.
Pokud tam jedeš poprvé, bude se ti i E6 a její okolí líbit.
Na té mé mapě je prakticky taky jen E6 + zajížďka Kristiansund - Andalsnes - Lom, což je Atlanterhavsveien (Atlantic Highway), Trollstiggen, a přes Geiranger do Lomu (centrum NP Jotunheimen).
Pokud tam jedeš poprvé, bude se ti i E6 a její okolí líbit.
Na té mé mapě je prakticky taky jen E6 + zajížďka Kristiansund - Andalsnes - Lom, což je Atlanterhavsveien (Atlantic Highway), Trollstiggen, a přes Geiranger do Lomu (centrum NP Jotunheimen).
Disco2 Td5 2004
Tak to jo .. asi to vemu po E6.
Napoprve budu rad..kdyz dojedu

Napoprve budu rad..kdyz dojedu

Řekl bych, vyber si pár věcí který musíš vidět, kde to půjde propoj cestama z těhle seznamů:
http://norge.cz/kam-v-norsku/turisticke ... z-norska-1
http://norge.cz/kam-v-norsku/turisticke ... z-norska-2
Na každé z nich najdeš spoustu zajímavostí, a zbytek E6, E16 a podobně.
Jen bacha při plánování, google tě teď nepustí třeba přes Trollstiggen, protože je zatím zavřená. Otvírá se většinou v květnu.
Edit. ještě, když vidím že řešíš cenu nafty - skoro každý delší sjetí z E6 = trajekt přes fjord, nebo na/z ostrova, což pak docela naskáče.
http://norge.cz/kam-v-norsku/turisticke ... z-norska-1
http://norge.cz/kam-v-norsku/turisticke ... z-norska-2
Na každé z nich najdeš spoustu zajímavostí, a zbytek E6, E16 a podobně.
Jen bacha při plánování, google tě teď nepustí třeba přes Trollstiggen, protože je zatím zavřená. Otvírá se většinou v květnu.
Edit. ještě, když vidím že řešíš cenu nafty - skoro každý delší sjetí z E6 = trajekt přes fjord, nebo na/z ostrova, což pak docela naskáče.
Disco2 Td5 2004
Dekuju za rady !
)
Co se tyce nafty .. zatim to davam do kupy ..
Vidim to na E6 a obcasne sjeti na bod zajmu .. je to moje prvni cesta takhle nekam ..
Ono co sem koukal tak i po E6 je nejaky trajekt (aspon podle map tam zadny moc neni..)

Co se tyce nafty .. zatim to davam do kupy ..

Vidim to na E6 a obcasne sjeti na bod zajmu .. je to moje prvni cesta takhle nekam ..
Ono co sem koukal tak i po E6 je nejaky trajekt (aspon podle map tam zadny moc neni..)
Edit: zatim vidim trasu takhle ( bez pridanych bodu zajmu ... )

Taky jsem to v 2009 plánoval jako první větší cestu za hranice 
Na E6 je trajekt jeden: Skarberget - Bognes, těsně pod Lofotama. https://goo.gl/maps/RAihSrWDWqG2
Pokud bys chtěl mrknout na Lofoty, tak je asi lepší z Lofot linkou Lodingen - Bognes, než to objíždět po pevnině (pokud nemusíš za každou cenu do Narviku)
Trajekty ze západu Lofot, ze Svolvaeru a Moskenes už vycházejí dost draze.

Na E6 je trajekt jeden: Skarberget - Bognes, těsně pod Lofotama. https://goo.gl/maps/RAihSrWDWqG2
Pokud bys chtěl mrknout na Lofoty, tak je asi lepší z Lofot linkou Lodingen - Bognes, než to objíždět po pevnině (pokud nemusíš za každou cenu do Narviku)
Trajekty ze západu Lofot, ze Svolvaeru a Moskenes už vycházejí dost draze.
Disco2 Td5 2004
- TBG
- tel.: 774tři448pět8
- auto: D2 + Iseki TU155
- Kontaktovat uživatele:
Pokud by tě to zajímalo, tady je jedna rychlá cesta na Nordkapp.
Sic na motorce a pobaltím přes Finsko, ale to na věci nemění...
Úsudek, nechť si každý vytvoří sám.....
Nordkapp za 11dnů
Sic na motorce a pobaltím přes Finsko, ale to na věci nemění...
Úsudek, nechť si každý vytvoří sám.....

Nordkapp za 11dnů