straca sa chladiaca kvapalina

Freelander I, II

Moderátor: Safraporte

Zpráva
Autor
Distruptor
auto: Freelander, D4?

Re: straca sa chladiaca kvapalina

#21 Příspěvek od Distruptor » 11 říj 2009 16:35

Takze po cca 3000 km som dnes otvoril kapotu a chladiaca kvapalina pod minimom :shock: , neviem ci to moze byt tym ze celu noc a pol dna auto stalo v garazi a ci sa moze po jazde hladina vratit na max :?: . Vsimol som si ale ze ked pustim studeny vzduch (bez klimatizacie tak v aute citit nejaky zapach) ked zapnem klimu tak nie :idea: Takze otazka znie ci to moze mat suvislost a ci je oprava draha alebo nie.

Dakujem za rady
Land Rover FREELANDER Td4, HSE, 5dv, 2005, automat

cesta
auto: Freelander I TD4

#22 Příspěvek od cesta » 12 říj 2009 08:05

Ta chladící kapalina vždy přibyde když je teplý motor,a spadne až motor vychladne,ale hladina by měla být pořád stejná jen se liší v tom jak je vysoko když je motor teplý a kdy studený, cca. do 5mm aspoň u mě to tak je ,mám TD4 2002.Jinak se kukni na vodní čerpadlo,mě to taky tak po troškách mizelo a nevěděl jsem odkud, pak jsem vyměnil chladící kapalinu a začalo to téct naplno(no a měnil jsem čerpadlo).Unikalo mi to kolem hřídele a skapávalo to po řemenici na kliňák, je to dost špatně vidět.Dá se poznat např.při startování a vypnutí mi propisknul klíňak (ta kapalina ho totiž leptá no a byl i vlhký).Jinak je ta kapalina taky cítět ve vzduchu když topíš pokud někde uniká.
Freelander TD4 2002+Discovery 2 TD5 2001

Distruptor
auto: Freelander, D4?

#23 Příspěvek od Distruptor » 12 říj 2009 16:31

No ja ju prave citim hlavne ked fuka studeny vzduch (ale klima je vypnuta ak ju zapnem necitim nic), chladiaca kvapalina sa menila cela a netieklo to. Ked som po jazde skontroloval hladinu bola kusok pod minimom, a pred 3000 kmetrami bola na max :x
Land Rover FREELANDER Td4, HSE, 5dv, 2005, automat

Odpovědět