Jsem opravdu rád, že se bavíš ....Kokesek píše: 14 lis 2022 10:25 [emoji23][emoji23][emoji23] Tomiku normalne to odsroubuj. A jesti ti nejde otocit klikou tak to vyndej cele i s klikou tu kulatou vec.. To bude zabavne tema kdyz se zaseknes uz na epb a potom hned na menici[emoji85] problemy teprve prijdou. Aby si pochopil trochu princip fungovani mechaniku motoru bylo by dobre si pustit nejake chytre videa na youtubu…

A rozhodně mě to ani trochu neuráží, spíše naopak. Proto jsem tohle vlákno, na popud jednoho přispěvatele, založil. Ne každý vše zná a ví a to je i náš případ. Prostě děláme co umíme.
Co se "té věci" týče, tak jasně že to odšroubujeme, ale nejprve musím najít šrouby, jak vidno na fotu, není co šroubovat a přiznám se bez mučení, zatím jsem na to mrknul jen zběžně.
A co se týče youtubu, hledal jsem a hledal, ale zatím jsem tam tohle nenašel (nejspíše hledám blbě). Nějak ty motory všichni vyndávají bez té "věci" (ale spíš je podezírám ze sestřihání videa

Nicméně chápu, že to je proti praktikám mechanika, který se opravou těchto motorů živí, ale opravdu bych uvítal, kdyby občas se některý i našel a poradil a to obzvláště, když ty motory zná. Mě osobně jeden sdělil, že tyto motory již neopravuje (maximálně když jej vymontuji a dovezu mu jej, tak pak snad možná

A však po čtrnácti dnech vymýšlení, kdo mi pomůže vyndat motor (abych jej pak "někam" odvezl), kdy mě všechny dílny v blízkém okolí "vyfakovali" - což chápu, kdo by si chtěl zablokovat dílnu na dobu neurčitou, jsme se s kamarádem dohodli, že to zkusíme sami. Co můžeme ještě více rozbít na nefunkčním motoru, asi tak.
A pak je tu ještě druhá věc, nežli bych tohle auto prodal, jak mi spousta lidí radí, tak se jej touto cestou spíš pokusím poznat. Opravím / renovuji co bude potřeba a nakonec tam buď tento a nebo nějaký i jiný motor dostaneme.
Zatím jsem zjistil, že mýtus, že musí jít kastle dolů, je opravdu mýtus. Jo nebylo to lehké, ale když nemáš jak ji zvednout ....
Tak že jo, pokud Tě bavím, jsem rád, ale ocením, pokud jako profík, občas utrousíš i cenou radu. Ta snad nic nestojí.
PS: Dílenský manuál již mám, je tady na fóru a jen je třebas se rozhlédnout (moje chyba)