A nezapomeň ještě Eriku na kamarády rybáře ... měl by tam být i uzavřený okrus s amlým vodním tokem plným lososovité zábavy čekající na naší třpytku

Moderátor: Acon
Jo. Tak nejak je navrzena zakladova konstrukce- zb. monol deska..eliott píše:Přečetl jsem to jen letmo, takže se omlouvám, jestli po jněkom něco opakuju, ale:
patky nejsou ideální řešení, lepší je rozložit zatížení do plochy, takže ideálně železobetonová deska o tlouštce 20 cm se silným armováním, já dával síť 10x10 drát 1 cm ve dvou vrstvách, první cca 5cm nad štěrkem, druhá cca 5cm pod povrchem. Jinak hydraulický zvedák s písty v podlaze je skutečně gurmánská záležitost, ale stojí to o dost víc, než klasika.
Co Rudo. Libi se ti to?RudaK píše:Tak todle je mazácká " Vinotéka " . Teď ale z kterýho schodu je to nejlepší ? To vypadá na dlouhodobé bádání .....
Ale hezčí by byl vstup z obyváku .......To by návštěva čuměla furt do země ( podlahy
)
Samozrejme, nepredpokladám, že by chcel niekto dvíhať plný. To by sme boli na 32-40t podľa prevedenia.RudaK píše:O tom domíchávači si myslel,že váží cca 14t prázdný žeAcon píše:nedávno som videl zdviháky, ktoré netreba kotviť do podlahy. Nespomeniem si na značku, ale robia ich aj na ťažké 4or nápraváky (taký domiešavač váži cca 14t). Výhoda je, že ak ich nepotrebuje, zatlačí ich do kúta a neblokujú mu priestor. Tá firma bola dokonca z čiech.![]()
erik píše:Co Rudo. Libi se ti to?RudaK píše:Tak todle je mazácká " Vinotéka " . Teď ale z kterýho schodu je to nejlepší ? To vypadá na dlouhodobé bádání .....
Ale hezčí by byl vstup z obyváku .......To by návštěva čuměla furt do země ( podlahy
)
Jak to vypada se spodni vodou na tvem pozemku?
MadTom píše:To jsou hezké zvedáky, ještě kdyby se se dvěma dalo auto zvednout jinak než na kola, tak by to bylo to co mi doma (kromě jiného) chybí. Zvedání za kola má jednu velkou nevýhodu - nedá se opravovat skoro nic na nápravách.
Já mám toto: https://stroje.bazos.cz/inzerat/8746263 ... zvedak.php Zdvih cca 150-160cm. Brzdy, čepy, ramena se na tom dělají celkem dobře, ale dělat něco na spodku auta už není takový luxus (pořád v pokleku). Je to ale pořád lepší, než na zemi. Free to zvedne, ale je to na hraně. D1 bude asi těžší...Radek.J píše: 21 bře 2018 23:24 Ahoj,prosím potřeboval bych doporučení jaký zvedák pořídit (bazarový) do garáže s dílnou na renovaci dvou dědků a jedné D1. Budu stavět vedle baráku a na garáži bude terasa, tak jsem limitován výškou patra.
Asi výška zdvihu kolem metru. To není asi nic moc. Jen přizvednout dědka abych se nemusel tolik ohýbat, a ležet pod autem. Kolik je potřeba zvednout auto, když děláš na autě v sedě třeba na kole? Asi blbá otázka.
Pár poznámek.
Aby moc nepřekážel při práci na autě. A moc nezabíral místo v garáži.
Jaký typ zvedání (elektrohydraulický atd.)
A trochu lepší značku. Českého výrobce uvítám.
A cena, toť otázka kolik dát za dílenský zvedák co použiji dvakrát týdně, a to jestli.
Zatím se mi líbí nůžkový zvedák zabudovaný v podlaze. Ale bude asi překážet při práci pod autem.
Budu rád, když mi stručně napíšete vaše zkušenosti, abych si udělal nějakou představu, co by mi vlastně nejvíc vyhovovalo.
Dík R.