Nevýhoda je, že si to člověk sám huř sundá a otevře, pokud nemá k dispozici obě ruce - taky ze zkušenosti, pořezal se při krájení chleba při svačince.

Moderátor: Miky_CZ
Nevozim hromady léků, který stejně nikdy neberu a mastičky, který nepoužívám. Vozim spíš věci, který zachráněj život. IVčka, dlahu a límec mám mimo kufřík a jinak se mi tam všechno krásně vejde.low píše: ad kufrik: na opravdu expedicni lekarnu je IMHO malej (na stalou autolekarnu na vikendy apod akorat)
..jo jasný, moje pointa byla v tom, že do těch míst kam jezdíme nepřijede sanitka (a vrtulník tam většinou nemaj), takže si člověk musí poradit sám i s těžkým zraněním (pády, nehody atp.)VokoBC píše:K těm mastičkám - ty taky můžou zachránit život. Například ty s vysokým ochranným faktorem proti slunečnímu záření...
určitě - tam je dobrý ten předchozí trénink. Aby člověk spíš neublížil. Například s oblíbeným škrtidlem.KRANG píše:..jo jasný, moje pointa byla v tom, že do těch míst kam jezdíme nepřijede sanitka (a vrtulník tam většinou nemaj), takže si člověk musí poradit sám i s těžkým zraněním (pády, nehody atp.)
jj, souhlas. Vybavení je polovina a know how druhá. Pocit bezmoci, když někdo naléhavě potřebuje pomoc mě motivoval a udělal jsem si EMT-B kurz. I tak to chce ale pořád trénovat a opakovat si postupy.VokoBC píše: určitě - tam je dobrý ten předchozí trénink. Aby člověk spíš neublížil. Například s oblíbeným škrtidlem.
moudré rozhodnutí, dobrý nápadKRANG píše: jj, souhlas. Vybavení je polovina a know how druhá. Pocit bezmoci, když někdo naléhavě potřebuje pomoc mě motivoval a udělal jsem si EMT-B kurz. I tak to chce ale pořád trénovat a opakovat si postupy.
no ja si zase myslim, ze to ma byt pokupe, proto pisu, ze je to maly, bo do toho kufriku das dve pullitrovy IVcka a mas pulku kufriku plnou. tak to bylo myslenoKRANG píše: Nevozim hromady léků, který stejně nikdy neberu a mastičky, který nepoužívám. Vozim spíš věci, který zachráněj život. IVčka, dlahu a límec mám mimo kufřík a jinak se mi tam všechno krásně vejde.![]()
..když to chci mít pokupě, tak beru ten velkej trauma baglow píše: no ja si zase myslim, ze to ma byt pokupe, proto pisu, ze je to maly, bo do toho kufriku das dve pullitrovy IVcka a mas pulku kufriku plnou. tak to bylo mysleno
Meli jsme limec na krk, no nas dochtor vyrobil limec z pasku z karimatky..KRANG píše:Nevozim hromady léků, který stejně nikdy neberu a mastičky, který nepoužívám. Vozim spíš věci, který zachráněj život. IVčka, dlahu a límec mám mimo kufřík a jinak se mi tam všechno krásně vejde.low píše: ad kufrik: na opravdu expedicni lekarnu je IMHO malej (na stalou autolekarnu na vikendy apod akorat)![]()
Na delší vejlet bych se radši dohodnul a do jednoho auta vzal trauma bag. S trochou tréninku může bejt skutečně užitečnej.
Krangu, nebuď labuť a přelož to do mateřštinyKRANG píše:Emergency Trauma Bag / Basic First Aid. Poměrně polopaticky napsanej dokument .pdf (bohužel v ingliš)
Další materiály k EMT se dají získat tady http://www.emtb.com/9e/